X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Bielańskim słyszałam, że dziecko zabierają i przynoszą tylko do karmienia. I że ogólnie opieka poporodowa średnia. Mi nie polecają tego szpitala. Na Madalińskiego słyszałam od położnej stamtąd, że od stycznia ma być otwierany też Dom Narodzin (przynajmniej planowo, nie wiadomo, czy zdążą na czas).
    Znajomi polecali też szpital w Pruszkowie - ktoś coś o nim wie?

Nad tą żelazną zaczęliśmy się zastanawiać po ostatniej szkole rodzenia, na której położna z tego szpitala przez 3 godziny opowiadała o bólu porodowym, jak o jakimś krzyżowaniu co najmniej :) A na moje pytanie: "czy to zawsze musi być takei bolesne, czy nie może być łagodnie?", odpowiedziała: "nie łudziłabym się" :) Więc już sama nie wiem :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

ja rodziłam w 2012r w szpitalu przy Madalińskiego. Jestem bardzo zadowolona, wiec w maju tam wracam. Szpital dość dobrze poznałam, bo leżałam tam też na patologii ciąży. Rodziłam naturalnie, bez znieczulenia. Poród wspomagany oksytocyną. Miałam przecudowną położną (nie wykupioną), dzięki której przetrwałam. Po porodzie zostawili nas z mężem na sali porodowej jeszcze przez 3 godziny żebyśmy mogli być tylko razem. Później trafiłam do sali 3-osobowej, z łazienką, standardy bardzo dobre. Generalnie nie mam żadnych traumatycznych wspomnień, wręcz przeciwnie. Ja szczerze polecam!

Jeżeli chodzi o Pruszków, to ja się nie zdecydowałam, mimo że mieszkam w okolicach. Nie mają oni żadnej opieki mad noworodkami z komplikacjami. Nawet swego czasu (2012r) nie mieli karetki wyposażonej do przewozu maluchów. Jeżeli ktoś ma super ciąże, bez komplikacji to urodzi tam jak wszędzie, ale jak zacznie się coś dziać, to i tak będą przewozić.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pażdzierniku rodziłam na żelaznej...Położnej nie miałam wykupionej, ale chodziłam do lekarza z żelaznej...
    Poród choć trudny to szpital i cały personel POLECAM!
    Nie iwedizałam że jeszcze istnieją takie szpitale gdzie faktycznie personel interesuje isę tobą i za wszelka cenę chce Ci pomóc

Gwiazdeczka27, anadyjka lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak wyglądało przyjęcie do szpitala? Pytali o lekarza, czy bez problemu cię przyjęto? Też mam lekarza z żelaznej i zastanawiam się co mam powiedzieć na IP :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:08

mhsvp07w3ex0n696.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    O Bielańskim słyszałam, że dziecko zabierają i przynoszą tylko do karmienia. I że ogólnie opieka poporodowa średnia. Mi nie polecają tego szpitala.
    Gdyby to była prawda to bym ich po piętach całowała :) niestety jest jak wszędzie czyli od razu (bez wzgledu na samopoczucie) trza się maleństwem opiekować.
    Opinie są dość zbliżone z Inflancką z tego co czytam.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Ja Wam powiem,że generalnie mam koleżanki które rodziły w różnych szpitalach i wszędzie może się coś zdarzyć. Znam osoby które mają dobre zdanie o Karowej,o Praskim,o Inflanckiej,Solcu...z roku na rok warunki i podejście personelu się zmienia. Wiadomo,że dużo osób wybiera szpital bo jakiś lekarz prowadzi ciążę a ja Np.rodziłam w jednym szpitalu a mój lekarz prowadzący pracował w innym i też nie było problemu...baaa...nawet na patologię ciąży mnie zaprosili ;)

Moim zdaniem nie ma co zakładać,że będzie się jechało Np 20km przez Warszawę bo z tym może być różnie. Karetka też nie będzie wiozła ram gdzie sobie kobitka życzy :/
    Powodzenia :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy szpital dobry jak poród postępuje szybko i bez problemów. Gorzej jak są jakieś problemy, albo się przedłuża

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.. Tu nie tylko chodzi o bezproblemowy poród ale też o to jak personel traktuje rodzącą w trakcie i po porodzie oraz od np. St. Referencyjności.
    Takie jest moje stanowisko w tej kwestii :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia - koleżanki, które miały krótki i sprawny poród były zadowolone nawet jak rodziły w jakimś podrzędnym szpitalu. A te które miały jakieś komplikacje bardziej zwracały uwagę na personel, zaplecze itp.
    Zgadzam się z Gwiazdeczką, że personel st refer jest bardzo istotny. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Poza tym w Warszawie jest duży wybór różnych opcji.

anadyjka lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Oj.. Tu nie tylko chodzi o bezproblemowy poród ale też o to jak personel traktuje rodzącą w trakcie i po porodzie oraz od np. St. Referencyjności.
    Takie jest moje stanowisko w tej kwestii :-)
    No właśnie :) ale w sumie daje mi to do myślenia, że pomimo III stopnia referencyjności żadna z Was tam nie rodzi/nie rodziła.
    Jak czytam opinie o różnych szpitalach to w większości dziewczyny piszą, że podczas porodu super, piguły od noworodków ok a po porodzie średnio. I w każdym szpitalu się trafiają opinie, że cudownie było a zaraz obok, że prawie matkę i dziecko wykończyli.
    NIE UMIEM SIĘ ZDECYDOWAĆ :( i chyba dlatego będzie ten bielański bo jak się uprę to na piechotę dojdę :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Dziewczyn, które już urodziły:)

Czy, do spisania aktu urodzenia dziecka w szpitalu był potrzebny Wasz akt urodzenia?

przeczytałam taki wymóg na jeden ze stron i nie wiem co o tym myśleć...

oz14qxb.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wg mnie w Warszawie jest już naprawdę lepiej niż w całej Polsce. Myślę, że w każdym szpitalu można trafić na aniołów i zołzy. Dlatego myślę, że najważniejsze jest Twoje nastawienie, że będzie dobrze i tak ma być. Jak możesz spotkaj się z położną, pogadaj o swoich obawach itp. W sumie naprawdę wiele zależy od naszego nastawienia. Optymistki zadowolone będą nawet jak urodzą w taksówce ;) a pesymistce przeszkadzać będzie nawet jakby rodziła z Księżną Kate

shimmer_lip, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Lolek Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, 8.11 rodziłam na Karowej. Polecam w 100%. Miałam super poród, fantastyczną położną - za nic nie płaciłam. Zaglądała do mnie co chwilę , podłączyła tens, miałam piłkę. Wcześniej leżałam tam 6 tyg na patologii i też było ok. Porôd będę wspominała bardzo miło :)

anadyjka lubi tę wiadomość

view.php?sid=70638
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anadyjka wrote:
    Do Dziewczyn, które już urodziły:)

Czy, do spisania aktu urodzenia dziecka w szpitalu był potrzebny Wasz akt urodzenia?

przeczytałam taki wymóg na jeden ze stron i nie wiem co o tym myśleć...

oz14qxb.png

Ja rodziłam na Madalińskiego i żadne dokumenty nie były potrzebne, żaden akt urodzenia ani nic. A o jakim szpitalu piszesz?

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) nie udało mi się przebrnąć przez cały wątek, ale przez pierwszych 9 stron było o tym szpitalu cicho...
    Proszę o opińie dziewczyny które rodzą/rodziły w szpitalu bródnowskim ???

syy26iyeeuly3wjb.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene 13 - tez jestem ciekawa opinii :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Cześć Dziewczyny,

ja rodziłam w 2012r w szpitalu przy Madalińskiego. Jestem bardzo zadowolona, wiec w maju tam wracam. Szpital dość dobrze poznałam, bo leżałam tam też na patologii ciąży. Rodziłam naturalnie, bez znieczulenia. Poród wspomagany oksytocyną. Miałam przecudowną położną (nie wykupioną), dzięki której przetrwałam. Po porodzie zostawili nas z mężem na sali porodowej jeszcze przez 3 godziny żebyśmy mogli być tylko razem. Później trafiłam do sali 3-osobowej, z łazienką, standardy bardzo dobre. Generalnie nie mam żadnych traumatycznych wspomnień, wręcz przeciwnie. Ja szczerze polecam!

Jeżeli chodzi o Pruszków, to ja się nie zdecydowałam, mimo że mieszkam w okolicach. Nie mają oni żadnej opieki mad noworodkami z komplikacjami. Nawet swego czasu (2012r) nie mieli karetki wyposażonej do przewozu maluchów. Jeżeli ktoś ma super ciąże, bez komplikacji to urodzi tam jak wszędzie, ale jak zacznie się coś dziać, to i tak będą przewozić.

Puella, a można wiedzieć, jak nazywała się ta położna? :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu to napewno na Madalińskiego otwierają bank mleka ale czy dom narodzin to nie wiem ale sie dowiem :)

• Puella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    Puella, a można wiedzieć, jak nazywała się ta położna? :)

Joanna Pałczyńska, polecam z czystym sumieniem!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Cześć :) nie udało mi się przebrnąć przez cały wątek, ale przez pierwszych 9 stron było o tym szpitalu cicho...
    Proszę o opińie dziewczyny które rodzą/rodziły w szpitalu bródnowskim ???
    MOja ciotka jest pielęgniarką w bródnowskim. Powiedziała mi "rodź wszędzie tylko nie tam".

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ