Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Na allegro: http://allegro.pl/swarovski-bransoletka-sznurkowa-aniolek-46-modeli-i4545188956.html
Nie jest to drogie... a srebrne i kryształkami swarovskiegoAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM bardzo ładne. Ja mam podobne z Lilou
Dziewczyny, mam do was pytanie, czy któraś z was wspomagała się jakimiś ziołami na owulację, albo olejem z wiesiołka, albo temu podobnymi? I jaka jest wasza opinia na ten temat? Ja z jednej strony jestem sceptycznie nastawiona do takich rzeczy a z drugiej, staram się chwytać już wszystkiego + że są to jednak naturalne suplementy. -
Madziara strasznie mi przykro, też jestem z wątku o clo i pamiętam ile przeszłaś, przytulam...
Miru strasznie trafiłaś, co za babsko... że za młoda jesteś? Wróc za 3 lata? I tacy ludzie nas leczą, szok... Mi lekarz kazał od razu się starać, a jestem niecałe 4 tyg po zabiegu.
Em śliczna pamiątka, ja mojej kruszynie zasadziłam 3 tyg temu żóltą różę, i już ma malutki pączekAniołek [*] [8/08/2014] 10tc
Aniołek [*] [9/11/2017] 6tc
Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g -
Dzięki Miru.
-
We mnie dziś jakiś optymizm wstąpił, po tym jak zobaczyłam że Gosi86 się udało. Strasznie się cieszę!!!! I jeszcze widziałam, ze Magic i Amy też juz po fioletowej stronie, więc i nam kolejnym się uda.
Jak czytam pamiętnik Gosi86 o jej obecnych odczuciach, to zazdroszczę bardzo ale też się cieszę ogromnie i wspieram i nie mogę się doczekać, kiedy ja też znów się tak poczuję.
Trzymajcie się siostry!Nieukowa, maja35, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Miru wystarczy wam z M skierowanie do poradni genetycznej(dwa osobne skierowania),tam przeprowadzą wywiad skierują was oboje na badania krwi,a odnośnie badań na zakrzepice to trzeba się upomnieć u genetyczki,to one dają skierowanie na to badanie.Ja w Rudzie dostałam bez problemu i to na rozszerzone badania ,tylko musze poczekać na termin ale do dwóch miesięcy powinnam już być po i z wynikami.Jak już pisałam wyżej my już mamy zrobione badania genetyczne wczesniej we wrocławiu ze względu na zły wywiad i jak byłam teraz u genetyk to jedynie zaproponowała te badania na zakrzepice takze można tylko trzeba walczyć o swoje...Ja już zrobiłam wiele badań z m z ktorych nic nie wynika ,jednak straty są więc czekam jeszcze tylko na to badanie,choć w sumie leki w kolejnej ciąży będę brać...Mamy już córke z bezproblemowej ciaży,a teraz tracimy maleństwa...
-
Benitka ja mam pozytywny wynik na zakręcie ale ze względu na to ze miałam tylko jedno chciałam powtórzyć.
No cóż. Musze czekać na październik.
Czyli ja mam skierowanie od ginekologa a mój L musi mieć od kogo? -
Mnie i mojemu skierowanie wypisała internistka w przychodni i nie było zadnego problemu.Muszą być dwa skierowania bo bedzieci traktowani jako dwa odrębne przypadki,wszystkie dokumenty i ankiety bedziecie wypelniac osobno.Ja też już robiłam przeciwciała antykardiolipidowr i antyfosfolipidowe i wszystko było ok,ale genetyk stwierdziła,ze to za mało i skierowała na bardziej złożone badania ...bo te przeciwciała tak mają ,że w ciąży mogą wystąpić,a po poronieniu już nie...
-
Miru, kląć to za mało. Zero profesjonalizmu...
Madziara, jestem z Tobą całym sercem!
eM - nareszcie znalazłaś coś, co zawsze pozwoli mi pamiętać o moich Aniołkach. Może to głupie, ale czasami boję się, że o nich zapomnę. Głupie przeświadczenie, ale ciągle o tym myślę.
Holly, kochana ja polecam tampony borowinowe. Nie wiem czy któraś z Was chodziła na tego typu zabiegi, bo przeważnie są wykonywane w uzdrowiskach (a w tak owym mieszkam). Fakt ze swoim nie starałam się przez długi czas o bobasa, ale zdarzało nam się chwile zapomnienia bez zabezpieczenia.
Po 8 dniach zabiegów borowinowych (trwają jakieś 30 min - wszystko rozebranie, założenie, leżakowanie i umycie) w 1 ciągu cyklu zaszłam w ciążę. Borowina poprawia ukrwienie narządów rodnych itp. Z tego co wiem w aptece są okłady borowinowe do użytku domowego. Nie znam ich działania, bo nie testowałam.... Wiem, że dostępne w zabiegach są też kąpiele borowinowe, ale też nie stosowałam i nie wiem czy bardziej pomagają w "naszych" sprawach kobiecych czy mają inne działanie lecznicze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:00
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Dzięki Anastazja, co prawda mieszkam blisko Sopotu, ale to uzdrowisko chyba nie proponuje takich zabiegów. Popytam po aptekach. Może mają coś podobnego na użytek domowy
-
Spytaj swojego ginekologa (tzn. nie wiem czy chodzisz prywatnie czy na fundusz) czy może dać Tobie skierowanie?
Ja chodziłam na takie zabiegi przed pójściem do pracy. Wystarczyło mieć ręcznik i najlepiej być ubraną w sukienkę.
Z tego co widzę, w Sopocie mają zabiegi borowinowe(pkt. 30 na wykazie).
http://encyklopedia.interia.pl/tabela.html?sc=img.interia.pl/encyklopedia/nimg/uzdrowiska.csv&o=Uzdrowiska%20w%20Polsce.
Tylko we wskazaniach przy Sopocie nie widzę "kobiecych".
29.10.2014 biochemiczna
Dzisiaj znalazłam tą audycję- posłuchałam i jeszcze więcej zrozumiałam... Może wam też pomoże jakoś zrozumieć siebie i innych.
Autorka książki o dziecku które odwróciła się na pięcie...
https://www.youtube.com/watch?v=0aSCggpzaMk&hd=1# -
Blondikk, strasznie mi przykro. Te pierwsze chwile po rozgrywają serce. Bądź dzielna.
Anastazja jesteś wielka! Dzięki za pomoc i zaangażowanie -
Holly nie ma za co
Ja też dzięki dziewczynom z forum dostałam kilka przydatnych rad.
Blondikk trzymaj się!
29.10.2014 biochemiczna
Anastazja, a jeszcze Cię podpytam o te tampony borowinowe. Czy to trzeba robić w jakimś określonym czasie cyklu, czy obojętnie kiedy? I czy jest to mocno nieprzyjemne
?