Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Marszusia mnie kiedyś też wystraszyła lekarka że z moją chorobą tarczycy będę miała ogromne problemy z zajściem w ciąże, a jak już zajdę to jest duże prawdopodobieństwo chorego dzieciaczka.
A ten lekarz na którego teraz trafiłam powiedział, że szkoda, ze lekarze starej daty nie szkolą się, nie czytają nowinek, że medycyna ciągle się rozwija a oni stoją w miejscu.
Powiedził mi że oczywiście podwyższone TSH to nic fajnego w ciąży ale TSH nie ma negatywnego wpływu na płód tylko FT3, którego produkcja jest powiązana z TSH. A utarło się że podwyższone TSH to tragedia i przez to kobiety w ciąży dostają palpitacji serca jak zobaczą wynik 2,5.
I, że w obecnych czasach to nie jest problem bo są leki, które bardzo szybko działają i regulują poziom hormonu bez wpływu na dzieciątko...
oczywiście są takie choroby, które są niebezpieczne i wyniki tsh na poziomie 30 ale to na szczęście nie mój przypadek... -
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanko. Jakie badania powinno sie zrobic po poronieniu?Tsh, cyto-g,testosteron, tox-g, tox-m, progesteron, prolaktyna, cyto-m, shgb....czy są jeszcze jakies badania o których zapomniałam?Lekarka zleciła mi tylko progesteron ale zrobiłam wszystko co przyszło mi do głowy.
-
nick nieaktualny
Poziom żelaza ,tylko pamiętaj żeby zrobić również wiązanie żelaza we krwi.
Tsh razem z ft3 ft4, przeciwciała antykardiolipidowe - badanie w kierunku zespołu antyfosfolipidowego,różyczka IgG IgM jeśli nie miałas,wymaz na chlamydiozę.
Michaś [*]04.06.2014Aska84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudzik39 wrote:Poziom żelaza ,tylko pamiętaj żeby zrobić również wiązanie żelaza we krwi.
Tsh razem z ft3 ft4, przeciwciała antykardiolipidowe - badanie w kierunku zespołu antyfosfolipidowego,różyczka IgG IgM jeśli nie miałas,wymaz na chlamydiozę.
Michaś [*]04.06.2014
Jezuu ale tego duzo:( juz cała pokłute jestem...Oki w takim razie czekam jutro na wyniki i ładuje następne badania. Czytałam ze wyszła bladoróżowa druga kreseczka...mocno trzymam kciuki zeby sie udało:) -
nick nieaktualny
Zrobiłam test check and go z Rossmanna i wyszedł negatyw ale poszłam jeszcze do apteki i kupiłam pre test i wyszła druga bladoróżowa kreska.
Naprawdę jest ale tak strasznie boje się że zniknie.
Na razie jeszcze się nie cieszę.
Po tym negatywie to normalnie uwierzcie mi ale się popłakałam ,ze już chyba
za stara jestem i nie dam radę zajść w ciążę.
Siedzę od dwóch godzin i wpatruje się w test,czy aby na pewno ta druga kreska tam jest ,czy to nie mój wymysł.
Michaś [*] 04.06.2014 -
Rudzik trzymam kciuki. Wierzę , że t ciąża.
Mi w ciąży z Franiem wychodzily negatywy cały czas. Bardzo blada kreska dopiero była w 36 dc. Następnego dnia beta rozwiała wątpliwości. Idź jutro na betę, bo wszyscy tu czekamy na info.
UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
-
Dziewczyny wpadłam na wspaniały plan. Ponieważ piszecie jak faszerujecie swoich facetów witaminkami, a mój że na razie nie jest za bardzo przekonany to nie chciałby nic brać , zresztą w ogóle nie wiem czy by chciał. On ma świra na punkcie swoich włosów i ostatnio narzekał, że chyba mu włosy wypadają bardziej to kupiłam mu witaminki i cynk i powiedziałam, że to żeby włosy wzmocnić, żeby nie wypadały. I wszyscy zadowoleni!
-
nick nieaktualny
-
Angelina ale ty kombinatorka jesteś
Oj ty dopniesz swego szybciej niż ci się wydaje
Powiedzcie mi jedno... Czy cynk wpływa na produkcję testosteronu? Bo nie wiem czy razem z nowym cyklem mój mąż taki zachłannyczy to od tego cynku? Przeganiam go bo ostatnio szaleliśmy codziennie i nic z tego nie wynikło.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Cynk - Cynk hamuje aktywność enzymu aromatazy, co chroni przed przekształcaniem testosteronu w estrogen (czyt= więcej testosteronu większy popęd
). Ponadto cynk wspomaga w produkcji dobrej jakości spermy oraz zapobiega problemom z prostatą. Pomaga również w bardziej efektywnej konwersji androstendionu w testosteron.
Faktycznie cynk jest polecany przy wypadaniu włosów ale wraz ze wzrostem ilości testosteronu wzrasta ilość DHT które powoduje wypadanie włosów u mężczyzn i koło się zamykaMoże włosy mu nadal będą wypadywały ale popęd będzie miał większy
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
On z tymi włosami to schizy ma tylko , nic mu nie wypada tylko bzika ma na tym punkcie. Teść ma dużo włosów to on też łysy nie będzie bo to też idzie genetycznie. Ale zadowolony , że się interesuję jego włosami.
-
nick nieaktualny
Od kilku dni rwa kulszowa ,najgorzej jak prowadzę auto
Bety jeszcze nie zrobiłam bo latam z dzieckiem po lekarzach .
Zrobiłam juz kilka testów i do wczoraj była różowa kreska ,wczoraj na teście z Amila nic.
Boli mnie kręgosłup ,krzyż i juz sama nie wiem czy to na rwę czy na @.
Czuję jednak ,ze nic z tego nie będzie ,przy badaniu szyjki mialam jakiś glutowaty kawowy śluz.
Czyli @ się zbliża.Smutek i porażka,znowu
Michaś [*] 04.06.2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny