X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was chodzi do psychologa... Powiedzcie mi jak wyglądają takie wizyty? One są prywatnie? Ile kosztuje wizyta?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam z nfz. Pierwsza trwa godzinę, kolejne pół godziny.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jaki sposób można się zapisac do takiego psychologa na nfz? Potrzebne jest skierowanie?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Marlenko :* Maja35 jak dobrze pamietam jej nick :)

Tak po za tym zauwazylam, ze ciezki dzien masz dzisiaj...trzymaj sie kochana :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Cię przytulam Marlenko :* Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Nie Marlenko :* Maja35 jak dobrze pamietam jej nick :)

Uuuu! To super! Gratulacje!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym skierowaniem to czasem jest potrzebne, czasem nie. Ja miałam skierowanie, tylko teraz nie pamiętam czy od ogólnego czy od stomatologa.

Maks - ur 08.09.2015
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że nie będzie lepiej. Są chwile gdy coś mnie cieszy ale tak to wpadam w dół... Jadę rowerem przez park, świeci słońce, jest zielono, ładna pogoda, dużo drzew i kwiatów... A ja mam łzy w oczach.
    Czasem boje się że myślicie sobie że czego ja tak przeżywam, że ciąża była bardzo wczesna. Ale ja powoli osuwam się na dno.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny gratulacje dla Mai :* ja narazie czekam na malpe testowac to raczej najszybciej w lipcu bede co do tych testow ovu ja stosowalam przy ostatniej ciazy i zawsze rano

• eM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten psycholog może Ci pomóc, spróbuj...

Maks - ur 08.09.2015
  • Magic Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam pójśc do zaufanego księdza, ale jak widac poradziłam sobie z mężem sama :)
    Marlena - głowa do góry, życie jest piękne i takie krótkie, musisz się nie dać ciągnąć w dół...chociaż czasami moment zetknięcia z dnem daje nam do zrobienia i takiego energetycznego kopa, że bierzemy się w garść i fruuu do góry! :) nikt Cię nie osądza, masz prawo przechodzić żałobę inaczej niż inne dziewczyny. A już nie raz to mówiłam, to czy ciąża miała 5, 12 lub 40 tygodni to nie jest najbardziej bolesne. Najbardziej boli fakt jakie miałyśmy plany wobec tego Aniołka, marzenia snułyśmy, oczami wyobraźni widziałśmy się z brzuszkami i wózkami :) mój mąz jak był już 8 tydzień, zapisał się na siłownię, a ja do niego:
    -Co z domu chcesz uciekać? :) przed nami.
    On:
    -Nie, nigdy. Idę robic się na bóstwo, bo muszę się super z wóżeczkiem prezentować :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet z ubezpieczeniami niestety tak u nas jest, po prostu sku...nic dodac nic ująć. Ja nie miałam aktu urodzenia aleciekawe jakby to było gdybym go miała, mam ubezpieczenie grupowe w pzu.
    Tak z innej beczki ale apropos ubezpieczeń to mój B miał wypadek w sylwestra, samochód szkoda całkowita, a ubezpieczyciel po analizie stwierdził, że nie jest możliwe aby doszło do zderzenia tych dwóch konkretnych aut. Zaprzeczaj a oczywistemu faktowi. Paranoja jakas, aż sie wierzyc nie chce ale robia z ludzi idiotów...

Co do testówovu to juz pisałam, że na pewno będę stosowała bo w t a ciąże zaszłąm w pierwszym cyklu staran włąśnie dzieki testom. Mój organizm nie daje mi oczywistych sygnałów kiedy jest owulka, żadnego bólu jajników (temperatury jakos nie mierze, ewentualnie śluz).Kierowałam sie tylko testami i udało się. Robiłam zawsze po południu ok. 17-18

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane podczytuje w Was w wolnych chwilach - mamy dalszy ciąg remontu w domu tzn mój maż i ja robimy sami "tą resztę"
    A reszta u mnie no cóż tak szczerze nie mam sił na pisanie bo staramy sie dalej ale moja wiara w to,ze sie nam uda utrzymać kolejną ciaże jest nikła a dołują mnie kolejne ciaże śród znajomych - mimo,ze nimi sie ciesze bo znam ich problemy ale w sercu rodzi sie pytanie: a ja? :(
    no cóż trzeba dalej życ i cieszyć sie tym co mamy na codzien :)
    u nas upał masakryczny ale mój kochany maż kupił mały przenośny klimatyzator z nawilzaczem i dziś przyszedł i już działa no i jest już różnica :) no jak sie w bloku mieszka to jest jak jest! a i chyba zbliza sie duża burza :)
    co do firmy to jeszcze nie mamy odpowiedzi niestety.
    Powodzenia każdej życze :) <3 pamietam o Was!
    Maju jeszcze tutaj wielkie Gratulacje :) <3

• Magic Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa odpuść :) życie jak staję się takie...celowe jest smutne, ludzie nie czują nic do siebie a seks musi być przyjemny aby z waszej miłości była dzidzia :) skup uwage na czymś innym, mnie strasznie pochłonął pamiętnik :)
    Wiem, że w chwilach zwątpienia nic nie cieszy :) dzis była u mnie znajoma na pazurkach z 4miesięczną Marianką :) za 2 tyg są jej chrzciny :) myślałam, że źle to zniose a gdzie! Zabawiałam ją, przeszła mi myśl by ją wziąć na ręce, ale wolałam nie :) bo bym nie oddała :D
    Cieszmy się z małych rzeczy,bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
    http://www.youtube.com/watch?v=OSRyu_NsjGE

Odnajdzcie na nowo sens swojego życia :)

inessa, gosia86 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena z tą dziewczyną w ciąży to doskonale Cię rozumiem, sama niedawno pisałam o takiej jednej. Ale teraz patrzę na to w inny sposób. Może Bóg daje im te dzieci, żeby pomóc im dorosnąć, ogarnąć siebie i swoje życie?
    Mam taką koleżankę. Ma synka, jakieś 7-8 lat. Kiedy była w Polsce była straszną matką. Brała tylko kasę za to dziecko i zaraz przepijała. Wiecznie zostawiała go u jakichś koleżanek "na godzinkę lub 2", a znikała na 3 dni. Jak był niemowlakiem potrafiła go wieczorem uspać, zostawić samego i pójść na imprezę. Potem wyjechała do Niemiec, chłopca zabrała siostra tej dziewczyny i nie chciała jej oddać. Potem ona zaszła w ciąże, i w tej chwili powinnyśmy zacząć krzyczeć że to niesprawiedliwe :P I wiecie co? Wzięła ślub, urodziła śliczną dziewczynkę i jest zupełnie innym człowiekiem. No po prostu najlepsza mamusia pod słońcem, zajmuje się domem, dziećmi, widać że je kocha i swojego męża też. I znów jest w ciąży :) Ta córeczka, wydawałoby się dana nieodpowiedniemu człowiekowi, złej matce, pozwoliła jej zmienić swoje życie.
    To nie jest tylko jeden taki przypadek, jestem pewna że każda z Was ma jakąś znajomą kiedyś imprezowiczkę, która wpadła a dziś jest najszczęśliwszą mamusią pod słońcem. Nic nie dzieje się bez powodu kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:00

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wiesz my uwielbiamy sie kochać i dla nas to zaden trud :P
    a luzować musimy i tak przez remont nie ma czasu na wiele myślenia ale wiesz jak sie dowiaduje o ciażach i to wpadkach to jakoś cieżko na sercu sie robi dlaczgo nie ja??!! teraz siostra mojej kolezanki tak wpadła ma 34 lata i teraz szybko ślub itd. tylko martwimy sie bo chłopak niedojrzały masakrycznie.
    i mój organizm zgłupiał dziś mam wodnisty płodny sluz i do tego dawno nie robiłam testów bo mnie tylko denerwowały a teraz zrobiłam bo naprawde po zabiegu dziwne rzeczy sie dzieje i dziś wyszedł pozytw czyli gdzieś w piątek góra sobota bedzie juz owulka !!! miałam szybkie owulki ale tak szybko nigdy!!
    ALe dzieki za dobre słowa :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:09

Magic lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zbiera się na burzę, ja mam ubezpieczenie grupowe w argo hestia i za pobyt w szpitalu płacą od 4 dnia a byłam 3, za poród martwego dziecka 5000 zl ale nie mam aktu to nie mam kasy
    udało mi się zacząć pisać pamiętnik:) ale musiałam poświęci przerwę w pracy

ewcia21k, Magic lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy słyszałyście,że w Irlandii w jakimś zbiorniku wodnym znaleźli mnóstwo ciał czy szczątek noworodków? ok 800.Przy jakimś klasztorze. No masakra jakaś,ręce opadają.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem właśnie po sesji z brzuszkiem... kurcze wybiegałam się po polu z makami teraz mnie wszystko swędzi bo mam wrażenie że pomnie robaki chodzą :)

Marlena, gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Magic Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia ja nie słucham już takich rzeczy :( serce mi pęka...

gosia widziała, przeczytałam i czekam na więcej ;) mam nadzieję, że to Ci pomoże mi strasznie pomaga, tak wypisać się wygadać. Teraz czytałam pamiętnik dziewczyny nick zaczarowana... czytałam i czytałam i łzy mi się zbierały.. miałam tak samo, ale jeszcze przed zajściem.. a teraz ma 27 tydzień :) ponad 6 cykli starań, badań wyników, testów i innych pierdół...w momemcie kiedy miała największe załamanie zrobiła test i jej wymarzone II kreski się pokazały :)
    Ja tez tak miałam... w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży przyjaciela żony mojego K. załamałam się. CZEMU NIE JA! Ubiegła mnie! Ja miałam byc pierwsza! płakałam mężowi w ramię i?? po 12 dniach sama wiedziałam o swojej :) to chyba sprawa hormonów ;)

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ