Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też miałam zły sen w tamtej ciąży nie pamiętam już, ale wzbudził we mnie strach... w ogóle to na początku nie wierzyłam, że się udało tak szybko no i tak jakoś nie wyobrażałam sobie jak to będzie, mimo, że planowaliśmy ciążę...
MiM kuruj się!
No a jeśli chodzi o wyniki badań to tak:
TSH 2,5 uIU/ml [0,27-4,2]
ft4 1,43 ng/dl [0,932-1,71]
ft3 3,9 pg/ml [ 2,57-4,43]
anty-TPO 10,2 IU/ml [0-34]
anty-TG 21,73 IU/ml [0-115]
USG tarczycy - powiększona w niewielkim stopniu, bez zmian ogniskowych.
dziwne bo w ciąży TSH miałam wyższe - możliwe, że hormony po poronieniu spowodowały obniżenie wyniku? -
Ja dzien przed wizyta u ginekologa mialam okropny sen ... snily mi sie zeby ze wypadaja .... a pozniej tego dnia o kolo godz 17 widzialam moja dzidzie juz bez bijacego serducha
-
nick nieaktualny
-
jutro pogrzeb przez kosciol mojego malenstwa wraz z innymi Aniolkami ktorych nie pochowali rodzice. w czwartek wracam do pracy. jestem na lekach od psychiatry jakos nie potrafie sie ogarnac. cos mnie dzis pobolewa brzuch wiec moze dostane 1 po zabiegu @.
w ciazy ciagle miala wrazenie ze cos bd nie tak. moze przez forum w ktorym w 12 tygodniu wiele matek tracilo swoje malenstwo, niewiem.
przytulam i sciskam Aniolkowe mamusieJajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
Śpijcie Aniołki [*][*]
-
nick nieaktualnya mnie drugi dzień podbrzusze boli nie jajniki, nie jak na ovu, ale właśnie podbrzusze biorę nospę ale pomaga na krótko za wcześnie na bóle przed @, ale i na ewentualne objawy ciąży za wcześnie (koniec 3 tygodnia po @, więc nie ma szans na jakiekolwiek objawy)... no i się martwię i znaleźć sobie miejsca nie mogę a jak sobie pomyślę, że mam iść do pracy i narażać sie na promieniowanie i wdychanie spalin to czuje się chora
-
MiM ja nie czułam raczej że coś jest nie tak, ale w sumie byłam dwa razy w ciąży i obie poroniłam wiec nie mam porównania,
gosia.b - wyniki wg tego co napisałaś są w normie, natomiast przy wyższym TSH i przy staraniach lekarze zalecają jednak euthyrox na jego obniżenie. Myślę że część lekarzy przy tym wyniku zapisałoby lek euthyrox (np ja tak biorę), a część lekarzy nie. Jeżeli natomiast miałaś wyższe TSH w ciąży to raczej wskazane jest przyjmowanie leku na obniżenie, TSH trzeba kontrolować w ciąży.
skabarka - to faktycznie praca w takich warunkach może denerwować przy staraniach, ale z tego co zrozumiałam w przyszłym tygodniu testujesz
czekolada a jak Ty? masz dalej jakieś przeczucia?
pozdrawiam Was wszystkie
-
Moje drogie już po wizycie u gin
Jestem w ciąży !!!! Wczesna ciąża około 4-5 tydzień , nie było widać zarodka. Mam nieregularne @ .
Mam brać Luteinę i z racji warunków szkodliwych w pracy mam L4 .
Jak myślicie to normalne , że jeszcze nie widać na USG zarodka ?gosia.b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kikusia normalne jak byłam w 5 tygodniu ciąży i było Kropek widać a 2 tygodnie później już widziałam dzidzie z bijącym serduszkiem. Bardzo się cieszę i Gratuluję
Ola a co do mnie....nie mam żadnych objawów, brzuch dziś przestał ból piersi brak więc nic nie wskazuje ale powtarzam sobie musi się udać musi się udać póki co biorę leki a testowanie hm...okaże się. A Ty kiedy testujesz ?? -
Dziewczyny uda się wam na pewno! Trzymam za was kciuki :* Dziękuje , ale bardziej się będę cieszyć jak zobaczę to seruszko
Tak mnie zastanawia czy w tydzień coś dużo się może zmienić ?
Bo mam się pojawić 21.10
Któraś z was brała już Luteinę ? jak się czułyście ? -
Czekolada - ja testuje w przyszłym tygodniu w poniedziałek, ale w sumie wiele razy już miałam nadzieję i nic z tego nie było , tyle że teraz jakoś intensywniej odczuwam ten brzuch więc zobaczymy
Kikusia ja w 5tc nic nie widziałam, cykle mam do 31dni, trzymam kciuki
Też przechodzi mi przez myśl żeby iść go gina i sprawdzić co jest grane ale stwierdziłam że poczekam do ewentualnej @ i pójdę po na badania. -
Mam nadzieję , że będzie dobrze. W poprzedniej ciąży własnie nie było zarodka
Ale myślę , że teraz jestem pod lepszą opieką lekarską, jak będzie trzeba to zrobię wszystko:)
Na razie nie mogę się stresować już .
Najgorsze jak się tak siedzi i zastanawia , potem na okrągło przeczucia złe wychodzą a to nie dobrze . -
magdalena1991 wrote:jutro pogrzeb przez kosciol mojego malenstwa wraz z innymi Aniolkami ktorych nie pochowali rodzice. w czwartek wracam do pracy. jestem na lekach od psychiatry jakos nie potrafie sie ogarnac. cos mnie dzis pobolewa brzuch wiec moze dostane 1 po zabiegu @.
w ciazy ciagle miala wrazenie ze cos bd nie tak. moze przez forum w ktorym w 12 tygodniu wiele matek tracilo swoje malenstwo, niewiem.
przytulam i sciskam Aniolkowe mamusie
Kiedyś będziesz normalnie z tym żyła. Płacz, płacz i jeszcze raz płacz... tylko tyle. Nie występowałaś u pracodawcy o urlop jeżeli masz akt zgonu to coś mi się wydaję że należy ci sie 8 tyg urlopu. Ale byś musiała doczytać.
Ja niestety nie chowałam swojego Maleństwa - bo go spuściłam w toalecie.... Nie umiem sobie tego wybaczyć
Kikuśia nie gratuluje żeby nie zapeszyć. Cieszę się ogromnie.
Ola i czekolada. Dajcie znać jakie wyniki testowania. Gdzieś czytałam że zdrowa para może się starać nawet do 9 miesięcy i to jest jak najbardziej normalnie - dopiero potem należy się martwić.
Gosiu.b - miałam takie same TSH po poronieniu - mój gin powiedział że całkiem normalne.Kikusia lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Jeśli chodzi o urlopy i zwolnienia po poronieniu to każda kobieta ma prawo do wyboru : 2 tygodnie L4 lub 8 tyg urlopu macierzyńskiego.
W przypadku tego urlopu macierzyńskiego potrzebny jest Akt urodzenia martwego dziecka.
Niestety , brzmi to strasznie ale trzeba nadać żeńskie imię , ponieważ na początku ciąży tak się określa .
Ja wybrałam urlop macierzyński , zbyt ciężko to przechodziłam.
Sama wiem po sobie , że bardzo ciężko się uporać ze stratą Trzeba płakać tyle ile się potrzebuje . Ale czas goi rany i powoli będzie lepiej , choć nigdy się nie zapomni. -
nick nieaktualny
-
Mim wiem właśnie, a nawet dłużej bo do 12 miesięcy starań jest jeszcze ok . Ja się staram trochę dłużej ale już byłam 2 razy w ciąży. Mam zrobione większość badań i biorę już właściwe leki tzw żelazny zestaw . Trochę dużo ich, ale mam nadzieję ze teraz już będzie ok .