Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Bogusia wrote:
    Pierozek a ile mm mialas pecherzyk dominujacy? I ktory to byl dzien cyklu?
    Nie wiem ile miał mm. W dniu wizyty byłam w 9 dniu cyklu.

  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierożku bo myślałam, że raczej ginekolog Ci powiedział (albo zawarł w opisie), no nic. Udanych starań w lutym dla Ciebie

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos Pierozka pecherzyka zapytam Was dziewczyny. Czy ktoras z Was miala po poronieniu monitoring owulacji i jakiej wielkosci byl pechersyk? Nie chodzi mi tylko o pecherrzyk ktory byl zaraz po poronieniu moze byc i nawet jakis czas po ppronieniu.

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Lilly_Ana Autorytet
    Postów: 1103 510

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odpowiem bo ja mam owulacje wywolywane lekami

    Córeczka 16.12.2018 <3

    Starania od listopada 2019.


    Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet
    Postów: 1103 510

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierozek ciesze się ze u Ciebie się samo oczyscilo.

    Ja dziś dostałam okres po grudniowym poronieniu. Miesiąc i 6 dni po wiec całkiem ok

    Córeczka 16.12.2018 <3

    Starania od listopada 2019.


    Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem kiedy teraz ja dostanę okres. A o wielkość pęcherzyka w sumie mogłam zapytać ale jakoś nie pomyślałam o tym :)
    Dostałam skierowanie jeszcze oprócz toksoplazmozy na TSH i prolaktynę. Niby w październiku było dobrze, bo TSH-1,14 ale teraz to kto wie co tam się w tej tarczycy porobiło

  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje wyniki (tragiczne :-()
    PRL 14,19, po obciążeniu 200 ng/ml
    przeciwciała Anty TG 0,87IU/ml
    przeciwciała Anty TPO 0,23 IU/ml
    TSH 1,46
    Testosteron 73,60 ng/ml (norma do 79)
    ft4 14,55 pmol/l (11,5-22,7)
    obciazenie glukozą 81-116-108
    lh 8,84 ng/l
    progesteron 27 dc 16,79 nmol
    toxoplazma IgG 16,0IU/ml
    toxoplazma IgM 0,56
    CMV IgG 0,5 AU/ml
    CMV IgM 0,31
    PT 11,56 sek (10,4-13)
    wskaznik protrombinowy 100 %(80-120)
    INR 1,03 (0,86-1,15)
    APTT 25,52 sek (25,9 - 36,6)

    Przepraszam Was za offtop, ale jestem tymi wynikami w większości załamana, czekam jeszcze na fsh :(

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • WiolaB Ekspertka
    Postów: 167 82

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Bogusia wrote:
    A tak a propos Pierozka pecherzyka zapytam Was dziewczyny. Czy ktoras z Was miala po poronieniu monitoring owulacji i jakiej wielkosci byl pechersyk? Nie chodzi mi tylko o pecherrzyk ktory byl zaraz po poronieniu moze byc i nawet jakis czas po ppronieniu.


    Bogusia ja jestem ciągle na monitoringu cyklu. Moje pęcherzyki mają od 18-21 mm i zazwyczaj przy takich wielkościach dostaje zastrzyki na pęknięcie. Z tego co mi ginekolog mówiła to najlepsze pęcherzyki są od 18-26 mm.

    A co do Twoich wyników to niestety się nie znam na tym wszystkim aż tak. Jedynie co wiem to TSH masz najlepsze do zajścia w ciąże.

    oar8skjo700e5rvp.png

    Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB mnie chyba tez czekaja zastrzyki na pekniecie bo ladnie rosnie, wszystko ok staramy sie w ten czas.. I nic

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • WiolaB Ekspertka
    Postów: 167 82

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś sprawdzana drożność? Ja mialam juz 6 zastrzyków i nic wlasnie bede umawiac sie na zabieg drożności jajowodów.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 19:07

    oar8skjo700e5rvp.png

    Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam, a jakie sa przeslanki do tego? Bo nigdy zaden lekarz mi nie mowil

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • WiolaB Ekspertka
    Postów: 167 82

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak długo się starasz? Ja się staram 2 lata i dopoki nie było efektów miałam sprawdzana drożność lewy jajowod nieczynny A po badaniu zaszlam w ciążę bo mi się prawy przepchal. Teraz nie umiem zajść w kolejną ciążę i będę udrazniac oba jajowody. Chociaż u Ciebie nie było większych problemów z zajściem?

    oar8skjo700e5rvp.png

    Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy sie z przerwami 2 lata ale zaszlam w pierwszym cyklu po CLO I zaraz poronilam.

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • WiolaB Ekspertka
    Postów: 167 82

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam clo ale wyniszczalo moje endometrium. Przez cienkie endo poronilam.. ciągle byłam stymulowana + zastrzyki na pęknięcie jajeczek. U mnie trochę więcej problemów ją nie zawsze mam samoistna owulacje.. wierzę głęboko w To, że bo udroznieniu zajde w ciążę..

    oar8skjo700e5rvp.png

    Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci z cakego serca. Na pewno sie uda!

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Ani1234 Autorytet
    Postów: 324 202

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierożek wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Chcę podzielić się z Wami "dobrą" wiadomością, że oczyściłam się sama. Obyło się bez zabiegu. Endometrium z 20 mm spadło do niecałych 6 mm obecnie, a na wczorajszym badaniu u gina już było widać dominujący pęcherzyk do owulacji :) Jednak w tym "nienormalnym cyklu" musimy odpuścić starania. Czekam do lutego na normalną @.
    Całość oczyszczenia trwało 9 dni.

    Zbadam sobie teraz tylko toksoplazmozę, tak na wszelki wypadek bo kociara straszna ze mnie :)
    Trzymajcie się!


    Piszesz że oczyszczenie trwało 9 dni, to znaczy że tyle krwawiłaś?
    Przepraszam że dopytuje ale u mnie właśnie dziś się zaczęło...
    Bolało Cię coś? Możesz napisać jak to u Ciebie przebiegało?

    5.05.2010 - mój największy Skarb
    01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani ja Ci odp z mojego doswiadczenia. Po spadku bety wiedzialam ze TO siestalo.wtedy tez dostlam plamienia. Na drugi dzien duzy bol krzyza i brzucha i coraz wieksze krwawienie. U mnie bol byl wiekszy niz przy okresie ale do wytrzymania... 2,3,4 dnia mialam takie wielkie skrzepy jak watrobka surowa, potem juz tylko krew. Trwalo to 7 dni. Sciskam Cie w tym ciezkim czasie.

    Ani1234 lubi tę wiadomość

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani1234 wrote:
    Piszesz że oczyszczenie trwało 9 dni, to znaczy że tyle krwawiłaś?
    Przepraszam że dopytuje ale u mnie właśnie dziś się zaczęło...
    Bolało Cię coś? Możesz napisać jak to u Ciebie przebiegało?
    Ani1234, oczyszczenie u mnie to 5 dni krwawienia + 4 dni plamienia.
    Pierwszego dnia wypadło ze mnie kilka skrzepów z czego jeden naprawdę duży. Kolejne dni to mniejsze skrzepki i krew. Później już brudzenie/plamienie bardziej ale na tyle dużo że nadal podpaski były w użyciu.
    Jeśli chodzi o ból to pierwszy dzień jak przy miesiączce tylko większy (mam bolesne miesiączki). Drugiego dnia ból się utrzymywał ale mniejszy, a kolejne dni już bezbólowo.

    Trzymaj się Ani1234...

    Ani1234 lubi tę wiadomość

  • Ani1234 Autorytet
    Postów: 324 202

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam.
    To wszystko mnie przerasta...

    5.05.2010 - mój największy Skarb
    01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
  • Bogusia Bogusia Koleżanka
    Postów: 113 16

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Cie to pocieszy ale moze wyjdziesz z tego silniejsza? Ja sobie to tak tlumacze. Z drugiej strony niestety bardzo wiele kobiet tego doswiadczylo i doswiadcza wiec nie jestes sama. Pisz i trzymaj sie.

    Ani1234 lubi tę wiadomość

    Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego