Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po zabiegu łyżeczkowania
Odpowiedz

Ciąża po zabiegu łyżeczkowania

Oceń ten wątek:
  • Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) popieram zdecydowanie,
    generalnie jestem maxymalną optymistką, więc mam nadzieje że i tym razem to ze mnie wyjdzie i szybko sie połapie, czego życze i Wam,
    byle do przodu....mamy pod górke niestety, ale musi być do przodu!

MartaAlvi, gosia86, kasienka236 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mija dzis tydzien pz i zaczyna bardziej leciec nie sa to jz tylko plamienia

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wczoraj miałaś mieć wizytę?czy coś mi się pomieszało?
    ja dzisiaj robię medycynę pracy, endokrynologa i psychologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:16

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia, ja mam dziś 3ci po zabiegu i to sie wyciszało w sumie powoli, wiec miałam nadzieje na lepszy dzień, a tu dalej skurcze, sporo krwawie i ciagle fragmentu tkanek

Ziolko a kiedy po zabiegu mialaś pierwsze USG??

te tkanki tak sie maja oczyszczać?? pierwszy dzień miałam tylko krewke, a teraz od 2 dni mi w toalecie zostaja fragmenty ze skrzepikami, nie sa duże, ale tak ma być??

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Maluszku ja skrzepów nie miałam wcale
    w dzień zabiegu dużo ze mnie leciało ale tylko ze 3 razy i takie rzadkie
    antybiotyk kupiony?
    może to jakiś stan zapalny?a to co Ci wylatuje ma jakiś zapach?bo jeśli tak i jest nie przyjemny to na pewno zapalenie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzepy i fragmenty tkanek to chyba normalne po takim zabiegu tak mi się wydaje. Za mnie przez pierwsze 3 dni bardzo dużo leciało, a w ubikacji to już wgl...
    Koniecznie ten antybiotyk zacznij brać bo to mega ważne.
    Ja pierwsze USG miałam po 1,5 tygodnia, ale to w sumie z mojego własnego widzi mi się bo tak se wizytę umówiłam, na skierowaniu chyba było, że po 3 tygodniach. Lekarka po tym 1,5 tygodnia powiedziała, że świetnie to wygląda wszystko i aż jest dumna z siebie, że tak dobrze to zrobiła bo nieco się umęczyła z tym :P

Maluszek lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę kolejną mam na 20.06 już nie chcę chodzić do innego lekarza pójdę do dr.belki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny antybiotyk kupiłam juz wczoraj na wieczór i zaczelam od podwójnej dawki ;))

u mnie wl w ubikacji leca czasem, ale nie jest tego nawet b.dużo,
    nie ma to zapachu, jedyny jaki czuje to taki żelazisty..krwisty...wiec raczej ok

dziś jeszcze załamka, bo pracodawca wysyła mnie na macierzyński 8 tyg najpewniej...dodam, że miałam zacząć pracę od 27 maja...tzn oficjalnie taka nawet jest data rozpoczęcia...ale bede próbowała skrócić, tylko nie wiedaomo czy sie da...i bedzie pewno problem z aktem urodzenia kolejna bataia z urzedem...wiedzialam ze zgłoszenie do USC nie obejdzie sie bez echa i masz...

• Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadałam dziś z Mama, dopiero dziś jej powiedziałam...okazuje sie, ze ona też miała w I ciązy poronienie w 6tc i podejrzenie przegrody macicy...
    z moim bratem cala ciaża w łóżku i plamienia, ze mna było w miare ok ;))
    4 ciąża też poronienie,
    wiec chyba moge troche odetchnać z nadzieja ze to przyczyna (u mnie też jest podejrzenie przegrody)
    można sie tego pozbyć, więc po nast @ poszerzam diagnostyke i sie zastanowie co z tym fantem dadlej zrobic..
    tak czy siak...musze mega uwazac od kiedy sie dowiem ze jest ciąża + leki :)
    troche to otucha ale i swiadmosć ze moze i tym razem mogło sie udac...ja jestem dość aktywna fizycnie...moglam tez zaszkdzic...no ale nic, na nast raz znajde sobie gin ktory mi dopilnuje i bedziemy dokladac wszelkich staran zeby utrzymac bejbe ;)) szybko robic testy i odrau sie oszczedzac na maxa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 16:29

• Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dobrze że u Ciebie już ładnie wygląda ;))) tak trzymamy, teraz już tylko dobre wieści!

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie skrzepy ale to mi sie i przy @zdarzalo wiec narazie nie panikuje w poniedzialek do gin

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Thalia ja mam tak samo z czasem, wydaje mi się że stoi w miejscu

Ja to troche mam lzej bo maz i tak na wyjazdach i jest tylko w niedziele to jakos to bedzie tylko gorzej jak juz bede mogla sie starac a jego akurat nie bedzie chyba cos wymysle zeby jednak byl w tym czasie

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia kobiety już mają swoje sposoby żeby męża w domu zatrzymać;)
    uda się nam wszystkim
    Maluszku to najważniejsze że nie pachnie brzydko, mi gin sprawdzał zapach tej wydzieliny która zostala po badaniu na wzierniku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wiem jak ja wroce do pracy to malz musi i tak przyjechac bo nasza opiekunka ma urlop od 23 czerwca i az 3 tyg to czyli mysle nie proznowac

gosia86 lubi tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek wrote:

Ziolko a kiedy po zabiegu mialaś pierwsze USG??
    Ja miałam równo po 2 tyg. USG i wszystko było ok. Od tego dnia plamienia jakby ręką odjął, czyściutko :) także chyba faktycznie wszystko w porządku.
    Teraz czekam sobie na okres, ciekawe kiedy zechce przyleźć... ;)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze stwierdzić że dziś już nawet nie mam plamienia oby juz nic nie było i @ przyjdzie dokładnie bo trzeba się zacząć starać

• Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia a czy u Ciebie te krwawienia były też z bólem??
    martwi mnie ten ból...u mnie,
    może jutro bedzie lepszy dzien...
    ja @ mialam w sumie czasem mocno bolesne, wiec licze na to że i tu tak poprostu dlatego jest, gin powiedział mi że po zabiegu mam mieć jak @
    chociaz przy @ ból zwykle 1-2 dni a tu już 4ty i dalej ciśnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie tak bardzo tak jak by na @ nic wielkiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż zaraz po bolą mnie brzuch tak trochę inaczej ale myślę że to macica wracała do normy

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane miałyście po zabiegu przed @ takie bóle w krzyżu? Na razie czekam na weekend bo druga @ ma przyjść, ale w tym cyklu sumiennie się staraliśmy o ciążę i zobaczymy czy się udało. Ale zastanawia mnie ten ból w krzyżu, pamiętam jak w szpitalu podali mi tabletki poronne to mam ten najgorszy rodzaj bólu czyli krzyżowy... i boję się, że przez całą ciąże będzie mnie bolał krzyż... choć jestem w stanie wiele znieść dla dziecka..

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ