Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bree wrote:Kejt wlasnie tego sie obawiam dlatego jak slysze od lekarza ze mam zaczac starania jak bede na silach to szlag mnie trafia bo jednoczesnie mowi ze nie musze robic zadnych badan, nawet USG... a na silach to ja sie moge czuc tylko powstrzymuje mnie ta niewiedza co "tam" slychac... co nagle to po diable jak to mowia...dlatego wolalabym poczekac zeby bylo dobrze, niz sie pospieszyc i....
Umowilam sie na prywatne USG w najblizsza sobote, a czy moge zapytac jakie mialas badania po poronieniu?
Moja historia jest taka ze poronilam w 8 tygodniu samoistnie, ciaza przestala sie rozwijac w 6 tc. Mieszkam w UK a tutaj jesli nie masz 40 stopni goraczki i infekcji przy poronieniu samoistnym nikt nie wysle mnie na zadne badanie bo wszystko zostawia sie dla mother nature....w szpitalu polecono mi jedynie zrobic test z moczu...w domu... jak juz poronie... chociaz jak wiadomo takie dwie kreski znikaja czasami przez miesiac...
Bree, ja mialam oprocz USG, TSH,usg tarczycy, ATPO, ATG, ft3 i ft4, cytomegalie, tokso. nie robilam bardziej specjalistycznych badan.
rozumiem twoja chec zdobycia potwierdzenia ze wszystko dobrze. ja sie wystraszylam jak uslyszalam info od gina, bo kochalismy sie bez zabezpieczenia, nie chcialam nie daj boze przechodzic ciazy biochemicznej dodatkowo. ale cale szczescie wtedy @ przyszedl
slyszalam od innych dziewczyn ze za granicą podejscie jest inne. ale mysle ze swiety spokoj jest wart tych pieniędzy i prywanego USG. trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo wzorowo !Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami
Aniołek 17.12.2014 -
kierzynka wrote:ja odkąd wyszłam ze szpitala to miałam mega ochotę na seks. Nawet sie skusiłam i potem na IP jeżdziłam bo miałam mega infekcję Doktorek powiedziął że powinnam zaczynać dopiero po pierwszej @ więc jak wziełam sie za męża po dwóch tygodniach to infekcja gotowa teraz już @ sie kończy to mam nadzieję na dużo
O masakra infekja slyszalam o tym ze tak moze byc... a co to za infekcja? czym sie objawia? Wiem ze szyjka jest otwarta i to dlatego latwo o infekcje, no ale podobnie chyba jest z seksem w trakcie @ wtedy tez latwo o infekcje... no teraz to sie boje cokolwiek robic zeby nie namieszac
Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z ta infekcja to tez sie tego balam i dopiero 3 dni po skonczonym plamieniu ( a trwalo to wszytko 3 tyg )pozwolilismy sobie na .
Co do testow owulacyjnych to ja zrobilam dzisiaj z glupa , a mam 26dc. Raczej czekalam juz na @ niz na pozytywny test owulacyjny. No ale skoro byl + to dzis tez podzialalismy Ciekawe czy tempka skoczy za pare dni....
Kochane trzymam za nas wszystkie mocno kciukiBree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksandra1988 wrote:Dziś test owulacyjny też negatywny... czyżby cykl bezowulacyjny?
Ale pisalas ze byly jakies blade kreski, czy nadal sa blade czy nie ma nic?
Moze wlasnie te bladziochy to byly pozytywy?
jeszcze troche i wszystkie sie tu przekonamyAleksandra1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBree wrote:Ale pisalas ze byly jakies blade kreski, czy nadal sa blade czy nie ma nic?
Moze wlasnie te bladziochy to byly pozytywy?
jeszcze troche i wszystkie sie tu przekonamyBree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilka wrote:A ja powoli juz nie mysle o poronieniu..wracam w czw do pracy.Poczekam na okres wizyta u giNa i zobaczymy.
Aleksandra moze idz do gina na usg.
USG i tak nie ma na to wpływu czy owulacja była albo czy jeszcze wystąpi. Chociaż gdybym usłyszała że owulacja już była to lżej by mi było psychicznie a tak to nie mogę odpuścić bo to silniejsze ode mnie i będę robiła jeszcze przez kilka dni testy owulacyjneBree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja bym zaufala tej bladorozowej kresce jesli wczesniej byla tylko jedna a teraz jest druga bladorozowa to.... cudow nie ma! Moze jak zaczniesz mierzyc tempke w nowym cyklu to bedziesz miala punkt odniesienia do swoich testow zawsze to dwie drogi na sprawdzenie owu a nie jedna
Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBree wrote:Ja bym zaufala tej bladorozowej kresce jesli wczesniej byla tylko jedna a teraz jest druga bladorozowa to.... cudow nie ma! Moze jak zaczniesz mierzyc tempke w nowym cyklu to bedziesz miala punkt odniesienia do swoich testow zawsze to dwie drogi na sprawdzenie owu a nie jedna
Bree, unadarcy lubią tę wiadomość
-
Aleksandra martwie sie ze sie zameczysz dlatego napisalam o ginie.Kazda z nas dobrze wie co przechodzisz i po prostu sie martwie
Bree, unadarcy, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
Aleksandra1988 trzymam kciuki z calej sily bo wiem ze bardzo Ci zalezy, wszystkim nam zalezy... tylko nie dajmy sie zwariowac, jesli nie w tym to w nastepnym cyklu...albo jeszcze nastepnym...swiat sie nie konczy a my nie umieramy bedzie dobrze, zobaczysz... fasolki sa czasami uparte, wiesz, jak to male dzieci... ida gdzies sie pobawic, mowia ze beda za godzine a przychodza za trzy
Ja w tym roku koncze 42 lata, mi to dopiero sie spieszy
I jeszcze sobie wymyslilam jakis hotel a w nim pewien apartament... bo tam chce zafasolkowac Jak bedzie zajety w dniu mojej owulacji to chyba wyprosze z niego gosci sila
Pozdrawiam kobietki, trzymajcie sie cieplo
unadarcy, Aleksandra1988, kierzynka, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość