Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też sie swego czasu zastanawiałam jak można ogarnąc dwójke a co dopiero trójke ale jak patrze na swoja szwagierke (ma 3ke w wieku od 3mcy - 3 lat) to widze, że kluczem do sukcesu jest dobra organizacja. Ona wcale wczesniej nie była specjalnie poukładana ale dzieci uczą szybko tej zdolności organizacji I na to licze kochane . Poza tym marze żeby zobaczyc syna bawiącego sie z rodzenstwem, to jest warte wszystkiego
Lemurek27, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Anet ja nie pracuje, moj dzien zaczyna sie o 6 konczy o 22, mieszkamy pod Lublinem, 12 km od szkoly... woze dzieci do szkoly i z powrotem, na zajecia dodatkowe, treningi, proby.. maz jest ph wiec wszystko na mojej glowie bo on w trasie...9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
A ja to się czasem czuje jakbym już miała dziecko no ale takie duże dosyć.
Anet jasne, że nie pozwole, jak przesadzi to zabiorę wszystko i wróce do domu.
Malinka 10 lat? I potrafi kanapki zrobić sobie? Ja muszę słuchać u teściówki codziennie hałas rano, bo 13latka nie potrafi jeść sobie naszykować, a jak już musi to jej się nie chce no i tez halas. Moje siostry czy ja nie byłyśmy tak rozpieszczone, bo mama jak zaczęła pracować na 3zmiany, to musiałyśmy nawet obiad uczyć sie gotować. Pierwszy raz w życiu ugotowałam cały obiadek jak byłam w piątej klasie podstawówki a mój R wstydzi się u mnie powiedzieć, że jest głodny, no i musze pytać sie kilka razy, albo iść zrobić i podać. On mi się nie pyta o 'sranie' czy się je,u chce ale o to czy jest głodny to takIza75, Malinka32 lubią tę wiadomość
-
Anet ja chcialam piateczke... ale maz nie chcial, stanelo na czworce wiesz ile snil mi sie zapach noworodka po nocy... teraz po przejsciach chce odczekac trosze.. po 1 poronieniu zaszlam po 2 mcach.. nie udalo sie znowu.. poczekam do wrzesnia i jak dobrze pojdzie bede miec czerwcowe dziecko
anet525, gosia86 lubią tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Paulla balaganu przy tym troche jest, ale kanapki zrobi i syn i starsza corka.. syn nawet ostatnio pozwolenie na robienie herbaty dostal... ucze ich samodzielnosci, i zeby wszystkiego pod nos podane nie mialy...
gosia86 lubi tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Malinka podziwiam :*
Moja mama miała 4córki i niewielka różnica wieku, co dwa lata kolejna i dała rade a miała ciezko w zyciu, nikt nami sie nie mogl opiekowac i zyje
Jesli sie czegos bardzo chce to to wszystko sie zrobi
Kece na ogrodekMalinka32 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze Malinka Ci powiem, że mam wielki podziw dla kobiet takich jak Ty.
Hmm ja czasem tez bym chciała móc zostac w domu z gromadka dzieci i zająć sie tylko nimi i domem ale nie stac nas na to, mąż nie utrzymałby nas...w gruncie rzeczy to ja głównie nas utrzymuje...wkurwia mnie to -
hehe moja ma 8 lat znaczy nie ma jeszcze bo we wrzesniu skonczy ale sniadania nam robi w weekendy nawet uczę ją gotowac w sensie schaby ubije przyprawi optoczy w nułce jajku tylko do gazu wiadomo nie pozwalam jej dochodzic jak sprzątam mieszkanie to mi łazenke całą umyje kurze posciera kwiatki podleje i swój pokój sprząta sama ja jej tylko odkurzam. ale ona cieszyc sie jak mi pomaga sama chce wiec jej pozwalam. ciesze sie dlatego że mam córkę. rano jak w sobote wstaje to tez snaidanie sama sobie robi w termosie ma herbate gotową by nas nie budzic bysmy mogli pospac. wiem jak jej sie marzy rodzenstwo i dwójka dzieci to juz taki komplet w rodzinie mi sie wydaje. ja nie wiem czy bym 3 ogarnęła ...
gosia86 lubi tę wiadomość
-
my tez musimy razem pracowac i znikąd pomocy przy dopilnowaniu córki czy odebraniu wczesniej ze szkoły od 4 miesiaca chodziła do złobka potem przedszkole szkoła i we wszystkich tych plaćówkach od 7 do 17 jest. szkoda mi jej jak nie wiem ale nie mam innego wyjscia. musimy pracowac oboje.
-
Iza, ja bardzo cenie sobie lata spedzone z dziecmi... i moze dlatego meza rozpiescilam, bo od lat nas utrzymuje i moge nie pracowac... on zawsze mowi,.ze on pracuje, a ja zajmuje sie dziecmi i domem... za co jestem mu wdzieczna
anet525, Iza75 lubią tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
zazdroszcze ci iza ja jak mówie męzowi ze wolałabym w domu byc domem sie zajść to on nie ja nie bede sam na to robił bleeeeee a źle nie zarabia. okropny jest pod tym względem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 09:47
-
Ja z kolei patrze z niepokojem co bedzie w przyszlym roku bo syn idzie do 4 klasy, a juz mu swietlica nie bedzie przyslugiwac.. jak beda miec rozstrzelone lekcje.. to bd musiala jezdzic 4 razy do Lbna.. bo tak jak w tym roku corka na 8-10.30 syn od 10.30 do 15... a potem o 17 trenigi... przeciez 11 latek nie da rady sam do domu wrocic.. 12 km , zwlaszcza ze od przystanku busa mamy jeszcze 1.5 km...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:07
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
o kurcze do faktycznie , ja to będę musiała ją juz powoli w prszysżłym roku oswojac by sama do domu wracała jak nie bedzie chciala byc na swietlicy. ona jest chetna. zakupy małe tez sama juz mi zrobi.
-
Malinka32 wrote:Iza, ja bardzo cenie sobie lata spedzone z dziecmi... i moze dlatego meza rozpiescilam, bo od lat nas utrzymuje i moge nie pracowac... on zawsze mowi,.ze on pracuje, a ja zajmuje sie dziecmi i domem... za co jestem mu wdzieczna
Wiesz co w sumie Malinka masz racje, utrzymanie rodziny i to jeszcze 5-osobowej (na razie ) to jest ogromne wyzwanie i jeśli Twojemu mężowi sie to udaje to wielki szacun I na Twoim miejscu chyba tez bym go troche rozpieszczała
Anet mój mąż chciałby żebym nie pracowała ale wie, że to póki co nie jest możliwe i może tylko dlatego tak mówi. Chociaż z drugiej strony pewnie ma dosyć mnie wiecznie znerwicowanej po robocie i wolałby mnie spokojną w domu...oj żeby tak człowiek zawsze miał to czego chce..Malinka32, Lemurek27 lubią tę wiadomość