Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet
    Postów: 520 132

    Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juju27 niezależnie od bromka 1 cykl może być bezowulacyjny i stad mogą być opóźnienia albo złożyło się wszystko na to. Bez okresu też może się udać jeżeli tylko jajnik zechce wyowulować, w każdym razie 3mam kciuki :)

    Anjaa wyniki idą w dobrą stronę ale dalej są złe ;( byłaś już z nimi u endo? chyba podniesie dawke euthyroxu, tsh trzeba zbić do 1-1,5 i ft3 jest za niskie więc koniecznie do lekarza :)
    a przeciwciała wyszły w normie? :)

    km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa trochę się wystarszyłam;/ wizytę u endokrynologa mam dopiero we wtorek. Myślisz, że bardzo odbiegają od normy moje wyniki?
    Zrobiłam sobie na własną rękę tylko badania krwi na TSH, ft3 i ft4 i wyszły takie jak podałam wcześniej;) Wszystko mieściło się w normie, więc myślalałam że nie jest tak źle ze mną ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:48

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Xaxa Autorytet
    Postów: 520 132

    Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie są najlepsze, a na pewno nie na ciążę, a jeżeli mogę zapytać, ile masz lat? Bo normy też zależą od wieku :) Ja zanim zaczęłam brać leki miałam lepsze wyniki nawet a i tak lekarz dał euthyrox już niezależnie od planowanej ciąży.
    Nie chciałam straszyć ale wcześniej też myślałam, że skoro są wyniki w normach to jest wszystko ok z tarczycą :P Tzn nie miałam na myśli, że są dramatyczne i zaraz coś się stanie ale że nie są zbyt dobre i pewnie endo podniesie dawkę bo raczej je trzeba jeszcze trochę poprawić :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 23:43

    km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w maju skończę 31 lat.... ;/ Mam nadzieję, że Pani Endokrynolog dobrze się mną zajmie we wtorek:)Przez całe swoje życie nie zdawałam sobie sprawy z tego że jestem chora,nawet nie wiem w którym momencie mnie to dopadło... ale od dłuższego czasu czułam się źle nie miałam na nic siły, byłam ospała, nerwowa itd.... Eutyrox 25 przepisała mi Pani Ginekolog jak zobaczyła mój wynik TSH ok 4.30.

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Mrowka31 Koleżanka
    Postów: 55 56

    Wysłany: 4 kwietnia 2015, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Wam życzyć świątecznie spełnienia marzeń i samych najlepszych chwil :) ps. wczoraj jak to przystało na Wielki Piątek moje dziecko pokazało jajeczka :D więc będe miałam drugiego synka :)

    Anjaa, asioczek86, kehlana_miyu, annkys, Foto_Anna lubią tę wiadomość

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 4 kwietnia 2015, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również Życzę Wam Kochane,aby te święta wielkanocne wniosły do Waszych serc
    wiosenną radość i świeżość,pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję na lepsze jutro :)
    Mrowka31 Gratuluję, niech synuś zdrowo się chowa w brzusiu:) pozdrawiam

    asioczek86 lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wszystkim życzę zdrowych i wesołych Świąt , smacznego jajka i mokrego Dyngusa !!!

    Mrowka31 życzę dużo zdrówka:):)

  • juju27 Przyjaciółka
    Postów: 76 37

    Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również życzę wesołych Świąt. Mrówka gratulacje :)
    Ja dziś zaczełam brać duphaston na wywołanie okresu. Ahh nie dość ze bromergon na obnizenie prolaktyny to jeszcze endo zaleciła wywołać okres. Aby szybko przyszedł.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę aby te świata były. Może aż takie super jak zawsze bo po stracie maluszka wiadomo ale żeby przeżyć je w spokoju i w nadziejii ze w przyszłym roku juz będziemy spędzać święta z naszymi serduszkami

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po Świętach?????.......
    Ja po Świętach zaczęłam od badań bo dostałam skierowanie no i........ogólnie nie są takie złe. Dodatkowo zrobiłam sobie na ft3 i ft4 cos mnie skusiło:) nie wiem po co.
    Ale dalej to już nie ciekawie się robi, podobne wyniki jak u Anjaa.
    Czy któraś z was zna się na tsh itp.????? Bo ja kompletnie nie:)
    Oto one:
    tsh 3,69 (norma 0,27-4,20)
    ft4 1,08 (norma 0,93-1,70)
    ft3 5,07 (norma 3,10-6,80)
    Coś czuje że muszę pędzić do endokrynologa po przeczytaniu wyżej postów!!!!

  • Xaxa Autorytet
    Postów: 520 132

    Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jak po świętach? mnie kilka dni nie było, dzisiaj wolne i nadrabiam zaległości ;)

    Anjaa, typowe objawy niedoczynności, lekarze często je lekceważą ;/ a po euthyroxie poczułaś się lepiej? ja mam takie skoki na razie, że raz się czuję lepiej raz gorzej ale poprawę i tak widzę ogromną :) i jak wizyta u lekarza? co powiedział?

    żabka04 ja bym skonsultowała wyniki z endokrynologiem, a najlepiej gin-endo, na moje to tsh jest za wysokie i ft4 ma 19,48%, najlepiej żeby było minimum 50% do zajścia w ciążę...
    Ja wychodzę z założenia, że lepiej zawsze skonsultować szczególnie po poronieniu nawet dla pewności :) ja właśnie po stracie wybrałam się do endo mimo przekonania, że tarczyca jest ok a tu takie kwiatki ;/

    w ogóle z tą tarczycą jest jakaś plaga, coraz więcej osób ma niedoczynność, skąd to się bierze? ;/

    km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

  • juju27 Przyjaciółka
    Postów: 76 37

    Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dość że straciłyśmy nasze maleństwa to jeszcze jakieś przypadłości mamy ehhh jak by nie mogło być dobrze.
    Ja walcze z prolaktyna, biore bromka okresu nadal brak, koncze brac dupka na wywołanie moze on pomoże.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew.
    Wizyte do gin mam dopiero za pół m-ca tzn po pierwszej @.No chyba że jej nie będzie to już inna sprawa::):).
    Do endo udało mi się prywatnie na ten piątek (+usg).
    Dajcie spokój z tymi przypadłościami ja już 5 tydz z biegam po lekarzach razem z mężem.
    Wszędzie prywatnie bo inaczej zapomnij!
    Do tej pory wszystko u nas ze zdrowiem było OK a teraz już mówiłam do męża że sie sypiemy i chyba starość nas dopada:):)
    Zamierzam jeszcze polecieć do ogólnego bo chce wyniki obejrzeć, może coś on doradzi.
    My to się mamy ...........

  • juju27 Przyjaciółka
    Postów: 76 37

    Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, ja sie ciągle zastanawiam że dlaczego to własnie nas spotykają takie rzeczy, nie dość ze straciłam dziecko to przynajmniej ze zdrowiem mogło by być ok żeby starać sie znów. A tu jest ciągle pod górkę.

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny we wtorek byłam u lekarza (ginekolog-endokrynolog) i Pani Doktor zwiększyła mi dawkę eutyrox z 25 na 50 i przyplątało mi się jakieś ostre zapalenie, najprawdopodobniej po zabiegu łyżeczkowania więc ze staraniem o dzidzie muszę się koniecznie wstrzymać:( dostałam metronidazol doustnie, trilac doustnie, nystatynę dopochwowo i gynomed protect probiotyk i za 4 tygodnie kolejna wizyta... oprócz tego mam zrobić badania tsh, antyPO, anty TG, A-B-R-TSh ;/// trochę tego jest.... normalnie tylko usiąść i płakać;/

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tu ktoś ?:)

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakaś cisza zapadła na tym wątku:)
    Ja po wizycie u endokrynologa.Fajna babeczka mi się trafiła:)
    Nawaliła mi tarczyca tzn złe wyniki co oznacza wstrzymanie poczynań o dzidziusia na tą chwile. Na usg widać małe zmiany ale lekarz wywnioskował, że tak sie dzieje gdy jest nie leczona. Dostałam Letrox 50 przez tydzień po pół tabletki a potem cała tabletka ze względu na nacisk o dzidziusia:):) Szanse są duże więc mam nadzieje że wszystko się ułoży i już po pierwszej @ będę w ciąży. Mam się nie denerwować wyluzować bo to źle wpływa na całokształt a nie nakręcać.
    I tak właśnie związałam się na bardzo długi czas z Endokrynoogiem.........kurcze a nic mi nie było:( No cóż trzeba się podleczyć żeby potem mieć siły.
    Kolejna wizyta u endo w czerwcu z wynikami tsh, antyPo choć pod znakiem zapytania gdyż mogę już mieć fasolkę. Mam nadzieję, że bedzie OK.

    anjaa współczuje:( czasami sie zastanawiam co jeszcze ten los nam przyniesie na tą chwile mało cierpimy??????

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04... widzę, że mamy podobna sytuację... mi tez trafiła się bardzo miła Pani Endokrynolog, wszystko dokładnie mi wytłumaczyła i kazała uzbroić się w cierpliwość:) Teraz najważniejsze, aby się podleczyć i do dzieła:) ja kolejną wizytę mam 5 maja więc może będę już wiedziała coś więcej i czy leki, które mi przepisała działają:)
    Ja piję meliskę na uspokojenie codziennie bo bardzo nerwowa osoba ze mnie hehe :)
    Planuję na kilka dni jechać nad morze w maju, żeby troszkę wyluzować i odciąć się od tego wszystkiego i troszkę jodku powdychać:)

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm meliska że ja na to nie wpadłam:)
    Ja jestem okropnie nerwowa wszystko mnie drażni. Myślałam,że to codzienność, obowiązki domowe, bardzo denerwujący wręcz okropny mój kierownik (wiecznie niezadowolony, wiecznie się tłumacze ze wszystkiego itd) stres mnie zżerał ale nie pomyślałam,że mam chorą tarczyce:)!!!!Ale teraz musze wyluzować totalny olewator włączyć.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie, żeby się nam szybciutko udało:)
    Pewnie anjaa jedź nad morze jak możesz to korzystaj. Na pewno taki relaks ci pomoże.
    Gdybym mogła też bym pojechała ale mąż w pracy o urlopie może zapomnieć a ja 23.04 wracam do pracy (koniec l4).:(:(
    Tylko cierpliwość nam wynagrodzi:)U mnie to bedzie problem bo jestem w gorącej wodzie kąpana:)

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny? Jak Wam mija weekend?
    Wczoraj była u mnie piękna pogoda, pojeździłam sobie na rowerku:)
    Za to dziś i pogoda się popsuła i ja czuję się fatalnie jakieś przeziębienie mnie złapało i na dodatek powinnam już dostać okres a tu nic.... mam nadzieję, że nie zatrzymał mi się po tych lekach wszystkich;/ po łyżeczkowaniu dostałam równo po 27 dniach... a dziś mija 30 i nic;/
    Żabka04 być może po powrocie do pracy poczujesz się lepiej... u mnie tak było ... w domu jak siedziałam to miałam chwile załamania, płakałam itd. Jak wróciłam do pracy po L4 rzuciłam się w wir pracy i jakoś to jest... Na pewno nie jest łatwo, ale jest mniej czasu na myślenie o tym co nas spotkało:(
    Pozdrawiam

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego