X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Aska ty sama wiesz co teraz jest dla Ciebie najwazniejsze. Ja zgadzam sie z Kierzynka ktora tez potwierdza ze luz w glowie i gaciach i wszystko bedzie ok.
    Przy drugiej ciazy tez zagladalam ze strachem czy czasami nie ma plamienia i balam sie kazdego dnia. Teraz w trzeciej tfu tfu odblokowalam sie na pozytywne myslenie i wmowilam sobie od poczatku ze musi byc dobrze. A zaszlam bo odpuscilam cisnienie w glowie, bo to byl pierwszy cykl po poronieniu i bylam pewna ze sie nie uda. I prosze.
    Wiec glowa blokuje bardzo duzo. Oczywiscie nie mowie o przypadkach gdzie problemem jest tarczyca, prolaktyna i inne.

Ilonia, przepraszam nie wiem czy to tylko moje zdanie, ale strasznie sie czyta Twoje posty bez zadnych znakow przestankowych, milion zdan w jednym i nie wiesz gdzie koniec.

Lenka! Fantastycznie! Gratuluje i bardzo sie ciesze!
    Paola, Pap wasza kolej ;-)

Ja dzisiaj nerwówka od rana bo mam usg o 19.00 i niby jest pozytywne nastawienie ale strach też ogromny. Trzymajcie kciuki!

Ktos wie co z paznokietkiem?
    Moze i masz racjie...faktycznie przyznaje sie,ale pisze z telefonu i jakos mi ciezko...ale skoro Ci az tak to przeszkadza bede specjialnie dla Ciebie zasiadac na kapa,zeby Cie w oczęta nie kulo az tak strasznie ;) chodz nie sadze zeby to bylo az tak wazne,raczej nie o to w tym chodzi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:31

kasienka111, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • kasienka111 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Moze i masz racjie...faktycznie przyznaje sie,ale pisze z telefonu i jakos mi ciezko...ale skoro Ci az tak to przeszkadza bede specjialnie dla Ciebie zasiadac na kapa,zeby Cie w oczęta nie kulo az tak strasznie ;) chodz nie sadze zeby to bylo az tak wazne,raczej nie o to w tym chodzi :*
    Zgadza sie tez nie uwazam zeby to mialo cos do rzeczy,tez jak z tel pisze to widze wielkie braki inaczej sie pisze na kapie ;)

Agnieszka0812, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    No mam nadzieję, że coś kiełkuje ;) zobaczymy
    Dziś śniło mi się, że byłam w ciąży z bliźniakami, na usg było widać :)
    Ale pewnie tylko dlatego, że moja koleżanka przysłała mi swoje połówkowe usg, napatrzyłam się, a potem taki sen :)
    A mi sie 2 dzien sni szkola.Dziwne,nigdy mi sie nie snila szkola.Wczoraj matme zaliczalam a dzis kontynuacjia,historia,angielski :) stresuje sie w tych snach strasznie i budze sie jakas wystraszona :)

kasienka111, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• kasienka111 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    A mi sie 2 dzien sni szkola.Dziwne,nigdy mi sie nie snila szkola.Wczoraj matme zaliczalam a dzis kontynuacjia,historia,angielski :) stresuje sie w tych snach strasznie i budze sie jakas wystraszona :)
    Sprawdz sobie w senniku moze chociasz ja w to nie wierze za bardzo, mi sie ostatnio snilo ze latalam piekny to byl sen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:05

Agnieszka0812, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    jakoś ostatnio też mi się śniła jakaś klasówka czy coś i strasznie się męczyłam, bo wiedziałam, że się nie przygotowałam, że nic nie umiem. Nie lubię jak śni mi się szkoła i jakieś zaliczenia, potem budzę się strasznie zmęczona, w ogóle nie wypoczęta :/

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    jakoś ostatnio też mi się śniła jakaś klasówka czy coś i strasznie się męczyłam, bo wiedziałam, że się nie przygotowałam, że nic nie umiem. Nie lubię jak śni mi się szkoła i jakieś zaliczenia, potem budzę się strasznie zmęczona, w ogóle nie wypoczęta :/
    No dokladnie :) obudzilam sie wystraszona,ale jakie to dziwne wszystko, wczoraj zaliczylam ta matme,obudzilam sie i pomyslalam mam spokoj hehe a dzis dalej sie meczylam z innymi przedmiotami....Obym dzisiejszej nocy nie musiala matury znowu zdawac bo sie wykoncze :)do tego strasznie wyrazne te sny i je dobrze pamietam

Agnieszka0812, kasienka111 lubią tę wiadomość

• kasienka111 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie a wiesz ze ja w ciazy mialam takie wyrazne dziwne sny.Moze to dobry znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:17

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No dokladnie :) obudzilam sie wystraszona,ale jakie to dziwne wszystko, wczoraj zaliczylam ta matme,obudzilam sie i pomyslalam mam spokoj hehe a dzis dalej sie meczylam z innymi przedmiotami....Obym dzisiejszej nocy nie musiala matury znowu zdawac bo sie wykoncze :)do tego strasznie wyrazne te sny i je dobrze pamietam
    ja za miesiąc bede właśnie odliczać do testowania ;]fiu fiu ;] nie chcem zapeszać ale mam jakieś dobre przeczucia ;D, i 3mam za ciebie kciuki ;], ajak odpukać nic się nie wykludzi z tego cyklu to bedziemy we dwie za miesiąc, we dwie to zawsze razniej ;]

Agnieszka0812, ilonia1984, kasienka111 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja za miesiąc bede właśnie odliczać do testowania ;]fiu fiu ;] nie chcem zapeszać ale mam jakieś dobre przeczucia ;D, i 3mam za ciebie kciuki ;], ajak odpukać nic się nie wykludzi z tego cyklu to bedziemy we dwie za miesiąc, we dwie to zawsze razniej ;]
    no jasne ze razniej :) ja sie wcale jakos nie nakrecam na to ze juz mam byc w ciazy,nie wiem czy moje cialko jest do tego przygotowane.Jak nie teraz to za miesiac,albo za dwa a co tam ale mam jakies dobre przeczucia tak jak i ty :) najwazniejsze jest pozytywne myslenie.Damy rade dziewczynki...wszystkie po kolei :*

kasienka111, Agnieszka0812, Aska84 lubią tę wiadomość

• kasienka111 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    no jasne ze razniej :) ja sie wcale jakos nie nakrecam na to ze juz mam byc w ciazy,nie wiem czy moje cialko jest do tego przygotowane.Jak nie teraz to za miesiac,albo za dwa a co tam ale mam jakies dobre przeczucia tak jak i ty :) najwazniejsze jest pozytywne myslenie.Damy rade dziewczynki...wszystkie po kolei :*
    Chciala bym umiec tak pozytywnie myslec :( ale nie potrafie tak dlugo sie leczylam i czekalam na to dzieciatko a tu taka porazka.Calczas mysle o tym co moglam zrobic,dlaczego ja i kiedy bede miala szanse na kolejne cudowne chwile maciezynstwa.Ciesze sie ze was tu znalazlam,podnosicie na duchu :!

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka111 wrote:
    Chciala bym umiec tak pozytywnie myslec :( ale nie potrafie tak dlugo sie leczylam i czekalam na to dzieciatko a tu taka porazka.Calczas mysle o tym co moglam zrobic,dlaczego ja i kiedy bede miala szanse na kolejne cudowne chwile maciezynstwa.Ciesze sie ze was tu znalazlam,podnosicie na duchu :!
    Kasienka to wszystko z dnia na dzien bedzie mniej bolalo.Jak mi ktos mowil 2 miesiace temu ze z czasem bol bedzie mniejszy to wkurzalam sie jeszcze bardziej,wsciekalam sie na ludzi i myslalam co wy mozecie wiedziec o tym co czuje.Mieli racjie :)Nigdy nie zapomne o moim dziecku ale trzeba sie podniesc zeby moc zawalczyc o to zeby do nas wrocilo.Zobaczysz,sloneczko sie usmiechnie do Ciebie szybciej niz myslisz i niedlugo bedziesz marudzic nam jak Cie muli i jak kreci Ci sie w glowie
    Trzymam kciukasy za Ciebie smutasku.Bedzie dobrze jak bys potrzebowala wal do mnie jak w dym :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:43

Agnieszka0812, kasienka111, kierzynka lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka111 wrote:
    To prawda, Ilonia ma rację. z czasem my też inaczej na to spoglądamy. Pierwsze dni i noce ciągnęły się niesamowicie, potem wyczekiwanie pierwszej @, wizyta po u gina. I im dalej tym czas szybciej płynie, ale czas działa na naszą korzyć zarówno na dojście do siebie fizyczne, ale i psychicznie. Mentalnie jesteśmy dojrzalsze, bo i bogatsze w kolejne doświadczenia, nie zawsze przyjemne.
    Ja miałam dwie zdrowe ciążę, nie spodziewałam się, że kolejną stracę, byłam pewna, że skoro dwójkę dzieci już mam to kolejna ciąża to tylko "formalność", a tak nie jest. Nic nie jest raz na zawsze, rutyna mnie zjadła, jednak los przytarł mi nosa. Teraz zupełnie inaczej patrzę na wiele spraw i myślę, że wszystko jest "po coś".
    Trzymam za Ciebie kciuki, nie ma smutasków, głowa do góry, cyc wypięty i do przodu! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:50

ilonia1984, kasienka111, s1985 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • kasienka111 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny jestescie wielkie.Cudowne z was kobiety trzymam za was kciuki i bede calczas trzymac :) Licze na to ze niebawem bedziemy klaskac uszami bo na waszych testach pojawia sie 2 krechy a potem jak dojde do siebie bedziemy sie razem cieszyc z mojego szczescia :) jeszcze raz poprostu dziekuje :*

ilonia1984, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę do Was dołączyć?
    Właściwie to bardzo nie chciałam się tutaj znaleźć - wolałabym zaczynać teraz drugi trymestr, ale cóż - niestety, nie wszystkie dzieci rodzą się w 40tym tygodniu.

Właśnie zaczął się mój 2cpp. Wczoraj po raz ostatni miałam w ustach termometr - w wakacje będzie miał wolne, a ja w tym czasie relaksuję się i zachodzę w ciążę ;)

Widzę, że od razu trafiłam na dobre wieści. Gratuluję świeżo upieczonym mamom, a także tym, które właściwie już zbliżają się do połowy. Obyście pojawiały się już tylko z sympatii ;)

Agnieszka0812, ilonia1984, Monkey lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Justine ja się nie nakręcam, to nie do mnie chyba było ;)

tak przepraszam juz poprawiłam :)

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis byłam na monitoringu i kicha 9dc i jest pęcherzy 9mm ): Słabo chyba i jestem w pierwszy cyklu z Clo :( mam jutro jechac z nowy na Usg glowa mnie boli juz od tego wszystkiego .

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A ja dzis byłam na monitoringu i kicha 9dc i jest pęcherzy 9mm ): Słabo chyba i jestem w pierwszy cyklu z Clo :( mam jutro jechac z nowy na Usg glowa mnie boli juz od tego wszystkiego .
    Szczerze mówiąc, to dla mnie jest jakaś czarna magia, kompletnie nie znam się na tych rozmiarach.
    Jednak wierzę,że wszystko będzie dobrze. Jeżeli jutro ma być kolejne usg. A co to jest Clo?

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka111 wrote:
    Zgadza sie tez nie uwazam zeby to mialo cos do rzeczy,tez jak z tel pisze to widze wielkie braki inaczej sie pisze na kapie ;)

Dziewczyny, nie chciałam byc upierdliwa, sama pisze na tablecie pomijajac polskie znaki i wiem że to też moze denerwowac.
    Ale Ilonia zdecydowanie milej się teraz czyta :-)
    :-*

Malina witaj. Chyba zadna z nas nie chciala sie tu znalezc, ale zobacz jakie sa tu fajne babki i kupa wsparcia.
    Wszystkie bedziemy mamuskami!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:

no ale czemu kicha? dopiero 9 dzień cyklu
    owulacja może być dzień później, jak dojrzeją
    czego się łamiesz nie rozumiem :)

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine a co tam u Ciebie?

Justine M lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ