X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zły sen w tamtej ciąży :( nie pamiętam już, ale wzbudził we mnie strach... w ogóle to na początku nie wierzyłam, że się udało tak szybko no i tak jakoś nie wyobrażałam sobie jak to będzie, mimo, że planowaliśmy ciążę...

MiM kuruj się! :)

No a jeśli chodzi o wyniki badań to tak:
    TSH 2,5 uIU/ml [0,27-4,2]
    ft4 1,43 ng/dl [0,932-1,71]
    ft3 3,9 pg/ml [ 2,57-4,43]
    anty-TPO 10,2 IU/ml [0-34]
    anty-TG 21,73 IU/ml [0-115]

USG tarczycy - powiększona w niewielkim stopniu, bez zmian ogniskowych.

dziwne bo w ciąży TSH miałam wyższe - możliwe, że hormony po poronieniu spowodowały obniżenie wyniku?

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzien przed wizyta u ginekologa mialam okropny sen ... snily mi sie zeby ze wypadaja .... a pozniej tego dnia o kolo godz 17 widzialam moja dzidzie juz bez bijacego serducha :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kompletnie nic nie wskazywało na nie rozwijającą się ciążę.

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro pogrzeb przez kosciol mojego malenstwa wraz z innymi Aniolkami ktorych nie pochowali rodzice. w czwartek wracam do pracy. jestem na lekach od psychiatry jakos nie potrafie sie ogarnac. cos mnie dzis pobolewa brzuch wiec moze dostane 1 po zabiegu @.

w ciazy ciagle miala wrazenie ze cos bd nie tak. moze przez forum w ktorym w 12 tygodniu wiele matek tracilo swoje malenstwo, niewiem.
    przytulam i sciskam Aniolkowe mamusie

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży którą poroniłam cały czas czułam, że coś jest nie tak a raczej nie czułam tej ciąży. Za to teraz od początku czułam, że ktoś tam rośnie. Może faktycznie coś w tym jest.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie drugi dzień podbrzusze boli :( nie jajniki, nie jak na ovu, ale właśnie podbrzusze :( biorę nospę ale pomaga na krótko :( za wcześnie na bóle przed @, ale i na ewentualne objawy ciąży za wcześnie (koniec 3 tygodnia po @, więc nie ma szans na jakiekolwiek objawy)... no i się martwię i znaleźć sobie miejsca nie mogę :( a jak sobie pomyślę, że mam iść do pracy i narażać sie na promieniowanie i wdychanie spalin to czuje się chora :(

• Jarochatka Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu.b Twoje wyniki są ładne, takżecierpliwości i wtedy kiedy będziecie mogli działać to działajcie i myślę, że szybko "zaskoczycie" ;-)

gosia.b lubi tę wiadomość

relgsg18oeupuct2.png
    c55fskjor5o41ne6.png

30.08.2014 [*]- mój Maluszek 5tc.

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM ja nie czułam raczej że coś jest nie tak, ale w sumie byłam dwa razy w ciąży i obie poroniłam wiec nie mam porównania,

gosia.b - wyniki wg tego co napisałaś są w normie, natomiast przy wyższym TSH i przy staraniach lekarze zalecają jednak euthyrox na jego obniżenie. Myślę że część lekarzy przy tym wyniku zapisałoby lek euthyrox (np ja tak biorę), a część lekarzy nie. Jeżeli natomiast miałaś wyższe TSH w ciąży to raczej wskazane jest przyjmowanie leku na obniżenie, TSH trzeba kontrolować w ciąży.

skabarka - to faktycznie praca w takich warunkach może denerwować przy staraniach, ale z tego co zrozumiałam w przyszłym tygodniu testujesz :)

czekolada a jak Ty? masz dalej jakieś przeczucia? :)

pozdrawiam Was wszystkie :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie już po wizycie u gin :)
    Jestem w ciąży !!!! :) Wczesna ciąża około 4-5 tydzień , nie było widać zarodka. Mam nieregularne @ .
    Mam brać Luteinę i z racji warunków szkodliwych w pracy mam L4 .

Jak myślicie to normalne , że jeszcze nie widać na USG zarodka ?

gosia.b lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia - gratulacje!!! Ja też mam nieregularne @ ;-/ ja jadę do gina w czwartek, bo martwię się bólami podbrzusza :(

• czekolada Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia normalne jak byłam w 5 tygodniu ciąży i było Kropek widać :-) a 2 tygodnie później już widziałam dzidzie z bijącym serduszkiem. Bardzo się cieszę i Gratuluję :-)

Ola a co do mnie....nie mam żadnych objawów, brzuch dziś przestał ból piersi brak więc nic nie wskazuje ale powtarzam sobie musi się udać musi się udać ;-) póki co biorę leki a testowanie hm...okaże się. A Ty kiedy testujesz ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uda się wam na pewno! Trzymam za was kciuki :* Dziękuje , ale bardziej się będę cieszyć jak zobaczę to seruszko :D

Tak mnie zastanawia czy w tydzień coś dużo się może zmienić ?
    Bo mam się pojawić 21.10

Któraś z was brała już Luteinę ? jak się czułyście ?

Mama!"
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM to bardzo dobrze, że znosisz tą ciąże dobrze i tak zostanie!!! :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada - ja testuje w przyszłym tygodniu w poniedziałek, ale w sumie wiele razy już miałam nadzieję i nic z tego nie było :), tyle że teraz jakoś intensywniej odczuwam ten brzuch więc zobaczymy :)

Kikusia ja w 5tc nic nie widziałam, cykle mam do 31dni, trzymam kciuki :)

Też przechodzi mi przez myśl żeby iść go gina i sprawdzić co jest grane :/ ale stwierdziłam że poczekam do ewentualnej @ i pójdę po na badania.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia może się zmienić :) a co do luteiny to ja brałam, brałam duphaston 3x1 i luteinę 50 2x1 i czułam się zwyczajnie,

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję , że będzie dobrze. W poprzedniej ciąży własnie nie było zarodka :(

Ale myślę , że teraz jestem pod lepszą opieką lekarską, jak będzie trzeba to zrobię wszystko:)
    Na razie nie mogę się stresować już .
    Najgorsze jak się tak siedzi i zastanawia , potem na okrągło przeczucia złe wychodzą a to nie dobrze .

Mama!"
  • MiM Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    jutro pogrzeb przez kosciol mojego malenstwa wraz z innymi Aniolkami ktorych nie pochowali rodzice. w czwartek wracam do pracy. jestem na lekach od psychiatry jakos nie potrafie sie ogarnac. cos mnie dzis pobolewa brzuch wiec moze dostane 1 po zabiegu @.

w ciazy ciagle miala wrazenie ze cos bd nie tak. moze przez forum w ktorym w 12 tygodniu wiele matek tracilo swoje malenstwo, niewiem.
    przytulam i sciskam Aniolkowe mamusie

Kiedyś będziesz normalnie z tym żyła. Płacz, płacz i jeszcze raz płacz... tylko tyle. Nie występowałaś u pracodawcy o urlop jeżeli masz akt zgonu to coś mi się wydaję że należy ci sie 8 tyg urlopu. Ale byś musiała doczytać.

Ja niestety nie chowałam swojego Maleństwa - bo go spuściłam w toalecie.... Nie umiem sobie tego wybaczyć :(

Kikuśia nie gratuluje żeby nie zapeszyć. Cieszę się ogromnie.

Ola i czekolada. Dajcie znać jakie wyniki testowania. Gdzieś czytałam że zdrowa para może się starać nawet do 9 miesięcy i to jest jak najbardziej normalnie - dopiero potem należy się martwić.

Gosiu.b - miałam takie same TSH po poronieniu - mój gin powiedział że całkiem normalne.

Kikusia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o urlopy i zwolnienia po poronieniu to każda kobieta ma prawo do wyboru : 2 tygodnie L4 lub 8 tyg urlopu macierzyńskiego.
    W przypadku tego urlopu macierzyńskiego potrzebny jest Akt urodzenia martwego dziecka.
    Niestety , brzmi to strasznie ale trzeba nadać żeńskie imię , ponieważ na początku ciąży tak się określa .
    Ja wybrałam urlop macierzyński , zbyt ciężko to przechodziłam.

Sama wiem po sobie , że bardzo ciężko się uporać ze stratą :( Trzeba płakać tyle ile się potrzebuje . Ale czas goi rany i powoli będzie lepiej , choć nigdy się nie zapomni.

Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aby móc sporządzić akt trzeba określić płeć - jeśli nie jest to możliwe przez lekarza ze względu na zbyt młodą ciążę to trzeba mieć badania genetyczne które określają płeć - inaczej nie wydadzą zaświadczenia

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim wiem właśnie, a nawet dłużej bo do 12 miesięcy starań jest jeszcze ok :). Ja się staram trochę dłużej ale już byłam 2 razy w ciąży. Mam zrobione większość badań i biorę już właściwe leki tzw żelazny zestaw ;). Trochę dużo ich, ale mam nadzieję ze teraz już będzie ok :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ