Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wreszcie się zmogłam i wybrałam dla naszej perełki pomnik. Bedzie go robił znajomy i co prawda nie uda sie zrobić takiego, który by mnie zadowolił w 100% ale to chyba nie jest kwestia najważniejsza. Ciesze sie że sie za to wreszcie zabrałam bo za 2 tygodnie mamy mszę rocznicową, przyjedzie rodzinka, w tym moja teściowa...trudna kobieta i dobrze by było, żeby nagrobek już był skońćzony, a podobno jest taka szansa. Trochę mi ulżyło, bo strasznie cieżko było mi sie za to wziąć, a mąż pracuje w delegacjach i mam go tylko na weekendy, wiec stwierdził że zdaje się na mnie:)
Tak nawiasem mówiąc nie wiedziałam że to bedzie takie trudne i przygnębiające:(
Najtrudniej było wybrać sentencje, bo bardzo chcieliśmy żeby coś miała napisane, ale zależało nam na tym, żeby tekst nie był za bardzo rozczulający, żeby wyciskał łzy za każdym razem i pomyśleliśmy też o kwestii, przyszłych dzieci jeśli będzie nam dane je mieć. Ważne jest żeby przychodząc na grób siostrzyczki nie czuły się gorsze, niepotrzebne czy nie daj Boże jako zastępstwo za nią. Co prawda "ściągnęłam" tekst z innego nagrobka na naszym cmentarzu ale jakoś odrazu do mnie i do męża przemówiło. "Z miłości zrodzona, miłością pozostaniesz..."
Mam nadzieję, że nigdy już nie będę musiała tego robićCzarna_88 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
hej no ja juz po wizycie u mojego gina, a wiec tak :
1. poki co do szpitala nie musze isc, mam antybiotyki i czopki przyjmowac.
2. Torbiel na lewym jajniku 3,5 cm na 4 cm a z racji ze jak na moj jajnik jest ona bardzo duza to moze dojsc do przekrecenia jajnika i wtedy ponoc poczuje bol jakby ktos mi noz wbijal w brzuch - w takim przypadku od razu czy to w dzien czy w nocy mam sie udac do szpitala.
3. jak sie nic nie bedzie dzialo to za miesiac mam przyjsc na kontrol i jak sie okaze ze torbiel nadal jest to szpital i usuwanie laparoskopowo.
ehhh oby te leki zadzialaly:(
aaa i dostalam jeszcze luteine gdybym chciala sobie tą @ jednak wywolac teraz, ale tak mysle czy to bedzie dobry pomysl? jakbyscie zrobily??? a i dziwnie mam ja przyjmowac 3 razy dziennie pod jezyk przez 4 dni i odstawic...maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi sama nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli lekarz dał recepte zeby wywołać, to właściwie może lepiej wywołać? Sama nie wiem jakie by mogły być plusy i minusy.
A ja nie umiem się powstrzymać, mam ochotę wyjść na balkon i krzyczeć, że chyba się udało!! Mam nadzieję, że to nie przedwczesna radość i mnie nie oszukują te testy. Co prawda to dopiero cień cieni, ale też jest 9/10 dpo więc czego innego się spodziewać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4d138b401fd.jpgMimi86, Czarnaa94, Ulka84, Tosia 1981, mik82, Czarna_88, Anastazja85, Iza75, ziolko, martusia1986, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Monik piękny napis wybraliście na pomniczek.Ja na swoim napisałam "Na zawsze w naszych sercach "
Marta po cichu gratuluje. Kreski jeszcze słabe ale widoczne -
Mimi ja teraz mialam torbiel o rozmiarach 5,45/6,15 na prawym jajniku. Miesiaczke wylowywalam luteina pod jezyk ale dwa razy dziennie. Jak przyszla to po @ pojechalam na kontrole i okazalo sie ze sie zmniejszyla 2,35/2,45 teraz bylam na kolejnej wizycie dalej torbiel mam ale mala zmniejsza sie sam i normalnie mozemy probowac i starac sie o malenstwo. Lekarz mi powiedzial ze nie usowa sie tego zeby nie ingerowac za bardzo w organizm on sobie sam z nia poradzi w ostatecznosci hormony w tabletkach. Ja mam problem z torbielami od dzieciaka doslownie wiec wiem mniej wiecej co i jak
Monikk jestem z ciebie dumna ze dalas rade wybrac pomnik
Marta moje gratulacje i trzymam kciuki za was z calsgo serducha -
Monik jesteś bardzo dzielna! Wybrany przez Ciebie napis jest piękny
Mimi mam nadzieję, że i u ciebie się jakoś poukłada i że leki pomogą. Jeśli chodzi o wywołanie @ to sama nie wiem co bym zrobiła, chyba wypytałabym o wszystko lekarza.
Marta extra!!! Bardzo się cieszę, kreseczka widocznaGratulacje kochana
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka na pewno szybciej niz ci sie wydaje
itez nam pokazesz tak piekne zdjecie
Ulka84, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Mimi sama nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli lekarz dał recepte zeby wywołać, to właściwie może lepiej wywołać? Sama nie wiem jakie by mogły być plusy i minusy.
A ja nie umiem się powstrzymać, mam ochotę wyjść na balkon i krzyczeć, że chyba się udało!! Mam nadzieję, że to nie przedwczesna radość i mnie nie oszukują te testy. Co prawda to dopiero cień cieni, ale też jest 9/10 dpo więc czego innego się spodziewać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4d138b401fd.jpgMartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Marta jak bedziesz miala juz wynik to pisz odrazu, ale sie ciesze ze kolejnej sie udalo
Ciekawe kiedy ja zobacze te magiczne dwie kreski hmm... nie moge sie juz doczekac tego. -
Marta dołączam się do dziewczyn - gratulacje
Czarna dobrze pisałaś, że ten sierpień będzie magiczny.... a dopiero mamy początek miesiąca!
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Cześć Dziewczyny
Gratulacje dla "zaciążonych", widzę że ostatnie dwa tygodnie mega urodzaj w tym temacieogromnie mnie to cieszy i napawa nadzieją...
Ja jutro idę na pierwszą wizytę po zabiegu (mija 3,5 tyg). okresu jeszcze nie miałam. Jak myślicie nie za wcześnie? Na wypisie ze szpitala mam: wizyta po 4 tygodniach, ale chyba nie będę zmieniać terminu... -
Jak masz juz terami to idz sobie na ta wizyte ja pamietam tez bylam na pierwszej wizycie po 26 dniach od zabiegu mialam wtedy robione tylko usg i bylo widac ze juz jajeczkuje
i mniej wiecej dowiedzialam sie kiedy moge spodziewac sie pierwszej miesiacKi.
-
Dzięki
masz rację, oby @ była jak najszybciej. U mnie przed ciążą był problem z systematycznością cykli, ale patrząc na ostatnie cykle, to niedługo powinnam dostać, chyba że przez zabieg mi się wydłuży. mam nadzieję, że już po owulce, od kilku dni boli mnie lewy jajnik, więc albo już po albo będzie na dniach...