X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 ja też na nim moje pierwsze 2 kreski zobaczyłam ;)

Papola ja nie dostałam antybiotyku, wogóle tematu nie było o nim w szpitalu, dopiero o tym że dziewczyny go biorą po łyżeczkowaniu dowiedziałam się z forum. Ja krwawiłam od zabiegu 2 tygodnie, przez pierwszy tydzień w skali od 1 do 10 - to na 5, a przez drugi na 3. Do lekarza miałam się zgłosić po pierwszej @ i odbiorze wyników histpat. Na @ długooooo czekałam, jak przyszła to na 10 dni, potem lekarz na moją prośbę zaproponował mi: morfologię, crp, tsh, toxo - 2składniki, różyczkę. Stwierdził, że na usg wszystko ok i kazał czekać do 6 cyklu, ale jak zaczełam nosem kręcić że za długo, kazał wpaść w 4 lub 5 cyklu i stwierdził, że zobaczy co da się wtedy zrobić. No ale nie wytrzymaliśmy i staraliśmy się już w cyklu 3, ale z negatywnym skutkiem.

papola, Bree lubią tę wiadomość

• mersiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dołączam do Was! :D

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, unadarcy, Ola_45, czarna_ma, Bree lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola ja miałam antybiotyk na 5 dni. Ale może dlatego że ciąża była już jednak późniejsza. 16 tydzień to już daleko . Potem kontrola i dostałam jeszcze dwie globulki dopochwowo. Badania w gabinecie. przed 1 @ potem po 1@ i cytologia. Wyniki histo były ok cytologia też i kazał poczekać min do 3@ ze staraniami. Odradził nawet stosunki żeby nie podrażniać nic w środku. Zastosowaliśmy się do zaleceń. Bardzo ufam swojemu lekarzowi. Jest ordynatorem na oddziale i bardzo nam pomógł.

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola ja dostałam antybiotyk i w szpitalu i potem jak wyszłam ale tak jak mówi Szalona ja też dość późno poronilam.

Szalona CZARNA, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Witam, dołączam do Was! :D
    Mersiak witaj, ja cie skądś kojarzę ale nie pamiętam z którego wątku.

Aleksandra1988, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)

Wysłany: 23 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mersiak :)

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mersiak!!

Ty chyba miałaś to "szczęście" w postaci powikłań po zabiegu??

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jednym forum ktoś mi napisał:

"Temperatura utrzymuje ci się jak zawsze przed @ przyjdzie @ i temperatura spadnie, tak się dzieje normalnie, 12 dni po ewentualnej owulacji test już by wyszedł, blokujesz @ bo się bardzo spinasz. Tak trzeźwym okiem pisze. Życie ci abyś zaszła jak najszybciej ale pisanie, że to może i tak ciąża choć testy negatywne już w terminie @ tylko niepotrzebnie cie nakręcają i dają złudne nadzieje, a tam wszystko się spina. Ile chcesz zrobić testów w jednym cyklu 10, lepiej te pieniądze wydaj na kolacje z mężem i się trochę odstresuj."

Pewnie ma racje a ja niepotrzebnie się łudzę :(
    Odpuszczam...

Bree lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie dostałam antybiotyku i dopiero z forum dowiedziałam się że niektóre dziewczyny go dostały :)
    Aleksandra zaczekaj z następnym testem do środy :)

unadarcy, Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • papola Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mersiak!

Aleksandra
    Jak podałaś owulacja była 12 marca, czyli termin spodziewanej @ wypada na ok 26 marca... Może w tym miesiącu cykl się rozregulował i niepotrzebnie panikujesz. Wynika z tego, że to dopiero 11dpo, więc warto poczekać jeszcze te kilka dni. Bardzo życzę Ci tych II kreseczek, ale nie można tak się nakręcać, bo to źle wpływa na psychikę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:22

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak przeczytałam kolejny komentarz z drugiego forum na kafeterii to aż mi się nogi ugięły...
    "Dziewczyno nie jesteś w żadnej ciąży!!! Okres spóźnia Ci się tylko jeden dzień, pewnie na dniach dostaniesz. Po zabiegu tam czesto bywa. A ty jak ostatnia idiotka doszukujesz się ciąży i wydajesz kase na testy które i tak nie pokażą ci drugiej kreski, weź się opanuj bo z takim podejsciem nie zajdziesz szybko w ciąże."

Bree lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nie wiem co mam Ci napisać. Ja się na pewno nakręciłam bo bardzo chciałam, aby się udało za pierwszym razem :) Ale to ma byc dar.. Nie wtedy kiedy my chcemy. Zaczynam tak myśleć. Nie będę traktować seksu jako maszynki do robienia dzieci. Będe czerpać znów z tego radość przeogromna tak jak wcześniej. Ten cykl był bardzo stresujący i organizm na pewno to wyłapał. Podobno najlepsza metoda antykoncepcji to stres... Ja odpuszczam. Wierzę, że się uda jak przyjdzie pora ponieważ kocham męża a on mnie :)

A teraz odstresowywuję się przy James'ie Bay'u :) Hold Back The River.. Polecam:)

Aleksandra1988, matylda08, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi się odechciało testowania i wszystkiego :(

Bree lubi tę wiadomość

• mersiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka w kilku pisałam, szczególnie po zabiegu i powikłaniach

Aleksandra1988, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pie***ę to wszystko już ani @ ani pozytywnego testu...
    Otworzyłam butelkę wina i piję, bo skoro nie jestem w ciąży to mogę zaszaleć. Wasze zdrowie !!!

kierzynka lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a mi się odechciało wchodzenia na kafeterię:P Założony jest kolejny temat ale on po jakimś czasie i tak będzie się ciął i zawieszał a ja za stara chyba już jestem, żeby tak skakać z wątku na wątek :P

No i tutaj na ovufriend piszemy o wszystkim, o poważnych sprawach i o głupotach, można się pośmiać i odstresować a tam wkurzają mnie te durne anonimy...

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Ja pie***ę to wszystko już ani @ ani pozytywnego testu...
    Otworzyłam butelkę wina i piję, bo skoro nie jestem w ciąży to mogę zaszaleć. Wasze zdrowie !!!
    Nawet jak jesteś w ciąży to zarodek jest chroniony i winko nie przeniknie do jego organizmu, więc pij, na zdrowie! :)

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdli mnie i czuję że mam gorączkę, odbija mi się śledziami i czekam na @

Bree lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Mdli mnie i czuję że mam gorączkę, odbija mi się śledziami i czekam na @

Prawdą jest, że cykle po poronieniu są rozregulowane i może po prostu @ ci się spóźni, albo jednak owulacja się opóźniła i jesteś w ciąży. Trzeba czekać, a przy czekaniu można napić się winka :)

Szalona CZARNA, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winka nie mam więc zrobię sobie herbatkę malinową, którą ostatnio uwielbiam <3

Aleksandra1988, Szalona CZARNA, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ