X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Malina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    O i moje całe dobre nastawienie szlag trafił... Mam 18 dc. W poniedziałek byłam na monitoringu pęcherzyk miał 17 mm dzisiaj 16 i dalej jest. Nie pękł.... A moje temperatury pokazuje że owu się odbyła w poniedziałek.... Jak to zinterpretować? A i jeszcze przeszłam w 2 fazę cyklu bo coś tam mam....

Pęcherzyk się zmniejsza to moze za chwile pęknie. Może dłuższy cykl.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    O i moje całe dobre nastawienie szlag trafił... Mam 18 dc. W poniedziałek byłam na monitoringu pęcherzyk miał 17 mm dzisiaj 16 i dalej jest. Nie pękł.... A moje temperatury pokazuje że owu się odbyła w poniedziałek.... Jak to zinterpretować? A i jeszcze przeszłam w 2 fazę cyklu bo coś tam mam....

Sylwia pokaż wykres pogdybamy :)
    U mnie w tym miesiacu nie pękł więc kontrola czy się wchłonie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam pokazać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A jak mam pokazać?
    A gdzie prowadzisz wykres temperatur?
    Na forum staraniowym wrzucamy zawsze na strone https://naforum.zapodaj.net
    Dajesz zdjecie wybierasz najwieksza rozdzielczość a potem kopiujesz 3 link:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b95cd566ed6.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać? Tu na stronie prowadzę i w aplikacji innej jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Sylwia pokaż wykres pogdybamy :)
    U mnie w tym miesiacu nie pękł więc kontrola czy się wchłonie
    A mi nic nie mówiła że kontrola czy się wchlonie ale w poniedziałek idę do mojego gin prowadzącego to zrobi usg i sprawdzi. Powiedziała jedynie ze owulacji nie było i przeszłam w 2 fazę

• Martyna121 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lepiej w ogole nie monitorować tej owulacji ?? Tylko starać się I mniej stresowac tym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna121 wrote:
    A nie lepiej w ogole nie monitorować tej owulacji ?? Tylko starać się I mniej stresowac tym?

Ja nigdy nie miałam. A staram się już dosyć długo i jeśli nie mam owulacji? To bez sensu się starać kolejny rok dwa i brać leki nie mając owulacji?

Wysłany: 9 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam gdzies niedoczytac, że w ogole nie masz owulacji . Eh.. Jak nie urok to sraczka . Moja przyjaciółka ma termin na 24 teraz ,tez jest w ciazy i tez miala problemu z owulacja . Miała stymulowanie ,jakies leki , monitoring .. poszla do gina I się okazało że rzekomo pecherzyk nie pękł I owulacji nie było . W terminie miesiaczki nie dostała I myślała że po prostu to jakies zaburzenia hormonalne . Nic z tym nie robiła ,A po dwóch tygodniach niecałych zrobila test i od razu pozytywny . Oni się na na nic nie nastawiiali juz . 5 dni później lekarz prywatnie umówiony I sie okazalo ze jest pecherzyk W macicy juz z żółtkiem . Ja nie wiem ,ciezko jest chyba o dobrego lekarza . Ja już im nie ufam . Wszystko na odpierdziel. Jak mialam te pierwsze usg zanim zobaczyli pecherzyk .. usg od niechcenia ,nic nie mówili .. Musiałam o wszystko pytac . . A pojechałam z bólami . Mialam szczęście że teraz na dyżurze trafiłam na na prawde ogarnięta ginka. Nie wiem czy to zależy od sprzętu , lekarzy czy co .. W każdym razie dziewczyna w szoku że zaszła w ciążę ( oczywiscie zmieniła lekarza)i jest ok

Wysłany: 9 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych badań nie robiłam przed kolejnym zajściem w ciążę . A chciałam . Pojechalam zdjąć szwy do poradni Patologi Ciazy , do lekarki ktora w sumie znała ta cała sytuacja bo też w Cp mialam u niej wizyty a potem byla przy mnie w szpitalu . Powiedziała ze zadnych badan tylko sie starać intensywnie chociaz to I tak dla mnie dziwne bylo . Nie dość że jeden jajowod , to bylam pewna że owulacji pewnie przez długi czas nie będę mieć nie wspominając już o miesiaczce . Nie wiem czy oni mi wtedy podczas zabiegu sprawidzili ten jajowod czy drozny czy nie . Nie mam pojęcia . Niczego się nie dowiedziałam. Ciężko mi nawet o dobrego lekarza . Jeszcze żadnego nie wybrałam . Mam tylko jakies usg 12go A potem 21 w poradni patologi ,z tym ze nie bede tam ciazy prowadzić bo mam za daleko by dojechac . Ja nie wiem co Ci powiedzieć Bo nie mam na ten temat zielonego pojęcia 😐 nie miałam problemów raczej z owulacja . Też się martwię bo wszystko jeszcze przede mną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia sorki, że dopiero odpisuje, no niestety cykle bezowulacyjne też się zdarzają.
    Moim zdaniem warto następny cykl sprawdzic.

U mnie ta teraz przyblokowana owulacja byla z lewego jajnika, czyli z tej strony co cp, więc chce sprawdzić, czy jest ona naprzemienna czy ten lewy jest jednak dominujący.

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki.
    Prolaktyna 18 a była 35
    Progesteron 10.2 (22dc)
    Toksoplazmoza ujemna jedna i druga...
    Kortyzol 14
    Wit b12 440
    Wit D 25oh 16.6
    PC ana nie ma wyniku jeszcze

Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mam już wyniki.
    Prolaktyna 18 a była 35
    Progesteron 10.2 (22dc)
    Toksoplazmoza ujemna jedna i druga...
    Kortyzol 14
    Wit b12 440
    Wit D 25oh 16.6
    PC ana nie ma wyniku jeszcze

Co myślicie?

Prolaktyna ok :) z tokso się cieszę :) , prog trochę niski, ale jeśli był cykl bezowulacyjny to nie ma co się dziwić.
    Na reszcie się nie znam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Prolaktyna ok :) z tokso się cieszę :) , prog trochę niski, ale jeśli był cykl bezowulacyjny to nie ma co się dziwić.
    Na reszcie się nie znam.

Może powinnam brać coś na progesteron. Muszę go dopytać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Może powinnam brać coś na progesteron. Muszę go dopytać

sylwia tak w ogóle to zapraszam na nasze forum staraniowe, świetna grupa wsparcia, co miesiąc zmieniamy w zależności od testowania:) obecny temat to marzec-miesiąc dwóch kreseczek

tam są mistrzynie od analizy wyników:)

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/marzec-miesiac-dwoch-kreseczek,17586,112.html?sd=1

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    sylwia tak w ogóle to zapraszam na nasze forum staraniowe, świetna grupa wsparcia, co miesiąc zmieniamy w zależności od testowania:) obecny temat to marzec-miesiąc dwóch kreseczek

tam są mistrzynie od analizy wyników:)

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/marzec-miesiac-dwoch-kreseczek,17586,112.html?sd=1
    Ooo to muszę wejść :)

Wysłany: 14 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , nie zaglądałam tutaj dawno . Trochę mi sie na głowę zwalilo ale mialam dac znac co i jak . . Szkoda że zdjęcia nie można wrzucić . Bylam na takim prawidzimy usg hehe . Juz na normalnej wizycie , jest pecherzyk zoltkowy I zarodek . Początkowo lekarz nie widział zarodka I powiedzial ze tak moze jeszcze byc ni ciaza odpowiada 6 tygodni ,na szczęście znalazł dzidzisia . Tak to zmierzyl ze tylko kreche tam widze 😅 miedzy 0.34 cm. 💗💗

Malina, syllwia91, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzy * sorki ale słownik przeinacza . Dostałam skierowanie na badania . Jutro idę to porobić

• Malina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna cudowna wiadomość🥰

age.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ