Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekolada ja będę testować za tydzień w poniedziałek więc wszystkie chyba w podobnym terminie . Tyle że ja chyba pójdę na betę bo muszę szybko wiedzieć żeby dołączyć resztę leków. Zawsze dzień wcześniej zaczynały mi się plamienia, nie miałam ich tylko w tych dwóch cyklach kiedy byłam w ciąży - zobaczymy .
Mam nadzieję że nam się uda -
Ja mam już córkę tak ja Natalka - i dzięki niej nie załamałam się.
Ja w cyklu, w którym zaszłam tydzień po owu tak mnie bolały jajniki, pochwa, odbyt (tak jak normalnie na @) że myślałam ze sie wykończe. Pamiętam jak byłam w sobotę na imprezie (wtedy nie piłam) i nie umiałam na pupie usiedzieć tak mnie wszystko bolało a w niedziele test pozytywny
Więc może czekolada to może dobry znak
ola.321 - 3mam mocno kciuki03.02.2014 -
Ja też myślałam, żeby pójścć na bętę ale przy tych objawach stwierdziłam, że dam sobie spokój. Lekarz zalecił przez 10 dni brać duphaston a 11 testować czyli to będzie 13 dni po pregnyl. Myślicie, że beta będzie wiarygodna ??
W szczęśliwym cyklu też mnie bolał mega brzuch piersi i pochwa ale to były również objawy takie jak miałam co miesiąc na @ a teraz po prostu ich nie mam od poronienia tym bardziej nie mogę się przestawić.
Dziewczyny oby za tydzień to był nasz dzien i żeby wszystko się ułożyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 21:16
-
Tak beta powinna być wiarygodna ja w obu przypadkach betę robiłam z dniu spodziewanej @ i obie były pozytywne. Dla porównania w 2 ciąży dzień lub dwa przed @ robiłam zwykły test i był negatywny. Może dlatego wolę zrobić betę żebym wiedziała na 100%.
MiM - mam nadzieję że szybko do Ciebie dołączymy!! ale wiem że to nie jest takie proste więc jeszcze kilka dni wytrzymam, a jeżeli nie teraz to może za miesiąc, dwa... kiedyś musi się udać -
Nigdy nie wykonywałam bety i chyba przerażają mnie te cyferki
A co do testowania zobaczymy jak to będzi. Jeśli odstawie duphaston i nie będę w ciąży to po 2-3 dniach powinna pojawić się @ czyli jeszcze tydzień nie pewności.
Ola, obyś miała rację -
Trzymam za Was mocno kciuki - i proszę o informację
A ciąża po poronieniu nie jest łatwa. Niestety.
Na pewno jest jakiś cel w tym że los nas tak doświadczył.... Ja po poronieniu przestałam się w życiu przejmować głupotami, bo szkoda czasu na pierdołyczekolada, natalka189 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie zafasolkowane i testujące w najbliższych dniach
Mi niestety jeszcze nie wolno się starać, ale na szczęście terminy na badania i wizyty już ustalone także myślę, że zleci.
Życzę Wam wszystkiego dobrego - radości z dwóch kreseczek przede wszystkim.
Jesteście dla mnie nadzieją, że wszystko będzie dobrze
Niedługo może i ja pochwalę się pozytywnym testem
Pozdrawiam :*
-
Dzisiaj powtórzyłam test po tygodniu i pozytywny
Ta druga kreseczka już bardziej wyraźna
Jutro pierwsza wizyta u gin ( tak długo wyczekiwana )
Strach i radość w jednym .
Dziewczyny młode nieraz widziałam w lato nad rzeką opalające się w zaawansowanej ciąży , popijając piwo i paląc papierosy jeden za drugim ;/ Takim się rodzą zdrowe dzieci ! No szok!
ola.321 być może pobolewał mnie wcześniej brzuch, ale chyba delikatnie i nawet nie pamiętam kiedy A w dzień spodziewanej @ to był typowy ból miesiączkowy .
Nie ma co się poddawać !! warto walczyćczekolada, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Kikusia to świetna wiadomość!! trzymam mocno kciuki i daj znać jak po wizycie u lekarza
natalka, Ania1704 - i jak robiłyście test??
gosia.b - również trzymam kciuki za Ciebie! a jakie badania masz zrobić?
Mnie dalej ćmi brzuch, czasem coś kłuje, szczypie, jestem jakieś 7 dni po ovu i nie chcę się nakręcać ale te objawy mnie zastanawiają
pozdrawiam -
ola.321 - endokrynolog bo miałam TSH 3,4 więc muszę unormować. Jutro USG tarczycy, wyniki badań może już też będą - to wskazania mojej gin.
Natomiast na własną rękę zrobiłam dziś badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, z tym, że długie czekanie na wyniki. Pójdę jeszcze na konsultacje do innej gin, może poradzi mi zbadać coś jeszcze
Pozdrawiam wszystkie Aniołkowe Mamy :*:* -
Jeśli chodzi o objawy w ciąży u mnie to były identyczne jak przed okresem - ból brzucha i piersi. Robiłam test dzień przed spodziewaną @ i wyszedł negatywny, tym bardziej byłam pewna, że dostanę @ ale nie dostałam potem brzuch czasami mnie tak bolał - taki ból krzyżowy bardziej, że budziłam się w nocy...
-
Hej.
Dziewczyny a mam takie pytanie do Was czy czułyście że coś jest nie tak, że nie uda się Wam ciąży donosić. Bo ja od początku ciąży, którą później poroniłam, jakoś nie czułam jej, źle wyglądałam, ciągle miałam złe przeczucia i sny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:50
03.02.2014 -
MiM absolutnie zabraniam Ci tak myśleć!!! Złe nastawienie i myśli przyciąga niemiłe sytuacje wiem to z własnego doświadczenia. Ja od samego początku kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży mówiłam, że boję się i że coś się stanie i tak wyszło. Kochana musi być wszystko dobrze i zakończyć się szczęśliwie!
Wiem, że jest strach i ja też na pewno bym się bała bo mamy już zakodowane strach i panikę ale nie możesz tak myśleć.
A sny ja nie jestem w ciąży a też je mam dziś pół nocy nie przespałam w dodatku brzuch mnie bolał a teraz dziwnie się czuje oby do 16tej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:35