Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bylam u gina.
Zbadal mnie, stwierdzil ze szyjka macicy jest ok. Dal dupka ktory mam brac przed dwa cykle. Po 15 dniu. Jesli po tych dwoch miesiacach nie bedzie poprawy to mam jechac do niego do szpitala na kolposkopie. Nie jestem pewna czy dobrze napisalam nazwe.
Mowi ze za bardzo sie spinam, ze powinnam bardziej wyluzowac. Ze za pare miesiecy przyjde do niego w ciazy. I na pielgrzymke moge isc! Mowi ze nie widzi zadnych przeciw wskazan do pielgrzymki w ciazy jakby sie udalo.
Ale przede mba w kolejce byla dziewczyna ze sporym brzuszkiem.I zauwazylam na jej karcie ciazy ze ma termin. Na 16 wrzesnia. Ja mialam na 19 wrzesnia. Powinnam wygladac jak ona. -
Na plamienia. Pytal czy pojawiaja sie przez caly cykl czy tylko w drugiej polowie cyklu. Nie wiedzialam. Stwierdzil ze tak moze sie dziac w drugiej polowie cyklu. Ze mexhanicznie samo to sie dzieje podczas stosunku. I niby dzieki dupkowi ma nie byc tych plamien po
. A jak beda dalej te plamienia to jade na to badanie.
-
anet525 wrote:dziewczyny mam pyatnie jesli któras z was robiła test owulacyjny i wyszedł pozytywny to miałyście sluz przezroczysty rozciągliwy? mi nigdy nie udalo się rozpoznać owulację. Sugerując się poprzednimi cyklami wychodzi mi teoretycznie ze dzis wypada mi owulacja, ale nie wiem jak ją sprawdzić, bo:
śluz jest przezroczysty ale nie rozciągliwy
temp nie ma u mnie co mierzyc bo nigdy mi nie pokazała prawidłowo zaszklam w ciąze gdy byłam po rzekomej owulacji wiec nie biore tego pod uwage.
mam bóle przypominające okres lekki ból na dole pod brzuchem, i to wszystko.
szyjki macicy nie umiem badac a próbowałam nie raz.
Anett ja nie mam śluzu płodnego, a owulki mam potwierdzone przez gina. Są kobiety, które nie mają śluzu płodnego i my możemy się do nich zaliczać. -
martusia1986 wrote:Witajcie. Czy można się do Was przyłączyć..
Jutro mija tydzień od zabiegu..To już moja druga strata..
Ta ciąża była wywalczona wyczekna zwłaszcza że naturalnie nie mogę zajść tylko ivf i pierwsza próba się udała lecz na krótko
Bardzo mi przykrotulę
-
Ja też mam mega problem z tym śluzem. Teraz wszystkie znaki na niebie wskazują że mam owulkę tj. testy, ból jajnika i to że ostatnio w tym samym czasie była, a śluzu jak nie było tak nie ma. Zawsze miałam w sumie problem ze śluzem a jednak się udało
Nawet kupiłam sobie Conceive Plus z tego powodu, ale nie zdążyłam go użyć
Kasika trzymam kocno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 17:12
-
a co u mnie ? hmm mam grube endometrium bo 14 mm, pęcherzyka nie widać ale mam poczekac do soboty czy przyjdzie @. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy - kontrolny i wyszłą druga kreska ale nie cieszę się , ani o tym nie myślę bo ostatnio też wychodziły... tak więc spokojnie czekam do soboty.
-
nick nieaktualnyMacie rację w wakacje wypoczywamy a we wrześniu ruszamy do boju i zachodzimy w ciążę !
Co do testów owulacyjnych ja robiłam i wychodziły pozytywne najlepiej robić przez kilka dni wtedy będzie jasność bo owulacja może być w ciągu 24 do 48 godz..mi nawet trzy z rzędu pokazywały że jest..A ze śluzem bywało różnieeM lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Martusia strasznie mi przykro dołączam się do dziewczyn, pisz co Ci leży na sercu a od nas zawsze otrzymasz pomoc - przytulam Cię mocno
Anet ja jak byłam w takiej sytuacji - mam chrzestna + świadek to na wesele dałam 1000zł i 450zł na Chrzest + kieckę dla Małej, ale jeśli chodzi o znajomych i jeszcze o 2dzieci to na połowie stawki bym stanęła
Miru trzymam kciuki
Marlena super że możesz iść na pielgrzymkę, a gdzie się na nią wybierasz???
ps. ja dziś doła mam strasznego -
jakiś miesiąc temu przyszła do mnie siostra i pytała czy ma mi zostawić wózek po swojej rocznej córeczce, czy ma sprzedać bo jeśli coś planujemy to chętnie poczeka ze sprzedażą. dziś przyszła do niej mama i kazała jej sprzedać wózek bo pieniędzy nie mają, a jak ta jej powiedziała, że trzyma dla mnie, bo a nóż widelec coś wymajstrujemy!!to mama przyleciała do mnie z wyrzutami: "co ty sobie w ogóle myślisz??? dziecka ci się zachciało a budowa - kiedy wreszcie się wybudujecie!!! sama sobą nie umiesz się zająć!!! Piotrek na czwórkę nie będzie robił, zostawi cię!!! z niczym sobie nie radzisz nawet porządnej pracy nie możesz znaleźć, jedzcie za granice zarobić, a nie dziecka ci się zachciewa!!!" no i kazałam jej wynosić się z pokoju bo jej słuchać nie mogę ... rozpacz mnie ogarnęła... i to ma być matka