Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja sytuacja finansowa nie jest najlepsza ale znalezienie przyczyny to dla mnie teraz priorytet. Przecież tu chodzi o życie mojego kolejnego dziecka, nie chce potem sobie pluć w brodę że czegoś nie zrobiłam. Chcę zrobić wszystko co w mojej mocy. Dzięki dziewczyny, w takim razie te zrobię w nast tygodniu a potem będziemy się starać o skierowania na kariotyp i nasienie
-
tylko że ja chcę zrobić cały pakiet w nast tyg więc będę koło owulacji akurat. Najwyżej gin jak będzie chciał to mi da skierowanie i jeszcze raz zrobię.
6 października mam wizytę to zapytam o te skierowania -
Hej Dziewczyny,
Witam i tulę nowe Aniołkowe mamusie...
Gratuluję zaciążonymi trzymam kciuki za starające.
Chciałam się poradzić, byłam dziś na badaniach zaleconych przez gina i endo. Ogólnie większość wyszła dobrze (TSH mam unormowane, ft3 i 4 ok, progesteron 22 - więc owu już była, wapń i fosfor też ok), poza prolaktyną 781,38 (108,8-557,1) więc pewnie bromek pójdzie znowu w ruch oraz morfologią [limfocyty 3,93 (1,0-3,5), monocyty 1,1 (0,2-1,0)]. Zmartwiłam się tą morfologią, bo w sumie nic mi nie dolega więc nie wiem gdzie ta infekcja (pewnie na "dole", tylko jakaś bezobjawowa). Czy jeśli pójdę do internisty to wystarczy? czy muszę iść też do ginekologa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:16
-
Gafatka a długo czekasz na wizytę u gina? Jak dla mnie to może idź najpierw do zwykłego rodzinnego, zobaczysz co Ci powie a pewnie wizytę będziesz mieć szybciej. Później możesz porównać to co powiedział Ci rodzinny z tym co powie Ci gin
-
nick nieaktualnyCzarnaa94 wrote:tylko że ja chcę zrobić cały pakiet w nast tyg więc będę koło owulacji akurat. Najwyżej gin jak będzie chciał to mi da skierowanie i jeszcze raz zrobię.
6 października mam wizytę to zapytam o te skierowaniaZdobyłam też skierowanie do poradni immunologicznej, zobaczymy jakie badania uda sie wyciągnąc. W przyszłym tygodniu robię nalot na endokrynologa i też bedę go męczyc o skeroania. WALCZ O SWOJE
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane troszkę dawno mnie nie było tak mi przykro kochane że wróciłyście tu z powrotem i strasznie mi przykro że pojawiły się tu nowe osoby przytulam was z całego serducha .....
-
Anulka26 wrote:Czarna idź po skierowanie do lekarza rodzinnego do poradni genetycznej dla siebie i partnera. Potem polecam zadzwonic do Łodzi do poradni genetycznej. Namiary moge przesłać na priv. Ja rejestrowałam się miesiąc temu na NFZ wizytę razem z badaniami mam na 18,10,2014
Zdobyłam też skierowanie do poradni immunologicznej, zobaczymy jakie badania uda sie wyciągnąc. W przyszłym tygodniu robię nalot na endokrynologa i też bedę go męczyc o skeroania. WALCZ O SWOJE
Takie mam zamiary tylko że ja do Łodzi mam 320 km -
Czarna jak mogę Ci coś doradzić to zadzwoń do tej łodzi czy gdziekolwiek do genetyka już i umów termin. Bo w łodzi już w tej chwili umawiają na koniec grudnia... a potem się będziesz martwić skierowaniem
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Nie wiem Miruś, sama jutro spróbuje wyciągnąć 1 badanie...
A powiedz mi bo ty idziesz do genetycznej w Zabrzu, wierz że tam na badania też się potem czeka?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
No ja właśnie tylko te potrzebuje
Wiesz co nie wiem jak tam jest ja idę z polecenia do lekarki która jest przyjaciółka mojej gin.
wiec podobno mamy mieć to inaczej zrobione ale to się okaże w październiku ... -
Zawsze mozesz spróbować ale ja przeszłam juz wielu lekarzy i tylko to dostałam,...jak chciałam jakieś inne badania to odsyłali do endokrynologa,albo do immunologa albo do hematologa...tak to niestety wygląda w nfz...Wiem bo moja teściowa pracuje...Ja praktycznie wszystkie badania robiłam prywatnie,zastanawiałam się nad tymi przeciwciałami ale lekarze odradzali więc już nie wiem...My mamy 8 letnią córe i wtedy było bez problemów ,z zajściem w ciąże też nie mam problemu więc nie wiem już jaki badania robić...na razie odpuściliśmy szybkie staranka bo chce zobaczyć co wyjdzie w tym ostatnim badaniu a potem spróbujemy...ja już wiem,że w kolejnej ciąży będe brała acard,heparyne i encorton...zobaczymy czy to pomoże...
-
Miru mam pytanie a robiłaś jakięś badania jak wygląda twoje macica,czy nie ma jakieś przegrody która powoduje poronienia...Ja diagnozowałam się w klinice leczenia niepłodności i poronień w Bytomiu na NFZ...Chodziłam n awizyty,a potem dostałam skierowanie i miałam specjalistyczne usg i histerografie ..leżałam w szpitalu 3 dni i tam zrobili mi badania...
-
firanki na duszę wrote:Gagatka,
a OB jakie masz?
może to na tyle mała infekcja, że nie dała żadnych widocznych objawów.
Może ząb? albo przechodzone przeziębienie?