WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Byliśmy wczoraj na festiwalu piwa. Mąż się narąbał, wczoraj wysiadł z auta i rzygał pod żywopłotem. Dziś o 5 rano słyszę jakiś rumor i męża siostra pyta "co się dzieje". Lecę zobaczyć, a mój mąż siedzi na podłodze w korytarzu i mówi, że przesadził... patrzę, a on ma zakrwawione ramię. Pytam co się stało, a on, że kabinę prysznicową rozwalił. Patrzę, a tam całe drzwi rozbite w drobny mak. Więc jeszcze o 5 rano zamiatałam szkło w łazience. A miał być miły weekend.
    Łooooo Bożena! Ale dał radę chłop nie ma co :-P

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Łooooo Bożena! Ale dał radę chłop nie ma co :-P

Nawet nie mam dziś ochoty na niego patrzeć. Mieliśmy iść wieczorem na grilla do mojej koleżanki, ale chyba pojadę sama. Nie mam ochoty iść z nim.

PrimaSort, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja pilam w 2 poprzednich ciazach w trakcie ovu i na poczatku ciazy bo nie wiedzialam ze jestem w ciazy i nie bylo zupelnie zadnych problemow, co ciekawe w UK dopuszcza sie picie alko w ciazy ale w malych ilosciach (jest dokladnie okreslone ile mozna) i wszystko jest OK :)

Co kraj to obyczaj ale najwazniejsze zdrowie i dobre samopoczucie :)
    Jak ja byłam w ciąży to moja ginekolog mówiła że latem jak będzie gorąco to mogę się napić pól szklanki piwa bo małe ilości nie szkodzą ale nie było nam dane żyć razem do lata :-( [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Nawet nie mam dziś ochoty na niego patrzeć. Mieliśmy iść wieczorem na grilla do mojej koleżanki, ale chyba pojadę sama. Nie mam ochoty iść z nim.
    Pewnie ma niezłego kaca... Jak wytrzeźwieje to pogadajcie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    W kolejce same laski z wielkimi brzuchami... :(
    Norma :-/ mnie to zawsze przytłacza :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaaa wrote:
    hej. dzisiejsza beta 1730 wynik odpowiada 6 tyg czyli ok . teraz tylko modle sie zeby beta ladnie przyrastala i w piatek bylo co najmniej jeszcze raz tyle.
    Gratulacje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    zauwazylam ze w PL jest taka tendencja ze lekarze kaza czekac te magiczne 3 m-ce troche na wyrost, tak na wszelki wypadek... od strony medycznej jest wszystko ok ale i tak mowia ze lepiej zeby poczekac, i co ciekawe - ze wzgledu na psychike a nie na sprawy ginekologiczne wlasnie.... w UK czegos takiego nie ma, co ciekawe, nie ma nawet badan kontrolnych chyba ze cos sie grubo dzieje... a tak sprawy pozostawia sie naturze...
    No i u mnie już te magiczne 3 minęły a ja nadal w ciąży nie jestem jakoś :-/ pieprzyć to wszystko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    Mój lekarz powiedział, że za dwa miesiące znów będziemy mogli się starać. Jestem po trzeciej nieudanej ciąży i niestety trzecim łyżeczkowaniu, bo moje ciąże obumierają, ale się trzymają. Po drugim zrobiłam masę badań, w tej trzeciej ciąży brałam leki, zastrzyki z heparyny, a mimo to się nie udało.
    Teraz sobie odpuszczę, porobię jeszcze jakieś badania, które mi zostały i może po urlopie znów się postaramy, czyli w sierpniu/wrześniu. Chociaż cholernie się boję.
    Kiedyś w końcu się uda ale musi starczyć Wam sił do walki i mam nadzieję że tak będzie a w chwilach słabości z zwątpienia pisz tutaj będziemy się wzajemnie wspierać :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ja już po drugim zrobiłam masę badań. Jestem tydzień po trzecim łyżeczkowaniu.
    Po drugim poronieniu robiłam: kariotypy, MTHFR, czynnik V leiden, przeciwciała przeciw kardiolipinie, TSH, anty TPO, anty TG, ft3, ft4, glukoze, toksoplazmoze, wit B 12, kwas foliowy, homocysteinę, prolaktynę, FSH, LH, mąż badanie nasienia...

Wyszły mi dodatnie MTHFR oba w heterozygocie i przeciwciała przeciw kardiolipinie na granicy normy.

Teraz dostałam jeszcez do zrobienia cytomegalie i zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne kosmówki po poronieniu. Mam jeszcez całą listę badań o które chcę zapytać lekarza...
    Strasznie dużo tych badań możesz opisać co to są za badania? Ja robiłam tylko TSH, anty-TG, anty-TPO, FT3, FT4, cytomegalię, toksoplazmozę i teraz kilka dni temu prolaktynę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A jaki macie znak zodiaku? Lew a wy ? :P
    Ja 19 września panna :-)

Bree, tysiaa93, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Full kasy... Ciekawe co ma zrobić osoba, która bardzo pragnie mieć dziecko a zwyczajnie nie stać jej na tyle badań.
    To samo pomyślałam czytając tą wypowiedź... Mnie by nie było stać żeby na raz tyle kasy dać :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Dogi Niemieckie :)

To jest Nero i jego ulubiony fotel do spania :D

On tak potrafi spac godzinami :D

dfdcea4c380cdefcmed.jpg
    Co za pozycja ja bym tam nawet 2 minut nie ustała/usiedziała/uleżała... ???? !!!

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Miłe Panie ;) nadrabiam M jak Miłość z zeszłego tygodnia ;)

PrimaSort, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Pewnie w końcu się wybudujemy. Kwestia tego jak duży domek. Generalnie chcemy niewielki, około 100 metrów.
    Budżet mamy taki dziwny. Wiele osób się dziwi na nasz podział. To znaczy konta mamy osobne. Wspólnie finansujemy tak zwane życie, rzeczy do domu... Natomiast każdy sobie finansuje utrzymanie swojego samochodu, bo mamy dwa, mój i męża, każdy sam sobie finansuje hobby, każdy sam sobie kupuje ciuchy... A na wczasy każdy daje po połowie na jedzenie, noclegi, paliwo. A za inne rzeczy, typu wieczorne wyjścia, piwko, jakieś bilety wstępów, to raz ja płacę, raz mąż.
    Generalnie ja powiedziałam, że w tym roku mogę na urlop wydać więcej, ale nie chcę większości tego budżetu wydać na rowej i bagażnik. Myślałam raczej o wakacjach w Chorwacji i wracając zachaczyć o Bieszczady.
    Przyznam że dosyć dziwnie jest u Was.. Zaraz pomyślałam co by było gdybyś nie pracowała? Nie miałabyś wtedy pieniędzy na życie?
    Z GÓRY PRZEPRASZAM ALE MI SIĘ TO W GŁOWIE NIE MIEŚCI !!! Matko Boska !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem na 562 stronie więc jeszcze troszkę mi zostało ale do 10 nadrobię :-P

Siedzę i czuję jak ze mnie wypływają pozostałości po wczorajszym czochraniu :-P
    Głupie uczucie... :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 07:53

Monkey, Bree, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie jak zwykle ból głowy :/ Dzisiaj mam w planach skończyć paznokcie, bo wczoraj zrobiłam tylko u jednej dłoni i mam zamiar się opierdzielać cały dzień :)

Monkey, Bree, tysiaa93, matylda08, Toxey lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z my dopiero powstawałyśmy :)
    Idę wykombinować jakieś śniadanie a potem lenistwo :)

Prima gdzieś była jak Cię nie było???

PrimaSort, Bree, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Z my dopiero powstawałyśmy :)
    Idę wykombinować jakieś śniadanie a potem lenistwo :)

Prima gdzieś była jak Cię nie było???
    Remont mnie pochłonął :-P

Bree, tysiaa93, matylda08, Toxey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wstaje z wyra i zjem śniadanko. Mam jeszcze jakieś 30 stron do nadrobienia ale to ze spokojem :-P Zjem i pójdę po testy owulacyjne. Dzisiaj mój 11 dzień cyklu więc zacznę robić testy :-) Foty ttestów będę wstawiała w komentarzach pod moim wykresem żeby Was nie zarzucać zdjęciami :-P

Bree, tysiaa93, matylda08, Toxey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    8e7e0f732215cc13med.jpg

64cb9376199e6fc0med.jpg
    O Boże jaki olbrzym! Już go kocham i chcę!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ