Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym skierowaniem to czasem jest potrzebne, czasem nie. Ja miałam skierowanie, tylko teraz nie pamiętam czy od ogólnego czy od stomatologa.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Mam wrażenie że nie będzie lepiej. Są chwile gdy coś mnie cieszy ale tak to wpadam w dół... Jadę rowerem przez park, świeci słońce, jest zielono, ładna pogoda, dużo drzew i kwiatów... A ja mam łzy w oczach.
Czasem boje się że myślicie sobie że czego ja tak przeżywam, że ciąża była bardzo wczesna. Ale ja powoli osuwam się na dno. -
nick nieaktualny
-
ja chciałam pójśc do zaufanego księdza, ale jak widac poradziłam sobie z mężem sama
Marlena - głowa do góry, życie jest piękne i takie krótkie, musisz się nie dać ciągnąć w dół...chociaż czasami moment zetknięcia z dnem daje nam do zrobienia i takiego energetycznego kopa, że bierzemy się w garść i fruuu do góry! nikt Cię nie osądza, masz prawo przechodzić żałobę inaczej niż inne dziewczyny. A już nie raz to mówiłam, to czy ciąża miała 5, 12 lub 40 tygodni to nie jest najbardziej bolesne. Najbardziej boli fakt jakie miałyśmy plany wobec tego Aniołka, marzenia snułyśmy, oczami wyobraźni widziałśmy się z brzuszkami i wózkami mój mąz jak był już 8 tydzień, zapisał się na siłownię, a ja do niego:
-Co z domu chcesz uciekać? przed nami.
On:
-Nie, nigdy. Idę robic się na bóstwo, bo muszę się super z wóżeczkiem prezentować
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Anet z ubezpieczeniami niestety tak u nas jest, po prostu sku...nic dodac nic ująć. Ja nie miałam aktu urodzenia aleciekawe jakby to było gdybym go miała, mam ubezpieczenie grupowe w pzu.
Tak z innej beczki ale apropos ubezpieczeń to mój B miał wypadek w sylwestra, samochód szkoda całkowita, a ubezpieczyciel po analizie stwierdził, że nie jest możliwe aby doszło do zderzenia tych dwóch konkretnych aut. Zaprzeczaj a oczywistemu faktowi. Paranoja jakas, aż sie wierzyc nie chce ale robia z ludzi idiotów...
Co do testówovu to juz pisałam, że na pewno będę stosowała bo w t a ciąże zaszłąm w pierwszym cyklu staran włąśnie dzieki testom. Mój organizm nie daje mi oczywistych sygnałów kiedy jest owulka, żadnego bólu jajników (temperatury jakos nie mierze, ewentualnie śluz).Kierowałam sie tylko testami i udało się. Robiłam zawsze po południu ok. 17-18 -
nick nieaktualnyHej kochane podczytuje w Was w wolnych chwilach - mamy dalszy ciąg remontu w domu tzn mój maż i ja robimy sami "tą resztę"
A reszta u mnie no cóż tak szczerze nie mam sił na pisanie bo staramy sie dalej ale moja wiara w to,ze sie nam uda utrzymać kolejną ciaże jest nikła a dołują mnie kolejne ciaże śród znajomych - mimo,ze nimi sie ciesze bo znam ich problemy ale w sercu rodzi sie pytanie: a ja?
no cóż trzeba dalej życ i cieszyć sie tym co mamy na codzien
u nas upał masakryczny ale mój kochany maż kupił mały przenośny klimatyzator z nawilzaczem i dziś przyszedł i już działa no i jest już różnica no jak sie w bloku mieszka to jest jak jest! a i chyba zbliza sie duża burza
co do firmy to jeszcze nie mamy odpowiedzi niestety.
Powodzenia każdej życze pamietam o Was!
Maju jeszcze tutaj wielkie Gratulacje -
inessa odpuść życie jak staję się takie...celowe jest smutne, ludzie nie czują nic do siebie a seks musi być przyjemny aby z waszej miłości była dzidzia skup uwage na czymś innym, mnie strasznie pochłonął pamiętnik
Wiem, że w chwilach zwątpienia nic nie cieszy dzis była u mnie znajoma na pazurkach z 4miesięczną Marianką za 2 tyg są jej chrzciny myślałam, że źle to zniose a gdzie! Zabawiałam ją, przeszła mi myśl by ją wziąć na ręce, ale wolałam nie bo bym nie oddała
Cieszmy się z małych rzeczy,bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
http://www.youtube.com/watch?v=OSRyu_NsjGE
Odnajdzcie na nowo sens swojego życiainessa, gosia86 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Marlena z tą dziewczyną w ciąży to doskonale Cię rozumiem, sama niedawno pisałam o takiej jednej. Ale teraz patrzę na to w inny sposób. Może Bóg daje im te dzieci, żeby pomóc im dorosnąć, ogarnąć siebie i swoje życie?
Mam taką koleżankę. Ma synka, jakieś 7-8 lat. Kiedy była w Polsce była straszną matką. Brała tylko kasę za to dziecko i zaraz przepijała. Wiecznie zostawiała go u jakichś koleżanek "na godzinkę lub 2", a znikała na 3 dni. Jak był niemowlakiem potrafiła go wieczorem uspać, zostawić samego i pójść na imprezę. Potem wyjechała do Niemiec, chłopca zabrała siostra tej dziewczyny i nie chciała jej oddać. Potem ona zaszła w ciąże, i w tej chwili powinnyśmy zacząć krzyczeć że to niesprawiedliwe I wiecie co? Wzięła ślub, urodziła śliczną dziewczynkę i jest zupełnie innym człowiekiem. No po prostu najlepsza mamusia pod słońcem, zajmuje się domem, dziećmi, widać że je kocha i swojego męża też. I znów jest w ciąży Ta córeczka, wydawałoby się dana nieodpowiedniemu człowiekowi, złej matce, pozwoliła jej zmienić swoje życie.
To nie jest tylko jeden taki przypadek, jestem pewna że każda z Was ma jakąś znajomą kiedyś imprezowiczkę, która wpadła a dziś jest najszczęśliwszą mamusią pod słońcem. Nic nie dzieje się bez powodu kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:00
-
nick nieaktualnyMagic wiesz my uwielbiamy sie kochać i dla nas to zaden trud
a luzować musimy i tak przez remont nie ma czasu na wiele myślenia ale wiesz jak sie dowiaduje o ciażach i to wpadkach to jakoś cieżko na sercu sie robi dlaczgo nie ja??!! teraz siostra mojej kolezanki tak wpadła ma 34 lata i teraz szybko ślub itd. tylko martwimy sie bo chłopak niedojrzały masakrycznie.
i mój organizm zgłupiał dziś mam wodnisty płodny sluz i do tego dawno nie robiłam testów bo mnie tylko denerwowały a teraz zrobiłam bo naprawde po zabiegu dziwne rzeczy sie dzieje i dziś wyszedł pozytw czyli gdzieś w piątek góra sobota bedzie juz owulka !!! miałam szybkie owulki ale tak szybko nigdy!!
ALe dzieki za dobre słowaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:09
Magic lubi tę wiadomość
-
U nas też zbiera się na burzę, ja mam ubezpieczenie grupowe w argo hestia i za pobyt w szpitalu płacą od 4 dnia a byłam 3, za poród martwego dziecka 5000 zl ale nie mam aktu to nie mam kasy
udało mi się zacząć pisać pamiętnik:) ale musiałam poświęci przerwę w pracyewcia21k, Magic lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy słyszałyście,że w Irlandii w jakimś zbiorniku wodnym znaleźli mnóstwo ciał czy szczątek noworodków? ok 800.Przy jakimś klasztorze. No masakra jakaś,ręce opadają.
-
A ja jestem właśnie po sesji z brzuszkiem... kurcze wybiegałam się po polu z makami teraz mnie wszystko swędzi bo mam wrażenie że pomnie robaki chodzą
Marlena, gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
ewcia ja nie słucham już takich rzeczy serce mi pęka...
gosia widziała, przeczytałam i czekam na więcej mam nadzieję, że to Ci pomoże mi strasznie pomaga, tak wypisać się wygadać. Teraz czytałam pamiętnik dziewczyny nick zaczarowana... czytałam i czytałam i łzy mi się zbierały.. miałam tak samo, ale jeszcze przed zajściem.. a teraz ma 27 tydzień ponad 6 cykli starań, badań wyników, testów i innych pierdół...w momemcie kiedy miała największe załamanie zrobiła test i jej wymarzone II kreski się pokazały
Ja tez tak miałam... w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży przyjaciela żony mojego K. załamałam się. CZEMU NIE JA! Ubiegła mnie! Ja miałam byc pierwsza! płakałam mężowi w ramię i?? po 12 dniach sama wiedziałam o swojej to chyba sprawa hormonów
gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018