X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn1 wrote:
    Cześć dziewczyny, miesiąc temu przeszłam laparoskopowe usunięcie ciąży pozamacicznej jajowodowej. Powiedzcie mi czy wam też lekarz szybko pozwolil wrócić do stymulowania cyklu i starań ?
    Może macie jakiegoś ginekologa do polecenia w Krakowie, który zajmuje się tematyką niepłodności i jednocześnie ogarnia tematy CP. Bardzo bym chciała skonsultować ten szybki powrót do starań z innym ginekologiem.
    Hej, mnie lekarz powiedział, że skoro to pierwsza cp, i nie ma żadnych wskazań do leczenia, to można po 1 miesiaczce. Ale jednocześnie zalecał, żeby jednak zrobić to badanie drożności jajowodów po okolo 3 miesiącach po operacji, tak żeby mieć pewność.

Annn1 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l
    Starania od 08.2020

- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    - 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
    - 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    - 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    - 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    - 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
    _________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    - 10.02.2025 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    - 08.03.2025 transfer FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard) ❌️
    - 08.04.2025 transfer FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard) ❌️
    Zostały ❄️❄️❄️🥹
  • P_ulin_ Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn1 wrote:
    Cześć dziewczyny, miesiąc temu przeszłam laparoskopowe usunięcie ciąży pozamacicznej jajowodowej. Powiedzcie mi czy wam też lekarz szybko pozwolil wrócić do stymulowania cyklu i starań ?
    Może macie jakiegoś ginekologa do polecenia w Krakowie, który zajmuje się tematyką niepłodności i jednocześnie ogarnia tematy CP. Bardzo bym chciała skonsultować ten szybki powrót do starań z innym ginekologiem.

Ja 10 stycznia 2024r. miałam laparoskopie bez usunięcia jajowodu. Jestem po wizycie po pierwszej miesiączce która przyszła 28 dni po zabiegu. Lekarz powiedział że nie ma się do czego przyczepić, jestem okazem zdrowia. Stwierdziliśmy z lekarzem, że dla własnego bezpieczeństwa w kwietniu jestem wstępnie umówiona na drożność jajowodów i po tym możemy zacząć się starać jak wyjdzie dobrze. Jesteśmy po stracie drugiego dziecka (pierwsze w 23tyg ciąży) i też była to ciąża z prawej strony.

• Annn1 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja miałam robioną drożność w cyklu w którym właśnie zaszłam w CP. Kilka dni przed owulacją była właśnie robiona drożność. Oba jajowody były niby drożne. W wyniku histopatologicznym jaki dostałam po usunięciu jajowodu była informacja o jakiejś jamce przylegającej do jajowodu wielkości 1 cm. Nie wiem czy utworzyła się ona po drożności czy w wyniku CP... Nie wiadomo co to mogło być. Niby w trakcie laparoskopii oglądali mi drugą stronę czy nie ma zrostów i czy jajnik jest ok. I nic niepokojącego nie znaleźli.
    Trochę uspokoilyscie mnie tym, że podobnie mówili wasi lekarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 19:13

• Ww Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czego to zależy ze jednym z nas już w szpitalu mówią o drożności a innym nie? Pytałam na kontroli o badania i usłyszałam ze nic nie potrzeba robić. W szpitalu tez nikt nie wspomniał a wiem że innym dziewczynom wspominano i teraz w sumie się zastanawiam czy robić czy nie i od czego to zależy

• ALA Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy po usunięciu ciąży pozamacicznej z jajowodem laparoskopo kontrolowalyscie poziom BETA HCG ? Mi w szpitalu przy wypisie nic o tym nie mówiono. W ogóle na karcie mam napisane, że na kontrolę do lekarza mam się udać 2-4 tygodni po zabiegu. Czy to nie za późno? W szpitalu po zabiegu nie zrobili mi żadnych badań. Ani usg ( w ogóle możliwe jest usg zaraz po laparoskopi?) Ani nie oznaczali BETA HCG. Zrobili tylko mocz i morfologie. Czy wystarczy jak wykonam zwykły test ciążowy? Zabieg miałam tydzień temu i BETA wynosiła wtedy 900. W ogóle tego lekarza, który mi wykonywał zabieg akurat nie było jak mnie wypisywali do domu , nie wiem nawet czy oglądali mój drugi jajowod. Chciałabym starać dalej się o dziecko, ale pewnie dla pewności będę musiała znowu wykonać drożność? Miałam ten zabieg pół roku temu i mimo, że jajowody były drożne to bardzo niemiło go wspominam. Czy ten zabieg usunięcia jajowodu prawego z ciążą ektopia mógł spowodować zrosty w jajowodzie lewym? Na wypisie miałam napisane: usunięto jajowod lewy. Zniszczono zmianę otrzewnej. Uwolniono zrosty .
    Bardzo się martwię, W sumie to nic nie wiem, a W szpitalu dostałam tylko wypis do ręki i do widzenia.

2016: poronienie 8 tydz.💔
    2017: cc synek ❤️👣
    2020: poronienie 11 tydz., 💔łyżeczkowanie
    2024: ciąża pozamaciczna, usunięty prawy jajowod 💔
    2025: poronienie 6 tydz. 💔
  • NN Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostałam zalecenia badania bety, po tygodniu czy jakoś tak miałam przyjść na ściągnięcie szwów, USG nie miałam, ale mi zabieg robiła lekarka, która prowadziła mnie w klinice i wszystko mi powiedziała po zabiegu, że właśnie obejrzała mnie przy okazji kamerką i wszystko wygląda ok. Ale Ty piszesz o ciąży cp z prawej strony, a o usunięciu lewego? Czy to błąd na wypisie? Może zadzwoń do tego szpitala i zapytaj kiedy ten lekarz ma dyżur i spróbuj się z nim skontaktować czy to tel czy pójdź, podejrzewam, że znajdzie 5 min na rozwianie Twoich wątpliwości

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • ALA Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przepraszam. Chodziło mi o prawy jajowod. Usunęli mi prawy. Chciałam właśnie wiedzieć czy taki zabieg ogólnie mógł doprowadzić do powstania zrostow w tym lewym, teoretycznie zdrowym jajowodzie. Dużo dziewczyn właśnie pisze, że im zalecano po tym zabiegu sprawdzenie drożności tego drugiego jajowodu. Ja miałam ten zabieg pół roku temu i nawet się natknęłam w Internecie na takie stwierdzenie, że to właśnie zabieg drożności jajowodow może być czasami przyczyną ciąży pozamacicznej. Boję się zatem , że jeżeli zrobię drożność tego drugiego to tą ciąża ektopowa się powtórzy w tym drugim jajowodzie. Obawiam się, że ten lekarz, który robił mi zabieg nie będzie już nawet pamiętał jak to u mnie w środku wyglądało. Tymbardziej, że w tym samym czasie też była dziewczyna z tym samym problemem i też on ją operował. Chociaż z drugiej strony myślę, że skoro już dostają się tam do środka to chyba normą jest, że sprawdzają też tą drugą stronę, właśnie na wypadek kolejnej cp.
    W ogóle moja sytuacja jest beznadzieja. Po ostatnim poronieniu 3 lata nie mogłam zajść w ciążę. Kiedy zaszlam okazało się, że to cp o jestem bez jajowodu.

• Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Tak, przepraszam. Chodziło mi o prawy jajowod. Usunęli mi prawy. Chciałam właśnie wiedzieć czy taki zabieg ogólnie mógł doprowadzić do powstania zrostow w tym lewym, teoretycznie zdrowym jajowodzie. Dużo dziewczyn właśnie pisze, że im zalecano po tym zabiegu sprawdzenie drożności tego drugiego jajowodu. Ja miałam ten zabieg pół roku temu i nawet się natknęłam w Internecie na takie stwierdzenie, że to właśnie zabieg drożności jajowodow może być czasami przyczyną ciąży pozamacicznej. Boję się zatem , że jeżeli zrobię drożność tego drugiego to tą ciąża ektopowa się powtórzy w tym drugim jajowodzie. Obawiam się, że ten lekarz, który robił mi zabieg nie będzie już nawet pamiętał jak to u mnie w środku wyglądało. Tymbardziej, że w tym samym czasie też była dziewczyna z tym samym problemem i też on ją operował. Chociaż z drugiej strony myślę, że skoro już dostają się tam do środka to chyba normą jest, że sprawdzają też tą drugą stronę, właśnie na wypadek kolejnej cp.
    W ogóle moja sytuacja jest beznadzieja. Po ostatnim poronieniu 3 lata nie mogłam zajść w ciążę. Kiedy zaszlam okazało się, że to cp o jestem bez jajowodu.

nie pisz głupot, Twoja sytuacja nie jest beznadziejna, masz jeszcze drugi jajowód.
    Podczas laparoskopii rzadko lekarze sprawdzają drugi jajowód. Jesli miałaś robioną drożność i było wszystko ok i zaszłaś w Cp to porponuję przyjrzeć się immunologi i sprawdzić macicę od środka. Histeroskopia z wycinkami w kierunku zapalenia endometrium.

Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟

brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌

histeroskopia/ ANA3/ AMH 3,91/ trombofilia/ PAI-1/ cd138/ cd56 ✅

On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
    nasienie ✅
    Hla-c: c2c2 ❌

12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF
    2 transfer - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔

Cross-match 7% , allo-mlr 25.9% ✅

3 transfer - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard ❌

4 transfer - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard ❌

Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol

5 transfer - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔

III IVF - 01.2025
  • ALA Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, zdaję sobie sprawę, ze sa kobiety w dużo gorszej niż ja sytuacji. Przepraszam. Korzystaliśmy z mężem z pomocy kliniki niepłodności. Lekarz na ostatniej wizycie, gdzie okazało się,że wyniki męża są dobre, moje wyniki również, A jajowody drożne, zaproponował nam inseminacje. Czułam jednak, że można by zrobić dużo więcej w kierunku mojej diagnostyki. Tak właśnie jak piszesz immunologia, genetyka ( jestem po 3 poronieniach). Nie chce robić badań na własną rękę.
    Teraz znajoma poleciła mi dr Pabiana z Krk. Jestem do niego umówiona pod koniec marca.

• ALA Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu w 12 tyg ciąży miałam zabieg łyżeczowania .to właśnie od tego czasu , już 3 lata, nie mogłam zajść w ciążę. Może to tutaj powinnam poszukać przyczyny. Wszystkie 3 ciążę wcześniej udały się za pierwszym razem. Może to jakiś stan zapalny po łyżeczowaniu np. Endonetrium . Trochę o tym poczytałem.
    Czasami to Wy dziewczyny na forum jesteście w stanie nakierowac bardziej niż lekarz.
    Dziękuję.

• NN Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Mi chodziło bardziej o sprawdzenie pod kątem endometriozy itp jamy macicy, jajo wody to miałam sprawdzaną drożność, ale moja ciąża pozamaciczna była z ivf więc zarodek powędrował w drugą stronę totalnie ( z macicy w stronę jajnika). Może Cię to pocieszy, ale moja obecna ciąża jest po wielu latach walki, 4 pełnych procedurach ivf, w tym cp i pustym jaju. Usłyszeniu, że nasze są bliskie zeru nawet przy ivf- sugerowanie adopcji zarodka, a jednak nam się udało naturalnie i to z jąkania gdzie nie mam jajowodu, tylko każdy przypadek jest inny, ale wydaje mińskie, że ten mój przypadek czasami daje taką iskierkę nadziei. My z mężem już się pogodziliśmy, że nie dane nam zostać rodzicami, chociaż w sumie ja ciągle wierzyłam, że nam się uda i jakoś tak wyszło, że się udało

Mq1991 lubi tę wiadomość

19.10 ♥️ 96 uderzeń
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155

age.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Ja po poronieniu w 12 tyg ciąży miałam zabieg łyżeczowania .to właśnie od tego czasu , już 3 lata, nie mogłam zajść w ciążę. Może to tutaj powinnam poszukać przyczyny. Wszystkie 3 ciążę wcześniej udały się za pierwszym razem. Może to jakiś stan zapalny po łyżeczowaniu np. Endonetrium . Trochę o tym poczytałem.
    Czasami to Wy dziewczyny na forum jesteście w stanie nakierowac bardziej niż lekarz.
    Dziękuję.
    Powiem Ci tak, ja się starałam o ciążę z 2 lata, potem zaszłam w ciążę (oczywiście pozamaciczną). Żaden lekarz nie zlecił mi przez te dwa lata żadnych badań. Po roku po cp trafiłam do lekarza specjalizującego się w leczeniu niepłodności i po usg stwierdził że mam w macicy polip, który moze uniemożliwiać zapłodnienie (wczesniej regularnie się badalam, nikt niczego nie zauwazyl). Zlecił mi badania hormonalne i zrobił histeroskopię podczas której okazało się że poza polipem miałam też zrosty (niewiadomego pochodzenia). Podobno gdyby tego nie zrobił, szanse na ciążę (nawet w wyniku in vitro) byłyby mniejsze. Co prawda od czasu histeroskopii nie zaszłam jeszcze w ciążę, ale mam wrażenie że chociaż ktoś próbuje znaleźć przyczynę niepłodności I coś z nią zrobić. Jak miałaś łyżeczkowanie to z tego co wiem po lyzeczkowaniu takie zrosty też mogą się zrobić. Mam wrażenie, że znalezienie dobrego lekarza, który nie olewa problemu to już połowa sukcesu.

👱‍♀️ 33l👦🏻35l
    Starania od 08.2020

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 08.03.2025 transfer FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard) ❌️
    - 08.04.2025 transfer FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard) ❌️
    Zostały ❄️❄️❄️🥹
  • dominikaa Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu nie traciłam czasu i w dni płodne z moim postaraliśmy się 4 razy. Teraz jestem tydzień po owulacji, i czuję ból w prawym jajowodzie, jedynym, który mi został. Bardzo się obawiam, nie wiem czy to ciąża, czy może coś przedmiesiączkowego, ale obawiam się, że jeśli ciąża, to że kolejna cp. Nie zrobiłam tej drożności i teraz szaleję. Jak myślicie czy mogę już pójść na badanie bety??

• Niestandardowa Nowa

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Szybkie pytanie,
    Leżę w szpitalu z podejrzeniem ektopowej,
    Beta 1000 później 650 później 540 co dwa dni
    USG Macica czysta jajnik jajowody czyste zatoka Douglasa czysta... Nie krawie, przyjechałam z silnym bólem po stronie prawego jajnika teraz jest git... Czy ktoś ma jakieś pomysł bo lekarzom już brakuje? czy można poronić nie krwawiąc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 20:52

• dominikaa Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestandardowa wrote:
    Hej. Szybkie pytanie,
    USG Macica czysta jajnik jajowody czyste zatoka Douglasa czysta... Nie krawie, przyjechałam z silnym bólem po stronie prawego jajnika teraz jest git... Czy ktoś ma jakieś pomysł bo lekarzom już brakuje? czy można poronić nie krwawiąc?

Raczej na pewno nie można poronić nie krwawiąc. Ciąża pozamaciczna z tego co ja wiem, może i mogę się mylić, ale jest wstanie się wchłonąć jesli znajduje się gdzieś poza jajowodami, jajnikami, szyjką, macica itd. Czytałam o przypadkach dziewczyn wypuszczanych do domu, bo beta spadała i ciąży nie było widać nigdzie.
    A bóle już minęły? Ból w konkretnym miejscu też opisałaś, wiec ciężko powiedzcie czy lekarze nie widzą po prostu.

Niestandardowa lubi tę wiadomość

• ALA Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestandardowa wrote:
    Hej. Szybkie pytanie,

Ja jak byłam teraz w szpitalu z cp to moja beta wyjściowo wynosiła 1300. Potem zaczęła spadać dość konkretnie. Zatrzymala się na 600 i lekarz stwierdził, że nie ma na ci czekać. Byłam w tym czasie badana przez kilku różnych lekarzy. Jedni zauważyli ja odrazu, inni nie mogli znaleźć. Być może zależy to też od umiejętności czytania obrazu USG przez danego lekarza . Jedni radzą sobie z tym lepiej, inni gorzej. Nie wiem.

Niestandardowa lubi tę wiadomość

• ALA Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikaa wrote:
    Ja w tym cyklu nie traciłam czasu i w dni płodne z moim postaraliśmy się 4 razy. Teraz jestem tydzień po owulacji, i czuję ból w prawym jajowodzie, jedynym, który mi został. Bardzo się obawiam, nie wiem czy to ciąża, czy może coś przedmiesiączkowego, ale obawiam się, że jeśli ciąża, to że kolejna cp. Nie zrobiłam tej drożności i teraz szaleję. Jak myślicie czy mogę już pójść na badanie bety??

Ja czytałam, że badanie drożności jajowodow może być jedna z przyczyn cp. Ja miałam drożność 6 miesięcy przed cp. Wszystko było ok chociaż badanie było dla mnie bardzo bolesne. Boję się kolejnego.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikaa wrote:
    Nie wiem czy tydzień po owulacji to jeszcze nie za wcześnie na betę. Ja bym osobiscie pewnie poczekała do terminu miesiączki.

👱‍♀️ 33l👦🏻35l
    Starania od 08.2020

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    Zostały ❄️❄️❄️🥹
  • NN Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Ja czytałam, że badanie drożności jajowodow może być jedna z przyczyn cp. Ja miałam drożność 6 miesięcy przed cp. Wszystko było ok chociaż badanie było dla mnie bardzo bolesne. Boję się kolejnego.
    To jeśli się boisz to jej nie badaj, nigdy nie słyszałam, aby badanie drożności mogło powodować cp chyba, że z badania wynika, że jajowód nie jest drożny. Mniej bolesne jest odpłatne badanie hycosy, tak na prawdę mnie wcale nie bolało, ale to też dlatego, ze nie było nic żadnych zrostów, problemów. Decyzję czy chcesz badać czy nie zależy do Ciebie, jeżeli to badanie ma spowodować, że ciągle się będziesz martwić i nakręcać, że teraz masz niedrożny jajowód i znowu będzie cp to może rzeczywiście je sobie odpuść

19.10 ♥️ 96 uderzeń
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155

age.png
  • Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Masz rację, zdaję sobie sprawę, ze sa kobiety w dużo gorszej niż ja sytuacji. Przepraszam. Korzystaliśmy z mężem z pomocy kliniki niepłodności. Lekarz na ostatniej wizycie, gdzie okazało się,że wyniki męża są dobre, moje wyniki również, A jajowody drożne, zaproponował nam inseminacje. Czułam jednak, że można by zrobić dużo więcej w kierunku mojej diagnostyki. Tak właśnie jak piszesz immunologia, genetyka ( jestem po 3 poronieniach). Nie chce robić badań na własną rękę.
    Teraz znajoma poleciła mi dr Pabiana z Krk. Jestem do niego umówiona pod koniec marca.

jeśli masz na koncie poronienia to zrób też badania w kierunku trombofilii

https://www.testdna.pl/przyczyny-poronienia/trombofilia-badanie-przyczyny-poronienia/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIgbi07vXAhAMVGiwGAB0aTwejEAAYASAAEgKtMPD_BwE

Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟

brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌

histeroskopia/ ANA3/ AMH 3,91/ trombofilia/ PAI-1/ cd138/ cd56 ✅

On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
    nasienie ✅
    Hla-c: c2c2 ❌

12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF
    2 transfer - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔

Cross-match 7% , allo-mlr 25.9% ✅

3 transfer - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard ❌

4 transfer - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard ❌

Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol

5 transfer - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔

III IVF - 01.2025
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ