Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie. Oj co dziś się lekarza naszukałam co mnie przyjmie... W końcu trafiłam do przychodni w innym mieście zupełnie niż mieszkam, bo u mnie nawet prywaciarza żadnego dziś nie uświadczyłam. A na wizycie było tylko badanie organoleptyczne, bo w gabinecie nie ma usg... Z badania dowiedziałam się, że szyjka jest zamknięta. Dostałam końską dawkę duphastonu (3x2) i no spe (3x1). Mam się ponownie pojawić za tydzień na badaniu. Dostałam jeszcze niezły ochrzan za brak wstrzemięźliwości po ostatnim poronieniu. Wg tej Pani doktor powinniśmy czekać przynajmniej 3 miesiące... Na mój argument, że co lekarz to inna opinia Pani doktor stwierdziła, że ci inni lekarze są niepoważni. Że takie zachodzenie raz po raz w ciążę może się skończyć tak, że się wpadnie w poronienia nawykowe. A wtedy już żadne leki mogą nie pomóc. Poza tym, powiedziała mi, że po drugim poronieniu ona by mnie skierowała na badania genetyczne, bo tak się robi przy tak niedobrej historii ginekologiczno-położniczej jaką mam ja. Dostałam jeszcze skierowanie na bete. No i to wszystko z dzisiejszej wizyty..
Donek lubi tę wiadomość
-
No to trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło. No a z tymi badaniami to lekarka dobrze prawi! szkoda że nie wszyscy lekarze mają takie podejście. To czekamy na wyniki bety
Blueberry a prowadziłaś wykres w tym cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 13:57
-
blueberry to oszczedzaj sie,nogi do gory i niech maz kolo ciebie lata!!
Chociaz do 12 tygodnia,pozniej pomalutku mozesz wchodzic w zycie codzienne
Trzymam naprawde bardzo mocno kciuki za ciebie!!!
Kup sobie nagietek rob napary i pij go dwa razy dziennie,ma pomagac zeby nie poronic.Ja pije w drugiej ciazy prawie caly czasblueberry, Miriam, zozol, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tutaj macie dla potwierdzenia stronka internetowa
http://www.niam.pl/pl/artykul/269-ziola_w_ciazy
a tutaj wyciety fragment z tego artykulu
"...Nagietek - jest źródłem witaminy C i magnezu. Napary z nagietka wzmacniają organizm ciężarnej kobiety i zapobiegają poronieniom. Są szczególnie polecane w pierwszej połowie ciąży."
Mirim zobaczysz niedlugo do nas dolaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 17:57
Miriam, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde dziewczyny już sama nie wiem czy to @ czy nie ok 15 chciałam sprawdzić śluz bo na bieliźnie brak i w środku takie brązowo różowawe coś było myślałam że to @ no a teraz znowu cisza ja już wariuję... czy to @ czy nie pierwszy raz tak mam nie wiem czy to od zabiegu czy co mi się tak dzieje może to ciąża może @ nie wiem sama ... zrobiła bym test ale co mi po teście wieczorem ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 18:58
-
Miriam ja swoje testy praktycznie za każdym razem robiłam wieczorem. Natomiast co do takich plamień jak u Ciebie to ja miałam parę takich cykli, że przed spodziewaną @ miałam trzy dni plamienia, później dzień przerwy i normalna @
A mnie skręca w dołku teraz. Czuję się jakbym też miała dostać @ Wręcz nawet tak jakbym była w trakcie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blueberry ja jestem zwolennicza suszonych kwiatow ale zawsze uzywam filtru zaparzam 10min i wyciagam filtr.Nie lubie jak mi cos w kubku lata
A bole brzucha jak na okres mialam do tej pory w tej ciazy 3-4 razy zawsze przychodzily co 4 tyg dokladnie w tym czasie co by byla @ lekarz mowil ze to normalne
Odpoczywaj duzo bo to teraz BARDZO wazne!!!! Na bol brzucha smarowalam sobie brzuch olejkiem eterycznym z lawendy polozna mi polecila -
viven, Ty to ciągle jakieś ciekawostki fajne podsyłasz
Ja też mogę się podzielić jedną dobrą radą dla staraczek i nie tylko. To jest pomysł mojego kochanego mężusia, a mianowicie codziennie wyciska mi sok z pomarańczy, ale tak bardzo mocno, że jest taki gęsty, że łyżka staje Wyrzuca dosłownie samą skórę z wyciskanej pomarańczy. I tak codziennie 0,5 L wypijam. I powiem Wam, że wydaje mi się, że dzięki tym jego soczkom udaje mi się zachodzić w ciążę. Bo pomarańcze mają naturalny kwas foliowy.
vivien lubi tę wiadomość
-
Tam gdzie moge staram sie pomagac,wkoncu kazda z nas zasluguje na to aby zostac mamusiom
Soczki z pomaranczy tez pije,oczywiscie wyciskane jest tez BARDZO dobry dla naszych lubych na sprawnosc plemniczkow a wiec zawsze dwie szklaneczki soczku trzeba szykowac
Wkoncu chcemy miec wiecej dzieci,co nie ? -
Tam gdzie moge staram sie pomagac,wkoncu kazda z nas zasluguje na to aby zostac mamusiom
W pierwszej ciazy wiele nie wiedzialam bo NIC mi nie dolegalo,a teraz wbor jak w sklepie od dolegliwosci ale przynajmniej czuc ze sie w ciazy jest
Soczki z pomaranczy tez pije,oczywiscie wyciskane jest tez BARDZO dobry dla naszych lubych na sprawnosc plemniczkow a wiec zawsze dwie szklaneczki soczku trzeba szykowac
Wkoncu chcemy miec wiecej dzieci,co nie ?