X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zachodzenie w ciążę to na prawdę jest ogromnie męczące. Ja poprzednio męczyłam sie 16 cykli i zupełnie już traciłam nadzieję.

Bree, hiacynta99, Toxey, tysiaa93, monika_89 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj masz racje Kierzynka. Kurcze zebym miala troche mniej lat ale nie mam i raczej nie mam co liczyc na to ze bede mlodsza - jak wszyscy zreszta :P :P :P Tyle ze dla mnie to juz ostatni dzwonek :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wypiłam wczoraj 1,5 piwka i tempka podskoczyła. Wszystko już jasne ;)

Bree ja jestem rok po poronieniu a dopiero dwa ostatnie cykle tak mi się pochrzaniły.
    Przed poronieniem i zaraz po, cykle miałam równiutko co 28 dni

hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja mam teraz przewaznie 36 i jest mi masakrycznie zimno i wszystko mnie boli jestem strasznie polamana i nie potrafie sie rozgrzac, wkurzam sie jak mowie o tym lekarzowi a on mi na to ze to normalne.... noz kurde smierc tez jest normalna, w koncu tyle ludzi na cos umiera... mowie mu ze normalne to jest jak sie ma cale zycie cos a nie nagle niewiadomo skad...

mi w ciazy tez bylo bardzo zimno ze poubierana bylam jak na dwor a siedzialam w domu, ale wtedy mialam ponad 37 albo w tych okolicach a nie ledwo 36 i to mnie martwi... Co do wynikow to ja sie nie znam, ostatnio robiono mi podstawowe badania krwi, trzeci raz w tym roku, poprzednie mialam jakies 17 lat temu....

...a co do nowosci zaczelo sie u mnie juz dobre plamienie a @ miala byc w sobote :/ wyglada ze moj cykl mial az 23 dni.... w takim trybie to chyba nie szybko zajde w ciaze :/

a przed poronieniem udalo sie za pierwszym razem, teraz chyba wszystko mam rozregulowane... wkurza mnie jeszcze ze zamiast krwi jak w normalnym okresie mam sam brazowu sluz ktory za przeproszeniem wyglada jak budyn czekoladowy :/ sorry za opis ale moze dzieki temu ktos cos mi zasugeruje bo dla moich lekarzy to wszystko jest zawsze normalne i mam sie nie przejmowac :/

Wkurzona jestem ze przepilabym i przespala dzisiejszy dzien a najlepiej i caly rok :/
    Ja tez miałam plemienia wczesniej i ustały a teraz jestem wkurwiona bo myślałam że. Dostane @ a tu nic i w ogóle się nie zapowiada hehe nawet test. Zrobiłam ale negat. Bo dzis do dentysty. Ide i w razie czego mogę znieczulenie. Sobie wsiąść

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez tak zimno? U nas rano byly 4 stopnie a ja wczoraj chodzilam w krotkich spodenkach bo byl upal :P A teraz slysze ze w nocy moze byc nawet zero a w wyzszych regionach moze padac snieg :D Jest pieknie, jasno, bezchmurne niebo i swieci slonko ale jest takie ostre powietrze i straszny ziab :P czekam na transport mojej nowej podlogi do kuchni i za bardzo nic nie moge robic :P w piatek remoncik maly :P namieszalam sobie sera na sernik na zimno taki z PRLu przepis mam "Chatka" Pamieta ktos? Taki z herbatnikami ze sie uklada trojkacik ;)

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz jest 20 stopni :)

Hiacynta faktycznie, za wysokie masz to TSH. Co do reszty to nie wiem, nie znam się.
    Kiedy wybierasz się do lekarza?

Bree, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta bierz ode mnie te @ bo ja nie chce :D :D :D

jeszcze Ci piwo albo wino postawie, nawet cala skrzynke :D

Monkey, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ilu tyg miałyście pierwsza@ po zabiegu? Bo mnie juz szlak trafi nadal nie dostałam ..

Bree, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam zabiegu wiec @ dostalam w miare szybko :P

hiacynta99, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    U nas juz jest 20 stopni :)

Hiacynta faktycznie, za wysokie masz to TSH. Co do reszty to nie wiem, nie znam się.
    Kiedy wybierasz się do lekarza?
    Sprawdzalam wyniki mamy ona ma lepsze wyniki hehe a lek rodzinny może przepisać mi lek na zbicie tsh moja mama ma 0.914 a ja 4,010:P ona ma 65 lat i ma lepsze wyniki niż ja oj chyba do dola mnie wezma:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo chyba wszyscy pamiętają "Chatkę" :D Narobiłaś mi ochoty... Bree może by spróbować jeszcze innego lekarza, nie masz tam jakiejś kliniki z prawdziwego zdarzenia? Moim zdaniem takie plamienia nie są normalne... Pomyśl też o tym jak to było u Twojej mamy, długo wszystko miała w normie? Takie sprawy zazwyczaj idą genetycznie, dlatego ja po 40 spodziewam się, że już nie będę miała żadnych szans patrząc na mamę, babcię...

Mi się po poronieniu cykle wydłużyły, zawsze miałam 28 dni i z zegarkiem w ręku dostawałam @, a teraz 31-33, nigdy nie wiem kiedy...

Bree, Monkey, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam zabiegu i @ miałam po miesiącu :)

Bree mocne masz te plamienia?

Toxey, Bree, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dziewczyny po ilu tyg miałyście pierwsza@ po zabiegu? Bo mnie juz szlak trafi nadal nie dostałam ..

Dostałam jakoś po 34 dniach :)

Toxey, Monkey, Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta ja dostałam po 30 dniach...

Monkey, Bree, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey ja jezdze po drogich klinikach za zwykla wizyte bez jakies konkretnych badan place ponad 500 zl ale u nas to normalne ceny w UK. Co do mojej mamy to ona juz miala wszystko wyciachane w wieku 39 lat :/ Ale babcie dlugo mialy wszystko tak jak trzeba. Robilam badania na menopauze i z pewnoscia jej nie mam :P

Co do serniczka to szkoda ze nie moge podeslac mailem ;) W ogole to ciekawe co mi z niego wyjdzie :P

Toxey, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree to dziwne, że w takich klinikach ciągle mówią, że wszystko w porządku. Polska jest jaka jest, ale wydaje mi się, że już dawno skierowali by Cię na jakieś badania...

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey te plamienia mam takie dziwne, w ogole nie ma krwi tylko taki budyn :P w kolorze toffi :P (sorry za opis ale to najbardziej opisuje wyglad) :D

Ty kiedys wspominalas ze po poronieniu Ci sie cykle skrocily ale to tak zostalo czy 2 razy tylko mialas krotsze? Ja mam teraz dostac dopiero @ po poronieniu wiec podejrzewam ze tam moze byc jeszcze niezle wszystko poprzestawiane ;)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Bree to dziwne, że w takich klinikach ciągle mówią, że wszystko w porządku. Polska jest jaka jest, ale wydaje mi się, że już dawno skierowali by Cię na jakieś badania...

Mialam podstawowe hormony i tarczyce oraz krew, nie liczac zwyklych badan i usg gdzie wszystko jest w normie. A moj lekarz to Polak ktory jest specjalista dosyc dobrym i profesore w Oxfordzie i Yorku na uniwersytecie to mam nadzieje ze ma pojecie o tym co mowi :P (oby)

hiacynta99, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO Matko no to chyba se poczekam kuzwa ...... :-o grrrr che zacząć. Starania od nowa a nie kisic i gracic czas i jeszcze te wyniki do dupy naczytalam sie o białaczce rak kości anemii Chryste Panie chyba pojde do lek w tym tyg bo oszaleje

• Monkey Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja właśnie taki budyń miałam kilka dni temu, oznaczyłam go jako plamienie mimo iż zauważałam go dopiero jako pozostałość na termometrze.
    Na wkładce niczego nie było widać.

A te krótkie cykle mam dopiero od dwóch miesięcy. Przez 6 cyklipo poronieniu było ok, co 28 dni. Dwa miesiącu temu cykl trwał 21 dni a miesiąc temu 22. Zobaczymy jak będzie teraz. Dziś mam 19 dc i niestety czuję się juz okresowo :/

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ