X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miriam ma rację :) dobrze, że babka przeprosiła i wszystko dobrze się skończyło. blueberry miesiąc szybko zleci :)

• gdynianka Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam w 6. tc i niestety miałam łyżeczkowanie - macica nie chciała się sama oczyścić. Po zabiegu lekarze powiedzieli mi że w 1. cyklu po łyżeczkowaniu ciąża jest zabroniona bo i tak się nie utrzyma, w 2. cyklu raczej się nie powinno ale gdyby się przytrafiło to już nic się nie powinno stać a od 3. cyklu na luzie próbować. Nie chciało nam się w to wierzyć ale jak poszłam na kontrolę do poradni K i inny lekarz potwierdził że od 3. cyklu mamy startować to postanowiliśmy na luzie bez stresu spróbować i..... udało się dziś zrobiłam beta HCG i jest dodatnie oby tym razem udało się utrzymać tą ciążę

gosia89, juicca, kaarolaa, Aga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje moja droga :* dajesz mi nadzieje :)

• Lena78 Nowa

Wysłany: 9 maja 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdynianka wrote:
    Ja poroniłam w 6. tc i niestety miałam łyżeczkowanie - macica nie chciała się sama oczyścić. Po zabiegu lekarze powiedzieli mi że w 1. cyklu po łyżeczkowaniu ciąża jest zabroniona bo i tak się nie utrzyma, w 2. cyklu raczej się nie powinno ale gdyby się przytrafiło to już nic się nie powinno stać a od 3. cyklu na luzie próbować. Nie chciało nam się w to wierzyć ale jak poszłam na kontrolę do poradni K i inny lekarz potwierdził że od 3. cyklu mamy startować to postanowiliśmy na luzie bez stresu spróbować i..... udało się dziś zrobiłam beta HCG i jest dodatnie oby tym razem udało się utrzymać tą ciążę

Gratuluję!!! takie informacje to balsam na nasze zbolałe serca

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dobrze czyta się takie historie. Bo to nadzieja dla nas wszystkich. Mi lekarz po poronieniu (z łyżeczkowaniem) powiedział, że powinniśmy odczekać trochę, standardowo zaleca się wg niego 3 m-ce, ale tak naprawdę wszystko zależy od tego jak u danej kobiety wszystko po tym zdarzeniu wraca do normy tam w środku no i czy psychicznie czuje się gotowa.
    Ja miałam robione kontrolne usg i w moim przypadku po 5 czy 6 tygodniach po łyżeczkowaniu i miesiączce mogliśmy już starać się o kolejną ciążę.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja również straciłam swoje maleństwo w styczniu w w 6-7 tygodniu miałam zabieg.od tego cyklu staramy się o maleństwo ale bez żadnej presji,chociaż mam nadzieje że długo nie będziemy musieli czekać. w 1 ciąży udało sie po 4 miesiącach.pozdrawiam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy kochana ja teraz czekam na testowanie jestem po 2 poronieniach pierwsze z łyzeczkowaniem drugie na szczescie samo sie wszystko wyczysciło. ogolnie czekam na maluszka juz 2 lata, ale nie poddaje sie, tobie zycze udanego cyklu :)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa a gdzie twój wykresik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie prowadze wykresu nie mierze temperatury, jeden cykl to robiłam ale temperatura strasznie mi skacze i nic mi to nie daje, jade po prostu na zywioł :) co ma byc to bedzie...teraz czekam do 22 moze sie udało moze nie. musze poczekac te 9 dni i mniej wiecej bede wiedział czy sie cieszyc czy probowac znow...

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no można i tak :) ja się dowiem w tym tygodniu czy się udało :) trzymam kciuki za Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za ciebie :) beda II kreseczki :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to trzymam mocno kciuki u mnie w przyszłym tyg 25 spodziewana miesiaczka mam nadzieje że jej nie będzie, my też na żywioł idziemy nigdy nie prowadziłam tych całych wykresów

kaarolaa lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja prowadzę i w tym miesiącu jakoś dziwny jest ;/ głupieje już ale mam nadzieję że nam się uda w tym miesiącu <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo powiem szczerze ze to jest lepsze niz stresy zwiazane z całym tym wykresem i temperatura. moze dobre to jest dla tych, ktore maja nieregularne cykle. ja mam dobrze bo co 26 dni a raz na kilka miesiecy trafi sie 28. wiem kiedy jest owulacja bo bardzo kłuje mnie ktorys bok. testow tez nie robie za szybko tylko czekam do @ albo lepiej dla pewnosci 2 dni dłuzej.
    madzia123 ja tez trzymam mocno kciuki za ciebie, mi zostalo jeszcze 9 dni...

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki ja jestem dopiero 12 dniu cyklu wiec jeszcze trochę ale mam ogromną nadzieje :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak ale z 2 strony chciało by się wiedzieć od razu ja i bez wykresu się stresuje.wiem że jak zobaczę 2 kreski to na początku zamiast szczęścia będzie wielki strach.na to jak ciążą sie rozwija często nie mamy niestety wpływuale mam nadzieje że każda z nas niedługo przeżyje 9 fantastycznych miesiecy z mdłościami sennościa zgagą itp;p

kaarolaa, Miriam, Matylda36, Perełka lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kochana trzymam kciuki ja jestem dopiero 12 dniu cyklu wiec jeszcze trochę ale mam ogromną nadzieje :)

ja tez trzymam kciuki za ciebie kochana :) to było juz przytulanko czy jeszcze nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    no niby tak ale z 2 strony chciało by się wiedzieć od razu ja i bez wykresu się stresuje.wiem że jak zobaczę 2 kreski to na początku zamiast szczęścia będzie wielki strach.na to jak ciążą sie rozwija często nie mamy niestety wpływuale mam nadzieje że każda z nas niedługo przeżyje 9 fantastycznych miesiecy z mdłościami sennościa zgagą itp;p

ja tak miałam bo bałam sie ze sytuacja sie powtorzy i niestety sie powtorzyła, nawet rodzice nic nie wiedza ze poroniłam o nie chcialam zeby przechodzili jeszcze raz to samo co 2 lata temu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Miriam wrote:

ja tez trzymam kciuki za ciebie kochana :) to było juz przytulanko czy jeszcze nie ?

było było :) i nawet tak jak mi owu wyskoczyło na wykresie 9 tego też było ale ja nie wierze że owulka była 2 dni po @

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    kaarolaa wrote:
    Miriam wrote:

było było :) i nawet tak jak mi owu wyskoczyło na wykresie 9 tego też było ale ja nie wierze że owulka była 2 dni po @

a ilu dniowe masz cykle?

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ