Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU na było ładnie a teraz sie chmurzy i zimno sie robi brbr
ja lubie gotować,piec i zmywać
a chumor no cóż trzeba dalej żyć i ja sobie myśle,że tam w niebie maja lepiej od nas i dlatego trzeba sie nam cieszyc ale to wcale nie jest takie łatwe...ewcia21k, Iza75 lubią tę wiadomość
-
eM pewnie jeszcze nie raz będzie taki dół po zetknięciu z ciężarną, jak ja gdzieś spotykam ciężarną to strasznie się gapię na jej brzuch, aż mi samej głupio się robi
też tak miałam że jak zaczęły się problemy z ciążą brak echa serca, plemienia dostałam jeszcze luteinę do duphastonu to miałam wątpliwości czy jeśli uda się utrzymać ciążę to czy dziecko będzie zdrowe, zdrowe w sensie czy kiedyś da radę samodzielnie żyć
jadę na cmentarz do taty tam zapalę znicza dla mojej córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 13:33
-
Malinka32 wrote:eM co u Ciebie tak na szybko pytam bo jeszcze nie nadrobilam?
U mnie gorszy dzień. Okres w pełni, ale to mnie tylko trochę dobiło. Rozbił mnie wczorajszy wieczór u ciężarnej strasznie i muszę odzyskać równowagę. Ja wiem, że nie ma co rozpamiętywać co by było gdyby... ale jak patrzyłam na ten brzuszek... 4tyg dalej niż mój powinien być
Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Ta @ mnie naprawdę tak nie boli, ja myślę że coś było na rzeczy ale endo było za cienkie, a lepiej tak niż znowu przechodzić przez to wszystko...
Boli mnie to, że nie wiem jakiej płci było dziecko, a ona wie... to że ona na usg widziała wyraźne rączki, a ja nie... boli mnie to, że nie zostanę mamą w tym roku... wszystko wróciło i spokój poszedł gdzieś daleko...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Em moja sąsiadka miała termin tak jak ja na 17 stycznia Jej córeczka urodziła się zdrowa przez cc,ja teraz widzę jak ona spaceruje przed moim domem z wózkiem,albo małą na rękach to łzy same napływają do oczu czy tego chcę czy nie
Pocieszam się,że kiedyś ten ból będzie mniejszy.
Też jak widzę ciężarną to się strasznie gapię,albo malutkie dziecko.
Najgorsze było jak poszłam na 1 wizytę po 6 tygodniach,a tam same ciężarne i za każdym razem baaardzo wyraźnie było słychać bicie malutkiego serduszka za drzwiami -
Dziewczyny tulę każdą z osobna, ten dzień jest dla nas bardzo ciężki Byłam na cmentarzu i jak paliłam świeczuszkę dla mojego kropeczka to powiedziałam, aby tam się opiekował wszystkimi maleństwami moich koleżanek z forum Jestem pewna, że dziś u góry zjedli obiadek i już z okazji też ICH DNIA szamią torta.
Dziś dzień dziecka a ja mam owulację (test wyszedł z wyraźną krechą, tempka spadła), naszła mnie dziewczyny myśl, że może kropeczek zadziała aby mama z tatą mogli mieć maleństwo. Może to głupie, ale poprosiłam kropka o to. Jak jest w stanie to niech zrobi tak aby były za 2 tyg. 2 kreseczki. Powiedziałam mu też, żeby nie był zły, że on zawsze będzie naszym pierwszym dzieckiem, ale niech tam zadziała aby miał brata lub siostrę ale tu na ziemi. Mężowi nie mówię, bo on i tak nie skuma. Powiedziałam tylko, zobacz owulka wyszła w dzień dziecka- może jakiś znak. Ale nic nie powiedział.
Trzymajcie się w ten dla nas okropny dzień! Przytulam i buziaki!!!inessa, ewcia21k, gosia86, MartaAlvi, Magic, Kaśka, Ewelcia, Iza75, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
a ja pomału przeszłam etap żałoby...30.05 moja kuzynka urodziła córeczke,myślałam,że gorzej to przyjme bo za pare dni to ja miałam termin urodzin mojego aniołka..ale jest dobrze,ciesze się razem z nimi i wierze ,że i ja doczekam jeszcze takiego skarbu...Po wizycie u nowego gina,który wie czym się "je"poronienia,który tknął we mnie tyle optymizmu wierze że musi się udać....ktoś wreszcie zajął się mną tak jak powinien...Biore już leki jeszcze przed staraniami acard i kwas foliowy w dużej dawce i wierze...a od czerwca staranka na maksa...a wszystkim naszym dzieciaczkom tym przy nas i tym daleko w obłokach z okazji ich święta wszystkiego dobrego...
Malinka32, MartaAlvi, Magic lubią tę wiadomość
-
eM czyli zaczynasz od nowa.... trzymaj sie,silna baba z Ciebie.... nie fixuj za bardzo bo sie zepniesz... ja wiem ze jak bardzo zalezy to trudno wyluzowac.... trzymam za Ciebie kciuki
eM lubi tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Jutro zacznę od nowa i jak dobrze pójdzie to zrobię sobie dzidzię na 29te urodziny.
Dziś jeszcze będę smutna i zdołowana myślała o tej dzidzi, która miała urodzić się w tym roku. Też poszłam dziś z mężem na cmentarz i zapaliliśmy znicza. Pierwszy raz. Zdałam sobie sprawę, że w moim sercu to była dziewczynka, ciekawe czy mam racje. Ci znajomi u których byliśmy wczoraj mają mieć córeczkę, Roksankę. Jedno z 3 imion damskich jakie z mężem rozważaliśmy...Magic lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Ja odkad tylko zaszlam w ciaze to czulam... w 1 ciazy wiedzialam ze to kchlopak.... przez usg widac bylo koniec 8 mca.. w drugiej byla niespodzianka.. bo miala ulozenie posladkowe... czulam ze to baba, a w trzeciej juz od 15 tygodnia giny mowily ze dziewucha wiec nie zastanawialam sie... eM skoro tak czulas pewnie to byla dziewczynka... serce matki czuje... i wie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 17:42
eM, ewcia21k lubią tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Czesc dziewczyny pozdrawiam Was ze swojego urlopu. Dziś nasza pierwsza rocznica i zjedlismy przepyszny obiad nie skupialam sie za bardzo na przyziemnych rzeczach, lecz zastanawiam sie czy sie udalo... nie mam zadnych objawow, troche mnie mdli i kreci w dole, mam taki wodnisty i mleczny sluz, ale nie nakrecam sie zbytniom zeby nie świrować. Z drugiej strony to pewnie pocichu bym sie cieszyla, ale czekam cierpliwie na @, ktora za 6 dni powinna przyjść.
Ja tutaj w Kielcach gdzie wypoczywamy widzialam chyba z milion matek z malutkimi dziecmi, kobiet w ciazy.... troche sie podlamuje, bo czemu jednym tak to latwo przychodzi a nam nie? Rozmawialam ze znajoma ktorej zostaly dwa miesiace do porodu i oczywiscie szyjka jej sie skraca... lezy placiek bo jak nie to za mniej niz dwa tyg urodzi... musi przetrzymac do 30.06 zeby ciaze miec donoszona(37tc)... posmutnialam, bo ona w zeszylm roku w sierpniu poronila w 6 tyg, po dwoch miesiacach zaszla i znowu cos nie tak.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Kiedys jak bylam mlodsza... mialam z 16-17 lat to do wszystkiego podchodzilam bardzo emocjonalnie, wierzylam w jakies wartosci, idealy, w to ze nie trzeba sie godzic na niesprawiedliwosc.. ze trzeba walczyc o swoje... ze jak kochac to jak wariatka... z calych sil i na smierc i zycie.... duzo mnie w zyciu zlego spotkalo... bardzo zawiodlam sie na przyjaciolkach... ludziach ogolnie... nie dosc ze zauwazylam ze dorosle zycie jest do bani to ze jeszcze dorosli ludzie nie kieruja sie zadnymi wartosciami... a i ze walka o idealy i przekonania nic nie wnosi.... zycie jest jakie jest a ludzie sa podli... moj dziadek zawsze mi powtarzal, ze umarlych nie nalezy sie bac tylko zywych, bo to oni zrobia Ci krzywde... po latach przyznaje mu racje... kijem wisly nie zawroce, a tylko sie zmecze, wiec po co to wszystko? Nie wiem czy tak do konca wierze w Boga... raczej w opatrznosc i przeznaczenie... ale chyba jednak czesciej sklaniam sie ku temu ,ze wszystko co nas spotyka, dzieje sie w jakims celu... wiec nie warto rozpamietywac tego co bylo, tylko podniesc sie, otrzepac i isc dalej.... patrzac z nadzieja w przyszlosc...
gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Hmmm mi tez 3 ciazy w 30 tyg kazali lezec bo szyjka sie skraca i glowka schodzi w dol... dalam rade wylezec tylko 4 tygodnie... w 34 wstalam, bawilam sie na weselu brata i bratowej... urodzilam koniec 40 tyg....mimo, ze po 34 tyg juz sie nie oszczedzalam, jezdzilam.samochodem,.dzwigalam corke 3,5 letnia... ale nie mialam doswiadczen takich jak dzis mam. Teraz pewnie bym plackiem lezala skoro giny by kazaly...9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie...