X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po zabiegu łyżeczkowania
Odpowiedz

Ciąża po zabiegu łyżeczkowania

Oceń ten wątek:
  • malina93 Nowa

Wysłany: 20 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku we wrzesniu mialam zabieg, w 9tc okazalo sie ze serduszka przestaly bic(ciaza blizniacza). W lisropadzie pojawila sie@ odczekalismy 4 miesiace aby znowu zaczac sie starac. Staramy sie juz 3 cykl i nic... mam regularna @ co 28dni, boje sie ze cos moze byc nie tam. Czy jest ktos z podobnym problemem.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na to lekarz?miałaś robione usg po zabiegu czy wszystko tam ok?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina93, czy monitorujesz cykl albo robiłaś testy owulacyjne? Może nie wróciła Ci jeszcze owulacja po zabiegu. Czytałam, że u niektórych kobiet występuje taki problem i dostają jakieś wspomagacze.

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina93 wrote:
    W zeszłym roku we wrzesniu mialam zabieg, w 9tc okazalo sie ze serduszka przestaly bic(ciaza blizniacza). W lisropadzie pojawila sie@ odczekalismy 4 miesiace aby znowu zaczac sie starac. Staramy sie juz 3 cykl i nic... mam regularna @ co 28dni, boje sie ze cos moze byc nie tam. Czy jest ktos z podobnym problemem.
    Warto isc na wizyte sprawdzić jajeczkowanie umowić sie ja chodze w polowie cyklu lub okołoowulacji, możesz też zrobic badania w 3-5 dniu cyklu FSH LH i estradiol i 7 dni po owulacji progesteron prolaktyne ( z krwi) no i polecam temp mierzyć zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łozka. Powodzenia

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c25438bbed21e39d29f72446f1d3df9b.png

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups sorry dziewczyny nie tu miałam wkleić.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zauwazylam ten problem, ze po zabiegu byl cykl bezowu a ten to tez bez bedzie... jutro ide do gin i sie jej zapytam. Troche sie boje, ze teraz sie wszystkie juz do konca spier***i i juz sie calkiem zalamie...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładając że będę mieć regularne cykle teraz to jeśli pójdę do lekarza w 11 dc i zrobi mi usg to pewnie nie wiele będzie mi mógł powiedzieć? Np czy zbliża się owulacja?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • malina93 Nowa

Wysłany: 22 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczelam kolejny cykl :( i jestem zalamana. Za kazdym razem mam nadzieje ze sie uda. Za dwa tyg mam wizyte wiec wkoncu dowiem sie co jest grane

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja ju trafiłam , Kochane wczoraj miałam zabieg. Mówili że po zabiegu mogę krwawić przez parę dni.. ale ja już prawie nawet nie plamię, brzuch delikatnie pobolewa.. czy takie objawy są zdrowe czy niepokojące???

• ziolko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka,ja po zabiegu juz 2-go dnia nie miałam krwawienia ani plamienia, ale nadeszło 3-go dnia. Najpierw plamienie, za kilka dni krwawienie, później znów plamienie i znów krwawienie... i tak w kółko ;/ martwiłam się, że coś jest nie tak, że być może źle mnie wyczyścili, ale wczoraj byłam u lekarza i na szczęście wszystko jest ok. I dziś jakby nawet plamienia ustały.. być może to już ten prawdziwy ich koniec ;) wczoraj minęły dwa tygodnie od mojego zabiegu.

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! brzuch jak najbardziej może pobolewać, to objaw obkurczającej się macicy. Miałam takie bóle jeszcze kilka dni temu i wszystko ze mną w porządku :)

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    CLOnówka,ja po zabiegu juz 2-go dnia nie miałam krwawienia ani plamienia, ale nadeszło 3-go dnia. Najpierw plamienie, za kilka dni krwawienie, później znów plamienie i znów krwawienie... i tak w kółko ;/ martwiłam się, że coś jest nie tak, że być może źle mnie wyczyścili, ale wczoraj byłam u lekarza i na szczęście wszystko jest ok. I dziś jakby nawet plamienia ustały.. być może to już ten prawdziwy ich koniec ;) wczoraj minęły dwa tygodnie od mojego zabiegu.
    A po jakim czasie możecie zacząć ponowne starania?

• ziolko Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor powiedziała, że minimum po 5 miesiącach. Ale jeszcze pójdę do innej za jakiś miesiąc z wynikami histopat. i mam nadzieje, że pozwoli wcześniej ;) bo nie chcemy tak długo czekać.

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka dzisiaj mija mi 2 tygodnie od zabiegu, przez 5 dni miałam tylko takie żółtawe plamienia, w 5 dniu krwawienie i ból jak na @ poszlam do lekarza i dał mi antybiotyk, i leki przeciwbólowe
    dali Ci antybiotyk w szpitalu?
    od kilku dni już czysto nie mam plamień
    co do starań to niby mam czekać do września ale pójdę do innego lekarza jeszcze, zresztą pisałam wczoraj o tym w temacie aniołkowe mamy
    ja bym chciała już się starać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Zakładając że będę mieć regularne cykle teraz to jeśli pójdę do lekarza w 11 dc i zrobi mi usg to pewnie nie wiele będzie mi mógł powiedzieć? Np czy zbliża się owulacja?
    Ja byłam w 14 dc i jest duży dominujący pecherzyk... a bałam się, że coś będzie nie tak, że cykl bezowu będzie a tu taka niespodzianka :) dostaliśmy zielone światełko co do starań :) nie nastawiam się, że będzie odrazu sukces, ale wiara czyni cuda <3
    Ja zawsze powtrzałam mężowi, że nie zależnie ile się doczeka to zależy od gotowości organizmu. Lekarz musi Ci potwierdzić, że masz owu i prawidłowe endometrium. Wczoraj jak byłam u swojej ginekolog to była u niej znajoma z mężem i slicznymi bliźniakami-parka :) aż mi się serce ścisnęło :) okazało się, że oni nie mogli mieć w naturalny sposób dzieci i są to dzieci z in vitro. Zapytałam się jej jaki jest sposób na bliźniaki, ale mam tylko jeden pecherzyk niestety ;) ziolko i gosia spróbujcie u innego, powiedz, że czujesz, że chciałabyś już zacząć.. ja swojej nie powiedziałam tego wprost... chyba z wyrazu mojej twarzy to wyczytała. Powiedziałam jej, że czuje, że to jest ten moment, że natura nie daje już się uciszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:34

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wynik histo-pat i na @ na 20.06 mam wizytę u innego lekarza mam nadzieję że może pozwoli wcześniej się starać
    ale z drugiej strony wolałabym się nie nakręcać bo jak jednak zabroni to znów będę miała doła jak wczoraj

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też czekam jeszcze na wyniki i pójdę z nimi do innej pani doktor ;) chciałabym się starać już, teraz, natychmiast! ale wiem, że jednak chwilkę trzeba odsapnąć, dać czas organizmowi na regenerację. Ale jak którykolwiek z lekarzy da mi zielone światło to biorę męża i przystępujemy do działań ;P

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zżarło mi posta :(
    ja też jeśli tylko dostanę zielone światło od jakiegokolwiek lekarza to od razu zaczynam starania

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    CLOnówka dzisiaj mija mi 2 tygodnie od zabiegu, przez 5 dni miałam tylko takie żółtawe plamienia, w 5 dniu krwawienie i ból jak na @ poszlam do lekarza i dał mi antybiotyk, i leki przeciwbólowe
    dali Ci antybiotyk w szpitalu?
    od kilku dni już czysto nie mam plamień
    co do starań to niby mam czekać do września ale pójdę do innego lekarza jeszcze, zresztą pisałam wczoraj o tym w temacie aniołkowe mamy
    ja bym chciała już się starać
    nie dostałam antybiotyku, na wypisie jest napisane że po zabiegu zostałam wypisana w stanie dobrym, czekam na wyniki badań histopatologicznych. Gin przed zabiegiem powiedziała że po łyżeczkowaniu miesiączka pojawi się po 4-5tyg i już mogę zacząć starania... dziwne skoro każdy każe odczekać...

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ