X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam, niedaleko Gliwic.
    Ja też nie czułam się na siłach żeby tam jechać, ale ostatnio jakoś tak coraz częściej o tym myślę.
    Tylko tak myślę, że tam chodzi pewnie już jakaś stała ekipa. Nie wiem jakby to miało wyglądać.
    Siadamy w kółku i teraz nowa osoba opowiada o sobie, a wszyscy słuchają, trochę jak w AA.

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • CARLA_23 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina zawsze myślałam, że jeżeli ma się już dzieci to strata jakoś mniej boli...
    Ja coraz częściej boje się, że nie będę miała, ani jednego dzieciątka... Naprawdę, aż tak dużo oczekuję od losu? :(
    MamoMikołajka świetnych masz znajomych widzę :) Odważny kolega, że nie bał się mówić o swojej stracie. W moim otoczeniu nie ma nikogo, kto stracił ciążę lub wolą o tym nie mówić :(
    Marzusiax a czemu akurat do listopada? :) U mnie to styczeń 2016 najszybciej

Moje Kochane Aniołki
    18.11.2014 [*] (10tc)
    06.05.2015 [*] (12 tc)
    10.02.2017 [*] (10tc)
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax życzę ci z całego serducha, żebyś zobaczyła te dwie kreseczki na teściku :) a to że już zrobiłaś test to normalne poprostu bardzo tego pragniesz jak każda z Nas, aby znów zobaczyć te dwie kreseczki i dotrwać do szcześliwego terminowego rozwiązania.

Testować planuje dopiero w lipcu albo sierpniu jak wszystko dobrze pójdzie. Na razie nie staramy się o maluszka. Dopiero dostałam 3 raz @ po porodzie, także myśle teraz na spokojnie będziemy mogli myśleć. Zobaczymy jak to wyjdzie ale nie mogę się już doczekać, choć bardzo się boję :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Sylwusia21 Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Aniołkowe mamusie. Dołączyłam do waszego grona 19 marca tego roku. Danielek ur. się w 38 tygodniu. Cała ciąża przebiegała prawidłowo. Tylko miesiąc przed porodem lekarza zastanowiło czemu w brzuszku synka nie widać nerek. Do tego znikoma ilość wód plodowych. Czekaliśmy miesiąc na diagnozę, ciągle żyłam nadzieja. Zrobiono nam rezonans magnetyczny, w tym samym dniu profesor oddziału neonatologii przedstawił mi wyniki. Nerek brak, płuca nie wykształcone malutka klatka piersiowa. Mój anioleczek żył godzinę, razem z mężem byliśmy z nim do końca. Nie zapomnę nigdy ciepła jego ciała, specyficznego zapachu i wyrazu twarzy gdy powoli gasl ruszać się. To jest wspomnienie które prześladuje mnie po nocach. Trzymam się dla rodziny ale w cichym ukryciu moje serce krwawi i nie powstrzymuje łez. Pytam dlaczego?? Wszystko było ok, zastanawiało mnie to czemu nie możemy poznać pluci maleństwa ponieważ cały czas miał podpieczone nóżki. Jak się okazało jest to jeden objaw zespołu Pottera z agenezja nerek. Czemu...??
    Ściskam was mocno aniolkowe mamusie łączymy się w bólu i wspólnym staraniu o upragnione dzieciątka

(*)(*)(*) Danielek mój bąbelek urodzony dla nieba
    19.03.2015(38tc)
  • MamaMikołajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    To czuje każda z nas. Tylko nie wiem czy "godzienie" to jest dobre słowo. Nigdy nie pogodzimy się z tym że nasze dzieci odeszły. To jest jakieś takie przejście do rzeczywistości. Ciężko znaleść na to słowo, ale dokładnie wiem co miałaś na myśli :) To dobrze :) cieszy mnie że już nie rozpaczasz tak bardzo.

Dokładnie Marzusia, ja też nie użyłabym słowa że się pogodziłam z odejściem Mikołajka bo z tym nigdy się nie pogodzę. Minęły 3 miesiące a jeszcze nie było dnia żebym nie płakała za Nim. Ale faktycznie jest jak mówisz, że zaczynamy akceptować, że tak wygląda nasze życie, że taki jest nasz los. Łez jest mniej niż na początku, czasami nawet potrafię komuś opowiedzieć o Mikołajku bez płaczu...Ale tęsknota, cierpienie, poczucie tej nieznośnej "wyjątkowości" - to jest wszystko takie ciężkie :(

A są i takie dni kiedy nawet z tą akceptacją jest ciężko, kiedy sobie myślę, że to nie mogło się nam przytrafić naprawdę :(

Mikołajek 37tc +25.02.2015
    Jesteś Naszą Cząstką w Niebie
    p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia witamy Cię bardzo serdecznie, chociaż tak naprawdę, żadnej z nas nie powinno tu być. Twój Danielek dołączył do grona Aniołków dokładnie tego dnia, na który ja miałam termin porodu.
    (*)(*)(*) światełka od Nas dla Twojego Synka.
    Jest w Niebie razem z naszymi Aniołeczkami.
    Cieszę się, że do nas napisałaś - wszystkie Ci tu potwierdzimy, że mając tu siebie jest nam łatwiej.
    Są tu Aniołkowe Mamy, które Cię zrozumieją jak nikt inny.
    Pisz jeśli tylko będziesz czuła potrzebę.

Ściskam Cię mocno i bardzo, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • Sylwusia21 Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoMikolaja dziękuję za miłe przyjęcie w imieniu innych mam. Ślę cieplutkie światełka dla wszystkich naszych aniołków, (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
    Twoje maleństwo odeszło w dniu w którym pojechałam do szpitala ze stwierdzonym bezwodziem. Strasznie się bałam że to tak wcześnie 34 tydzień ale już będę z moim skarbem. Niestety :( Bóg pokrzyzowal mi plany

19.03.2015(38tc)

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam Twój podpis i aż mi łzy napłynęły do oczu...
    "Urodzony dla Niebia" - piękne to jest...

Sylwusia czy Danielek jest Twoim pierwszym dzieckiem?

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia strasznie mi przykro że musiałaś do nas dołączyć :( Nasze dzieci na pewno równie ciepło przyjęły Danielka jak my ciebie.

Strasznie to przykre :( Ale to wcześniej lekarzy nie zastanawiało dlaczego nie widać nerek?? Czy po prostu cię tak zlali... Jesteś po porodzie naturalnym czy cc.

Na tym forum są wppaniałe dziewczyny które zawsze wysłuchają i służą radą. Jeżeli ci źle i nie masz się komu wygadać to pisz tutaj. Dokładnie wiemy przez co przechodzisz i jak jest ci ciężko. Przytulam cię mocno do serca i łącze w bólu :*

Dziewczyny właśnie wracam z cmentarza. Grób Krzysiowi się palił!! Tzn było tak.. Prawdopodobnie wczoraj popołudniu, albo w nocy był wiatr, przewrócił się znicz (taki duży i osolidnej dużej podstawie a jednak) wylał się wosk i się zapaliły 2 stroiki i aniołek którego Krzyś dostał na pogrzebie, ale nie wiem od kogo. Ze znicza też prawie nic nie zostalo. Na szczęście nic więcej się nie zapaliło, bo tam mamy pełno kwiatów i figurek. Cała stojąca płyta okopcona, ale książka Krzysia na szczęście się nie uszkodziła tylko była brudna. Mąż jak wracał z pracy podjechał podlać kwiaty a tu taki zonk. Śmiałam się do męża że Krzysiowi te ozdoby się znudziły i chce nowe. Łobuziak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:41

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CARLA_23 wrote:
    Marzusiax a czemu akurat do listopada? :) U mnie to styczeń 2016 najszybciej
    Listopad będzie dla nas ciężki bo jest wtedy święto zmarłych... To starania zaczniesz w styczniu? Jak tak to kwas foliowy zaczniesz brać od listopada więc prawie tak :)

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia Ty jesteś ŚWIREM!
    Żeby nawet w takiej sytuacji znaleźć pozytywną stronę!
    Wymiatasz Dziewczyno! :)

Myślę, że nasze dzieciaczki tak rozrabiają w Niebie, że czasami Bóg sobie myśli - "na co mi to było, mogłem zostawić tą ferajnę na ziemi, bo teraz mam z nimi urwanie głowy" ;-)

marzusiax lubi tę wiadomość

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • Sylwusia21 Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem tak, jestem młoda mam 21 lat, Danielek był naszym pierwszym dzieckiem. Chcieliśmy dzieciątko i tak wyszło że za pierwszym podejściem się udało :) czułam się idealnie fakt faktem balismy się reakcji moich rodziców są dość surowi(mamy ślub cywilny od września tamtego roku a zaszlam początkiem lipca) ale to było mało ważne bo pomarudzili troszkę i im przeszło(sami się "zarazili" bo mamuska moja jest teraz w 18 tc; będę mieć młodszego o 21 lat braciszka:) )
    Lekarz widział na początku nerki, ale nie robiłam nigdy usg polowkowego, chodziłam prywatnie, maleńki od 15 tygodnia był ułożony boczkiem, dlatego widać było jedną nerke. Teraz po rezonansie magnetycznym widać było że to co lekarz uważał za nerke w istocie było powiększonym nadnerczen, nie było tylko nerek i rozwiniętych pluc Pozatym Zespół Pottera obszedl się delikatnie z Danielkiem nie miał zdeformowanych kończyn ani twarzy (spowodowany uciskiem macicy przy braku wód plodowych, wody zanikają bo maluszek nie produkuje moczu), rodzilam w Krakowie w szpitalu Ujastek. Opieka jest fachowa i do serca można przytulić pielęgniarki i położne. Dostałam osobną salę z mężem , 3 znieczulenia i na przyspieszenie, bólu nie pamiętam odczuwalam go tak jak zawsze przy okresach, do wytrzymania, cieszyliśmy się ostatnimi minutami, Ktg było coraz gorsze przy skurczach, mały dał radę do końca. Przy końcu położne wycisnely go ze mnie bo było tak sucho bez wód :( dostałam go i cały świat mi zwariował w głowie. Byłam tak szczęśliwa ale i zarazem wiedziałam że gdy przestanie walczyć to zobaczymy się dopiero tam po drugiej stronie. :(:(:(

19.03.2015(38tc)
  • Sylwusia21 Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj na pewno rozrabiaja :) chwała się pięknymi kwiatami zniczami zabawkami i wspaniałymi mamusiami. Wszystkie nasze aniołki są dla nieba. Kiedy płacze mąż mi tłumaczy że nasz Danielek był taki wspaniały że Bóg nie chciał żeby był na ziemi i zepsuł się od złych ludzi. Teraz pilnuje nas i całej naszej rodziny i innych dzieci które są na ziemi bez mamy taty bliskich albo które cierpią w złych rodzinach. To pomaga, takie myślenie. Modlitwa też, czuje wtedy że Przytulanka się do mojego bąbelka

19.03.2015(38tc)
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CARLA_23 wrote:
    Angelina zawsze myślałam, że jeżeli ma się już dzieci to strata jakoś mniej boli...
    Carla - to , że mam dwie córki wcale nie łagodzi mojego bólu.. Pierwsze miesiące to myślałam, że zwariuję , mówiłam że chcę iść do niego a jednocześnie nie mogłabym zostawić dziewczynek. Teraz dalej tak niesamowicie tęsknię za Frankiem, że czasami wydaje mi się że rozrywa mnie od środka.
    I wiesz co myślę , że dla każdej normalnej mamy strata to strata nie ważne czy ma się dzieci czy nie - ja nawet jakbym miała jeszcze dzidzię to zawsze będę czuła brak Franka. Będę miała trójkę ale brak czwartego pozostanie....
    Franek urodził się z końcem 29tc żył 1,5 godz. ważył 1200g takie dzieci-wcześniaczki bez problemu przeżywają gdy ciąża przebiega normalnie..

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam takie pytanko, jak to było u Was z testowaniem na początku???

Np w 1 ciąży dobra kreska, dość dobrze widoczna wyszła dzien czy 2 przed okresem a w dzień okresu już miałam mega krechy

w 2 ciąży robilam w dniu @ i ledwo kreske widziałam, dopiero po 2-3 dniach wyszła porządna

Nie ukrywam że zaniepokoiło mnie to. Dziś kiedy wiem że poroniłam zastanawia mnie czy to jakiś zbieg okoliczności czy może coś w tym jest....
    ????

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia strasznie mi przykro z powodu straty Danielka. Przytulam Cie mocno i wierzę , że zaprzyjaźnił się już z chłopakami w Niebie.
    Jest ich tam sporo z naszej ekipy: Franio, Mikołajek, Krzyś, Majeczka (chyba są dwie Majeczki), Wiki, Laura, Michałek i teraz wiemy jeszcze o Danielku....

U mnie też było bezwodzie tylko, że powodem bezwodzia było przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego, nerki były ok ale nie wykształciły się dobrze płucka.
    Franio wytrzymał bez wód 15tyg!!

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M nie sugeruj sie tym czy kreska w dniu @ byla blada czy purpurowa. To zalezy od tego kiedy doszlo do zagniezdzenia, a jajeczko moze sie zagniezdzic 3-7 dni po zaplodnieniu jesli dobrze pamietam. Dopiero od tego momentu wydziela sie hcg. Widocznie w 2 ciazy pozniej doszlo do zagniezdzenia.
    poza tym uzywalas pewnie innego testu niz wtedy, byc moze o innej czulosci.

• Justine M Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy te same, 10tki.no moze nie ma znaczenia a moze ma jednak hcg i jego przyrost jest wazny

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia przykro mi że znalazłaś się także w gronie Aniołkowych Mam :(

Przytulam Cię mocno i życzę siły, rozmowa na forum bardzo pomaga, ja sobie bez niej nie wyobrażam jakbym przetrwała po stracie Wikuni.

Kobiety, które przeszły to samo są w stanie zrozumieć - najbardziej.

Marzusiax a może to znak od Krzysia, że czas na rodzeństwo :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

Marzusiax a może to znak od Krzysia, że czas na rodzeństwo :)
    Tak myslisz? Czasem tak sobie mysle czy ńie bedzie mu przykro ze nie moze byc z nami. moze uda mi sie kiedys doczekac dzieci, a on bedzie patrzyl co robimy i bedzie mu zal ze go to omija. Nie chce sie dolowac, ale brakuje mi go :(

Takie mam w zyciu szczescie ze nawet grob mojego dziecka sie palil...

Moja mama mnie rozbroila w tym tyg. Tak delikatnie sie zapytala czy juz sie starami. Ucieszyla sie jak jej powiedzialam ze 'moze'. A potem sie zapytala 'a celujesz w chlopca czy dziewczynke, bo mam kupione ubranka na chlopca, a tak mosze isc na rozowe' :-) u niej kolo bloku jest taki fajny lumpek gdzie ma ubranka dzieciecie po 50-70 gr a na takie maluszki to sa wogole nie zniszczone. Na takie dziecko rok -2 jest gorzej bo to juz bardziej zniszczone ale tez mozna cos znalesc :-) jak widzialam ceny ubran dzieciecych w sklepach no to by mocno nadszarpnelo nasz budzet :-)

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ