X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa trzymam mocno kciuki kochana, teraz bedzie wreszcie ok, musi byc :)
    ja nadal nie mam @ testy negatywne, a mam mdlosci bol piersi, i dzis sluz z niteczkami krwi :/ moze to przez antybiotyki :(

inessa lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Jarochatka Koleżanka

Wysłany: 16 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny i ja też wracam na różową stronę :( Dziś rano dostałam krwawienia, pojechałam odrazu na izbę przyjęć...Diagnoza to poronienie zatrzymane, pęcherzyk ciążowy od 21.08 do dziś urósł z 5,8 mm na 10mm. Prawdopodobnie poronienie całkowite nastąpi w przeciągu kilku dni, jak nie to mam się w następnym tygodniu zgłosić do szpitala :(

Czy któraś z Was mogłaby mi polecić lekarza z Warszawy który jest chętny do szukania przyczyny po 2 poronieniu? Ja gdzie nie pójdę to mi wmawiają że dopiero po 3 się bada!!!
    Witaj Aga!! Ja też wróciłam na różową stronę!
    Jak samopoczucie? U mnie fizycznie jest ok, syn nie pozwala mi się nad sobą rozczulać, ale psychika to już trochę inna sprawa...
    Trzymaj się ciepło i mocno ściskam!!!!

relgsg18oeupuct2.png
    c55fskjor5o41ne6.png

30.08.2014 [*]- mój Maluszek 5tc.

• Miru Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciskam nowe Aniolkowe Mamy.
    My czekamy na bdania genetyczne, mamy nadzieje ze uda.nam sie wcisnac wczesniej.
    Magic co u Ciebie?
    Nie odzywaja nam sie tu kobitki- zamuast serwowac nam tu pozytywna energie :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • eM Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a byliście już na badaniu nasienia? Jestem ciekawa wrażeń :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Haana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mnie nie kojarzycie, ale kiedyś się z Wami przywitałam. :)

Poroniłam w lutym tego roku (7 tc. ) i leczyłam się cały czas na niedoczynność. Tsh przed ciążą i w trakcie na odpowiednim poziomie. Teraz okazało się, że mam Hashimoto, a przy tej chorobie ryzyko poronienia jest wyższe. :( i teraz nie wiem czy wiązać z tym moje poronienie, bo tak naprawdę nikt nie wiem co mogło być przyczyną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:02

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie za wiele wiem o hashimoto, ale z poronieniem ogólnie jest tak że nigdy pewnie nie dowiemy się dlaczego... zawsze jest tylko że możliwe, że to ale ...

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!!
    Dzis mielismy telefon od pani genetyk,że nasze badania wyszły prawidłowo ale ona uważa,ze przyczyna poronien jest zakrzepica - za tydzien jade na to badanie ( ja mam problemy z krwią)

Haana ja choruje na Hashimoto i wiesz ednokrynolog nam powiedział,ze niestety ta choroba jest najczestsza przyczyna poronien dlatego zaraz jak sie dowem o ciazy mam sie z nim kontaktowac on mi podwyzsza dawke Eutyroxu ( a TSH zwykle mam w normie)

Kochane ja mam masakrycznego schiza,ze sie nam znów nie uda :( staram sie sobie wmawiac,ze bedzie teraz ok ale strach masakryczny jest. W piatek dpiero odbieram wyniki bety nie wiem jak doczekam.
    Polecam sie Waszej pamieci!
    Pamietam również o Was i sle buziaki <3

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny.
    Podczytuje was od paru dni gdyż i ja w zeszłym tygodniu przeszłam z fioletowej na różową stronę. Nie mogłam zebrać myśli by wam coś napisać bo po 3 poronieniach psychika siada, ale już dziś jest o niebo lepiej. Dziś byłam u lekarza który twierdzi że wszystko ładnie się goi i niebawem będziemy mogli starać się o następnego dzidziusia. Zresztą postanowiłam wrócić w przyszłym tygodniu do pracy, przynajmniej głowy nie będę zaprzątać dziwnymi myślami i będę lepiej spać.
    Ja też robiłam badania genetyczne razem z mężem we Wrocławiu i tylko prywatnie. Na NFZ dostałam termin na 2018 rok- to jakieś kpiny! No ale cóż tak u nas bywa.
    Dziś pytałam lekarza o badania czy muszę lub ;powinnam jeszcze jakieś dodatkowo porobić stwierdził że nie ma sensu teraz nic robić, najlepiej to spróbować zajść w ciąze kolejny raz i w tedy naciskać na wszelakie badania.

Dodam jeszcze tylko że ostanią ciąże starciłam w dniu kiedy powinnam mieć miesiączke. Była to ciąża bliźniacza jednojajowa jednokosmówkowa dwuwodniowa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa ponoć wyczytałam, że pomimo prawidłowego poziomu hormonów można i tak poronić, więc teraz się boję, że może być powtórka. i jeśli jest choroba autoimmunologiczna to podczas w ciąży przez hashi mogą się pojawić inne przeciwciała, które spowodują poronienie, np. zespół antyfosfolipidowy. można jakoś wcześniej to zbadać czy istnieje takie ryzyko?

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana dlatego trzeba brac inną dawke leku w czasie ciaży niż przed ciazą ja miałam ostatnio wizyty co miesiac. A zespoł antyfosfolipidowy ja robiłam po poronieniu Tobie też polecam!!!!!!!!!
    A ryzyko poronienia niestety zawsze istnieje ale jest ta druga strona,ze nie zawsze sie to zdarza i tego trzeba sie trzymac bo inaczej wszystkie z hashi czy z innymi problemami musiałaby przestac walczyc o Malucha!!!!!!!!!
    w koncu musie sie udać byleby byc pod opieką specjalistów!!!!

• Haana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to są konkretne badania na ten zespół? Wystarczy badanie na antykoagulant toczniowy? I jeszcze na badania przeciwciał antyfospolipidowych? Jaki to jest orientacyjny koszt? Poronienie miałam w lutym.

I jest tu jakaś kobietka z Wielkopolski? Szukam dobrego endokrynologa-ginekologa w Poznaniu.
    Obecnie chodzę do dwóch osobno i u endo 170 zł za wizytę i 120 zł u gina. U takiego 2w1 pewnie taniej za wizytę?

17u9wn15caesulxa.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196 moim zdaniem powinnaś zrobić więcej badań, nawet starając się w między czasie. Ja po 2 poronieniach zrobiłam, a z zasadzie robię cały komplet.

Autoimmunologiczne (one są drogie więc lepiej wyciągnąć na nie skierowanie, idealnie do 6tyg od poronienia):
    * Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
    * Antykoagulant tocznia
    * Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
    * Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska

Infekcyjne (jeśli nie miałaś w ciąży):
    * Toxoplazmoza (IgG, IgM)
    * Cytomegalia (IgG, IgM)
    * Różyczka (IgG, IgM)
    * Chlamydioza (Chlamydophila trachomatis)

Męża wysłać na badanie nasienia, bo może mieć jakieś bakterie. Tego się raczej nie da zrobić na nfz koszt ok 150-300zł.

No i jeśli podejrzewasz coś tarczycowego:
    * przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
    * przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)

Planuje jeszcze hormony w kolejnym cyklu i czekam też na wyniki z genetycznych.
    Wiem, że łatwo jest zwariować, ale 3 poronienia to już sporo, więc warto się upewnić!

Maks - ur 08.09.2015
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM ja dość sporo badań przeszłam przed 3 ciążą. Była ona zupełnie planowana więc praktycznie 90% tych badań co napisałaś to mam wykonane i prawie wszystkie są prawidłowe oprócz ANA.
    W 3 ciąży od 3 tc(bo tak szybko się dowiedziałam) brałam clexane i dupka. 5 tygodni plackiem w domu.
    Na tą chwile dostałam się do bardzo dobrego lekarza ale wizytę mam 1 października. Mam nadzieje że on mi coś poradzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM, a te badania autoimmunologiczne można dostać skierowanie od lekarze pierwszego kontaktu czy lepiej od ginekologa? Orientujesz się może?

• eM Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm to wiele zmienia Agatko. A identyfikowałaś które ANA?

Buziolka z tego co wiem to ogólny nie może, raczej gin i poza antykardiolipidowymi trochę nie chętnie dają...

Ja jeszcze planuje badania inwazyjne macicy, ale to tylko jeśli jeszcze raz poronie, bo ja mam dwurożność macicy ale nie wiem jak dużą...

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej :)
    Dzieki.

Mam nadzieje, że uda mi się wyciągnąć jakoś.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM robiłam ANA1 jak na razie. Ja sama na własną rękę nic robić nie będę. Poczekam do 1 października i zobaczymy co mi powie. Nie chcę nie potrzebnie się nakręcać bo to najgorsze co może być.

• eM Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziolka mi ciężko powiedzieć jak zachowa się lekarz z nfz, ale idz do kilku jeśli musisz. Może się uda. Ja mam łatwiej bo mam medicovera i inaczej do tego podchodzą...

Agatko jasne, też mi się nie uśmiecha płacić :P i tak Cie podziwiam że za genetyka zapłaciaś :P bo to meeeeeeeega dużo.

Maks - ur 08.09.2015
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to była tzw. "promocja" dla młodych małżeństw :-) zapłaciliśmy 850 zł za 2 próbki krwi. Do tego wizyta u genetyka oczywiście prywatnie, odbiór wyników osobiście i każdy dojazd jakieś 100 km w jedną stronę. Masakra jeżeli chodzi o finanse ale czekać do 2018 roku to trochę długi termin.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze byłam dzisiaj na NFZ u ginekologa bo potrzebowałam zaświadczenie o zdolności do pracy i chciałam wyciągnąć od niego jeszcze toksoplazmoze i różyczke to powiedział że teraz to za wcześnie by robić takie badania. A najlepsze wyniki tych badań to wychodzą w ciąży i kazał po @ starać się o dzidziusia.
    Trochę wydaje mi się że po 1 @ to za wcześnie. Po 1 stracie mój najlepszy ginekolog ( który niestety nie jest już w zasięgu mojej ręki) twierdził że najlepszy okres to 6 miesięcy odstępu bo musi macica się zregenerować.
    Po przeprowadzce do innego miasta i po drugim poronieniu kolejny lekarz mówił 3 miesiące, a ten teraz wypala że po 1 @. I bądź tu mądry i pisz wiersze.

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ