X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Stracilam malenstwo 21 maja w 10 tygodniu. Starliśmy się o dzidziusia 5 miesięcy i póxniej nasza wielka radość te dwie kreseczki 6 kwietnia.Jedyne co mi zresztą pozostało to 4 pozytywne testy ciążowe Czekamy teraz z mężem na powrót do starań a to dopiero w sierpniu. Jednak przeczytałąm cały wątek i widzę, że jest mnóstwo użytkowniczek którym niedługo po stracie znów się udało. Żyję teraz z przeczuciem, że kolejna ciąża już niedługo i tym razem zakończy się szczęsliwie.

Maluszek, peppapig, Anette lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madanka
    przykro z powodu Twojej straty

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Madanka, trzymaj się, mnie tez podtrzymuje na duchu fakt, że wielu dziewczynom sie udaje ;))
    musimy byc twarde! będzie dobrze!

gosia86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek wrote:
    hej
    Madanka, trzymaj się, mnie tez podtrzymuje na duchu fakt, że wielu dziewczynom sie udaje ;))
    musimy byc twarde! będzie dobrze!
    No i uda się nam :)

Ewelcia, gosia86, Maluszek lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madanka, przykro mi ogromnie z powodu Twojej straty.
    A że się uda - wiadomo! :) inaczej być nie może

gosia86, Maluszek lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ktoraś w ciazy miala tak , że jej siwe włosy wyskoczyły? to była dla mnie jedyna zmiana i martwie sie czy wszystko ok. Gin mowił, żeby nie robić zadnych badań , nie szukać przyczyn ale ciężko mi z tą niewiedzą dlaczego tak się stało :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwe ale na głowie?dobrze rozumiem?
    mi też nie każą robić badań na razie, ale zobaczę co mi powie endokrynolog
    mi na skroniach parę siwych wyszło
    dziecka jeszcze nie ma a ja już przez nie siwieję;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 no na glowie mialam . A twoje poronienie skonczyło się zabiegiem(pod narkozą) jak u mnie?Bo widze ze ten sam tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:13

• impossible Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny też się pojawiły siwe włosy, które zauważyłam dopiero po wszystkim. Ogólnie tak 3 tygodnie po łyżeczkowaniu strasznie zaczęły mi wypadać aż do @. Lekarka podejrzewa, że to wynik silnego stresu :( i hormonów (wypadanie). Trzeba po prostu dać organizmowi dojść do siebie.

Nie ukrywam - byłam PRZERAŻONA z powodu tych siwków na początku.

Nasze Aniołki [*] 25.04.2014

f2w3dqk3drdfpwmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impossible moje włosy też lecą. Pewnie stres i hormony tak jak piszesz. miejmy nadzieje, że szybko wszystko wróci do normy i zaczniemy się starać na nowo . Możecie mi powiedzieć czy Wasz gin też zapisal Wam pigulki anty? Ja dostałam na 2 cykle w 3 uważać jeszcze a w kolejnym sie starać( czyli okolice wrzesnia).I nie jestem przekonana do pomysłu pigułek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 17:44

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madanka niestety zabiegiem 09.05
    ja się tymi siwymi mocno nie przejęłam bo raz już miałam w wieku 25 lat dużo stresu praca 6 dni w tygodniu po 12 godzin swoje zrobiłam, ale wyrwałam je bo bylo ich kilka, teraz jest taka kępka
    ja nie dostałam anty i nawet gdybym dostala to bym nie brala
    mi wlosy nie wypadają nawet po zabiegu 3 tygodnie hemoglobina mi się podwyższyła z 13,2 w zeszłym tygodniu a z wczoraj 14,2
    ja w lipcu robię hormony i zaczynam starania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 17:57

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 no właśnie nie wiem co z tym anty zrobić niby tylko dwa cykle lekarz mowi , że nie zaszkodzą nawet nadpłodność (?) powodują .

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile w tym prawdy ale podobno po anty większe prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej, jeśli masz możliwość to skonsultuj się z drugim lekarzem
    chyba że do obecnego masz pełne zaufanie to trzymaj się jego :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcialabym anty bo brałam kiedyś i źle się po nich czułam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 do lekarza mam zaufanie jak najbardziej. Już wogóle po tym jak sie zachował gdy straciliśmy nasze maleństwo.Tylko, że jest tyle metod zabezpieczania się a on mi akurat wyjechal z pigułkami.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jeszcze to z nim obgadaj że nie koniecznie Ci odpowiada taka forma i bierzesz na siebie odpowiedzialność gdyby jednak przytrafiało się że zajdziesz w ciążę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    To może jeszcze to z nim obgadaj że nie koniecznie Ci odpowiada taka forma i bierzesz na siebie odpowiedzialność gdyby jednak przytrafiało się że zajdziesz w ciążę
    No to dobra myśl :) Nigdy nie brałam pigułek i byłam zaskoczona gdy dostalam taka wskazówke i recepte. Mogę wiedzieć o ile to nie problem jak dlugo staraliście się o dziecko?

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madanka witaj. ja tez mialam czekac 3 miesiace a po 1 @ zaczelam sie starac. przed poronieniem staralam sie 7 miesiecy.

Maluszek lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 my staralismy się 5 miesięcy. Teraz nie moge doczekać sie pierwszej @ , chociaż starania zabronione.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madanka staraliśmy się dwa cykle w pierwszym napaliłam się że się udało i jak przyszla @ to była rozpacz, a w drugim cieszyliśmy się sobą z myślą co ma byc to będzie, ale w dniach płodnych z częstotliwością co 2-3 dni były przytulanki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ