X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Aleksandra może te Twoje testy po peostu jakieś dziwne były i na koniec okaże się że jednak Wam się udało?;) oby tak własnie było ;)
    Oj nawet nie wiesz jak tego pragnę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja miałam podobne nigdy ta druga nie była ciemna a jednak się udało. Bądź dobrej myśli pozdrawiam

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zobacz jeszcze w galerii testów ovu dod że tez tam są takie bladziochy :)

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA trzymam kciuki i czekam na wiruski :D

Aleksandra1988 widzialam zdjecie Twojego testu i powiem Ci ze tak wygladal moj pozytywny po ktorym bylam w ciazy, dokladnie tak jak matylda08 pisze :D

wiec... zycze Ci zebys nie dostala @ a po czestotliwosci podjetych przez Ciebie prob - bylabym dobrej mysli :D

Aleksandra1988, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kochane, moze wiecie moze nie:

Czy jesli test ciazowy po poronieniu nadal pokazuje 2 kreski, blade bo blade ale sa...to mozliwwe bedzie wystapienie owulacji?

Jakim cudem test owulacyjny i ciazowy moga wychodzic jednoczesnie pozytywnie?
    Czytalam o takich przypadkach ale nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje :P

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kobietki kochane, moze wiecie moze nie:

Czy jesli test ciazowy po poronieniu nadal pokazuje 2 kreski, blade bo blade ale sa...to mozliwwe bedzie wystapienie owulacji?

Jakim cudem test owulacyjny i ciążowy mogą wychodzić jednocześnie pozytywnie?
    Czytalam o takich przypadkach ale nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje :P
    Test owulacyjny wykrywa hormon LH odpowiedzialny za owulację , ale niezwykle podobny jest chemicznie do hormonu HCG. W związku z tym, że te hormony są do siebie bardzo podobne testy owulacyjne nie są w stanie rozróżnić różnic między LH i HCG, więc wykryją oba.

Proponuje badanie z krwi HCG zrobić jedno a kolejne po 2 dniach i zobaczyć czy poziom spada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:00

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś dwa razy dziennie koło 11-12 i koło 18-19 będę robiła testy owulacyjne. I będę Wam wstawiała zajęcia dla porównania. Fajnie jakby ta druga kreska zaczęła znikać w takim przypadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Cześć dziewczyny :) Ja robiłam testy i wyszły magiczne dwie kreski. Próbowaliśmy. Zobaczymy. Za 1,5 tygodnia niecałe czy przyjedzie @ mam nadzieję, że się nie pojawi. Trzymam kciuki i czekam na Wasze i swoje II kreseczki :*

Miłego słonecznego dnia :)

Zaciskam kciuki za 2 kreski na teście.. no i za 1 kreskę też - za te Dziewczyny które żeby cieszyć się 2 kreskami, najpierw nacieszyć muszą się jedną.

Aleksandra1988, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 gdybym mogla to juz dawno udalabym sie na badania krwi. Niestety w UK wszystko pozostawia sie samo sobie...przez cala ciaze, poronienie, oraz okres po nim nie pozwolono (zlecono) mi zadnego badania ponad test z moczu na obecnosc ciazy, a pierwsza wizyte mialam miec dopiero 18 marca (w 12 tyg ciazy) niestety do tego czsu zdazylam poronic.... Prywatnie tez nie jest latwo. USG to koszt okolo 600zl z podstawowymi badaniami krwi jakies 1500 zl. Skazana wiec jestem na sikane testy, rozpytywania na forach... czy metode prob i bledow :/

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree tak jak pisze Aleksandra tydzień po poronieniu w organizmie masz burze hormonów dobrze by było sprawdzic czy macica się oczyściła . Ale nie masz żadnych niepokojących objawów ?
    Aleksandra mówię Ci to były pozytywne i fasola juz sobie wije gniazdko :) a może jaskółeczka bo przecież wiosna ;) ściskam

Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Aleksandra1988 gdybym mogla to juz dawno udalabym sie na badania krwi. Niestety w UK wszystko pozostawia sie samo sobie...przez cala ciaze, poronienie, oraz okres po nim nie pozwolono (zlecono) mi zadnego badania ponad test z moczu na obecnosc ciazy, a pierwsza wizyte mialam miec dopiero 18 marca (w 12 tyg ciazy) niestety do tego czsu zdazylam poronic.... Prywatnie tez nie jest latwo. USG to koszt okolo 600zl z podstawowymi badaniami krwi jakies 1500 zl. Skazana wiec jestem na sikane testy, rozpytywania na forach... czy metode prob i bledow :/
    Kurcze... W takim razie musisz kupić kilka tych sikanych i co 3 dni je rób. Poczekaj do pierwszej @ a potem tempka i jedziesz maleńka :D

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Bree tak jak pisze Aleksandra tydzień po poronieniu w organizmie masz burze hormonów dobrze by było sprawdzic czy macica się oczyściła . Ale nie masz żadnych niepokojących objawów ?
    Aleksandra mówię Ci to były pozytywne i fasola juz sobie wije gniazdko :) a może jaskółeczka bo przecież wiosna ;) ściskam
    Wszystko się wyjaśni za jakieś 11-12 dni bo 22 mam termin @ ale już 21 zacznę robić testy a może i nawet 20 :p znając mnie to do 21 nie wytrzymam i 20 już będę od rana testowała :P

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierze Tobie bo my niecierpliwe przecież :) Ja w piatek do gina . Pani @ brak a broimy aż miło :)

Bree, Aleksandra1988, unadarcy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Wierze Tobie bo my niecierpliwe przecież :) Ja w piatek do gina . Pani @ brak a broimy aż miło :)
    No to piątku nadchodź już :)

Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnych objawow niepokojacych nie mam (odpukac) nie liczac tej minimalnie podwyzszonej temp ktora utrzymuje sie idealnie na tym samym poziomie od kilku dni (przypuszczam ze to wina hormonow zalegajacych w organizmie).

U lekarza mam pojawic sie w sobote, zrobie USG to na bank, i zapytam o jakies dodatkowe badania krwi, no i Matylda jak sie czegos juz dowiesz u swojego pana/pani doktor w piatek to bede wdzieczna za podpowiedz :)

Fajnie ze tak broicie :D Ja jeszcze minimalnie plamie to sie wstrzymuje, ale ciesze sie ze przynajmniej ochota mnie nachodzi ;)

Aleksandra1988, unadarcy lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic mi się nie chce tak bardzo wpadłam w trans pisania na forum :P
    Ordinateur03.gif

Bree, unadarcy, kierzynka lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoras z Pan kopnie w cztrey litery prosze :D Mam mase pracy a zakotwiczylam przed laptopem na dobre :D

Piekna pogoda za oknem, czas zrobic porzadek w kwiatach!

Udanego dnia kobietki <3

Aleksandra1988, unadarcy, kierzynka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak mi :)
    Oczywiscie Bree że o Tobie będziemy pamiętać wszystko napisze :)
    Uciekam bo zaraz średni ze szkoły wraca a talerze puste :)a dziś dzień mężczyzn ;)

Aleksandra1988, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę się za ogólne ogarnięcie stanu mieszkania :) Sprzątnę trochę w domu i odezwę się po powrocie od kosmetyczki. Wtedy prześlę Wam również zdjęcie testu ovu wieczornego do Waszej oceny w porównaniu w tym zrobionym w południe. Buziaki :*

Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upieke ciasto drozdzowe z jablkami i cynamonem. Zapraszam na wirtualna kawke :*

unadarcy, kierzynka, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ