X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika to fajnie ze trafilas na lekarza ktory wie co robic i dziala :) powodzenia.

anet525 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, niestety nie mial.
    Ja mysle ze sama go umowie na wizyte i zrobimy to badanie na wlasna reke. Przed genetykiem.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Nie, niestety nie mial.
    Ja mysle ze sama go umowie na wizyte i zrobimy to badanie na wlasna reke. Przed genetykiem.
    dobrze by było, bo moze faktycznie to "błacha sprawa" a nie genetyka, mi moj gin powiedział po konsultacji z nim na temat tych wyników ze to na 99% jest u mnie przyczyna poronień.

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pisalalam do lekarza o zarejestrowanie
    Zeby miec wynik przed wizyta u genetyka.
    A co teraz? Jak to leczycie? Co z tym robicie?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Wlasnie pisalalam do lekarza o zarejestrowanie
    Zeby miec wynik przed wizyta u genetyka.
    A co teraz? Jak to leczycie? Co z tym robicie?

My wiemy o tym od 3 dni, wizyte mamy dopiero w polowie wrzesnia u androloga, a puki co z polecenia fertilman(skład podobny do profertilu) witamina c 1000 i witamina e 500mg, po miesiacu powtorka badania nasienia jesli nie drgnie nic to przed wizyta posiew nasienia, hormony i wymaz na ureoplasmie i meoplasmie.

teraz tez zrezygnowal z palenia papierosow, z ciasnych slipek na rzecz bokserek luznych, zamiast kąpieli w wannie letni prysznic, spi nago, wiecej snu, se słodyczy i cukru białego, piwa,napojow z puszki bo zabijaja plemniki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 20:16

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    My wiemy o tym od 3 dni, wizyte mamy dopiero w polowie wrzesnia u androloga, a puki co z polecenia fertilman(skład podobny do profertilu) witamina c 1000 i witamina e 500mg, po miesiacu powtorka badania nasienia jesli nie drgnie nic to przed wizyta posiew nasienia, hormony i wymaz na ureoplasmie i meoplasmie.

teraz tez zrezygnowal z palenia papierosow, z ciasnych slipek na rzecz bokserek luznych, zamiast kąpieli w wannie letni prysznic, spi nago, wiecej snu, se słodyczy i cukru białego, piwa,napojow z puszki bo zabijaja plemniki..
    lubie Twojego nowego gina, przykro mi ze te wyniki wyszly zle ale koles ma plan i nie zaklada wszechwiedzy tylko kieruje na badania, myślę, że wyniki będą lepsze od razu czyli juz przy nastepnym badaniu i szybko doczekacie się śłicznego zdrowego bobaska, tylko pamietaj ze plemniki tez potrezbuja troche czasu by dojrzec wiec tak do 3 miesiecy mozna dac im czas bez stresu, choć uwierz że jeszcze pamietam jak cieżko, czekac na efekty bez stresu
    wspieram i trzymam kcuki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny wiem jak jest cieżko ale chce Was troszke rozweselić pewnym filmikiem :)
    buziaki dla każdej <3 pamietam

https://www.facebook.com/photo.php?v=599780206796661&set=vb.100002940606956&type=2&theater

peppapig, Ulka84, Mimi86, Kitaja, Lemurek27 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadlam to sledze wasze wpisy i mysle ze mozemy miec pobodne problemy. Powiedz mi Miru czy Ty masz tyłozgiecie macicy? Ja mam i to dosc mocne odchylenie i tez sie boje ze znowu sie nie bedzie rozwijac poprzez zastoj zylny :(( ale biore acard na rozrzedzenie krwi i duzo leze na brzuchu.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic nie mam,a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
    Moj ł to sportowiec, duzo cwiczy, zdrowa zywnoac az do przesady ,zadnych produktow z e, gazowanych napoi, duzo owocow i warzyw, zero papierosow i alkoholu.
    Nie wiem,podejrzewam ze to ja mam problemy.
    Ale wierze ze juz niedlugo sie wszystko wyjasni. Poki co teraz nic nie biore nawet acardu ale na dniach zaczynsm clexane soboe podawac, moze tym raze, sie uda...
    Dobry lekarz to podstawa ale wuara i nadzieja tez sa wazne bo jak sie poddamy i zalamiemy to nawet specjalists nie pomoze :) a Ty Magic jak starania?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru kochanie my sie staramy od maja i dupa :) okazalo sie ze po zbadaniu poziomu prolaktyny norme przekraczam dwukrotnie i pezwz to nie mialam owu :) teraz biore bromergon na zbicie jej ale to potrwa wiec sie nie staramy :) zyjemy normalnie, jemy normalnie i kochamy sie albo codziennie albo swa dni pod rzas i przerwa albo 3 dni i przerwa :) tzn kiedy chcemy w dupie mam juz poddanie sie w zupelnosci temu ze co dwa dni a nie kiedy chcemy :) rece mi opdalyi chyba ten zapal bycia w ciazy tez :) tym barfziej ze cale mnostwo dziewczyn zaxhodzi :)
    Miru jak badania, hormony? Wiezz slyszalam historie babki ktora poraniala 8 razy okazalo sie ze jej organizm odrzucal ciaze jak chorobe dostala leki dla osob po przeszczepach i sie udalo :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mam znajomą która tak ma ...wiesz co jak robiłam po pierwszym poronieniu to wszystkie wyniki były b.dobre.
    teraz też odpuściliśmy w sumie to ,że zaszłam w tą 3 ciąże to jakiś cud, bo kochaliśmy się 3 razy tylko w miesiącu. Więc test był bardzo szokujący :)a teraz w ogóle nie móimy o tym,czekamy spokojnie na badania. Tym bardziej ,że one dopiero w październiku, przed nami ciągle remont teraz naszego mieszkania, no i wyjazd do siostry do Hiszpanii, wiec raczej nie działamy :)

Wiesz,nie chce mi sie już gdybać a może to to , amoże to tamto. Mój Ł idzie na badanie nasienia - w końcu bez marudzenia powiedział że tak , może to coś wyjaśni..

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż powiedział, że jak nam w sierpniu nie wyjdzie, a ja czuję, że nie bardzo chce mi się w to wierzyć, zę wyjdzie, to we wrześniu poleci do androloga na badanie. Kurczę bardzo dziwne, że tak się u Ciebie dzieje, aż niewiarygodne...No musicie coś podziałać u lekarza. A co Twoja gin na to?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkłada ręce bo póki nie ma badań nasienia i genetyki a u mnie oprócz średnio dodatniego zespołu antyfosfolipidowego z włączonymi lekami to nic innego nie ma :(
    Dla mnie też to dziwne jest :( no ale możete badania to wyjaśnią - gorzej jak wyjdzie że nie mamy szans na dziecko :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Jestem tu nowa:) W styczniu tego roku straciłam ciaze bliźniaczą. 21 tc. Od marca staramy sie o maleństwo i nic z tego:(

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia bardzo mi przykro :( przytulam Cię mocno

Mistia lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu, znowu straciłam maleństwo...

• Miru Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze tak mi przykro Anulka. Widze,ze to Twoja 3 ciaza - ja tez niedawno stracilam 3 Aniolka...
    Mistia przykro mi :(

Co sie dzieje, ze te Nasze kropeczki nue chca z nami zostac. :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był dla nas szczególny dzień. Na wczoraj mieliśmy termin porodu Naszego pierwszego Aniołka. To wciąż boli...a niby tyle czasu minęło. Jak te daty zostaja w pamięci.. <3

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia wrote:
    Hej dziewczyny:) Jestem tu nowa:) W styczniu tego roku straciłam ciaze bliźniaczą. 21 tc. Od marca staramy sie o maleństwo i nic z tego:(

Witaj kochana! Ja straciłam ciąże blizniacza w lutym w 18 tyg. i na szczęście udało mi się szybko zajśc znowu.
    Moja znajoma która też stracila bliznięta starała się trochę dłuzej bo pare miesięcy aż sie udało więc może twój organizm potrzebuje więcej czasu.

Nie udzielam się już tu za bardzo ale was podczytuje i jest mi przkro,że coraz więcej dziewczyn tu dołącza a te co tu są od dawna jeszcze tu są zamiast już dołączyć do mnie.Podziwiam was za wszsytko,bo wiem ile to was kosztuje a mimo wszystko nie poddajecie sie.Trzymam cały czas za was kciuki,żeby w końcu wasze największe marzenie się spełniło.Sciskam was mocno i życzę miłej niedzieli.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • aniaw267 Nowa

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja jestem tu nowa. Stracilismy nasza coreczke w 32 tc 16.11.2013 Paulinka. Staramy sie o kolejne malenstwo od Maja i mamy nadzieje ze znowu nam sie uda ale tym razem ze szczesliwym zakonczeniem. Pozdrawiam wszystkie Aniolkowe Mamy.

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ