Ciąża po zabiegu łyżeczkowania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy wiecie, ale można dostać 8 tyg. urlop macierzyński płatny 100% (tak jak zwolnienie ciążowe). Ja po poronieniu z takiego skorzystałam co pozwoliło mi w pełni odzyskać siły przed powrotem do pracy. O tym jakie formalności i i dokumenty są wymagane wyczytałam na stronie www.poronienie.pl w zakładce "prawo".
PozdrawiamMarianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualny
-
Nie jestem z DE.
Mi stara położna powiedziała że jak chcę zajść to im szybcirj tym lepiej zabieg miałam 8 maja czekam na @ i w czerwcu starania, gin też mi kazał trzy @ czekać ale pozwolił współżyć po pierwszej więc realne ryzyko pozwolił podjąćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 18:45
moka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,wlasnie wracam z Izby Przyjec.W prawdzie to dopiero 5 tyg i 2 dni wg USG,ale dzis wrocilo
Brazowe plamienie od kilku dni mam bole pochwy i z tylu na wysokosci posladkow...lekarz niechetnie wykonal badanie (wczesna ciaza + niebezpieczne naswietlanie),ale ostatecznie sie zdecydowal,.Na wyniku napisane jest"w jamie macicy pecherzyk ciazowy z widocznym wezlem zarodkowym GS 12,1 co odpowiada 5tyg2 dni.Zalecenie:odlozyc luteine,przyjmowac 4 x duphaston i lezec plackiem.Tak sie boje.Wszystko mnie boli... Prosze, 3majcie kciuki za mojego kropeczka! -
nick nieaktualny
-
Trzymamy kciuki za mamę i za kropka! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Wiele dziewczyn ma plamienie w ciąży, a nic złego się nie dzieje i lekarze nie potrafią wyjaśnić skąd taki stan rzeczy. Bądź dobrej myśli bo to najważniejsze!!1 :*
-
Liliano bądź dobrej myśli. Ja całym sercem jestem z Tobą i trzymam kciuki za Twojego dzidziusia. Leż, odpoczywaj i nie martw się. Tak jak mówią koleżanki - plamienia często występują w ciąży. Trzymaj się i myśl pozytywnieCórka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014) -
Lilianko a na ból pozwolili Ci brać Nospę?? mi mówili że jak boli to mogę brać
dziwi mnie tylko że kazał Ci odstawić luteinę, ja dostałam lutinę dodatkowo do dupka, ale lekarze na pewno wiedzą co robią
Leż i odpoczywaj, pomodlę się dziś za Ciebie i Twojego Maluszka -
Dziekuje dZiewczynki niestety lekarze nie wspominali nic o nospie sam bol fizyczny jest do zniesienia,tyle ze daje o sobie przypominac.Stresuje mnie to ale caly czas wierze-ogladam tv,czytam ksiazke...czekamy na to malenstwo
ziolko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduje sie:) odpukac dzis plamienie ustalo,ale jak to mowia"nie chwal dnia przed zachodem slonca" bol z tylu tez delikatniejszy,prawie nie odczuwalny.Jedynie takie klucie w pochwie i okolicach daje o sobie znac...a co u Was? Dziekuje Mimi
ziolko, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Oj znam to zniecierpliwienie i czekanie na pierwszą @, bywa naprawdę cieżko W życiu nie sądziłam, że tak będę za nią tęsknić...
U mnie przyszła po 27 dniach od zabiegu. Najpierw 1,5 dnia było w sumie niewielkie plamienie, potem się trochę rozkręcilo i znów plamienie. Taki dziwny ten okres był, bo lało się tylko przy wizycie w WC a tak to male plamienia tylko. Ale tak naprawdę to nie wiem, może to u mnie normalne ale cieżko powiedzieć bo od X lat stosuję tampon.
ziolko, jeszcze chwila i nadejdzie, nie martw sięWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:53
ziolko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta też tak teraz mam że więcej jest tylko w trakcie wizyty w wc, a na wkładce prawie w cale i to już 3 dzień taki, wcześniej miałam 3 dni obfite 2/3 lekkie i 1 plamienie
Ziolko to miałaś zabieg cos jak ja około 09.05?
Lilianka super że plamienie ustało :*
ja byłam dzisiJ odebrać wyniki histopatologiczny, wszystko jest ok, pytałam tej p. dr która wydawała mi wynik czy teraz mam czeakć te 3 miesiące to powiedziała ze po pierwszej @ możemy się już starać
że 40% pierwszych ciąż obumiera z powodu złego połączenia chromosomów i że człowiek nie ma na to wpływu