X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • AnnaKarolina Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Wydaje mi się, że MSWiA to niezły wybór. Moja koleżanka lekarka tam rodziła i jest bardzo zadowolona (miała wcześniej praktyki w różnych szpitalach i po tym koniecznie chciała właśnie tam rodzić).
    Ja tam trafiłam z kolką nerkową w 24tyg i w sumie mam neutralne odczucia. Położne były spoko.

Ktoś wcześniej wspominał o szpitalu na Solcu - moja siostra rodziła tam 2 razy i wszystko było ekstra. Co prawda miała swoją położną (pani o nazwisku Komosa - mistrzyni!), ale ogólne wrażenie bardzo dobre.

Dzięki wielkie betinka! Ja biorę MSW po uwagę bardzo poważnie, bo też mam dobrą opinię o tym szpitalu, ale jeszcze zasięgnę opinii doktor Jodzis - mojej ginekolog prowadzącej moją ciążę - licząc, że ona pomoże mi podjąć ostateczną decyzję.

• AnnaKarolina Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia_gr wrote:
    Dziękuje Betinko :) Mam już kilka namiarów na położne. Gdyby któraś z Was chciała to bez problemu podzielę się telefonami.

Asiu, będę mogła się do Ciebie odezwać za dwa-trzy miesiące?

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie ze szpitala Orłowskiego?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • asia_gr Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKarolina wrote:
    Asiu, będę mogła się do Ciebie odezwać za dwa-trzy miesiące?

no jasne, na jutro jestem już umówiona z jedną z położnych... zobaczymy

• asia_gr Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o Orłowskiego to ma 3 stop. referencyjności (a to jak dla mnie najważniejsze) i nie spotkałam się w ogóle z opiniami dot. jakiś nieprzyjemnych komentarzy położnych wobec rodzącej...
    wiem jednak, że nie była mile widziana obecność taty podczas mycia i ubierania dzidziusia w przypadku pobytu mojej znajomej w tym szpitalu.

Ameiva lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:

Moja koleżanka miesiąc temu tam już drugie dziecko urodziła i też nie miała zastrzeżeń. Co prawda przy pierwszym porodzie jej się trafił tak nieporadny anestezjolog, że w końcu bez znieczulenia rodziła, bo nie potrafił się wkłuć, ale przy drugim już był jakiś inny i znalazł miejsce do wkłucia.
    Wiem, że mają też potworne obłożenie - jak ją przyjęli do porodu to lekarz mówił, że jak jeszcze jedna przyjedzie rodzić, to nie mają co z nią zrobić. O wynajęciu pojedynczej sali też mogli tylko pomarzyć. Ale ogólnie porody spoko.

Ameiva lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:

Gdybyś tam urodziła dziecko, to daj znać czy warto, bo też myślę o tym szpitalu bardzo poważnie i wiele dobrego o nim słyszałam. pozdrawiam :)

Ameiva lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! 21 sierpnia urodziłam córeczkę w szpitalu na Madalińskiego poprzez cc. Wody odeszły mi rano o 5 a mała była na świecie już o 8.34. Sam zabieg wspominam ok, aczkolwiek nie jest to najmilsza procedura w życiu. Natomiast bardzo fajni lekarze chirurdzy i anestezjolog. Dobra opieka na sali pooperacyjnej, od razu przystawili małą do piersi i potem już cały czas była ze mną. Niestety pobyt w sali poporodowej wspominam źle. Pierwszej nocy trafiła się okropna zmiana położnych. Ja pocięta, jeszcze ledwo się ruszam a tu zero pomocy. Takich wstrętnych babsztyli to dawno nie spotkałam. No i tak przez 4 dni, co zmiana to albo trafiały się serdeczne kobiety albo zołzy. Niestety brak spójności w informacjach podawanych pacjentkom. Każda położna ma swoje złote rady, co było dla mnie problematycxzne, gdyż mam problemy z karmieniem. Musiałam dokarmiać małą mm ze strzykawki, bo tak mi pogryzła brodawki że wyłam z bólu. Co 3h jak szłam po mleko widziałam jak się patrzą spode łba. Na warunki sanitarne nie można narzekać. Ja byłam w sali 2-osobowej z łazienką.

lolka83 lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia_gr wrote:
    jeśli chodzi o Orłowskiego to ma 3 stop. referencyjności (a to jak dla mnie najważniejsze) i nie spotkałam się w ogóle z opiniami dot. jakiś nieprzyjemnych komentarzy położnych wobec rodzącej...
    wiem jednak, że nie była mile widziana obecność taty podczas mycia i ubierania dzidziusia w przypadku pobytu mojej znajomej w tym szpitalu.

dla mnie też fachowa opieka jest najważniejsza. Chodziłam tam na szkołę rodzenia i ogólne wrażenie ok pomijając warunki lokalowe. Ogólnie jest czysto ale ciasnota straszna. Mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko i szybko nas wypuszczą :) Ja słyszałam że tam w ogóle nie kąpie się dzieci...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Moja koleżanka miesiąc temu tam już drugie dziecko urodziła i też nie miała zastrzeżeń. Co prawda przy pierwszym porodzie jej się trafił tak nieporadny anestezjolog, że w końcu bez znieczulenia rodziła, bo nie potrafił się wkłuć, ale przy drugim już był jakiś inny i znalazł miejsce do wkłucia.
    Wiem, że mają też potworne obłożenie - jak ją przyjęli do porodu to lekarz mówił, że jak jeszcze jedna przyjedzie rodzić, to nie mają co z nią zrobić. O wynajęciu pojedynczej sali też mogli tylko pomarzyć. Ale ogólnie porody spoko.

Dzięki za info, mam nadzieje że ja też nie będę żałować wyboru szpitala. Mi się wydawało że tam aż takiego obłożenia nie ma, wydawało mi się że szpital jest mało "popularny" i przez to mało oblegany- a tu mnie zaskoczyłaś

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Gdybyś tam urodziła dziecko, to daj znać czy warto, bo też myślę o tym szpitalu bardzo poważnie i wiele dobrego o nim słyszałam. pozdrawiam :)

Na pewno dam znać, termin mam na 20 września więc jeśli mnie nie odeślą z braku miejsc to właśnie tam mam zamiar urodzić :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva Życzę w takim razie szczęśliwego rozwiązania !!! To już lada chwila !!! :)

Ameiva lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Cześć, dziewczyny nie wiem czy już któraś o to pytała wcześniej. Zamierzam rodzić w Szpitalu Praskim. Czy wie któraś czy jest tam możliwość podpisania umowy z położną ?

Moja koleżanka rodziła tam w kwietniu. Opieka medyczna bardzo dobra, położne bardzo miłe i pomocne. Ona leżała najpierw na patologii i też opieka była dobra. Położnej nie miała wykupionej. Jedyna wada szpitala to nie ma takich super warunków jak Np w Zośce. Np. Łazienki są na korytarzu

Ja też będę rodziła w praskim, ale głownie dlatego że moją ciąże prowadź lekarz z tego szpitala. A od poniedziałku będę tam chodzić do szkoły rodzenia

Monique lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły, a nie miały wykupionej położnej - dajcie proszę info jak to jest z dostaniem się na Żelazną do Zośki?
    Słyszałam różne opinie o odsyłaniu do innego szpitala, więc najlepiej zapytać u osób, które mają za sobą doświadczenie z tym szpitalem:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Moja koleżanka rodziła tam w kwietniu. Opieka medyczna bardzo dobra, położne bardzo miłe i pomocne. Ona leżała najpierw na patologii i też opieka była dobra. Położnej nie miała wykupionej. Jedyna wada szpitala to nie ma takich super warunków jak Np w Zośce. Np. Łazienki są na korytarzu

Ja też będę rodziła w praskim, ale głownie dlatego że moją ciąże prowadź lekarz z tego szpitala. A od poniedziałku będę tam chodzić do szkoły rodzenia

Dzieki za info :) Ja włąsnie dziś kończę szkołę rodzenia przy tym szpitalu :) Zajęcia fajne i dość ciekawe. Zwiedzaliśmy też oddział położniczy i szczerze mówiąc myślałam że gorzej on wygląda ;)

e43bfde7db.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnique- warto na ta szkole rodzenia isc? tez sie wybieram:)

prowadze ciaze u Dr Czempińskiego. a Ty wykupujesz polozna? podobno tam nie ma takiej potrzeby ale boje sie ze zle trafie i nikt sie mna nie zajmie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    MOnique- warto na ta szkole rodzenia isc? tez sie wybieram:)

prowadze ciaze u Dr Czempińskiego. a Ty wykupujesz polozna? podobno tam nie ma takiej potrzeby ale boje sie ze zle trafie i nikt sie mna nie zajmie:)

Powiem Ci, że te zajęcia całkiem fajne, dużo można się dowiedzieć i przy okazji poćwiczyć przewijanie, kąpanie, oddychanie itp. :) Ja nie mam zamiaru wykupywać położnej. Tam naprawdę tych porodów jest mało i mam nadzieję, że Panie będą miały czas aby pomóc i doradzić.

e43bfde7db.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie slyszlalam zeby ktos wykupil polozna w Praskim:) dlatego robie rozeznanie:) daj znac jak bedziesz po:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nawet nie slyszlalam zeby ktos wykupil polozna w Praskim:) dlatego robie rozeznanie:) daj znac jak bedziesz po:)[/QU

Ja znam taką osobę :) koszt chyba 700 zł. Ok dam znać :)

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,powtorze sie,ale widze ze szpital na Solcu rzadko sie przewija wsrod szpitali w ktorych chcecie rodzic, ja rodzilam,naprawde szczerze Wam polecam. Super polozne,lekarze,sale tez ok. Naprawde moje wymagania nie byly male,a bez wykupienia poloznej wszystko mialam :)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ