X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, napiszcie proszę, czy w szpitalach, w których rodziłyście/macie zamiar rodzić pracują wasi lekarze prowadzący albo wykupujecie stamtąd położną?
    Ja nie ma lekarza w żadnym z tych szpitali, w których chciałabym się załapać na porodówkę, położnej też nie wykupię, bedę "z ulicy".
    Gadałam dziś ze szwagierką, która rodziła rok temu. Powiedziała, że bez lekarza, to nigdzie się nie dostane :(

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... nigdzie sie nie dostaniesz. K9mpletna bzdura!!!
    Pierwszy porod na Inflanckiej bez lekarza stamtad i bez wykupionej poloznej.
    Dostalam skurczy, pojechalam i tyle ;)

Martii, polkosia lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za bzdura, że bez lekarza się nie dostaniesz?

Ja wykupuję położną, ale to nie tylko ze względu na chęć dostania się na Żelazną, ale również o własny komfort.

Martii lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mi nie wykrakała :P

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalna bzdura. Nie musisz mieć lekarza prowadzącego, ani położnej w danym szpitalu. Tak naprawdę to zasada jest taka, że jak jest miejsce na porodówce to Cię przyjmą, bez względu na to czy to Żelazna, Madalińskiego, Inflancka czy jakikolwiek inny szpital. A jak nie ma miejsca, to nawet jak masz lekarza, to nie wyrzucą z łóżka innej dziewczyny w trakcie porodu, by Ciebie przyjąć, tylko dlatego, że lekarza z danego szpitala miałaś. Nie wierz w takie opowiastki.

Martii, polkosia, Zelma lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za szybkie wyprowadzenie z błędu. Jak mi to powiedziała (twierdziła, że to sprawdzone info) to mało zawału nie dostałam. Próbowałam obalić to co mówi, bo przecież były tu między nami już takie rozmowy, ale była pewna swego. To przecież byłby to mój koniec. Lekarz, który mnie prowadzi pracuje w średnim szpitalu, delikatnie mówiąc, pod Wawą. W życiu nie chciałabym tam iść...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dziewczyny po prostu czują się bezpieczniej (psychicznie) jak myślą, że przyjęli je, bo chodziły do lekarza w danym szpitalu ;) Może to ten typ :P

Matylda36, Martii lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, na karowej jest niepisana zasada, ze pacjentki karowe, maja pierwszeństwo. Na inflanckiej przyjmują każdego ;)

Martii lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, na karowej jest niepisana zasada, ze pacjentki karowe, maja pierwszeństwo. Na inflanckiej przyjmują każdego ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karowa to szpital specjalistyczny z konkretnymi, trudnymi przypadkami, tak jak imid i wiele pacjentek jest tam prowadzona pod kątem problematycznych ciąż i przypadków, więc to inny kaliber i nie o niepisaną zasadę raczej aagatkaa tu chodzi tylko o konkretny przypadek do porodu. To akurat wiem z autopsji. Prowadzona byłam gdzie indziej, a rodzić musiałam w jednym z tych szpitali bez lekarza prowadzącego i w moim przypadku o przyjęciu do szpitala zadecydował mój problem z ciążą, a 2 dziewczyny, które były ze mną, mimo, że miały lekarzy z tego szpitala, musiały zaczekać, bo mój przypadek i poród był poważniejszy, mimo, że nie miałam tu prowadzonej ciąży.
    Jedna czekała, inna pojechała na Inflancką.

zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kto takie idiotyzmy wymysla!
    Az sie plakac chce :(
    Po cos te skladki placimy...

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazwyczaj tak jest, ze kobieta i tak trafia na karowa z ciaza wysokiego ryzyka. Nie mowie ze zawsze ale bardzo czesto. Ja cukrzyce tez tam.prowadze. a np.wiem, ze prawidlowe ciaze prowadzone na karowej nie daja gwarancji porpdu tam. Ze dwa moesoace temu byl tam wysyp porpdpw i kobiety hurtowo badania kserowaly by moec do porpdpw w innych szpitalach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak np chcialam tam na poczatku prowadzic ciaze to powiedzieli, ze nie ma szans (znaczy jest ale za 3 miesiace 1 wizyta). A z cukrzyca chodze co 2 tygodnie i ktg mam umawiany z dnia na dzien.

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Żelaznej teoretycznie nie mogą odesłac pacjentki, która prowadzi tam ciążę. Teoretycznie, bo poza miejscem na porodówce decyduje stan w jakim sie przyjedzie. Jeżeli lekarz ma do wyboru wieloródkę z rozwiniętą akcja porodowa z ulicy, a pierworódką, przed którą jeszcze godziny rodzenia i ma dokonać wyboru to odeślę pierworódkę. chociaż to w sumie też zależy od lekarza. Moja dr pracująca na Zelaznej tak mi powiedziała. Ona tak postępuje, mimo, że później musi się tłumaczyć z każdej odesłanej pacjentki, która tam prowadziła ciąże. Generalnie chodzi o miejsca,a nie o lekarza prowadzącego.

Martii, polkosia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Martii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila1983 a gdzie masz zamiar rodzić?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala cc w Zosce. Jestem juz po 1 cc i do tego mam cukrzyce. Lekarz zaleca cc. A Karowa nie uznaje cc z tych powodow.

• Martii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się z nimi umawiałaś na cc, czy miałaś może skierowanie. Nie mam pojęcia jak to w praktyce wygląda.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie troszke skomplikowana sytuacja. Ogolnie to zaczelam tam chodzic do lekarza i tak zostalo. Ale np jesli masz od swojego lekarza skierowanie na cc to mozesz sie umowic do nich na konsultacje i kwalifikacje do cc.

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    a co myślicie o Solcu, praskim i szp na Pl.Starynkiewicza ?
    Rodzilam na Solcu,kameralny oddzial,bardzo niedoceniony,uwazam ze to najlepszy szpital do porodu. Opieka lekarskani poloznicza super, jedzenie paskudne ale coz :P no i wyrka srednio wygodne,ale przeciez nie o to tu chodzi ;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, sale porodowe są pojedyncze? A jak sprawa już po porodzie wyglądała, warunki i opieka?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ