Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia drogie te wizyty:-(
Pójdę pójdę na ten monitoring i chce być pewniejsza.
Magic to jest mega duża szansa ze się pozytywnie za dzieje!!,
I oby były te kreseczki dwie na teście.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny na piątek mam gina muszę namówić go na badania pod kontem genetycznych które odpowiadają za poronienia. Dziś robiłam hormony i endokrynolog mnie czeka w sierpniu. Wole się przebadać wzdłuż i wszesz i wykluczyć choroby które mogę mieć niż powtarzać tą tragedję.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Na te 200 zl to ja muszę ze 3 dni pracować
dobrze że moja endokrynolog daje mi skierowania na wszystkie badania to nie muszę płacić bo większość w pakiecie mam
ta moja walnięta kadrowa nadal chce zaświadczenie pomimo że dalam jej już wypis ze szpitala:( ale dam jej dopiero po 20.06 nie będę specjalnie chodzić do Gina bp nie mam ochotyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:21
-
Ja pierwszy raz idę do endo i sama odkryłam , że powinnam bo mam zaburzenia lipidowe od dziś biorę acard 75
-
nick nieaktualnyHej kochane
a mnie rozkłada przeziebienie chyba mam tez zapalenie krtani,stan podgoraczkowy,dreszcze normalnie cały pakiet
a dziś pół dnia spedziłąm w Urzedzie Pracy masakra i tak jeszcze nic nie wiadomo co dalej bedzie.
A co do lekarzy to tam gdzie prywatnie chodziłam ginekolog bierze 130 zł za wizyte a z USG 150 zł ale za wszystkie badania trzeba płącić 100% a endokrynolog bierze z USG 170 zł i skad to brać!!!
Pozdrawiam każdą z Was i mocno wspieram -
Ja za endo palce 120zl a za gin 100. W ciazy chodzilismy do lekarza ktory bral po 250zl za wizyte co trzy tyg... i to on kazal mi chodzic z obumarka ciaza 5 tygodni. To nie kwestia kasy tylko umiejetnosci sie licza i podejscie do ludzi moja gin jak i endo sa cudownymi kobietami i rozumieja wiele i duuuuzo radza Lelirka tak myslisz??? Ja juz nie wiem... czekam nie doszukuje sie... bo zwariujeLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja po mału wychodzę z takiego chorubska już tylko kaszel mi został to dziwne ale jak tylko po zabiegu skończył mi się antybiotyk to się rozłożyłam na łopadki.Katar, ból gardła nie do zniesienia, kaszel stan przedgorączkowy, problemy z głosem, stawy i mięśnie mnie rwały jak cholera. Czułam sie tak jakbym miała 3 choroby na raz albo więcej.
-
Dziewczyny chcę się dowiedzieć czy mam w ramach pakietu medycznego badanie na ten zespół antyfosfolipidowy, tylko muszę na infolinii podać konkretną nazwę badania
czy to są badania: wydłużenie ATPP, małopłytkowość i hemoliza śródnaczyniowa? Bo to wyczytałam na Wikipedii i jeszcze ewentualnie przeciwciała antykatdiolipinowe w klasie IgG lub IgM
i teraz nie wiem o co konkretnie mam pytać?inessa lubi tę wiadomość
-
Zmiana konta ponieważ nie przyszło mi potwierdzenie na maila i nie mogę się po raz kolejny zalogować. .. dzis kupilam termometr i od jutra zaczynam działać. .. przed tamta ciaza pamiętam ze brałam duphaston wiec reraz jak pojade do lekarza z wynikami tez może mi cos zapisze
trzymam kciuki za wszystkie starające i oczekujące ;*gosia86, Holly go, Magic, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Joanna ja zrobilam tak samo,
Wykorzystał am wszystkie drogi które prowadzą do celu i nie było po drodze nieprzewidzianych zakrętów.
Wszystko u mnie dobrze jest a wiec spokojnie mogę działać.
A dziewczyny wy znacie przyczynę swoich strat???
Jaznam i wiedziałam która droga iść......
Ale dopiero ten obecny gin mnie na prowadził bo poprzedni który prowadził mi ciąże powiedział "tak się zdarza"
-
nick nieaktualny
-
gosia86 wrote:Dziewczyny chcę się dowiedzieć czy mam w ramach pakietu medycznego badanie na ten zespół antyfosfolipidowy, tylko muszę na infolinii podać konkretną nazwę badania
czy to są badania: wydłużenie ATPP, małopłytkowość i hemoliza śródnaczyniowa? Bo to wyczytałam na Wikipedii i jeszcze ewentualnie przeciwciała antykatdiolipinowe w klasie IgG lub IgM
i teraz nie wiem o co konkretnie mam pytać?
Ja miałam tak.
Gin zalecił p\ciala antykatykadiolipinowe w klasie IgG IgM i było ok i stwierdził ze wykluczeni zespoł antyfosfolipinowy bo te SA ok.
I jak byłam w poznaniu to podpytalam dokładniej i mieli takie samo zdanie.
A za te zaplacilam 120 zł a nie jak się pytalam ok 600 zł.
-
Martitka...a jeszcze mam pytanie do Ciebie czy mialas problemy z pokarmem? Gin dal mi tabletki i bralam je to jakos znikal a teraz jakby znowu sie pojawial. Ale moze tylko mi sie wydaje...trzy tygodnie minely od porodu....
Dziewczyny niedlugo zmiana watka nastapi....bedziemy sie cieszyc fasolkami, potem albo radosc albo lzy bo ciazowe objawy pierwszego trymestru beda. Drugi zapowiada sie lepiej a trzeci to bedzie oczekiwanie ojjj pamietam jak prowadzilam od poczatku ciazy pamietnik i pozniej codzienne wpisy i odliczanie od setki )) niestety...kilku ostatnich dni chyba nie ma....nie pamietam...nie mam odwagi zajrzec tam... -
nick nieaktualnyMoj powiedział podobnie mój byly gibekolog jak dowiedział się ze dziecko się udusilo"takie rzeczy się zdarzają nie to to nastepne" wtedy słyszał mnie chyba cały szpital. .. wiem ze łatwo się mówi zeby podać go do sądu ale mam za słaba psychikę zeby walczyć z wiatrakami i wszystko roztrzasac od nowa... moj obecny ginekolog powiedział ze albo sprawa w sadzie nerwy itp albo bierzemy soe do roboty i w garsc i staramy sie o dziecko. A sam Bóg osodzi wszystkich z osobna do gory. Wybralam mniejsze zlo chce myslec o tym co będzie a jie o tym co by było gdyby... kocham mojego aniolka najmocniej na swiecie ale nic mi go juz nie wroci...
-
nick nieaktualnyDO zespołu antyfosfolipidowego oprócz p.p. kardiolipinowych powinno sie zbadać antykoagulant tocznia 1 i 2
ja miałam jeszcze jedno badanie ale jak pytałam dziewczyn na forum to żadnej l;ekraz tego nie zalecó wiec tu też nie podam bo po co kazse wydawać kal zwykle nie jest polecane.