Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara u mnie trwało to około tygodnia, tak jak okres. Ale krwawienie było dużo bardziej obfite, nawet mogę powiedzieć, że lało się ze mnie. No i bardzo bolał brzuch. Najgorsze były skurcze. Ale ten mocny ból miałam tylko dwa dni. Wszystko można przeżyć...
U mnie rozkręciło się na dobre. Wczoraj tak mnie bolał brzuch... Tabletki poszły w ruch. -
nick nieaktualnyO kurde. A ta autoszczepionka załatwi wszystko? Biorąc ją, nie bedziesz musiała już łykać duphastonu i innych? Lekarstwa są drogie, zwłaszcza duphaston (ja za lekarstwa na 10 dni podtrzymania ciąży wydałam 200 zł).
Ja wczoraj też byłam u lekarza, wspaniałego! Uwielbiam go. Jest młody, wszystko dokładnie opisuje, daje skierowania na wszystko o co poproszę. Prawie się już oczyściłam, jajowody i jajniki piękne. Co ciekawe, mam tyłozgięcie macicy - pierwszy raz to usłyszałam, ale wyjaśniałoby to bolesne miesiączki, ból pleców i często dyskomfort podczas współżycia.
Piersi nie bolą, brzuch już też nie. Ogólnie ten okres był dziwny, inny niż zawsze. Myślałam, że będzie się ze mnie lało, a tu tylko gęsty kisiel. No, ale najważniejsze, że wszystko idzie ku dobremu, a gdy beta spadnie do zera, możemy znowu zacząć się starać. Co ciekawe, ten lekarz powiedział, że to raczej nie była ciąża pozamaciczna. Z jednej strony ulga, a z drugiej myśl, że znowu wadliwy plemnik zapłodnił moje jajco, dlatego ciąża tak szybko obumarła. Mąż ma wysoką fragmentację DNA plemników.
W ramach odpoczynku i odreagowania od tego wszystkiego, planujemy krótki urlop na Malcie. Byliśmy w zeszłym roku i się zakochałam. Zapragnęłam polecieć tam ponownie. A że w ciąży nie jestem, nie wiadomo czy i kiedy znowu będę... więc warunki podróżnicze sprzyjają.
Paulina, dobrze, że w końcu przyszła! Czekanie, niepewność są najgorsze. Chyba nawet ból fizyczny w takim momencie jest nawet ulgą, bo to znak, ze zaraz to się zakończy i można zacząć myśleć "co dalej". -
Paulina_2603 wrote:Jak tak wyglądają skurcze porodowe, to sobie tego nie wyobrażam
Boli jak cholera
przytulam
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj dostalam @ale dlugo to nie potrwa bo dzisiaj zostala mi ostatnia biala tabletka. Ja czara rowniez mam tylozgiecie macicy zawsze przy @i stosunku bol. Aczkolwiek teraz przy @ nie boli mnie tak jak przed laparoskopia. Jesli chodzi o autoszczepionke to naprawde nie wiem co zrobic moja poerwsza ciaza skonczyla sie w 6 tyg czyli na poczatku druga byla zle zagniezdzona i bardziej nastawiam sie na te autoszczepienia bo boje sie ze znowu bedzie to samo a przy ostatniej ciazy moglam umrzec
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySung dokladnie z tej strony tez mam a dodatkowo Pani patrzyla jeszcze do ksiiazki pije ziolka O.Sroki ale to tak na 3 miesiace potem zmieniam na Klimuszke:) dostalam wczoraj okresu wprawdzie dlugo nie potrwa no ale ciesze sie ze jest:) ja jak bede po tych ziolkach zapytam sie doktora czy moze mi kontrast wprowadzic . Co mi dziewczyny radzicie bo naorawde nie wiem co zrobic czy ta autoszczepionke czy lecztc sie tym progesteronem sterydami i akardem. Co slychac u pozostalych dziewczyn ostatnio na forum cisza.
-
hey
Zosiak - nie wiem co Ci poradzić bo zupełnie nie znam się ani na lekach podtrzymujących ciąże, wywołujacych owulkę czy cokolwiek bo mnie to nigdy nie dotyczyło.
Ale jeśli ta szczepionka miałaby dawać większe szanse na zajście w ciąże i utrzymanie jej to ja bym się chyba zdecydowała - w końcu fasszerowanie się tyloma lekami nie jest tanie, a do tego nie rozwiązuje problemu a ta szczepionka chyba by rozwiazała. -
nick nieaktualnyDzieki K01 no wlasnie mysle nad kosztami ale jak to przeliczyc te leki to w cale tez tanio nie wyjsa a efekty... chyba sie zdecyduje na autoszczepionke ponoc dzialanie ma na 2 lata a jak nie wyjdzie to potem moze sprobuje tradycyjnej metody progesteron i sterydy boje sie ze znpwu bedzie cp triszke malo czasu mi dal lekarz na zastanowienie 6 miesiecy to malo na przygotowanie ehh:/ pije ziolka naeazie i chce robic te plastry z borowiny. Chcialabym probowac zajsc w ciaze sierpien wrzesien pazdziernik.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś postanowiłam w końcu wybrać się do lekarza rodzinnego, bo od czasu laparoskopii czyli już prawie dwa miesiące odczuwałam ból jak miałam pełny pęcherz szczególnie w nocy i okazało się że prawdopodobnie jakieś bakterie od cewnika się wdały i antybiotyk dostałam. Ehh mam nadzieje że przejdzie już wszystko bo chciała bym w maju rozpocząć starania
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualnyAgula kiedy przeszlas cp? nie boisz sie tak wczesnie starac mi lekarz powiedzial puki nie odkryl problemow immunologicznych ze po 3 miesiacu moge sie starac ja mu powiedzialam ze musze odpoczac nie jestem tez maszynka to bylo moje 2 podejscie.2 skonczylo sie szczesliwie dla mojego zycia ale tylko dlatego ze krwotok mialam w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 22:11
-
zosiak88 to była moja pierwsza ciąża planowana, w lutym 7tc - dostałam dwie dawki mtx, beta ładnie spadła z 10 tys na 2 tys w dwa tygodnie ale mimo tego pękł jajowód, 5 marca też dostałam krwotoku do otrzewnej byłam wtedy w domu na szczęście z mężem i szpitale blisko.
Lekarz powiedział że teoretycznie mogła bym już po pierwszym cyklu po laparo (bo i tak mtx nie zadziałał skoro pękł jajowód) ale ze względu na mtx 3 miesiące jednak wolałam odczekać.
Obawa zawsze jest szczególnie że zostałam z jednym jajowodem, ale właśnie dlatego chcemy jak najszybciej zacząć się starać bo teraz praktycznie co dwa miesiące jest szansa albo i rzadziej.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w sumie wole poczekac tym bardziej ze rozmawialam z paroma lekarzami i z moja lekarka rodzinna w sumie do njej najwieksze mam zaufanie a grosza ode mnie nie wziela szkoda ze nie jest ginekologiem i mowila ze lepiej na spokojnie zeby wszystko sie wygoilo hormony doszly do siebie zeby poczekac pol roku a potem leczenie i dzialanie
-
Witam
U mnie rowniez zdiagnozowano cp pecherzyk na jajniku 4mm
Podczas wizyty w szpitalu okazalo sie ze jestem w trakcie poronienia beta juz byla bardzo niska bo tylko 38.7
Obecnie 4dzien krwawienia bardziej obfitego niz podczas @pierwsze dwa dni to byly tylko plamienia od dwoch dni mocne krwawienie ..za tydzien mam powtorzyc bete i pojawic sie na usg czy wszystko sie samo oczyscilo