Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna ja poroniłam w 12 tyg ale aktu zgonu nie dostała,bo moja ciążą się nie rozwijała i nie byli w stanie stwierdzić jaka płeć itd.
Ale też od pielęgniarki usłyszałam " to tylko zarodek"
dla mnie od momentu kiedy biło serduszko to był już człoiek... Czasami mogli by się ugryźć w język- taki ból a jescze go dokładają. -
Boże płakać mi się chce jak mi o tym totalnym zidioceniu mówicie... Nóż się w kieszeni otwiera bo w i tak bolesnych chwilach nikt nie szanuje naszych praw. Jak ja się cieszę że trafiłam do szpitala, w którym sami mi wszystko powiedzieli.
Miru kochana kiedyś tu pisałam o tym. I tak mieli obowiązek wystawić Ci zaświadczenie do USC, bo jak nie można rozpoznać płci to wpisuje się domniemaną.
Prawo mówi że szpital ma obowiązek zarówno wystawić zaświadczenie do USC jak i wydać ciało do pochówku bez względu na to, w którym tygodniu zakończyła się ciąża. Mogła się zakończyć i w 4tc i tak samo prawo obowiązuje.
Jeśli chodzi o odszkodowanie z ubezpieczenia. U nas było tak, że wymagane dokumenty to były TYLKO: akt urodzenia i zgonu oraz dowód osobisty. Zdarza się że ubezpieczyciel przysyła pismo żeby dosłać wypis ze szpitala żeby mogli stwierdzić na jakim etapie była ciąża. Ale nie ma najmniejszego prawa, żeby takiego dokumentu wymagać. Składamy wniosek i koniec kropka, na żadne pytania z ich strony nie odpowiadamy, bo nie musimy. Podstawą do otrzymania odszkodowania jest akt urodzenia i zgonu, a nie jest tam napisane w którym tygodniu ciąża się zakończyła. -
Ale się rozpisałyście Ja jestem ubezpieczona w krus-ie i dostałam zasiłku macierzyńskiego 3334zł i zasiłku pogrzebowego 4000zł. Do tego przedłużyli mi sami zwolnienie płatne do przewidzianego terminu porodu czyli do 17 stycznia.
-
dziewczyny dość ze dla nas to jest bolesne przeżycie to jeszcze trzeba się z dziadami męczyc.
ewcia - ja przesłałam akt zgonu i swój dowód a zarządali ode mnie dokumentacji ze szpitala jaka przyczyny zgonu i wiek dziecka. jak wysłalismy ze to 14 tydzien dostałam pismo wczoraj ze jest odmowa bo to nie dziecko a za ciąze poronioną wypłacają od 20 tygodnia . nie musze chyba pisac co czułam jak to przeczytałam.
-
ewcia - masz na mysli kreseczki Maji?????? to super wiadomość. Naprawdę ciekawe która z was będzie następna:)
ewcia21k, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem bardzo zła na siebie że nie załatwiałam tego aktu zgonu w szpitalu, a potem było już za późno... no i kasa z ubezpieczenia przepadła. Za pobyt też nie dostałam, bo miałam tylko 2dni, a wypłacali od 3. Tu nie powiem, nawet jak bym wiedziała, to nie zostałabym tego 3go dnia, bo to była niedziela wielkanocna...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Anet-bardzo Ci współczuje,chciałabym spojrzeć tej osobie w oczy i powiedzieć co myślę,która to napisała!
Nie życzę tego nikomu,ale do cholery niech chociaż ktoś spróbuje zrozumieć wszystkie kobiety,które przeżyły taką stratę. -
Ja w szpitalu byłam tylko 2 dni,jak po zwykłym porodzie. Fizycznie było wszystko dobrze i mnie wypuścili.
Chociaż w szpitalu zachowali się ok,położyli mnie samą na ginekologii tamtej nocy.anet525 lubi tę wiadomość
-
anet525 wrote:ewcia - masz na mysli kreseczki Maji?????? to super wiadomość. Naprawdę ciekawe która z was będzie następna:)
Ja planuje testować w okolicach 28 czerwca, kto testuje wcześniej bo byśmy wiedziały za kogo trzymać kciuki!ewcia21k, anet525, PauLLa, Iza75, Kitaja lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
wiecie co ciesze się ze postanowiłam napisac tu na forum. naprawdę moge przy was znaleść ukojenie i wyżalić się bo mnie rozumiecie. ja mam skrajne emocje tu sie smieje a tu płacze ale przy was czuje że mi się polepsza psychicznie czuję się lepiej chociaz ból nie mija i nigdy nie minie , ale przynajmniej mam u was wsparcie za co wam dziękuję z całego serca.
eM, Czarnaa94, ewcia21k, gosia86, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Anet też tak mam, raz jest dobrze a za chwile byle co potrafi mnie doprowadzić do łez. Też baaaardzo się cieszę, że tu napisałam. Forum bardzo mi pomogło w pierwszych tygodniach, a teraz bardzo się z wami zżyłam.
ewcia21k, gosia86, Kitaja lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
eM wrote:Ja planuje testować w okolicach 28 czerwca, kto testuje wcześniej bo byśmy wiedziały za kogo trzymać kciuki!
Chyba Ewelcia będzie trochę wcześniej testować
Trzymam kciuki z Testerki tego miesiąca!eM, ewcia21k, Ewelcia lubią tę wiadomość