Ciąża po zabiegu łyżeczkowania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
ja obecnie leże, rozmyślam, odpoczywam i staram sie pozbierać po wyszstkim...
łyżeczkowanie miałam 27maja.. [*] 6tc, finał i tak nie najgorszy, bo było podejrzenie ciąży pozamacicznej, wiec z dwojga złego na szczęście okazało się że to "tylko" poronienie...
pięknie czyta się Wasze wpisy, niektóre pisane juz kikla miesięcy temu, a pod spodem widnieja linijeczki i to bardzo podnosi na duchu ))
niby jest już po najgorszym, ale też zastanawiam się jak to będzie, kiedy skończy się obecne krwawienie, kiedy przyjdzie nast. miesiączka, jaka będzie i czy w macicy wszystko ok i wreszcie, czy następne próby przyniosą szczęśliwe rozwiązanie...
ja zdecydowałam się poczekać 2 cykle, jeśli wszystko będzie ok i oby bylo!
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, gratutuję tym którym już się udało po,
trzymam kciuki za starające się i proszę o to samo )ziolko, Mimi86 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
-
nick nieaktualny
-
Ja czekam do lipca do tego czasu powinnam być już po drugiej @ i wtedy chcę zacząć starania,
Maluszku to na pewno ciężki okres teraz dla Ciebie, ale tu na forum znajdziesz bardzo dużo zrozumienia i wsparcia,
to była Twoja pierwsza ciąża, czy masz już jakieś dzieciaczki?Maluszek, Alinkaa lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Marta też tak teraz mam że więcej jest tylko w trakcie wizyty w wc, a na wkładce prawie w cale i to już 3 dzień taki, wcześniej miałam 3 dni obfite 2/3 lekkie i 1 plamienie
Ziolko to miałaś zabieg cos jak ja około 09.05?
Lilianka super że plamienie ustało :*
ja byłam dzisiJ odebrać wyniki histopatologiczny, wszystko jest ok, pytałam tej p. dr która wydawała mi wynik czy teraz mam czeakć te 3 miesiące to powiedziała ze po pierwszej @ możemy się już starać
że 40% pierwszych ciąż obumiera z powodu złego połączenia chromosomów i że człowiek nie ma na to wpływu
Ja miałam zabieg 7 maja. Ty juz masz okres??
-
ziolko wrote:A teraz też stosowałaś tampony? można? bo ja jestem od nich uzależniona niestety ;/
Nie, tym razem nie stosowałam. Chciałam, żeby się fajnie poczyściło samo, bez zbędnego 'utrudniania' odpływu tamponem Poza tym, na wkładce było tylko małe plamienie, reszta tak jak pisałam przy wizycie w WCliliana, ziolko lubią tę wiadomość
-
no to wygląda na okres ale jakoś tak szybko co? ja jak powiedziałam gince, że po zabiegu plamiłam na zmianę z krwawieniem 2 tygodnie to stwierdziła, że na okres na pewno będę musiała czekać około 6 tygodni... a Ty ile plamiłaś po zabiegu?
-
a mnie zaczał bardziej brzuch kurczyć w dodatku jestem jednak słabawa, miałam dziś pare lepszych, optymistyczniejszych chwil, ale jak sobie to wszystko podsumowałam czuje sie jak jakiś wrak i jeszcze sie boje czy znów coś sie z tym gojeniem nie pochrzani..(Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
-
Też miałam takie obawy, powiem więcej- byłam przekonana, że źle mnie wyczyścili i strasznie się bałam, ze coś mi się stanie z tego powodu. Do ginki poszłam w wielkim stresie, jak się położyłam do usg to tak mi nogi latały ze zdenerwowania, że aż mi głupio było. A później obserwowałam jej twarz jak patrzyła na monitor i czekałam na minę przerażenia. Ale na szczęście za chwilę mogłam odetchnąć z ulgą bo stwierdziła, że wszystko ok:)
Maluszek lubi tę wiadomość
-
Maluszku a dostałaś antybiotyk?
u mnie to było tak ze przez 3 dni mialam żółte plamienia
w 5 dzień po zabiegu czułam się jak na miesiączkę lub nawet gorzej ból brzucha i kręgosłupa i krwawienie jak pierwszy dzien okresu
pojechałam do Gina powiedział że stan zapalny i że musieli mi naruszyć jajniki stad ból, dostałam antybiotyk na 10 dni plus przeciwbólowe i nospe ból przeszedl po 9 dniach od zabiegu że dałam już radę bez przeciwbólowych
plamienia mialam 11 dni
dzisiaj 22 dzień po zabieguMaluszek lubi tę wiadomość
-
dziewczyny też jesteście tak na świeżo, ale widać już że pierwsze smutki są za Wami, po sposobie w jaki o tym piszecie, widać, ze nawet tak krótki czas już cokolwiek zalecza rany na psyche... ) fajnie, mam nadzieję, ze jesio pare dni i też bede taka bardziej optymistyczna, dzieki, że mi piszecie i sie martwicie i doradzacie i pocieszacie )Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
-
Maluszku, po pierwsze ogromnie mi przykro z powodu Twojej straty.
Na pewno z dnia na dzień będzie troszkę lepiej, choć pewnie przyjdą też te gorsze dni. U mnie ostatnich kilka dni było koszmarnych, ale od wczoraj mam tylko te optymistyczne myśli w głowie - czuje się rewelacyjnie Jednak dobre myślenie to podstawa podstaw dobrego samopoczucia Polecam bardzo.gosia86, Maluszek lubią tę wiadomość