Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena1991 wrote:kikusia bedzie dobrze trzymam kciuki
dzwonilam dzis do szpitala i nie wydadza i tego bo nie znam plci .!
Oby było dobrze , martwię się trochę . Ale z tego co czytam na internecie to tak wcześnie jeszcze nie musi być zarodek widoczny w USG - jestem w 5tc+5dni.
Jest nadzieja ,że dzidzia się pokaże .
Nie no co to za szpital ?! przecież na początku ciąży nigdy nie jest znana płeć
Powinni wydać , a nie robić takie problemy .
A tak z innej beczki : jesteś rocznik 91 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:05
-
Możemy sobie podać rękę , ja też 91 a dokładnie to 2/7 heh
Chyba lepiej jak się nie będę tak denerwować , póki co nie mam czym chyba
Nastawię się pozytywnie -
Kolejna wizyta 21.10 , mam nadzieję że wszystko się dobrze ułoży
-
MUSI sie dobrze ułożyć - bez stresu proszę a najlepiej to siedź w domu i bądź księżniczką
A tutaj poniżej wklejam Wam fajny artykuł
http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html03.02.2014 -
Mam L4 ale to ze względu na moją szkodliwą pracę . Gin mówiła ,że mogę chodzić na spacery
Chociaż ja czuję się senna i jak tylko mogę to leżę ,drzemię oraz staram się jak najwięcej nie przesilać . Jednak z tym stresem to nie jest tak łatwo , strach zawsze będzie a mi tak bardzo zależy.
Ciekawy artykuł -
Takie nietypowe pytanie , czy na początku ciąży nie powinno się współżyć?
Dodając , że bierze się Luteinę profilaktycznie ( w moim przypadku) -
MiM wrote:Ja biorę 2*1 duphaston oraz 2*2 luteine dopochwową
Trochę dużo tego masz, miałaś krwawienia czy jakieś problemy teraz przy ciąży ?
Ja mam luteinę 2x1 , ale nie krwawie tylko gin powiedziała , żebym lepiej brała bo przyczyna poronienia nie była znana i profilaktycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 17:20
-
Nie nie krwawiłam, tylko brudziłam... Taką starą krwią.
Ale to było tak do 7tc. Teraz czyściutko tylko czasem jak się nie oszczędzam to pęknie naczynko.
Moja przyczyna też nie jest znana. Tyle ilu lekarzy tyle jest opinii.
Czekolada jakieś objawy??03.02.2014 -
Blondik wrote:dziewczyny robila któraś z was badania genetyczne - kariotyp? w jednej klinice powiedzieli,ze trzeba odczekac 3 miesiace od zabiegu...w innej nic o tym nie wiedza ...komu wierzyc...?
Tyle ilu lekarzy tyle jest opinii... Najlepsze źródło informacji to poradnia genetycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:33
03.02.2014 -
nick nieaktualnyKochane nie polecam robienia USG na tak wczesnym etapie ciąży, bo to powoduje jeszcze więcej stresu, a tego dzidziusiowi nie trzeba:) wiadomo, że po poronieniu wszystko się rozregulowuje i owulacja mogła wystąpić o wiele później.
Ja tak miałam z drugą ciążą po pierwszym poronieniu: owulację wg temp miałam ok. 20 dnia, 27 dnia miałam robioną betę, która wyszła negatywnie, a 37 dnia wyszedł pozytywny test oczywiście poprzedzony kilkoma negatywnymi.
Niestety tę drugą ciążę też straciłam.
Tak że jeszcze raz nie polecam USG na wczesnym etapie. -
http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html
Ja miałam robione teraz tylko USG dopiero w 9 tc lekarz zbadał mnie palpacyjnie.
Ja myślę tak - mogę się mylić - ale jeżeli ciąża ma się utrzymać to się utrzyma a jeżeli nie to nawet ładowanie końskich dawek progesteronu nie zapobiegnie tragedii.
Eva znasz przyczynę poronień?03.02.2014