Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane tylko błagam nie wysmiejcie mnie. ja nigdy nie sprawdzalam zadnej owulacji, nie wyliczalam nic nie czytalam nie interesowalam sie, zaszlam w ciaze to zaszlam.. czy w dzien owulacji sie zachodzi w ciaze?
Monkey, Bree, tysiaa93, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
anjaa owulacja nazywana jest jajeczkowaniem. To proces polegający na uwolnieniu dojrzałej komórki jajowej z pęcherzyka Graafa. U zdrowej kobiety owulacja występuje raz w danym cyklu miesiączkowym.
Do zapłodnienia może dojść:
• Przez 5 dni podczas cyklu w czasie, gdy śluz ma przynajmniej jedną cechę śluzu płodnego (jest rozciągliwy, przejrzysty - pojawia się odczucie wilgotności).
• Przez 3 dni przed wystąpieniem owulacji, gdyż plemniki pozostając w środowisku płodnym, utrzymują zdolność do zapłodnienia przez około 72 godziny, czyli przez 3 kolejne doby.
• W czasie jajeczkowania oraz 1 dzień po nim, gdyż komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia wyłącznie przez 24 godziny po jej uwolnieniu.Bree, tysiaa93, hiacynta99, monika_89 lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
nick nieaktualnyanjaaa wrote:Kochane tylko błagam nie wysmiejcie mnie. ja nigdy nie sprawdzalam zadnej owulacji, nie wyliczalam nic nie czytalam nie interesowalam sie, zaszlam w ciaze to zaszlam.. czy w dzien owulacji sie zachodzi w ciaze?
Bree, tysiaa93, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
anjaa wiem, że jest cieżko ale musimy być dobrej myśli.
Teraz i tak już na nic nie ma się wpływu. Zostaje tylko wiara i nadzieja.
Ja z całych sił ściskam za Was kciukiBree, matylda08, Lenka87, tysiaa93, hiacynta99, Toxey lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Kobietk ja sie chyba zwijam do łóżkowic, narazie mi sie @ nie rozkrrecila tylko mam takie bezowe nitki i budyniek
i jamnik mnie prawy dziabie to ta ciotka z czerwona walizka penie w drodze...
...a zeby se noge franca zlamala
Kolorowych snow
Albo wiecie co? szarych, najlepiej w 50ciu odcieniach szaroscimatylda08, Lenka87, tysiaa93, Szalona CZARNA, Toxey lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie co o tym myslicie.. Ostatni okres mialam od 1-6 marca. Wg tej aplikacji ktora sciagnelam okres plodny byl od 17- 23 marca, seks byl 17 i 22 w ta niby owulacje.
Jak cudownie by bylo gdyby to byla pozniejsza ciaza..Bree, tysiaa93, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewuszki powiedzcie mi od którego dnia cyklu najlepiej zacząć pić to siemie? Od pierwszego czy później? I czy jego trzeba odstawiać po owulce tak jak wiesiołka?
tysiaa93, hiacynta99, Toxey, Bree lubią tę wiadomość