Ciąża po poronieniu...
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 

Szalona CZARNA trzymam kciuki i czekam na wiruski 

Aleksandra1988 widzialam zdjecie Twojego testu i powiem Ci ze tak wygladal moj pozytywny po ktorym bylam w ciazy, dokladnie tak jak matylda08 pisze 

wiec... zycze Ci zebys nie dostala @ a po czestotliwosci podjetych przez Ciebie prob - bylabym dobrej mysli   Aleksandra1988, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość Aleksandra1988, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość
- 

Kobietki kochane, moze wiecie moze nie:

Czy jesli test ciazowy po poronieniu nadal pokazuje 2 kreski, blade bo blade ale sa...to mozliwwe bedzie wystapienie owulacji?

Jakim cudem test owulacyjny i ciazowy moga wychodzic jednoczesnie pozytywnie?
 Czytalam o takich przypadkach ale nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje 

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyTest owulacyjny wykrywa hormon LH odpowiedzialny za owulację , ale niezwykle podobny jest chemicznie do hormonu HCG. W związku z tym, że te hormony są do siebie bardzo podobne testy owulacyjne nie są w stanie rozróżnić różnic między LH i HCG, więc wykryją oba.Bree wrote:Kobietki kochane, moze wiecie moze nie:

Czy jesli test ciazowy po poronieniu nadal pokazuje 2 kreski, blade bo blade ale sa...to mozliwwe bedzie wystapienie owulacji?

Jakim cudem test owulacyjny i ciążowy mogą wychodzić jednocześnie pozytywnie?
 Czytalam o takich przypadkach ale nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje 

Proponuje badanie z krwi HCG zrobić jedno a kolejne po 2 dniach i zobaczyć czy poziom spadaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:00  unadarcy, Bree lubią tę wiadomość unadarcy, Bree lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualnySzalona CZARNA wrote:Cześć dziewczyny Ja robiłam testy i wyszły magiczne dwie kreski. Próbowaliśmy. Zobaczymy. Za 1,5 tygodnia niecałe czy przyjedzie @ mam nadzieję, że się nie pojawi. Trzymam kciuki i czekam na Wasze i swoje II kreseczki :* Ja robiłam testy i wyszły magiczne dwie kreski. Próbowaliśmy. Zobaczymy. Za 1,5 tygodnia niecałe czy przyjedzie @ mam nadzieję, że się nie pojawi. Trzymam kciuki i czekam na Wasze i swoje II kreseczki :*

Miłego słonecznego dnia 

Zaciskam kciuki za 2 kreski na teście.. no i za 1 kreskę też - za te Dziewczyny które żeby cieszyć się 2 kreskami, najpierw nacieszyć muszą się jedną. Aleksandra1988, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość Aleksandra1988, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość
- 

Aleksandra1988 gdybym mogla to juz dawno udalabym sie na badania krwi. Niestety w UK wszystko pozostawia sie samo sobie...przez cala ciaze, poronienie, oraz okres po nim nie pozwolono (zlecono) mi zadnego badania ponad test z moczu na obecnosc ciazy, a pierwsza wizyte mialam miec dopiero 18 marca (w 12 tyg ciazy) niestety do tego czsu zdazylam poronic.... Prywatnie tez nie jest latwo. USG to koszt okolo 600zl z podstawowymi badaniami krwi jakies 1500 zl. Skazana wiec jestem na sikane testy, rozpytywania na forach... czy metode prob i bledow 

- 
                        nick nieaktualnyBree tak jak pisze Aleksandra tydzień po poronieniu w organizmie masz burze hormonów dobrze by było sprawdzic czy macica się oczyściła . Ale nie masz żadnych niepokojących objawów ?
 Aleksandra mówię Ci to były pozytywne i fasola juz sobie wije gniazdko a może jaskółeczka bo przecież wiosna a może jaskółeczka bo przecież wiosna ściskam ściskam Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyKurcze... W takim razie musisz kupić kilka tych sikanych i co 3 dni je rób. Poczekaj do pierwszej @ a potem tempka i jedziesz maleńkaBree wrote:Aleksandra1988 gdybym mogla to juz dawno udalabym sie na badania krwi. Niestety w UK wszystko pozostawia sie samo sobie...przez cala ciaze, poronienie, oraz okres po nim nie pozwolono (zlecono) mi zadnego badania ponad test z moczu na obecnosc ciazy, a pierwsza wizyte mialam miec dopiero 18 marca (w 12 tyg ciazy) niestety do tego czsu zdazylam poronic.... Prywatnie tez nie jest latwo. USG to koszt okolo 600zl z podstawowymi badaniami krwi jakies 1500 zl. Skazana wiec jestem na sikane testy, rozpytywania na forach... czy metode prob i bledow    Bree lubi tę wiadomość Bree lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyWszystko się wyjaśni za jakieś 11-12 dni bo 22 mam termin @ ale już 21 zacznę robić testy a może i nawet 20 :p znając mnie to do 21 nie wytrzymam i 20 już będę od rana testowałamatylda08 wrote:Bree tak jak pisze Aleksandra tydzień po poronieniu w organizmie masz burze hormonów dobrze by było sprawdzic czy macica się oczyściła . Ale nie masz żadnych niepokojących objawów ?
 Aleksandra mówię Ci to były pozytywne i fasola juz sobie wije gniazdko a może jaskółeczka bo przecież wiosna a może jaskółeczka bo przecież wiosna ściskam ściskam   Bree lubi tę wiadomość Bree lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 

Zadnych objawow niepokojacych nie mam (odpukac) nie liczac tej minimalnie podwyzszonej temp ktora utrzymuje sie idealnie na tym samym poziomie od kilku dni (przypuszczam ze to wina hormonow zalegajacych w organizmie).

U lekarza mam pojawic sie w sobote, zrobie USG to na bank, i zapytam o jakies dodatkowe badania krwi, no i Matylda jak sie czegos juz dowiesz u swojego pana/pani doktor w piatek to bede wdzieczna za podpowiedz 

Fajnie ze tak broicie Ja jeszcze minimalnie plamie to sie wstrzymuje, ale ciesze sie ze przynajmniej ochota mnie nachodzi Ja jeszcze minimalnie plamie to sie wstrzymuje, ale ciesze sie ze przynajmniej ochota mnie nachodzi 
  Aleksandra1988, unadarcy lubią tę wiadomość Aleksandra1988, unadarcy lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 

Niech mnie ktoras z Pan kopnie w cztrey litery prosze Mam mase pracy a zakotwiczylam przed laptopem na dobre Mam mase pracy a zakotwiczylam przed laptopem na dobre 

Piekna pogoda za oknem, czas zrobic porzadek w kwiatach!

Udanego dnia kobietki   Aleksandra1988, unadarcy, kierzynka lubią tę wiadomość Aleksandra1988, unadarcy, kierzynka lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualnyJa biorę się za ogólne ogarnięcie stanu mieszkania Sprzątnę trochę w domu i odezwę się po powrocie od kosmetyczki. Wtedy prześlę Wam również zdjęcie testu ovu wieczornego do Waszej oceny w porównaniu w tym zrobionym w południe. Buziaki :* Sprzątnę trochę w domu i odezwę się po powrocie od kosmetyczki. Wtedy prześlę Wam również zdjęcie testu ovu wieczornego do Waszej oceny w porównaniu w tym zrobionym w południe. Buziaki :* Bree, unadarcy lubią tę wiadomość Bree, unadarcy lubią tę wiadomość