X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Poranek znowu wczesnie zaczety...glowa boli...wszystko w sumie boli...ajjj a wczoraj mialam maly wypadek...przy murowaniu trzymalam reke na taczce i mieszalam w niej cement, na moje nieszczescie bal z drewna spadl na mnie i przycisnal mi reke do krawedzi taczki...oj nie plakalam ale jeczalam z bolu ostro...moj R wystraszyl sie, ze reke mi zlamalo ale na szczescie tylko krecha przecietej skory i siniak meeegaaa dlugi....dzisiaj znowu idziemy tam robic i az sie boje :/ ja nie wiem czy ja jestem az tak zlym czlowiekiem, ze takie przykrosci mnie spotykaja? :(

Czarna co do szwagierki...hmmm moja ale ta starsza jest spoko, ta najmlodsza rozwydrzony bachor ale dopiero idzie do gimnazjum we wrzesniu, trzeba znerwicowanego dzieciaka zrozumiec :/ pff niedoczekanie...

U nas moja siostra kilka lat temu pogniewala sie na mnie i zawsze jak cos mowila to mama mi nie wierzyla, gdy zaprzeczalam, zawsze siostra swieta...pamietam jak mnie czyms uderzyla kiedys i plakalam, zdarzylam jedynie kabel od ladowarki tel wziasc i szczelic jej chyba w twarz :P ale wiadomo co tam bol fizyczny do psychicznego....ona nie bila, tylko dobierala odpowiednie slowa i dobijala mnie...a jak zaczelam sobie z nia radzic to wolala mamusie, bo ja na nia brzydko mowie...ekhem....spoko no...

Dzisiaj juz nie musi tesciowka w klekoczacym aucie jechac, bo mloda zabrala siostra starsza i bedzie ja wiozla. Ciesze sie choc wiem, ze baba ma focha...kobieta ktora ma 50lat rowne, bo w listopadzie urodziny, obraza sie jak male dziecko...

Znowu sie rozpisalam...nerwy mam od rana....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla nawet nie chcę sobie wyobrażać w jakiej atmosferze musisz mieszkać przez tą babę. Nie wiem człowiek im starszy tym bardziej dziecinnieje :/
    Współczuję.

A tak w ogóle to Dzień dobry :) U mnie pada :( a miałam okna pomyć,młody dzisiaj na wycieczkę jedzie i mam cały dzień dla siebie,ale przez te ostatnie dni mam trochę zaległości w domowych sprawach.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem tego jak rodzina może być taka wredna :(

A ja mam dziś wielkie sprzątanie, drzwi nam wymieniają :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla tak mi przykro, że masz niedość łatwą sytułację. Wiecie my też mieliśmy problemy z rodzicami. Ale wyprowadzilismy się z domów po to, by zamieszkać trochę przed ślubem sami :) taka nasza pierwsza wspólna przeprowadzka. Niestety po 5 mscach mój K stracił przed majówką pracę :( i musieliśmy zrezygnować z mieszkania. Ja pracowałam wtedy na dwa etaty, bo chciałam na wesele sama odłożyć, bo wiem, że jak się chce to można! :) udało się, w 10mscy zebrałam ponad 20 tyś. No ale strata pracy mojego ukochanego nie była nam na rekę, więc postanowiliśmy się wyporowadzić - powstało pytanie gdzie?:) Rozmawialiśmy z moimi rodzicami, bo moi mają dom ponad 200m na ich dówjkę, który łątwo podzielić na dwa mniejsze, oddzielne. Rodzice mojego K mają malutkie mieszkanie i nie było opcji... i zgodzili się bez wachania. Przed slubem mieszkalismy razem, wspólna kuchnia, wc, łazienka... było ciężko, ale dalismy radę. Po weselu dostaliśmy trochę kasy i zebraliśmy to powstał pomysł, na rodzielenie mieszkań :) i tak w tym roku juz się skończył remont, mamy własna kuchnię, wc i oddzielną łazienkę, sypialnie, salonik z wypoczynkiem i mój gabinecik z garderobą :) prawie 100m :)
    Paulla moim zdaniem powinniście się wyprowadzić, zobaczycie, że odżyjecie :*

A co do @ to ja już czuję jak czai się za rogiem :) wiecie jednak się cieszę, że nie ejstem w ciąży bo muszę zdjęcie zęba zrobic :) i nie chciałabym ryzykować :) we wtorek już idę.
    Po mimo, że mam paskudna pogodę cieszę się zyciem :D na początek miłęgo dnia zapodam Wam fajnutką piosenkę :*
    http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM&feature=kp

gosia86, ewcia21k, Iza75 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa fajnie by było gdyby jednak R zgodził się na przeprowadzkę, bo to zwariować można. Mi ciężko było wytrzymać z teściem, on nie to że był jakiś wredny, on aż za bardzo chce dobrze. Wszystko musi za nas robić bo on zrobi lepiej, nawet teraz. Ostatnio nie dał B nawet głupich doniczek na balkonie zawiesić, ani okna metrówką zmierzyć. A mnie to też traktuje czasami jakbym jakaś ułomna była i mi mówi nawet gdzie mam deskę do prasowania postawić. A jak mieszkaliśmy z nim to nam o 7 rano do pokoju bez pukania wchodził. Aż zaczęliśmy się na kluczyk zamykać. Ogólnie nic do niego nie mam bo to dobry człowiek i bardzo nam pomaga, za co jestem mu wdzięczna. On się po prostu starzeje i jest mega upierdliwy, jak jego mamusia.

Magic, ewcia21k, Iza75 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas pogoda super a jutro i w niedziele jeszcze ma byc do 33 35 chyba oszaleje tzeba jakas imprezke zrobic na ogrodku

• gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane :)

ja na dzisiaj umówiłam się z przyjaciółką :)
    coś glupi ten mój cykl i nic nie rozumiem
    od 19 do 25 dc miałam plamienia
    dzisiaj 29 dc i śluz od wczoraj wieczorem mam jakby płodny
    ale wydawało mi się że też taki miałam przed 19 dc
    nie kumam o co chodzi?
    dzisiaj 4 tygodnie od zabiegu:(
    teraz muszę przetrwać jeszcze 2 tygodnie do wizyty u Gina
    tylko zastanawiam się czy iść wrazie gdybym dostala na ten czas @?
    długo się do niego czeka i szkoda mi terminu

Paula bidulo, uważaj na siebie
    Mój M jest jedynakiem jak widać ma to swoje plusy bo przynajmniej nikt nam nie miesza, u mnie gorzej bo mam 5 rodzeństwa ale w życie nam się nie wtrącają
    no z wyjątkiem tego że każdy patrzy że muszę pomagać mamie bo najbliżej mieszkam, no i jeszcze są zazdrośni jak któreś dowie się o czymś szybciej od drugiego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ide chyba jeszcze na chorobowe ydzien w sumie 4 dni bo w DE w poniedzialek swieto

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mine piekne sloneczko swiecie,milego dnia dziewczyny i do pozniej teraz uciekam do pracy a potem na zumba :-) jak wroce opowiem wam o mojej szwagierce tez bym mogla ksiazke napisac,teraz jest mi troche latwiej bo mieszkamy bardzo daleko od niej:-)))))calusy

Magic, Iza75 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja czekamy ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma pytała się mnie dzisiaj czy bym nie chciała yorka bo jej suczka się oszczeniła ale yorki mieszane z kundlem
    tak bardzo bym chciała pieska ale nie wiem jak przekonać męża:( nie mamy jeszcze działki ogrodzonej, oczywiście yorka bym trzymała w domku
    no ale jak go przekonać???
    najbardziej byl mi potrzeby pies lub zwierzak jak siedziałam sama w domu na zwolnieniu ale teraz też chcę miałabym zajęcie i czymś myśli zająć dopoki nie ma dziecka i starań nie ma

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Ja jeszcze w lozku bo odsypiam wczorajszy koncert Linkin Park a tu trzeba wstac i isc do pracy na kolejny koncert, tym razem Kultu.
    Paulla,Czarna wspolczuje takiej rodziny. Wiem o co chodzi z takimi osobami bo mam podobnie:-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja mi lekarz w szpitalu w dzień poronienia powiedział" ahhh teraz to min 6 miesięcy do następnego starania a najlepoiej rok"
    Załamałam się w końcu jest zastępcą ordynatora.
    Poszłam do swojej gin a ona się za głowę złapała. "jedną @ czekamy i staramy się,nie ma na co czekać, macica sama się oczyściła i jest ładne zagojona"
    Pocieszyła mnie.

ewcia21k, Iza75 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ladnie...kazdy zdaje sie ma czarna owce w rodzinie :/ i kazdej z Was wspolczuje, ktora mimo swoich problemow ma jeszcze takie beznadziejne jak wredna osoba w rodzinie.
    Magic moglibysmy ale tylko do moich rodzicow. Co innego gdybym pracowala, ale tu 500m od tesciowej remontujemy swoje mieszkanko...musimy tu siedziec, bo tak codziennie trzeba byloby tu dojrzezdzac zeby cos grzebac....niestety, jak cos chce sie to trzeba pocierpiec, a ja czekam kiedy bedziemy na swoim i tej wiedzmie wygarne to i owo.

Kitaja rowniez czekam, co tam u Ciebie sie dzieje :D

Gosiu zazdroszcze, ze yorka mozesz dostac...ja zanim zaszlam w ciaze marzylam o maltanczyku ale min 800zl zaplacic trzeba...taka mala slodka owieczka hi :)

Miru dobrze, ze inny lekarz pozwolil szybciej skoro mozna :) pol roku to strasznie duzo czasu :/

Marlenka zazdroszcze koncertu Linkin Park uwielbiam ich :D ach i jeszcze dodam, ze siostra R ta starsza ma tez na imie Marlena a mowimy do niej Maja :)

Dziewczyny czy podoba Wam sie imie Blanka albo Nina? :)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze dodam, ze napisalam tego porannego posta i polozylam sie, no i zasnelam...za iecala godz. R wraca do domu...obiad lece gotowac :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla no rozumiem, swoje to swoje i możesz na golasa latać :) ja obiadku dziś znowu nie robię, bo mam całe ręce pracy :0 będę zaglądać i cos pisać ;P
    No jakos tak dziwacznie się zdarzyło, że mamy w tym samm terminie @ :) ja czekam na swoją :) wczoraj wziełam luteine jedną i jakoś dziwnie się po niej poczułam. Zaczęły mnie piersi, pobolewać bardziej brzuch i mam uczucie...morkości... oj czai się małpa aż czuję jej oddech na plecach ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja bym pomimo okresu poszła, bo wizyta Ci przepadnie a pewnie kilka pytań masz i o te plamienia możesz zapytać.
    Co do psiaka to ja też bardzo na to chorowałam, ale mąż mnie przekonał że najpierw dziecko, potem pies. Jednak raczkujące dziecko i pies na tej samej podłodze nie za dobrze dla mnie brzmi. Choć ja raczej myślę o większym psiaku.

gosia86, Iza75 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na mnie przyjaciele tez mowią Maja :-)
    Ja mialam dostac na urodziny mopsa. Koszt to jakies 1500 zl, duzo ale bylismy tego swiadomi. Mielismy odlozona kase i wybranego pieska w Czestochowie. Ale w koncu stwierdzilam ze to kupa kasy i ze sie wstrzymamy. Tym bardziej ze u mnie w domu juz sa dwa psy. Grozny misiek i wredna suka :-) Jak bede w ciazy to kupimy pieska.
    Ja mieszkam z mama i babcia. I babcia jest strasznie za moja siostrą. Kiedys pisalam jakie z niej ziolko. I dzisiaj uslyszalam ze jak bede taka niemila dla wszystkich(chodzi typowo o siostre) to ludzie beda mnie zle wspominac. Powiedzialam im kiedts juz ze kiedys traktowalam ludzi dobrze a teraz traktuje z wzajemnoscia. Bo ile mozna dawac sie wykorzystywac? Kiedys bylam mloda, glupia i dawalam sie soba manipulowac. A teraz jak nabralam swojego zdania i sie mocno go trzymam to nagle slysze ze sie ostatnio bardzo zmienilam ikiedys bylam inna. No tak, teraz nie moga mna rzadzic

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade wlasnie do pracy. Mialam taki podly humor jak czekalam na przystanku i wystarczylo forum i Enej i troche mi lepiej :-)

ewcia21k, gosia86 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Nina podoba :)

Gosiu psiak może być Waszą odskocznią od myślenia cykl-owulacja-sluz-temperatura i te inne :) Zrobie się nieco głośniej w Waszym domu :) takich argumentów użyj, że dla Ciebie po tej tragedii to będzie swojego rodzaju terapia :)
    Marlena ja też miałam taką znajomą, która mnie olewała ciepłym moczem, a ja musiałam ją traktowac jak królową, to kiedy się zbuntowałam i zaczęłam ja tak samo traktować jak ona mnnie to wiesz co zrobiła?? Nagadała innym znajomym jaka to ja nie jestem i w ogóle i nikt się do mnie ze znajomych mojego męże nie odzywa, bo ta małpa im cos na mnie nagadała. Chciałabym by to co mi zrobiła wróciło do niej ze zdwojoną siłą :) do mnie wróciło...zabrało mi dziecko. Ale teraz już będzie super :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ