X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 ja też na nim moje pierwsze 2 kreski zobaczyłam ;)

Papola ja nie dostałam antybiotyku, wogóle tematu nie było o nim w szpitalu, dopiero o tym że dziewczyny go biorą po łyżeczkowaniu dowiedziałam się z forum. Ja krwawiłam od zabiegu 2 tygodnie, przez pierwszy tydzień w skali od 1 do 10 - to na 5, a przez drugi na 3. Do lekarza miałam się zgłosić po pierwszej @ i odbiorze wyników histpat. Na @ długooooo czekałam, jak przyszła to na 10 dni, potem lekarz na moją prośbę zaproponował mi: morfologię, crp, tsh, toxo - 2składniki, różyczkę. Stwierdził, że na usg wszystko ok i kazał czekać do 6 cyklu, ale jak zaczełam nosem kręcić że za długo, kazał wpaść w 4 lub 5 cyklu i stwierdził, że zobaczy co da się wtedy zrobić. No ale nie wytrzymaliśmy i staraliśmy się już w cyklu 3, ale z negatywnym skutkiem.

papola, Bree lubią tę wiadomość

• mersiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dołączam do Was! :D

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, unadarcy, Ola_45, czarna_ma, Bree lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola ja miałam antybiotyk na 5 dni. Ale może dlatego że ciąża była już jednak późniejsza. 16 tydzień to już daleko . Potem kontrola i dostałam jeszcze dwie globulki dopochwowo. Badania w gabinecie. przed 1 @ potem po 1@ i cytologia. Wyniki histo były ok cytologia też i kazał poczekać min do 3@ ze staraniami. Odradził nawet stosunki żeby nie podrażniać nic w środku. Zastosowaliśmy się do zaleceń. Bardzo ufam swojemu lekarzowi. Jest ordynatorem na oddziale i bardzo nam pomógł.

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola ja dostałam antybiotyk i w szpitalu i potem jak wyszłam ale tak jak mówi Szalona ja też dość późno poronilam.

Szalona CZARNA, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Witam, dołączam do Was! :D
    Mersiak witaj, ja cie skądś kojarzę ale nie pamiętam z którego wątku.

Aleksandra1988, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)

Wysłany: 23 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mersiak :)

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mersiak!!

Ty chyba miałaś to "szczęście" w postaci powikłań po zabiegu??

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jednym forum ktoś mi napisał:

"Temperatura utrzymuje ci się jak zawsze przed @ przyjdzie @ i temperatura spadnie, tak się dzieje normalnie, 12 dni po ewentualnej owulacji test już by wyszedł, blokujesz @ bo się bardzo spinasz. Tak trzeźwym okiem pisze. Życie ci abyś zaszła jak najszybciej ale pisanie, że to może i tak ciąża choć testy negatywne już w terminie @ tylko niepotrzebnie cie nakręcają i dają złudne nadzieje, a tam wszystko się spina. Ile chcesz zrobić testów w jednym cyklu 10, lepiej te pieniądze wydaj na kolacje z mężem i się trochę odstresuj."

Pewnie ma racje a ja niepotrzebnie się łudzę :(
    Odpuszczam...

Bree lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie dostałam antybiotyku i dopiero z forum dowiedziałam się że niektóre dziewczyny go dostały :)
    Aleksandra zaczekaj z następnym testem do środy :)

unadarcy, Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • papola Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mersiak!

Aleksandra
    Jak podałaś owulacja była 12 marca, czyli termin spodziewanej @ wypada na ok 26 marca... Może w tym miesiącu cykl się rozregulował i niepotrzebnie panikujesz. Wynika z tego, że to dopiero 11dpo, więc warto poczekać jeszcze te kilka dni. Bardzo życzę Ci tych II kreseczek, ale nie można tak się nakręcać, bo to źle wpływa na psychikę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:22

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak przeczytałam kolejny komentarz z drugiego forum na kafeterii to aż mi się nogi ugięły...
    "Dziewczyno nie jesteś w żadnej ciąży!!! Okres spóźnia Ci się tylko jeden dzień, pewnie na dniach dostaniesz. Po zabiegu tam czesto bywa. A ty jak ostatnia idiotka doszukujesz się ciąży i wydajesz kase na testy które i tak nie pokażą ci drugiej kreski, weź się opanuj bo z takim podejsciem nie zajdziesz szybko w ciąże."

Bree lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nie wiem co mam Ci napisać. Ja się na pewno nakręciłam bo bardzo chciałam, aby się udało za pierwszym razem :) Ale to ma byc dar.. Nie wtedy kiedy my chcemy. Zaczynam tak myśleć. Nie będę traktować seksu jako maszynki do robienia dzieci. Będe czerpać znów z tego radość przeogromna tak jak wcześniej. Ten cykl był bardzo stresujący i organizm na pewno to wyłapał. Podobno najlepsza metoda antykoncepcji to stres... Ja odpuszczam. Wierzę, że się uda jak przyjdzie pora ponieważ kocham męża a on mnie :)

A teraz odstresowywuję się przy James'ie Bay'u :) Hold Back The River.. Polecam:)

Aleksandra1988, matylda08, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi się odechciało testowania i wszystkiego :(

Bree lubi tę wiadomość

• mersiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka w kilku pisałam, szczególnie po zabiegu i powikłaniach

Aleksandra1988, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pie***ę to wszystko już ani @ ani pozytywnego testu...
    Otworzyłam butelkę wina i piję, bo skoro nie jestem w ciąży to mogę zaszaleć. Wasze zdrowie !!!

kierzynka lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a mi się odechciało wchodzenia na kafeterię:P Założony jest kolejny temat ale on po jakimś czasie i tak będzie się ciął i zawieszał a ja za stara chyba już jestem, żeby tak skakać z wątku na wątek :P

No i tutaj na ovufriend piszemy o wszystkim, o poważnych sprawach i o głupotach, można się pośmiać i odstresować a tam wkurzają mnie te durne anonimy...

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Ja pie***ę to wszystko już ani @ ani pozytywnego testu...
    Otworzyłam butelkę wina i piję, bo skoro nie jestem w ciąży to mogę zaszaleć. Wasze zdrowie !!!
    Nawet jak jesteś w ciąży to zarodek jest chroniony i winko nie przeniknie do jego organizmu, więc pij, na zdrowie! :)

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdli mnie i czuję że mam gorączkę, odbija mi się śledziami i czekam na @

Bree lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Mdli mnie i czuję że mam gorączkę, odbija mi się śledziami i czekam na @

Prawdą jest, że cykle po poronieniu są rozregulowane i może po prostu @ ci się spóźni, albo jednak owulacja się opóźniła i jesteś w ciąży. Trzeba czekać, a przy czekaniu można napić się winka :)

Szalona CZARNA, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winka nie mam więc zrobię sobie herbatkę malinową, którą ostatnio uwielbiam <3

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ