X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyluzowałam dopiero jak poszłam do kliniki i wiedziałam, że tam się mną zajmą. Zaczęłam się leczyć i zaszłam w ciążę. Więc "luz" to jest coś co trzeba wspólnie z ginekologiem wypracować, tego się nie da tak po prostu włączyć, chyba że w samochodzie ;) Luz to się ma jak się wie że jest już wszystko dobrze i nie ma powodów żeby było inaczej.

kasienka111, Agnieszka0812, matylda08, anjaaa lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie powiecie mi Dziewczyny że lekarz, który mówi, że 7 tygodniowa ciąża to nie ciąża, to dobry lekarz. Zresztą sugerując się jego tezą wnioskowałabym że później moją ewentualną wczesną ciążę też będzie miał w dupie, bo to nie ciąża, tak? I że nie będzie o nią walczył jeśli zaszłaby taka potrzeba, bo nie warto.

s1985, kasienka111 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka moje gratulacje :D

Lenka87, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje i spokojnych kolejnych miesięcy i szybkiego porodu i zdrowej dzidzi ;]

Lenka87 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No i nie powiecie mi Dziewczyny że lekarz, który mówi, że 7 tygodniowa ciąża to nie ciąża, to dobry lekarz. Zresztą sugerując się jego tezą wnioskowałabym że później moją ewentualną wczesną ciążę też będzie miał w dupie, bo to nie ciąża, tak? I że nie będzie o nią walczył jeśli zaszłaby taka potrzeba, bo nie warto.

Myśle ze lekarzowi chodziło o to ze ciaza była na tak wczesnym etapie ze jest duże ryzyko samoistnego poronienia. Teraz tez robiłam test i wyszedł pozytywnie i niepotrzebnie...znów sie cieszyłam, byłam wniebowzięta a 4 dni pózniej dostałam okres. sama sie niepotrzebnie nakręcam. Ma być dzidziuś to bedzie:) póki co odstawiam wszystkie leki, czyszczę organizm i zobaczymy co czas pokaże. A jestem dobrej myśli ze wszystko sie pouklada i wkrótce bede mama

Lenka gratuluje!:) super wiadomośc. Kolejna z Nas zostanie mamusia:)

matylda08, Lenka87, anjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Asia bardzo dobrze lekarz Ci powiedział :) tylko luz . Życie nie może kręcić się wokół jednego tematu . Produkcja w tym przypadku nie jest wskazana. Super cel obrałaś a i fasolek dołączy w odpowiednim czasie . Pozdrawiam a lekarz tak jak mówisz musiał potrząsnąć .

No szczerze, juz nie raz bywało tak ze na sile bralam męża do łóżka, biedny wracal zmęczony z pracy a ja ze trzeba zrobic dzidziusia:)) aaaaa zreszta ja i tak do owulacji mam zawsze chcice na bzykanko wiec pewnie w tej kwestii nic sie u nas nie zmieni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:47

matylda08, Agnieszka0812, anjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka zostaniesz mamusią szybciej niż Ci się wydaje :) nic Ci nie dolega wyniki masz ok więc weź głęboki oddech i maszeruj -lekarz zajmie się Twoją ciążą bo po to jest i wierzę że jest mądrym człowiekiem z dużym doświadczeniem a Ty żyj pełnią życia . Widzę w Tobie pozytywną energię a To już dużo - buziaki trzymam kciuki :)

Aska84, anjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Aśka zostaniesz mamusią szybciej niż Ci się wydaje :) nic Ci nie dolega wyniki masz ok więc weź głęboki oddech i maszeruj -lekarz zajmie się Twoją ciążą bo po to jest i wierzę że jest mądrym człowiekiem z dużym doświadczeniem a Ty żyj pełnią życia . Widzę w Tobie pozytywną energię a To już dużo - buziaki trzymam kciuki :)

Dzięki za ciepłe słowa. Aż sie lepiej w serduszku robi:**

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to staralysmy się tu wam dziewczyny wytłumaczyć ze nie można non stop myśleć o dziecku i ciąży. To trzeba było usłyszeć to od lekarza żeby uwierzyć? ;)

Aska84, s1985, hiacynta99, Ediii, anjaaa lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie powiedziałam ze jak nie teraz to innym razem i seks był co drugi czy trzeci dzień bez spiny ze to musi być ten cykl. Głowa to podstawa bo inaczej można oszalec ;)

Agnieszka0812, Aska84, s1985, anjaaa lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    28 dc, 15 dpo
    06a6bde1971392b2med.jpg
    Gratulacje :)
    widziałam cię na fioletowej, obyś spędziła tam cudownych 9 miesięcy

Lenka87, hiacynta99, Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz doszukuje sie objawow, ktorych nie ma hehe w pierwszej ciazy(tej zatrzymanej) najpierw pamietam bylo czestsze siusiu i zgaga niewiadomo skad. I juz sobie wmawiam, ze znow pomalu czuje zgage ;) ech my kobiety.. ale i tak wiem,ze sa male szanse bo nie serduszkowalismy 14dc. Niby mowicie dziewczynki,ze nie o produkcje chodzi ale pamietam pierwszy cykl staranek i wtedy tak samo jak teraz serduszkowalismy pare dni aaaale 14dc ominelismy. A w nastepnym cyklu nie ominelismy i byl pozytywny test. Ach te nasze organizmy.. czemu nie ma jakiegos guzika, ktorh sie wlacza na plodnosc jak sie jiz chce dzidziuska ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:17

ilonia1984, Justine M, s1985 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    A ja juz doszukuje sie objawow, ktorych nie ma hehe w pierwszej ciazy(tej zatrzymanej) najpierw pamietam bylo czestsze siusiu i zgaga niewiadomo skad. I juz sobie wmawiam, ze znow pomalu czuje zgage ;) ech my kobiety.. ale i tak wiem,ze sa male szanse bo nie serduszkowalismy 14dc. Niby mowicie dziewczynki,ze nie o produkcje chodzi ale pamietam pierwszy cykl staranek i wtedy tak samo jak teraz serduszkowalismy pare dni aaaale 14dc ominelismy. A w nastepnym cyklu nie ominelismy i byl pozytywny test. Ach te nasze organizmy.. czemu nie ma jakiegos guzika, ktorh sie wlacza na plodnosc jak sie jiz chce dzidziuska ;)
    no ale by bylo supcio,guziczek naciskasz i pyk ovulka do odwolania :) pap 86 bedziemy testowac prawie w tym samym czasie widze :) :) oby to byl szczesliwy czas...:)a mnie wczoraj jakies przeziebienie zlapalo,lekko gardlo zaczelo bolec oczywiscie miod mleczko czosnek i juz dzis lepiej,ale jakas jestem do dupy w glowie sie kreci obym sie nie rozchorowala tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:40

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka - gratulacje!

Asia - no trochę luzu trzeba bo z tego co mówisz to faktycznie się nakręcasz i sama się męczysz ALE nie ma co ze skrajności w skrajność popadać i nagle totalny luz zastosować.
    Ok jeśli tsh masz w normie to nie bierz leków, duphaston też możesz odpuścić jak chcesz, ALE zrób sobie ponowne badania za 2-3 miesiące bo może teraz masz w normie bo leki bierzesz a przestaniesz i znowu się rozreguluję wszystko...
    Nie chce krakać, ale luz luzem ale z głową :)

''7 tydz to nie ciąża'', oj oj no nie brzmi to dobrze - wybacz!

to była ciąża, to było wypragnione ukochane, oczekiwane dziecko - dla matki to jest dziecko od dnia poczęcia i trzeba nie mieć za grosz empatii żeby tak powiedzieć...
    można się kłócić że zarodek, że płód i co tam jeszcze chcemy z medycznego punktu widzenia ale z ludzkiego punktu widzenia to było dziecko

Ja w 11 tyg CIĄŻY straciłam DZIECKO - tak ja to czuję jako matka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:25

hiacynta99, Agnieszka0812, ilonia1984, Lenka87 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine ja się nie nakręcam, to nie do mnie chyba było ;)

Justine M lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Lenka - gratulacje!

Paola - no trochę luzu trzeba bo z tego co mówisz to faktycznie się nakręcasz i sama się męczysz ALE nie ma co ze skrajności w skrajność popadać i nagle totalny luz zastosować.
    Ok jeśli tsh masz w normie to nie bierz leków, duphaston też możesz odpuścić jak chcesz, ALE zrób sobie ponowne badania za 2-3 miesiące bo może teraz masz w normie bo leki bierzesz a przestaniesz i znowu się rozreguluję wszystko...
    Nie chce krakać, ale luz luzem ale z głową :)

''7 tydz to nie ciąża'', oj oj no nie brzmi to dobrze - wybacz!

to była ciąża, to było wypragnione ukochane, oczekiwane dziecko - dla matki to jest dziecko od dnia poczęcia i trzeba nie mieć za grosz empatii żeby tak powiedzieć...
    można się kłócić że zarodek, że płód i co tam jeszcze chcemy z medycznego punktu widzenia ale z ludzkiego punktu widzenia to było dziecko

Ja w 11 tyg CIĄŻY straciłam DZIECKO - tak ja to czuję jako matka
    Ja w 8 tyg miałam założoną kartę ciąży, więc moja lekarka myśli podobnie jak my, może dlatego, że jest kobietą, nie wiem....
    Myślę podobnie jak Justine, "luz luzem", ale swoje trza robić, bo niestety ale wiatropylne to nie jesteśmy ;)
    Myślę, że skoro Asia uważa, że takiego kopniaka potrzebowała to tak właśnie jest!
    Ja słucham lekarza, był moment, że chodziłam do dwóch (dla własnej świadomości), ale i tak w końcu wszystko staram się wypośrodkować,bo oprócz lekarza słucham też intuicji, która rzadko mnie zawodzi.
    Koniec końców i tak wiadomo czego wszystkie pragniemy, jednak każda z nas musi przejść swoją drogę i dla każdej inaczej to wygląda:)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska ty sama wiesz co teraz jest dla Ciebie najwazniejsze. Ja zgadzam sie z Kierzynka ktora tez potwierdza ze luz w glowie i gaciach i wszystko bedzie ok.
    Przy drugiej ciazy tez zagladalam ze strachem czy czasami nie ma plamienia i balam sie kazdego dnia. Teraz w trzeciej tfu tfu odblokowalam sie na pozytywne myslenie i wmowilam sobie od poczatku ze musi byc dobrze. A zaszlam bo odpuscilam cisnienie w glowie, bo to byl pierwszy cykl po poronieniu i bylam pewna ze sie nie uda. I prosze.
    Wiec glowa blokuje bardzo duzo. Oczywiscie nie mowie o przypadkach gdzie problemem jest tarczyca, prolaktyna i inne.

Ilonia, przepraszam nie wiem czy to tylko moje zdanie, ale strasznie sie czyta Twoje posty bez zadnych znakow przestankowych, milion zdan w jednym i nie wiesz gdzie koniec.

Lenka! Fantastycznie! Gratuluje i bardzo sie ciesze!
    Paola, Pap wasza kolej ;-)

Ja dzisiaj nerwówka od rana bo mam usg o 19.00 i niby jest pozytywne nastawienie ale strach też ogromny. Trzymajcie kciuki!

Ktos wie co z paznokietkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:23

s1985, kierzynka, matylda08, Aska84, anjaaa lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Justine ja się nie nakręcam, to nie do mnie chyba było ;)
    To do Asi chyba było ;)

Justine M lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka dobrze gadasz polac Ci :) albo i moze juz nie,bo tam jaki maly zielony kropek siedzi hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:25

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Agnieszka dobrze gadasz polac Ci :) albo i moze juz nie bo tam jaki maly zielony kropek siedzi hehe
    No mam nadzieję, że coś kiełkuje ;) zobaczymy
    Dziś śniło mi się, że byłam w ciąży z bliźniakami, na usg było widać :)
    Ale pewnie tylko dlatego, że moja koleżanka przysłała mi swoje połówkowe usg, napatrzyłam się, a potem taki sen :)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ