Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta ogromnie mi przykro z powodu straty ciąży, tym bardziej że tak długo wyczekiwana
Pisz z nami ile tylko masz ochoty
Nie mam pojęcia ile się daje pieniążków na takim przyjęciu, ja bym chyba 300zł dała.
Właśnie poćwiczyłam chwilę z Mel B i stwierdzam, że moja forma jest gorzej niż żałosna -
Marlena ja nie wiem jakiego maszlekarza- ale moja gin nawet jak miałam @ to robiła badanie, tym bardziej że jak ona to mówi większość leczenia ginekologicznego zaczyna się z początkiem cyklu- więc jeśli u Ciebie chcieliby coś włączyć to przy odwołanej wizycie może to się przeciągnąć do następnego cyklu.
Codo plamień to możesz mieć nadżerkę. Jak ja miałam taką malutką to też tak miałam - plamienia między cyklami i do tegho po stosunku.
Jeśłi nei będzie chciała Cię zbadac przynajmniej powie Ci co masz brać lub robić aby zapobiec takiemu stanowi- to nie jest normalne. Po poronieniu, po zabiegu ściany macicy mogą być znacznie osłabione, może potzrebne Ci tylkowitaminy i żelazo do uzupełnienia a może inne leczenie. Ja bym poszła.Dlastarających się czas jest cenny a tym bardziej jak cos się dzieje.
Ja to dopieromam zament w głowi- boli mnie brzuch ale nie jak na @ która ma przyjść piątek- sobotę.
Pobolewa mnie macica, i moje jajniki.
-
A jest dla mnie jak siostra choc i to okreslenie nie jest do konca prawdziwe bo np mam z ią lepsze relacje niz z moja siostra. Do lekarza ide. Najwyzej wydam 150 zl bez sensu. Zobaczymy co powie. wracajac do slubu A to mam dwa pomysly na prezenty i nie weim na ktory sie zdecydowac ale czasu jest duzo. Jeszcze bede Was meczyc pytaniem ktory pomysl lepszy
-
Jak robisz im zdjęcia to chyba w prezencie dałabym im taki naprawdę fajny album, wiesz taki utwardzony drukowany i ewentualnie jakiś drobiazg w samym dniu ślubu.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Przepraszam, nie doczytałam Anetko :*
Tobie nie zazdroszczęJa jako świadkowa na studiach dawałam 1000zł. Na chrzest mąż jako chrzestny dał nieśmiertelnik (jako pamiątka z grawerem) i leżaczek Bujaczek - koszt ok 500zł łącznie. Drugiemu dziecku też byś coś musiała kupić, ale już nie koniecznie coś pamiątkowego. Nie wiem mówisz że nie czujesz się tak blisko z nimi, więc ciężko mi doradzić.
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Marta najchetniej napisalabym ze nie mozesz do nas dołączyć bo zadna z nas nie powinna to byc ;( w ogóle nie powinny mieć miejsca ;(‼ ale niestety tak nie jest
wiec pisz ile chcesz!! Mam nadzieje ze to ukoi chociaz trochę Twój ból i zal ;(
ja tez dzis mam kiepski dzien przez kolejna rozmowe z mama ;(
a jeśli chodzi o wesela to u nas znajomym daje sie ok 250 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:20
[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
Anet bardzo nie zazdroszczę
Moją świadkową była przyjaciółka w trakcie studiów i dała nam 500zł natomiast świadkiem był brat Kamila i dostalismy chyba 600zł.
Ja bym generalnie, biorąc pod uwagę Wasz stopień zażyłości dała normale pieniadze jak zwykły gość. Jakoś tak u mnie w rodzinie jest to przyjęte że daje się 500zł od pary (pomijając dziadków czy chrzestnych). Chociaż w sumie tak sobie myślę, że znajomi to dają jednak mniej niż rodzina. U nas daawali 300-400zł ale w większości to studenci więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie
Co do chrzcin.. Ja jako chrzestna kupiłam złoty medalik i złoty łańcuszek (300zł) i chyba jeszcze dawałam pieniążki 200zł - więc też koszt łączny 500zł.
Gdybym była w takiej sytuacji jak Wy - że Chrzest i Ślub w jednym dniu to raczej odpuściłabym sobie dawanie dodatkowych pieniędzy Małemu.
Jak by nie patrzeć to kupa forsy do wydania jednego dnia, nie każdy może sobie jednak na to pozwolić i chyba znajomi się z tym liczą, a przynajmniej powinniWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:29
-
Miru pomyslałam sobie tak samo jak ty. dam im 500zł w kopercie i maluchom kupie dwie huśtawki albo rowerki trzykołowe. I mam nadzieje ze się na mnie nie obrażą.
-
nick nieaktualnyDziękuję za tak ciepłe przyjęcie..To strasznie boli człowiek chucha na siebie i dmucha żeby było dobrze a i tak traci na co tak czeka..
W 2009 roku miałam ciążę pozamaciczną później nic nie wychodziło potem lekarz diagnoza endometrioza niedrożność jajowodów..teraz jak było dobrze to poronienie ciekawe co jeszcze złego się przydarzy..
W ogóle nie mam sił i chęci do życia -
Martusia przykro mi że musiałas do nas dołączyć. ja mam wykryta endometrozę od 17 roku i każdy lekarz mi powiedział ze nie mam wogóle owulcji i nie będę mogła miec dzieci a na studiach wpadlismy z męzem i mamy córkę. ale faktem jest że po 5 latach od narodzin staralismy się znowu i dopiero w tym roku udało mi się zajśc ponownie, niestety straciłam córcie w 14 tc. Rozumiem co czujesz możesz śmiało się nam, wyżalic ale nie poddawaj się
-
Marta przykro mi, że musiałaś dołączyć do nas... nie pytaj o zaproszenie, bo przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami, poradzimy, wesprzemy i będziemy dopingować do dalszej walki!
Co do chrztów i ślubów, my na wesela dawalismy po 400-500zł, a na chrzest daliśmy 300złi prezencik mały
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
My znajomym w tamtym roku daliśmy 1000 zł na ślub- le to dlatego że mój Ł i Pan młody to jak bracia- a poza tym pracowaliśmy w Holandii wiec stać nas byo.Na chrzest kupiłamy ładne pudełeczko drewniane najlepiej takie na zdjecia i pieniążki dośrodka w zależności kogo na co stać- 100 150 złmax 200 nie szaleć-tym bardziej że prezenty często nie przypadają do gustu rodzicom niestety...