X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi trochę jak to napisałaś :) dziś mam 14dc i o 10 rano test wyszedł tak jak pisałam cień cienia cienia a teraz o 13 tak samo aczkolwiek troszkę lepiej .też zawsze miałam owu między15 a 17 dc. Czekam na rozwój sytuacji .
    llallka wrote:
    Ja mam kilka monitoringów za sobą (a nawet kilkanaście ;) ) i przy cyklach 29-30 dniowych pęcherzyki pękały mi ok.15-17dc a z 4 dominujących może się jeszcze wyłonić ten jeden- u mnie tak bywało- bez stymulacji. Z tego co się orientuję, to testy owulacyjne wskazują właśnie wzrost lh (tak jak ciążowe hcg)Zapewne czym wyższy będzie poziom tym ciemniejsza krecha.

Ruda1985
    08.04.2011 moje największe szczęścia. Bliźniaki - chłopcy
    [*] 15.06.2016 Mój Aniołek - córeczka Alicja 18tc
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napisz mi jeszcze w jakich godzinach robiłaś testy LH i w jakie dni cyklu wychodziły ci pozytywne?wogole jest jakaś zasada robienia testów prócz tego, że nie z porannego moczu?

Ruda1985
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda1985 wrote:
    A napisz mi jeszcze w jakich godzinach robiłaś testy LH i w jakie dni cyklu wychodziły ci pozytywne?wogole jest jakaś zasada robienia testów prócz tego, że nie z porannego moczu?
    Robisz je o stałej porze i 2 godziny przed nie pijesz. A przynajmniej ograniczasz picie. Jak chcesz robić 2x dziennie to ja np robie kolo 11 i kolo 18 :)

ruda1985 lubi tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych testów nie robiłam- owulacje monitorowałam na usg. Wielokrotnie... Więc musi być tak jak napisała Abby :)

ruda1985 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Idę jutro raz jeszcze na usg.trochę mnie przeraziły te 4 dominujące pęcherzyki. Boje się ze wszystkie pełna i się zaplodnia. Wiem głupio gadam ale jednak

Ruda1985
  • llallka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to raczej mało prawdopodobne- chociaż 4 do tej dwójki, która już masz... Byłoby wesoło :)

A ja muszę się dziś trochę pożalić...Dostałam z samego rana kubeł zimnej wody prosto w pysk...Chyba nie muszę tłumaczyć, że ból po mojej stracie to wciąż temat otwarty, ale próbuję sobie jakoś z tym radzić, nie myśleć tak często. A dziś z samego rana dostaję pismo z mojego działu kadr, żebym dostarczyła im zaświadczenie od lekarza z dokładną datą poronienia bo oni mi za dużo naliczyli (l4 z adnotacją "B"). Poryczałam się jak tylko to przeczytałam. Jacyś obcy ludzie ingerują w moje sprawy prywatne- przecież to nie ja wypisałam te zwolnienia. Mojemu przełożonemu powiedziałam,żeby się (i tu poszło trochę niecenzuralnie), że niech se odliczą wszystko, a ja im żadnego zaświadczenia nie doniosę. Ja nawet o tym nie wiedziałam. I naprawdę ostatnią rzeczą o jakiej bym wtedy myślała to to te zakichane 20% na plus albo na minus.
    Sory za ta frustrację, ale czasami ręce mi opadają...

Dziś mam wizytę u mojego gin. Oby tylko dobre wiadomości za tym szły....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 09:30

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Ci bo przypominanie o tym to najgorsze co może być. Wystarczy że musisz walczyć sama ze sobą. Daj znać po wizycie u gina co i jak. Trzymam mocno kciuki.

llallka lubi tę wiadomość

Ruda1985
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda1985 wrote:
    Czarnulka24 więc wczoraj był mój 13dc. Lekarka powiedziała że mam 4 pęcherzyki dominujące na prawym jajniku i endometrium 15mm. Nie powiedziała mi jakie wymiary mają pęcherzyki niestety :( w szoku jestem bo takie rzeczy to dzieją się po stymulacjach. Robię te durne testy owu i ciągle negatywne. Dziś zrobiłam i wyszedł mi dopiero jakiś cień cienia cienia. Na ogół mam zawsze owulke w 16dc to może dlatego te testy ciągle ujemne. Ale może jak zaczynają sir robić te cienie cieni to znaczy że zaczyna rosnąć LH? Nie jestem obeznana w tym temacie. Jest to mój 3 cykl po stracie. Pierwszy @ dostałam po 42dniach a kolejne już po 29 czyli tak jak zawsze miałam

hej teraz może być inaczej, aczkolwiek może się tez normować , ja pierwszą @ dostałam 65 dnia, drugą 23 a teraz czekam na @ zobaczymy .. przed poronieniem owu była w 13-14dc po pierwszej @ była w 10 dc - strasznie szybko a teraz w 15 - więc chyba się pomału normuje ..

z testami jest tak jeżeli robisz testy załużmy od 10dc i I test był negatywny i codziennie krecha jest ciemniejsza to wydaje mi się że ciemnieje pod wpływem hormonu który w końcu wzrośnie i pokaże II krechy tu ci dorzucam poto z tego cyklu moich testów ..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afd6dc036b2a.jpg

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czarnulka24 mi wychodzi dziś w 15dc jak Tobie w 13dc wieczorem. Poleciałam dziś do innego gina na monitoring (wiem pomyślicie wariatka). Robił bardzo ale to bardzo dokładnie usg i okazuje się że moja lekarka albo ślepa albo głupia..... owulacje mam mieć z lewego jajnika. Endo mam 15mm no i pęcherzyk jeden wielkości 20mm. Na prawym są owszem 4 pęcherzyki ale z nich owu nie będzie bo sprawdził jeden i mają około 13/14mm więc stwierdził że nie dogonia tego z lewego jajnika. Trochę mnie to uspokoiło bo myśl o czworaczkach..... powiedział że owu powinna być za około 2 dni. :)

Ruda1985
  • llallka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mówiłam :) Swoją drogą to spora pomyłka... Następnym razem idź do tego gina u którego byłaś dzisiaj. Chyba ma lepszy wzrok ;)

Czarnulka, ja dotychczas miałam cykle jak w zegarku- 29 dni- 15-17dc owulka, a jak będzie teraz to nie wiem. Ten pierwszy cykl miałam dłuższy o ponad tydzień. Wiem, że przy pierwszym takie rzeczy się dzieją, ale bardzo bym nie chciała żeby to się stało prawidłowością...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u doktorka. Jak to określił- fizycznie już wszystko ok, ale nie był pewien czy psychicznie dojrzałam do starań. Też nie jestem pewna :)
    Pokazałam mu moje wyniki badań genetycznych i stwierdził, że to te mutacje a w szczególności leiden najprawdopodobniej przyczyniły się do poronienia. Zapisał mi trochę pastylek (acard, b6, kw.foliowy 5) Posuplementuję się tym przez miesiąc i zgłaszamy się do kliniki. U nas niestety bez in vitro się nie obędzie. Ale tym razem z clexane. Tyle się dowiedziałam. No zawsze mogę liczyć na cud, że w tym cyklu zaskoczy bez ivf :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam że czerwone winko (pilam egri bikaveri) i migdały poprawiają endo :)
    Mam pytanie.... Które testy są lepsze te z Allegro czy facelle?

Ruda1985
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym miesiącu odpuściłam wiesiołka i susza u mnie pustynna...

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda1985 wrote:
    Potwierdzam że czerwone winko (pilam egri bikaveri) i migdały poprawiają endo :)

Co do testów to nie pomogę, nigdy nie robiłam.
    A tych migdałów to dużo jadłaś? Nie lubię migdałów ale tak się do nich przymierzam i po urlopie będzie trzeba w końcu zacząć chrupać

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda1985 wrote:
    Owu lepsze są fecelle albo domowe laboratorium. Chociaż ja teraz jadę na tych z allegro i najciemniejsza traktuje jako pozytyw.

• ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka garść dziennie i lampka wina wieczorem. Biorę też acard bo podobno ułatwia zagniezdzanie a przy mojej trombofilii lepiej dmuchać na zimne :)
    wszamanka wrote:
    Co do testów to nie pomogę, nigdy nie robiłam.
    A tych migdałów to dużo jadłaś? Nie lubię migdałów ale tak się do nich przymierzam i po urlopie będzie trzeba w końcu zacząć chrupać

Ruda1985
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj kupiłam facelle.i testowałam kreska wychodzi nivniewiele jaśniejsza od kontrolnej.te za to z allegro bardziej widoczny cień cienia i nie wiem czym się sugerować :(myślałam że to na prawdę działa jak hcg że nawet jak zaczyna się pojawiać to oznacza że hormon też zaczyna działać.
    _Abby_ wrote:
    Owu lepsze są fecelle albo domowe laboratorium. Chociaż ja teraz jadę na tych z allegro i najciemniejsza traktuje jako pozytyw.

Ruda1985
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda1985 wrote:
    No to czarnulka24 mi wychodzi dziś w 15dc jak Tobie w 13dc wieczorem. Poleciałam dziś do innego gina na monitoring (wiem pomyślicie wariatka). Robił bardzo ale to bardzo dokładnie usg i okazuje się że moja lekarka albo ślepa albo głupia..... owulacje mam mieć z lewego jajnika. Endo mam 15mm no i pęcherzyk jeden wielkości 20mm. Na prawym są owszem 4 pęcherzyki ale z nich owu nie będzie bo sprawdził jeden i mają około 13/14mm więc stwierdził że nie dogonia tego z lewego jajnika. Trochę mnie to uspokoiło bo myśl o czworaczkach..... powiedział że owu powinna być za około 2 dni. :)

yhy widzisz ;)to super że owulka będzie...
    ja tez zmieniłam lekarza po dwóch poronieniach bo miał wszystko w dupie, wszystkie badania robiłam na rękę dowiadując się od dziewczyn z forum, jak mu przyniosłam część z nich to tylko kartami przerzucił a ja do niego czy widział tam że mam poważny niedobór wit D to mnie wyśmiał i powiedział czy myślę ze poroniłam przez to cham jeden ..a moja obecna ginekolog dokładnie wszytko przejrzała poleciła wit D w ciąży i inne witaminy .. a jak pytałam starego lekarza po 1 poronieniu czy trzeba brać jakieś witaminy to powiedział że nie tylko kwas foliowy ..tak samo moja obecna ginekolog o wszystko wypytywała przejęła się tym wszystkim sprawdziła czy nie ma torbieli, mięśniaków, pobrała wymaz , sprawdziła czy nie ma nadżerki ..

także czasem warto zmienić lekarza nawet z ciekawości co on powie bo każdy jest inny , stosuje inne metody i leki ,,

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    A nie mówiłam :) Swoją drogą to spora pomyłka... Następnym razem idź do tego gina u którego byłaś dzisiaj. Chyba ma lepszy wzrok ;)

Czarnulka, ja dotychczas miałam cykle jak w zegarku- 29 dni- 15-17dc owulka, a jak będzie teraz to nie wiem. Ten pierwszy cykl miałam dłuższy o ponad tydzień. Wiem, że przy pierwszym takie rzeczy się dzieją, ale bardzo bym nie chciała żeby to się stało prawidłowością...

wiem całkiem cie rozumie , ja przed ciążą miałam cykle zawsze w granicy 25 max 27 dni i lubiłam je bardzo po pierwszym poronieniu dostałam @ w 29 dniu to prawie nie było różnicy , ale teraz po drugim to się naczekałam w 65 dniu przyszła @ .. a zaś kolejna w 23 dc całkiem pokręcone ciekawe jak teraz będzie ,, mam taka nadzieje w sumie że nie przyjdzie @ i będzie fasolka ;* 12 września testowanie ..

ostatnio nawet nie doczekałam testowania bo @ przyszła ..

cykle powinny się unormować tylko czasem niektóre kobiety potrzebują więcej czasu ;* dlatego ten czas około 3 miesiące co lekarze mówią żeby odczekać po łyżeczkowaniu to właśnie też po to żeby hormony wróciły do równowagi no i macica się zregenerowała

07.06.2019 synek

• ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam najprawdopodobniej owulke. Tak mnie kłuło na tym lewym jajniki ze masakra a jak siąść chciałam to łzy leciały. Dziś jak ręka odjal. Czekam teraz czy będzie skok tempki :) jeśli nie przyjdzie ta wredna małpa @ to 16.09 testowanie :) wczorajszy test owu wyszedł mi wieczorem mega pozytywny a dziś już znowu cień cienia. Pozdrawiam dziewczyny i miłego weekendu :)

wszamanka, llallka, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Ruda1985
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ