X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d i gdzie rodziłaś?

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może polecić dobrą doulę z Warszawy? Mnie polecano Małgorzatę Borecką lub Julitę Molendę. Ale to położna polecała. Nie znam żadnych opinii od rodzących. Jak to w ogóle wygląda - poród z doulą? Nie jest to krępujące?

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    ewelina_d i gdzie rodziłaś?
    Na Żelaznej. Opisałam mój poród na blogu:).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    MOja ciotka jest pielęgniarką w bródnowskim. Powiedziała mi "rodź wszędzie tylko nie tam".

Ewelina_d nio to mnie załamałaś, a w tym roku dużo osób pozytywnie się wypowiada o tym szpitalu - opinie z narodzin w listopadzie...

http://www.gdzierodzic.info/placowka/1050

Co jest nie tak w szpitalu bródnowskim?

bcde9ec050.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktos ostatnio rodzil w Praskim?

czemu nikt tam nie rodzi?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Specjalnie zapytałam o ten szpital bo właśnie tam zamierzam rodzić ze względu na to, że właśnie znam tam bliską osobę.
    Opinia jednej osoby jest subiektywna, nie dajmy się zwariować.
    Warunki nie są hotelowe jak przy Żelaznej, ale liczą się ludzie czyli wykwalifikowany i życzliwy personel. Na 100% będę mogła polecić dopiero po porodzie, więc teraz musicie same zdecydować :) Pozdrawiam
    anadyjka wrote:
    Ewelina_d nio to mnie załamałaś, a w tym roku dużo osób pozytywnie się wypowiada o tym szpitalu - opinie z narodzin w listopadzie...

http://www.gdzierodzic.info/placowka/1050

Co jest nie tak w szpitalu bródnowskim?

bcde9ec050.png

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mogę odpowiedzieć tylko, że moja gina prowadząca ciążę prywatnie pracuje w praskim jest bardzo spoko. Nazywa się Anna Łabanowska.
    słoneczna 85 wrote:

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o akt urodzenia, to nie był potrzebny, Pani z urzędu na II dzień po porodzie przyszła, spisała dane dziecka, rodziców i powiedziała, że w ciągu tygodnia (bodajże) akt urodzenia będzie do odbioru w urzędzie.. nic od nas nie chcieli..

a czy ktokolwiek rodził w tym roku w Instytucie matki i dziecka?

chodzę do dwóch lekarzy stamtąd.. rodziłam tam syna 3 lata temu, byłam b. zadowolona, choć warunki kiepskie, za to opieka naprawdę super! proszę, aby sie ktoś wypowiedział..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• anadyjka Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny <3

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • ash Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

bo warunki "lokalowe" słabe!

Moja znajoma pracuje w Praskim i na początku stycznia będzie tam rodzić.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, byłam na MAdalińskiego zobaczyć sale porodowe i porozmawiać z położną. Bardzo mi się tam spodobało. Bardzo ładne sale - pojedyncze! W jednej wanna z jacuzzi, w jednej prysznic, dla pozostałych łazienka na zewnątrz. Cisza, spokój, na korytarzu rybki w akwarium pływają. Położne bardzo sympatyczne i można rodzić jak się chce. Na dole w szpitalu sklepik ze wszystkimi akcesoriami, jeśli któraś by czegoś zapomniała. Polecam :) Po porodzie opiszę wrażenia :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Karen, mam nadzieję, że będziesz miała tylko same dobre doświadczenia. Ja niestety w tym szpitalu miałam horror, ale to było prawie 4 lata temu. Może już się zmieniło na lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:37

Muńka lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen - ja w listopadzie rodziłam na Madalińskiego - ogólnie bardzo dobre wrażenia - Akurat trafiłam na okres gdzie porodów było bardzo dużo - na IP szybko poszło, później dwie położne jakie mi się trafiły były takie sobie, dziwna pani doktor, która kazała mnie naciąć - bo duże dziecko - szacowana waga 3700 a urodził się 4035, ale położna z którą rodziłam (akurat była zmiana położnych, przyszła na salę sprawdzić postęp i mówi Madzia rodzimy!:) ) była cudowna i powiedziała że tego nie zrobi. Dzięki niej zewnętrznie miałam tylko jeden szew i komfortowe siedzenie na tyłku :)
    Baardzo żałuję że nie pamiętam jak się nazywa, bo jeśli kiedykolwiek drugi poród to tylko z nią. Mam nadzieję, że kiedyś może uda mi się to sprawdzić.

Jedyny minus dla mnie że stwierdzili po jakichś 7h że poród nie postępuje - rozwarcie się nie powiększa, a dopiero po 14h od startu porodu dali oxy.
    3h oxy, 33 minuty porodu. Czy wynikało to z zasad jakie tam panują, czy dlatego że było bardzo dużo porodów w tym czasie tego już nie wiem.

Sala poporodowa na jaką trafiłam była dwuosobowa z łazienką. Warunki trafiły się cudne.
    Później 5 dni na neonatologii - tam warunki dla mamy już słabsze, ale za to opieka noworodkowa cudowna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:49

karen657 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 dwie najlepsze położne z Madalińskiego to Ania Soszyńska i Kasia Kuchta. Zgadzają się na wszystko, czego rodząca sobie życzy i naprawdę są opiekuńcze. Może to jedna z nich była? :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam ich zdjęć po necie bo w ogole mam zacmienie jak ona sie nazywala :)
    Dzieki za nazwiska, to moze uda mi sie je sprawdzić :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno mnie nie było ale poród zbliża się sporymi krokami więc postanowiłam znowu napisać:)
    Ja wybrałam Solec słyszałam o nim dużo dobrych opinii:)
    Może nie wygląda on za ciekawie ale personel jest super bo leżałam przed świętami z zagrożeniem porodu przedwczesnego:)

Za to dużo krytyki było o szpitalu na Madalińskiego (a był to mój faworyt) i o Karowej też.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:25

• Hachette Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak. Chodziłam do szkoły rodzenia w szpitalu Św Zofii i tam będę rodzić.
    Ale w zasadzie nie były poruszane tematy, które w jakiś sposób mogłyby być istotne w czasie rodzenia akurat w tym a nie innym miejscu.

0d1yvfxmcr72tspl.png
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do szkoły rodzenia na Solcu tak jak został wybrany na poród.
    Tematy są ogólne ale moja położna mówiła właśnie jak to jest akurat w tym szpitalu:)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ