X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • VR Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandyczka, według mnie jest to niepokojące. Musisz iść z tym do ginekologa i nie dać się zbyć. To może być jakaś infekcja albo hormony. Trudno powiedzieć.

Osobiście po łyżeczkowaniu nie miałam żadnych objawów, a i tak następną ciążę miałam jajowodową... Więc jeśli masz jakieś objawy, warto je sprawdzić.

Mandyczka lubi tę wiadomość

52f668246f.png

[*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • Ineczka 2017 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandyczka ja tak miałam, plemienia, bole w różnych dniach cyklu. Zrobiłam histeroskopie okazało sie ze mam zrosty po lyzeczkowaniu. Po 1 poronieniu nikt badań nie zleca, tak się czasem dzieję. Czasem i po 2 nie chcą dac dopiero po 3 :( chore. Ja wszystko prywatnie robiłam, koszta nie małe niestety.

Mandyczka lubi tę wiadomość

• path1707 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Komu po samoistnym poronieniui udalo sie zajsc po pierwszym cyklu ? I ilendziewczyny czekalyscie na @ ?

Path1707
  • Mandyczka Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję VR i Ineczka, w czwartek idę do ginki, mam nadzieję, że mi zleci jakieś badania.
    Przed ciążą też tak miałam z tymi krwawieniami, ale mój gin mówił,że w tym wieku i tylko mi proponował anty bez zrobienia poziomu hormonów.

Teraz szukam dobrego ginekologa, który by się mną zajął porządnie, a nie na odwal się.
    Przed zabiegiem poznałam konkretnego i powiedział,że mi zleci badania, ale niestety tylko prywatnie przyjmuje, a wizyta u niego dopiero pod koniec października, a ja bym chciała zacząć jak najszybciej starania.
    Tym bardziej, że ostatnio zajęło nam 9 mcy zanim zobaczyłam na teście 2 kreski.

• VR Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Path, no na pierwszy cykl to bym się nie nastawiała ;) Mnie się udało po pół roku od pierwszego zabiegu. A na @ czekałam długo, w ogóle krwawienie po poronieniu trwało długo i pewnie dlatego to wszystko przesunęło się o jakieś 2 tygodnie.

Mandyczka, daj znać, jak tam na wizycie ;)

52f668246f.png

[*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • path1707 Debiutantka

Wysłany: 1 września 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam zabiegu i krwawienie u mnie trwalo 5 dni i @ juz przyszla 3 dni temu

Path1707
  • Mandyczka Debiutantka

Wysłany: 1 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VR wczoraj ginka mnie nie przyjęła, bo miała za dużo pacjentek i leciała do szpitala, mam przyjść za tydzień.
    Za to rodzinna zaszalała i zleciła mi 15 badań: morfologia z rozmazem, OB, mocz, układ krzepnięcia,cholesterol plus zł i dobry, białko, kreatynina, bilirubina, alt, ast, tsh.
    Dziś byłam na badaniach ,wyniki będę miała w poniedziałek.

• Janina12 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    path1707 wrote:
    Hej dziewczyny Komu po samoistnym poronieniui udalo sie zajsc po pierwszym cyklu ? I ilendziewczyny czekalyscie na @ ?

Hej path mnie się udało od razu , ale cóż z tego jak juz jestem po 3 poronieniu :-(

Janina
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Niestety też 5 dni temu przeszłam zabieg łyżeczkowania, ciąża obumarła w 10t4d :(, ale w zasadzie od początku było coś nie tak. Pęcherzyk był mały i w zasadzie wyglądał na 3 tyg wcześniejszy niż wynikało to z daty ost. miesiączki i serduszko słabo biło. Beta hcg też bardzo mało przyrastała. W zasadzie lekarze dawali nadzieje bo miałam długie 40 dniowe cykle przed ciąża i tłumaczyli, że może z tego powodu płód jest trochę mniejszy i wszystko jakos się ułoży. Niestety stało jak się stało i teraz się martwię, bo mam trombofilie V leiden heterozygota i PAI 1 oraz ost. leczę sie na niedoczynnośc tarczycy Euthyroxem 50, aczkolwiek wyniki tsh miałam juz dobre przed zajsciem w ciąze. Brałam leki ACard, heparyne, euthyrox , duphaston i luteine czyli wydaje mi sie byłam dobrze ,,obłożona" lekami a i tak ciąża obumarła. Bardzo się teraz martwie jak w ogóle będą wyglądać moje nast cykle;/ czy znowu będą takie dugie i czy na poronienie miała wpływ trombofilia mimo, że wydaje mi się, że zrobiłam wszystko co mogłam...I ogólnie w szpitalu wszystkie czynniki krzepnięćia i Ddimery miałam w normie więc gdyby to był zakrzep to raczej by wyszło nie? Możecie mi coś dziewczyny doradzić. Może jakie badania powinnam jeszcze zrobić?Zastanawiam się nad komórkami NK. Dodam, że p/c ANA, p/c antykardiolipinowe, aktywność antytrombiny III,p/c przeciwko B-2 glikoproteinie i inne badania na tarczyce mam w normie.Ale np większość z nich były badanie w 2008 roku i trochę się zastanawiam czy od tego czasu mogło się coś zmienic? Ale lekarze nie sugerowali powtórzenia któregokolwiek. Juz sama nie wiem co myśleć czy przesadzam i po prpstu to był słaby płód od początku i tak się czasem zdarza, czy już niepotrzebnie się doszukuje drugiego dna ;/ Dziękuje za rady :*

3jgxskjoibj2fuaa.png
    V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa, tak jak pisałam jestem po 3 poronieniu, wszsytko samo się oczyściło po raz kolejny więc uniknęłam zabiegu, tym razem dostałam zlecenie na wszystkie badania , nie dałam się już "zbyć" dzisiaj byłam w labolatorium , zobaczymy co wyjdzie dalej... trzeba być dobrej myśli :-)

Janina
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania Ci zlecono ?

3jgxskjoibj2fuaa.png
    V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    A jakie badania Ci zlecono ?
    A ile miałaś luteina a ile duphastonu?

Zrób nk koniecznie .może trzeba encorton wprowadzić?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina12 wrote:
    Hej path mnie się udało od razu , ale cóż z tego jak juz jestem po 3 poronieniu :-(
    Hej ja czekałam 30 dni. Lekarz zakazał się starać. Ale byłam na bank plodny piękny pęcherzyk i sluz.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphastonu miałam 2 x 10 mg a luteine też 2 x dziennie po 100 mg dopochwowo.Acard 0,75 a Neoparin 0,4 jak na razie. A jeśli chodzi o te komórki nk wiecie jaka jest ich inna nazwa? Pytałam w dwoch laboratoriach ale babeczki nie wiedziały w ogole o co mi chodzi :D i jaka jest ich cena ?

3jgxskjoibj2fuaa.png
    V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3
  • Ineczka 2017 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie na nk nazywa sie subpopulacja limfocytow. Wiem ze jest jeszcze jedno nie pamiętam nazwy. W zwykłym labo raczej tego nie zrobisz. Skąd jesteś? Koszt w Katowicach 400zł. Ja mam podwyższone , na obniżenie mam zlecone wlewy z intralipidu.

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie o subpopulacje tez juz pytałam. Fakt chyba trzeba poszukać w bardziej ,,profesjonalnym" laborze.W Katowicach by było spoko. Mieszkam niedaleko. Matko znowu 400 zl... myślałam, że to są troche tańsze badania;/. Chyba poczekam na wizyte u immunologa i zapytam co o tym myśli

3jgxskjoibj2fuaa.png
    V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3
  • Ineczka 2017 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie robię w angelius-provita. Tam też przyjmuje gin-immunolog Iwona Janosz. Polecam.

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez do niej chodze ale do Zabrza do przychodni;)

3jgxskjoibj2fuaa.png
    V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też do n7ej chodzę i też w Zabrzu. Właśnie jestem w poczekalni:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi ona jest jako Wasz lekarz prowadzacy? Bo ja mam dość kawałek do Zabrza więc w swoim miejscu zamieszkania mam jeszcze innego lekarza ginekologa a u P. Janosz byłam na razie kilka razy się skonsultować. Ale wiecie jak to jest....dwóch lekarzy dwie różne opinie;/, można mięć później mętlik w głowie i sie zaczełam zastanawiać czy to ma sens.

3jgxskjoibj2fuaa.png
    V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ