Forum Poronienie Ciąża biochemiczna - objawy poronienia
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna - objawy poronienia

Oceń ten wątek:
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower jak się trzymasz? Mi @ przyszła dośc szybko. 23 ostawiłam leki a 24 już zaczęło. Dzisiaj mam 3 dc i okolo 14 stycznia mam wizytę. Powtórka badań i od kolejnego cyklu zaczynamy nową procedurę IVF.

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 30 grudnia 2015, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca- dziękuje nie jest źle- krwawienie zaczęło się 25.12, leki odstawiłam tak jak Ty 23, bałam się, że to czekanie może się przedłużać, byłam skłonna nawet sięgnąć po słynne tabletki na stawy przyspieszające skurcze, na szczęście nie musiałam. Jest zupełnie do zniesienia, już nie biorę żadnych przeciwbólowych i mam wrażenie ,że niebawem to się skończy. Szczerze gdy byłam nastolatką o wiele bardziej cierpiałam podczas @- bo to był hardcore.
    Psychicznie też nie najgorzej-może przez to, że nie słyszałam serduszka, staram się nie myśleć w ten sposób,że straciłam ciąże i to mi pomaga.
    Może dlatego,że przy 1 dziecku przy spadku beta hcg- na tamten etap normalnym- bo wykształciło się już łożysko myślałam, że stracę ciążę i wtedy to był dla mnie prawdziwy dramat- na szczęście historia skończyła się "happy endem", jednak co wtedy nacierpiałam to moje.
    Teraz nie, od początku martwił mnie poziom beta hcg i brak zarodka, czułam,że to nie wróży nic dobrego,bałam się ciąży pozamacicznej, poza tym ja w tym cyklu wzięłam zbyt dużo Diostinexu przez nieporozumienie...Miałam smutne Święta z wielu powodów, na szczęście pomagała obecność najbliższych.
    Nie chcę wzbudzać litości, mam świadomość jakie dramaty przeżywają inne kobiety:(
    Jak Ty się trzymasz?Jak u Ciebie wygląda sytuacja z krwawieniem i skurczami?
    Ta cała ciąża biochemiczna to poniekąd dowód, że coś tam zaskoczyło jednak, być może jakaś infekcja, stres spowodowały, że ciąża nie rozwinęła się...Zdarza się wielu kobietom, tylko nawet o tym nie wiedzą i tak jest rzeczywiście znacznie lepiej...
    Kurcze ja nie wiem czy w tym cyklu będziemy próbować, co z owulacją etc, chyba poczekamy na następną normalną @ i wtedy znów zaczniemy.
    Tobie życzę z całego serca aby następnym razem się udało <3


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Miałam pewną sytuację z Betą kilka dni temu i się zastanawiam nad tym bo raczej ciążę można wykluczyć a mam wszystkie oznaki.. W Poniedziałek robiłam betę, wyszła 2.0 więc ją powtórzyłam w Środę, nie robiłam w tym samym laboratorium tylko w innym, wyszła 0,1. Wcześniej przez kilka dni miałam brązowe plamienia ze skrzepami, podejrzewam ciąże biochemiczną, na razie ani widu, ani słychu @. Ostatnio zauważyłam leciutką krew w śluzie ale nie było jej dużo, takie jakby malutkie niteczki ze gdyby nie moja panika i sprawdzanie za każdym razem papieru i wychodka czy coś mi tam nie "wypada" bądź nie leci to bym przeoczyła..Powiedzcie mi, po tej sytuacji z betą ile mogą utrzymywać się objawy ciąży? Moje sutki pociemniały, mam jakieś białe plamki na nich i dodatkowo wyszły mi niebieskie żyłki na piersiach, i bolą koszmarnie, są strasznie wrażliwe też, nie wiem już co myśleć. nie wiem ile jeszcze te objawy mogą się utrzymywać, miała tak któraś z was?

  • Arwen Znajoma
    Postów: 26 7

    Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni po owu robilas bete?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy 9 a drugi 11 dni po.

  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower u mnie szanse były 50/50. Mieliśmy tylko jeden zarodek i baliśmy sie go mrozić więc pisaliśmy pomimo bardzo wysokiego poziomu progesteronu w pierwszej fazie cyklu bo miałam 13. Być może u mnie niepiwodzenie wynika właśnie z tego powodu bo przez ten progesteron mogłam mieć przejrzałe endometrium i próbował się zagnieździć na co wskazuje ciąża biochemiczna ale niestety kiepska jakość endometrium mu to uniemożliwiła. Ze względu na niskie Amh biorę dhea które zawyża progesteron ale poprawia jakość komórek. Teraz będziemy szli cyklem polnaturalnym i jezeli progesteron będzie wysoki to tym razem mrozimy zarodek będzie podany w momencie jak unormuje progesteron.
    To był póki co jedyny raz jest byłam w ciąży wiec cieszę się ze zarodek okazało się silny bo skoro próbował się zgodzić to znaczy ze się dalej rozwijał:) Ja ta porażkę bardzo przeżyłam ale zamartwianie się i płacz nie pomagają wiec trzeba było szybko się podnieść i walczymy dalej.

    Ja zawsze miałam bolesne @ i to bardzo ale to co miałam teraz to po prostu hardcore. Nawet ketanol 100 mi nie pomagał. Straszny ból przez 3 dni ale jakoś przetrwalam. Czego my kobiety nie przetrwamy:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora 4 stycznia 2016, 23:31

    Sunflower lubi tę wiadomość

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca- oj to prawda, czego my kobiety nie przetrwamy, bzdurą jest nazywać kobiety "słaba płeć" zwłaszcza w dzisiejszych czasach;)
    Inaczej widzisz przeżyłyśmy poronienie, najważniejsze, że mamy to za sobą, teraz nie pozostaje nic jak skupić się na działaniu. Fajnie, że masz plan działania i jesteś pod dobrą opieką. Ja aktualnie chodzę do 2 ginekologów( a było, że i do 3 chodziłam z racji tego, że niedawno przeprowadziłam się)i w tym dwóch jest w miarę ok, a jeden porażka. Ten o którym mówię porażka zdiagnozował u mnie LUF( zespół niepękającego pęcherzyka) akurat w tym cyklu gdy poroniłam...Niestety przyszło mi do niego znów się udać w ptk, po to aby zerknął czy wszystko się dobrze oczyściło, bo w weekend czeka mnie długi wyjazd, a ci lepsi lekarze mają oczywiście pozajmowane terminy.
    Jak się w ogóle czujesz fizycznie?Bo ja ok, a miałam już pierwsze mdłości gdy beta wynosiła 300, wszystko ustąpiło, nawet już nie mam brązowej wydzieliny, ciekawi mnie czy ten cykl będzie bezowulacyjny czy nie. Martwi mnie to, że być może u mnie ostatnie bardzo mocne okresy być może były ciążami biochemicznymi, tylko, że teraz luteina którą brałam sztucznie podtrzymała trochę dłużej tą ciążę, ale to tylko takie moje hipotezy. Gdy byłam w ciąży z moją córką nie brałam progesteronu, to była wpadka, nie byłam wówczas ani w dobrej kondycji psychicznej ani fizycznej, a teraz jestem i nic...
    Dlatego dla mnie ciąża cały proces zapłodnienia to wielka zagadka, czy to jest to przez in vitro, czy "naturalnie" uważam to za cud:)
    Dużo pozytywnej energii przesyłam:)


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Niki_124 Koleżanka
    Postów: 48 6

    Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Zastanawiam się czy powinnam iść do lekarza ale nie chce wyjść na panikarę i kogoś kto widzi gruszki na wierzbie, proszę doradźcie mi. A mianowicie zawsze myślałam że mam nie regularny okres (więc nie przykładałam wagi do długości cykli itp.) tymczasem kiedy zaczęliśmy się starać z narzeczonym o dziecko już na poważnie w styczniu 2015 roku i dokładnie wszystko sprawdzać i zapisywać powoli docierało do mnie że chyba jednak nie do końca jest tak jak zawsze myślałam zobaczyłam że mam na prawdę w miarę ładny cykl bo trwa od 30 do 34 dni okres zawsze 3 dni trwa i nie jest ani bolesny ani obfity tymczasem w lutym okres spóźniał się aż do 46 dnia testy ciążowe wychodziły mi niby pozytywnie ponieważ druga kreska była ledwo widoczna i nie ciemniała kiedy robiłam test następnego dnia okres który przyszedł spóźniony trwał dłużej i był obfity i bolesny potem w maju miałam identyczna sytuacje tak samo spóźnienie do 46 dnia tak samo słaba nie ciemniejąca kreska i tak samo dłuższa, boleśniejsza i obfitsza miesiączka. Problem i poważne obawy pojawiły się niedawno kiedy ostatni okres miałam w sierpniu (całkowicie normalny cykl 34 dni okres 3 dniowy delikatny nie bolesny) we wrześniu nie dostałam wgl okresu, byliśmy pewni że to ciąża miałam większość objaw niestety w dzień zaplanowany na zrobienie testu po ponad 52 dniach braku miesiączki dostałam strasznych bóli i bardzo obfity 3 dniowy okres a 4 dnia był jak plamienie, jak skrzepy i w kratkę na zasadzie w poniedziałek czysto we wtorek plamienie w środę czysto a w czwartek znowu plamienie a potem przez 4 dni czysto i znowu plamienie albo skrzepy i trak cały październik i aż do końcówki listopada w której dostałam okres który pojawił sie znowu późno bo 47 dnia cyklu i trwał tydzień i nie była ani zbyt obfity ani zbyt bolesny taki średni bym powiedziała ale na tym nie poprzestało ponieważ po nim dalej w grudniu kilka razy plamiłam do kolejnej miesiączki która przyszłą w normalnym czasie bo 34 dnia ale była bardzo obfita do tego stopnia że lepiej było mi siedzieć w kiblu na klozecie niż wgl używać podpasek czy tamponów... (dodam że przez ten cały czas od stycznia do dnia dzisiejszego współżyliśmy i trafialiśmy w dni około owulacyjne jak w samą owulacje) Czy to faktycznie mogły być ciąże? Czy ja mogłam poronić w tak dziwny sposób i to kilka razy? W tym dwa razy pod rząd? Wydaje mi sie to nie możliwe a jednak są różne sytuacje dziwne, powinnam czym prędzej udać sie do lekarza? Czy to mogły być ciąże biochemiczne? W dodatku rok wcześniej miałam podobne sytuacje ale nie będę sie rozpisywać bo i tak już nabazgrałam za wiele. Co o tym myślicie?

  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że skoro widziałaś drugą kreskę na teście, choćby bardzo jasną...to można podejrzewać ciąże biochemiczne. I mogą występować jedna po drugiej.
    Uważam, ze powinnaś skonsultować sprawę z lekarzem, o ile już tego nie zrobiłaś, bo post wysłany 9.01....
    Trzymam kciuki.

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Niki_124 Koleżanka
    Postów: 48 6

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) Nie, nie skonsultowałam tego z lekarzem, bo jak się okazało mógł mnie przyjąć 18.01 albo w lutym dopiero a że 15.01 przewidywałam owulacje to stwierdziłam że może akurat się uda i usłyszę od niego radosną nowinę a nie potwierdzenie tak okropnej rzeczy jak stracenie maleństwa, bo choć lekarze twierdza że to się zdarza i jest "normalne" to ja mam inne zdanie.. dla mnie nie ma określenia "płód" jest dziecko od samego początku kiedy plemnik spotyka komórkę jajową i koniec, tak samo z poronieniem uważam to za tragedie i okropny ból, a nie za "naturalne ze względu na.." bo każda ciąża powinna kończyć się zdrowym, wesołym maluszkiem bądź maluszkami i koniec..

  • Ewa79 Debiutantka
    Postów: 8 1

    Wysłany: 22 lutego 2016, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia miesiaczka 23.01., testy pozytywne juz przed miesiaczka...Owualacja byla 13-15 dc...I dzis robilam w 31 dc Bhcg-wynik mizerny, 14mlu/ml...Porazka...Kilka miesiecy staran, pelno wspomagania i...biochemiczna chyba...Powtorze bete za 2 dni, ale nadziei nie mam...smutno mi.

    Ewa
    Synek (*) 24.06.2005-24.06.2005
    Aniolek (*) 14.04.2006
    Aniolek (*) 22.02.2016

    Jovana 24.09.2008 moje kochanie:)))))
  • sy__la Autorytet
    Postów: 1900 1500

    Wysłany: 22 lutego 2016, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa79 temperatura się utrzymuje, mi się wydaje, że jest wszystko OK! głowa do góry!! na tym etapie jak najbardziej może być taka mała beta! a poza tym @ nie dostałaś, więc nie ma żadnej ciąży biochemicznej :) zobaczysz, zrób sobie beta za 2 dni... będzie wzrosr, wierzę w to ;)

    Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ewa79 Debiutantka
    Postów: 8 1

    Wysłany: 23 lutego 2016, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis plamienie...bezbolesnie ale plamie.zobaczymy do jutra.

    Ewa
    Synek (*) 24.06.2005-24.06.2005
    Aniolek (*) 14.04.2006
    Aniolek (*) 22.02.2016

    Jovana 24.09.2008 moje kochanie:)))))
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2016, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa i jak sytuacja u Ciebie?
    Ja w tym cyklu też po biochemicznej.
    Testy wychodziły słabe, potem beta 2.0, dwa dni później 4.0 i dwa dni później krwawienie..

  • wianna Autorytet
    Postów: 879 239

    Wysłany: 29 lutego 2016, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie w 30 dc beta 20,6 (cykle średnio 32 dniowe), wczoraj miałam dzień spodziewanej @, betę zrobiłam dziś rano-powtorke. Zanim miałam wyniki dostałam plamien, najpierw brązowe na bieliźnie, potem już krew na papierze.. I do tego bóle brzucha... Wynik bety 4,8 :( to biochemiczna prawda?

    Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • dreambaby Autorytet
    Postów: 906 219

    Wysłany: 29 lutego 2016, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna niestety tak :( bardzo mi przykro że cię to spotkało :(

    w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • wianna Autorytet
    Postów: 879 239

    Wysłany: 29 lutego 2016, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Ty też doswiadczona przez życie w ten sposób niestety... Powiedz mi co teraz. Jutro dopiero mam wizytę u lekarza, ale opowiedz proszę jak to wyglądało u Ciebie, jak ten cykl wygladal po ciąży, czy sam organizm się oczyścił, czy znasz przyczyny...i czy od razu można dalej starania kontynuować??

    Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • dreambaby Autorytet
    Postów: 906 219

    Wysłany: 1 marca 2016, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poronienie następowało zanim cokolwiek było widać na usg więc po prostu dostałam miesiączki. Była ona trochę dłuższa. Starać w takiej sytuacji można się od razu o ile masz na to siłę. Wiesz podobno jeden raz jeśli się to zdarzy nie ma powodów do niepokoju, a jeśli się częściej powtarza trzeba zrobić badania. Ja po pierwszym robiłam przeciwciała tarczycowe, witaminę D3, wymaz na mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię. Teraz sytuacja jest gorsza bo już wiemy że jest jakiś problem z implantacją. Tu już wchodzi genetyka. Mamy zrobić badania kariotypów (oboje z mężem). Można by się też badać na zespół antyfosfolipidowy lub trombofilię, ale ja dostałam na to leki w ciemno, które mam stosować od 7 dnia po owulacji i są to: duphaston, luteina, acard, zastrzyki clexane, encorton. Jak się uda to cała ciąża na clexane niestety.
    A ty długo się starałaś o ciążę? Robiliście już jakiekolwiek badania?

    w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • wianna Autorytet
    Postów: 879 239

    Wysłany: 1 marca 2016, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, żadnych badań specjalnych nie miałam, to nasz 3 cykl starań. Wiem, że miałam w listopadzie polipa małego, ale lekarz mówił, że może sam się złuszczyc i kazał czekać właśnie 3 miesiące, mam też anemie, chociaż akurat w tym cyklu bralam zelazo. W pierwszy cyklu nam się nie udalo, nie wiem dlaczego, jajeczko było,widać było na usg, działaniami wtedy, ale jakoś śluzu płodnego nie widziałam, w drugim cyklu przegapilismy owulacje, a trzeci zaskoczył...Ale już stało jak się stało... Dziś idę do lekarza. Zobaczymy co mi powie...

    Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • dreambaby Autorytet
    Postów: 906 219

    Wysłany: 1 marca 2016, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślę że warto zbadać TSH i przeciwciała tarczycowe. Lekarz już Cię odpowiednio pokieruje.

    w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)