X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik daj znac jak bedziesz cos wiedziala ,;) mamnadzieje ze nam sie uda a jak nie to kolejny cykl przed nami. A masz jakies przeczucia ze beda dwie kreski u Ciebie? Bo ja u mnie to juz sama nic nie wiem.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Paulenka Znajoma

Wysłany: 8 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) Widzę że u mnie podobnie jak u Was. Odczekałam 3 cykle i teraz jestem pod koniec czwartego.. Bardzo bym chciała żeby tym razem się udało i wszystko było w porządku. Ale strasznie się boję... Wy też tak macie? czy ten strach to normalne??

Trzymam mocno za Was kciuki!

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie strasznie boje,boje sie ze na poczatku moze cos byc nie tak i na koncu. Moja bratowa urodzila martwa coreczke tydzien przed planowanym porodem, mala poplatala sie w pepowinie..... ale caly czas mowie sobie ze teraz sie uda i musi tak byc.

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Paulenka Znajoma

Wysłany: 9 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno i nam kiedyś się uda...
    Ja chyba fizycznie jestem juz gotowa na ciąże ale psychicznie jest ciężko:(

za każdym razem jak słysze o dzieciach, o ciąży, że któraś koleżanka, kuzynka jest w ciąży łapie strasznego doła:(
    Ale od kiedy znalazłam to forum to trochę mi lepiej..
    Dzięki dziewczyny za pamiętniki... Dodają mi siły!

moremi lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauleńka ja jestem w 3 cylku, nie czekałam, po poronieniu po pierwszej @ dostaliśmy zielone światełko. Jestem pełna nadziei, po pierwsze nie nakręcam się tak jak w poprzednich dwóch cyklach kiedy wmawiałam sobie że napewno się udało a okazywało się że klapa;/ W tym miesiący spadła na nas gromada innych problemów i troche nimi się zajmowalismy, niby mam przeczucie że może się udało choć dziś takie bóle typowo @ jak zawsze ok tygodnia przed @. Ale nieraz one świadczą tez o ciąży. A co do strachu to oczywiście boję się, do 12 tyg pewnie będę się trzęsła(wtedy kiedy poszłam na badanie przezierności karkowej okazało śię że dzisiuś juz nie żył) ale i w pozniejszych etapach zdażają się poronienia, i czasem nawet podczas porodu. Lecz ta chęć posiadania dzidziusia jest silniejsza niz strach i nie możemy życ w stresie bo na fasolke to może bardzo niekorzystnie wpłynąć.Mam kolezanki które po poronieniu pozachodziły i mają zdrowe maleństwa także jak ma byc dobrze to będzie i to musimy miec za motto:)

aniafk lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Paulenka Znajoma

Wysłany: 9 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Evik wydawało mi się że juz jakoś sobie poradziłam z tym, że już jestem silniejsza ale to były tylko pozory:( tak na prawde to rana zostanie do konca zycia a ja nie mogę się spinać:( bo to do niczego dobrego nie prowadzi:)

No ale łatwo się mówi.. gorzej z stosowaniem tego w zyciu:)
    ale będzie dobrze
    MUSI!!

• Evik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie kochana!Musi:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, Pauleńka udało mi się! Miałam przeczucia że to będzie owocny cykl. Od samego początku:) I dziś na teście 2 kreseczki:)Trzymam kciuki za Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 15:32

ash, szpilka, Paulenka, Ewelcia, Anette, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik gratulacje,spokojnej ciazy:)

Evik lubi tę wiadomość

• Paulenka Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana!!! Teraz już będzie tylko lepiej:) Dużo pozytywnej energii życzę:)

Evik lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo:*

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik boze jak sie ciesze gratulacje kochana zobacYsz wszystko bedzie dobrze :* ;) trzymam kciuki buziaki

Evik lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Paulenka Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Czarna teraz my zaciskamy poślady i do roboty:D
    No ja jeszcze tydzień czekam na @ może mnie tym razem zaskoczy i nie przyjdzie:D

moremi lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik gratuluję! Och coraz więcej zafasolkowanych się tu pojawia - świetnie. Trzymam za Was kciuki i po cichu liczę że i mi się uda :)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulenka no mi zostaly jeszcze cztery dni do miesiaczki... ale za to od wczoraj walcze z mega przeziebieniem :-( wiec moze lepiej zeby jeszcze ta miesiaczka przyszla ale nastepna juz nie :-) trzymam kciuki zebys miala dwie kreseczki buziaki

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści kochane moje:) Powodzenia:*

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam powiedzcie mi kochane jeśli wiecie po co ginekolog przepisuje encorton? co on ma na celu? Pytam gdyż jestem po 3 poronieniach jednej zdrowej ciąży teraz znów wychodzi,że jestem w ciąży i pani gin.zwiększyła mi dawkę acardu z 75 na 150 i biorę clexane. Dodam,że wszystkie wyniki wychodzą ok oprócz dodatniego ana1 i 2. No i tak czytam o tym encortonie,że wiele kobiet go tez bierze i się zastanawiam i czy i ja nie muszę...hmm...

• Layla. Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam może napiszę z mojego doświadczenia :)
    31.05.2013 zabieg łyżeczkowanie i lekarz kazał odczekać 2@ pare miesięcy się staraliśmy intensywnie i nic potem pierwszy cykl na luteinie i się udało na początku grudnia byłam w ciąży jednak 12.12.2013 znowu poroniłam ale macica sama się oczyściła. Byłam załamana odstawiłam wszystkie leki i odpuściłam a @ nie przychodziła w 40dc zrobiłam test oczywiście negatywny więc poszlam do lekarza aby wywołać okres i coś mnie tknęło bo tydzień po wizycie w 52dc zrobiłam test POZYTYWNY :D szok, strach, łzy. Niedoczekałam się nawet 1@ po poronieniu.

Powodzenia dziewczyny będzie dobrze :)

moremi, marlencia, Paulenka, Ewelcia lubią tę wiadomość

Layla.
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,zrobilam test ale nic nie wyszlo tak jak sadzilam,ale moze to i dobrze bo od paru dni walcze z mega przeziebieniem.... ale nutka tej nadzieji byla ze moze zobacze dwie kreseczki... Paulenka trzymam kciuki zebys ty miala teraz dwie kreseczki :)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • mala1407 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadziaaa87 uważam że skoro poroniłaś 3 ciąże to encorton jest niezbędny przy obecnej ciąży. Pogadaj o tym z lekarką.

12.02.2014 :(
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ