Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
a wierzycie w te testy owulacyjne ? bo mi jakos nic nie wychodziło, bardziej owulacja wyliczona z tego wykresu była blizsza niz z moich danych i testach w koncu testy odpusciłam i po kolejnym cyklu zaszłam. teraz też tak zrobie na ślepo będziemy strzelac hehe
-
Miru wrote:Czarna ja poroniłam w 12 tyg ale aktu zgonu nie dostała,bo moja ciążą się nie rozwijała i nie byli w stanie stwierdzić jaka płeć itd.
Ale też od pielęgniarki usłyszałam " to tylko zarodek"
dla mnie od momentu kiedy biło serduszko to był już człoiek... Czasami mogli by się ugryźć w język- taki ból a jescze go dokładają.
miru- moja kolezanka tez miała to samo ale akt zgonu jej wypisali. oni mają taki obowiązek wydać ci to na twoją prośbę. chyba że samo z ciebie wyleciało, bo ona musiała miec zabieg wiec potraktowali to jak by poród. dostała akt urodzenia dziecka z opisem dziecko martwo urodzone.
wiem co czułas po takich słowach. Naprawdę ludzie to powinni sie zastanowic czasami za nim coś palną. to powiedziała pielęgniarka ale nie chciałabys usłyszec słowa mojej mamy jak mi bez zastanowienia dopiekła nieswiadomie. ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 14:43
-
anet525 wrote:a wierzycie w te testy owulacyjne ? bo mi jakos nic nie wychodziło, bardziej owulacja wyliczona z tego wykresu była blizsza niz z moich danych i testach w koncu testy odpusciłam i po kolejnym cyklu zaszłam. teraz też tak zrobie na ślepo będziemy strzelac hehe
Nauczyłam się je robić, choć nie wiem może tylko ja miałam taki problem, bo dość dużo pije. Trzeba naprawdę uważać na ilość spożywanego płynu przed testowaniem i testować raczej popołudniu. Ja w tej chwili testuje z pół godziny po obiedzie, ale zwracam uwagę na kolor moczu, jak jest za jasny to czekam z godzinę-dwie.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
anet525 wrote:dziewczyny dość ze dla nas to jest bolesne przeżycie to jeszcze trzeba się z dziadami męczyc.
ewcia - ja przesłałam akt zgonu i swój dowód a zarządali ode mnie dokumentacji ze szpitala jaka przyczyny zgonu i wiek dziecka. jak wysłalismy ze to 14 tydzien dostałam pismo wczoraj ze jest odmowa bo to nie dziecko a za ciąze poronioną wypłacają od 20 tygodnia . nie musze chyba pisac co czułam jak to przeczytałam.
No i właśnie nie mieli prawa żądać od Ciebie dokumentacji ze szpitala ;/ -
czarna- ale u mnie mieli to w przepisach ze jest wymagany taki komplet dokumntów im wyslac. nie wiem w sumie czy nie mieli praa tego żądać ode mnie moze to z ich strony było niezgodne z kodeksem. nie znam się za bardzo na prawie tego typu.
-
Jeżeli mieli to w przepisach, to chyba mieli prawo to zażądać. To jest tak jak z tą ilością dni, u mnie było 3 u Anet 7 i to ubezpieczalnia decyduje. PZU po prostu nie ma progu tygodniowego, jeżeli jest akt zgonu.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
anet525 wrote:czarna- ale u mnie mieli to w przepisach ze jest wymagany taki komplet dokumntów im wyslac. nie wiem w sumie czy nie mieli praa tego żądać ode mnie moze to z ich strony było niezgodne z kodeksem. nie znam się za bardzo na prawie tego typu.
A to jeśli tak, to mogli. Ale i tak powinniście sprawę wygrać. -
eM wrote:Jeżeli mieli to w przepisach, to chyba mieli prawo to zażądać. To jest tak jak z tą ilością dni, u mnie było 3 u Anet 7 i to ubezpieczalnia decyduje. PZU po prostu nie ma progu tygodniowego, jeżeli jest akt zgonu.
No z tego co czytałam to zazwyczaj z PZU nie było problemu. Ale były też przypadki gdzie żądali dokumentacji ze szpitala i odmawiali wypłacenia. Pewnie zależy do kogo wniosek trafi. Jak ktoś serca nie ma to do wszystkiego się przyczepi -
Hej dziewczyny!
Przez egazminy nie mam czasu do was zagladac, a tam mi Was brakuje.
Moglby mi ktos strescic co siw dzialo przez ostatnoe dwa dni?
Jest mi smutno.. troche sie zdenerwowalam do tego. Wlasnie przeczytalam na facebooku ze siostra mojej kolezanki jest w ciazy. Gowniara ma 18lat! Bez obrazy dla mlodych tu osob. Sama jestem mloda ale wierzcie mi ze po jej zachowaniu mozna nazwac ja gowiara. Zachowuje sie na 10 latke.
Termin na 13 lutego. Czyli to pewnie jakis 5 tc.zapewne zrobila test i odrazu na fb napisala no bo jak to nie napisac? Zdenerwowalam sie -
Marlenka- hej jestem tu nowa piszemy o wszystkim i o niczym hehe. Nie denerwuj sie u mnie całe grono kolezanek jest w ciazy i badzo ciezko to przechodze, naewt chwilowo pourywałam na pewien czas kontakty bo nie daje rady. ja jak leżałam w szpitalu była laska młoda pijana okrutnie w 8 mieisacu ciązy i po 3 dobach puscili ja ma zdrowe dziecko a ja po tym dowiedziałam sie że serduszko mojej kruszyny przestało bic. to mnie tak zabolało czuje że świat nie jest sprawiedliwy odbiera tym co zasługuja a daje tym którzy nie chcą dziecka. serce mi pękło.
ale wiesz ze czas leczy rany i z czasem inaczej na to spojrzymy wierze ze dostaniemy jeszcze szanse na bycie mamami:) -
Oj ja licze na to że długo nie będę musiała czekać żeby zostać mamą dziecka na tym świecie.
Ale zdenerwowałam się maksymalnie... Aż mnie głowa rozbolała. Dziewczyna zachowuje się na 10 latke, jest nieodpowiedzialna i w ogóle. I jest w ciąży.
Ach chyba muszę ochłonąć. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 16:01
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]