X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli miała już miesiączkę to wydaje mi się że bHCG już musiało spaść, tak więc dużo wskazuje na ciążę.
    Biedna poroniła dokładnie w tym samym czasie co ja, tyle że u mnie 11 tydzień był i maluszkowi przestało bić serduszko :(
    Robaczku daj znać czy to ciąża i jak sie czujesz:)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, dam znać po drugiej becie. I trzymam kciuki za Wasze starania.

Renia7910 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek nie martw się . Jestes w takiej samej sytuacji jak ja. Po zabiegu mialam jedna miesiączkę drugiej nie dostałam. Po takim czasie to nie możliwe zeby to była beta z poprzedniej ciąży. Wiec uszy do góry i daj znac jak powtórzysz bete. Ja w poniedziałek ide na drugie usg. Na pierwszym w 5 tyg było widać tylko pecherzyk z zarodkiem małym. Strasznie sie denerwuje ale na to nie mam wpływu.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanek, dzięki! To mnie mocno pociesza. Trzymam kciuki za Twoje kolejne USG, wszystko będzie ok, w końcu zarodek był, a 5tc to za wcześnie na serduszko, więc wynik USG był dobry. W moim pęcherzyku zarodek nigdy się nie pojawił.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Jeżeli miała już miesiączkę to wydaje mi się że bHCG już musiało spaść, tak więc dużo wskazuje na ciążę.
    Biedna poroniła dokładnie w tym samym czasie co ja, tyle że u mnie 11 tydzień był i maluszkowi przestało bić serduszko :(
    Robaczku daj znać czy to ciąża i jak sie czujesz:)
    U mnie podobnie, też serduszko przestało bić w 11 tc...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Eva0208 Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, od jakiegoś czasu śledzę to forum, jednak nie miałam tyle siły by napisać.. niestety spotkał mnie ten los co Was. Miałam zabieg 20.02. Ciąża przestała się rozwijać w 5 tyg z widocznym zarodkiem. Dodam tylko że
    bardzo chcieliśmy tego dziecka, jak większość z nas;-) ogólnie zawsze miałam nieregularne i długie cykle przy dobrych wynikach. Pierwszy okres po poronieniu miałam pod koniec kwietnia. Drugiego już nie dostałam! 22.06. BHcg 636 a 25.06 2230. Udało SIĘ! I wszystkim nam się uda. Choć jeszcze nie byłam u lekarza (wizyta zaplanowana na wtorek) bardzo się boję, że znów będzie cały czas 4tyg3dni tak jak ostatnio... ale wierzę że będzie dobrze. I liczę na Wasze wsparcie bo nikt nas lepiej nie zrozumie jak my same siebie:-) trzymam za Was wszystkie kciuki!

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

Eva0208
  • juju27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva będzie wszytsko dobrze, ja poroniałam też w lutym, okresu wogole nie dostałam i jutro zaczne 16 tydzien :)

Agnieszka0812, Renia7910, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0208 wrote:
    Witajcie, od jakiegoś czasu śledzę to forum, jednak nie miałam tyle siły by napisać.. niestety spotkał mnie ten los co Was. Miałam zabieg 20.02. Ciąża przestała się rozwijać w 5 tyg z widocznym zarodkiem. Dodam tylko że
    bardzo chcieliśmy tego dziecka, jak większość z nas;-) ogólnie zawsze miałam nieregularne i długie cykle przy dobrych wynikach. Pierwszy okres po poronieniu miałam pod koniec kwietnia. Drugiego już nie dostałam! 22.06. BHcg 636 a 25.06 2230. Udało SIĘ! I wszystkim nam się uda. Choć jeszcze nie byłam u lekarza (wizyta zaplanowana na wtorek) bardzo się boję, że znów będzie cały czas 4tyg3dni tak jak ostatnio... ale wierzę że będzie dobrze. I liczę na Wasze wsparcie bo nikt nas lepiej nie zrozumie jak my same siebie:-) trzymam za Was wszystkie kciuki!
    Hej Eva! Dobrze, że napisałaś :)
    Wszystko będzie dobrze :* Trzymamy kciuki :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva trzymamy kciuki, nic tak nie pociesza jak wiadomość o kolejnej ciąży po tej traumie którą przeszłyśmy :)
    Ja swojego J męczę, owulacja jakoś dzisiaj chyba jest, wierzę że mi się uda i nie wrócę już do pracy ...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja jakoś się trzymam, myślę o studiach podyplomowych, zwierzaku...chcemy przygarnąć psiaka, żebym mogła na kogoś przeleć swoje macierzyńskie uczucia;)

Renia widzę, że straciłyśmy ciążę w tym samym tygodniu, moja obumarła w 11 tyg, w 13 tyg miałam łyżeczkowanie...

Eva mam nadzieję, że wkrótce wszystkie do Ciebie dołączymy :)

I mam do Was pytanie...wiem, że strasznie głupie, ale...
    Robiłam testy owulacyjne wyznaczyły mi ładnie owulację na ok. 20 czerwca. Usilnie wtedy pracowaliśmy z mężem nad fasolką;) Od poniedziałku miałam taki lekko różowawą wydzielinę przez ok. 4dni (plamienie implantacyjne?). Dzisiaj zrobiłam test owu z ciekawości i widzę cień cienia. Trzy dni temu robiłam też test owu i była tylko jedna kreska jak być bez żadnych cieni. Pamiętam, że czytałam, że one w ciąży zawsze wychodzą pozytywne. Testu ciążowego nie ma sensu robić ,bo jeszcze za wcześnie..Pewnie się nakręcam niepotrzebnie i świruję. Jak myślicie? Ciąża czy nie ciąża?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec6d1b2927f5a4d2.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:03

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, gratulacje! Trzymam kciuki, daj znać we wtorek jak było na wizycie.

Skrzat, nie chcę chłodzić Twojego zapału, owulacyjne czasem wychodzą w ciąży, ale podobno nie zawsze. Jest nadzieja :). Idź na bętę, najwcześniej we wtorek i zobacz jak wynik :). Co do psa, zastanów się czy to dobry pomysł, czy chcesz go mieć niezależnie od ciąży i posiadania dziecka itp. My mamy dwa koty, bo chcieliśmy mieć zwierzaki, a niestety nie ma nas zbyt długo w domu, żeby mieć psa. Jasne, trochę zaspokoiły instynkt macierzyński, ale tylko na 2-3 miesiące ;).

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Eva, gratulacje! Trzymam kciuki, daj znać we wtorek jak było na wizycie.

Skrzat, nie chcę chłodzić Twojego zapału, owulacyjne czasem wychodzą w ciąży, ale podobno nie zawsze. Jest nadzieja :). Idź na bętę, najwcześniej we wtorek i zobacz jak wynik :). Co do psa, zastanów się czy to dobry pomysł, czy chcesz go mieć niezależnie od ciąży i posiadania dziecka itp. My mamy dwa koty, bo chcieliśmy mieć zwierzaki, a niestety nie ma nas zbyt długo w domu, żeby mieć psa. Jasne, trochę zaspokoiły instynkt macierzyński, ale tylko na 2-3 miesiące ;).
    W 100 % zgadzam się z robaczkiem!

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Eva0208 Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo za wsparcie! Juju27 tez Ci gratuluję. Też bardzo chciałabym juz być na tym etapie co Ty. Niestety nie da się niczego przyspieszyć i musimy się uczyć cierpliwości :) Skrzat my mamy psa od roku i wiem, że dzięki niej (bo to suczka) szybciej po tym wszystkim doszłam do siebie. Musiałam wstać i wyjść z mieszkania, mimo, że nie zawsze miałam na to ochotę i siłę. Oczywiście to bardzo ważna decyzja o posiadaniu psa ale mi moja Psina bardzo pomogła.

Eva0208
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat, ja Ciebie pamiętam z któregoś forum... Moja ciąża rozwijała się niezbyt szybko, zabieg miałam w 11 tyg ale tak naprawdę maluszek nie był większy niż 6 tyg 5 dni, przy czym serduszko zatrzymało się jakieś 2-3 dni przed zabiegiem, więc widocznie zwalniało już od jakiegoś czasu :(
    W moim ciążowym cyklu wyjątkowo miałam przez 2 dni testy owulacyjne pozytywne, i po raz pierwszy pojawiło się plamienie okołoowulacyjne, takie delikatne że dobrą chwilę zastanawiałam się co to jest :) Pracowaliśmy nad fasolkiem intensywnie jak zawsze, ale w tamtym cyklu przedłużyłam starania o 1 dzień, i jestem przekonana że to właśnie wtedy się stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zwierzaka - przemyśl to jeszcze raz. Ja mam kocura, świetny facet ale bardzo zaborczy, do tego stopnia że znaczną część mojej 11-tyg ciązy przeznaczyłam na rozmyślania jak to zrobić, żeby dało się pogodzić dziecko i tego kota w jednym domu. Zwierzęta czują, kochają, ale też i domagają sie całkowitej niepodzielnej uwagi. Jak faceci w sumie ;)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wynik dzisiejszej bety - 99,2, więc to jednak ciąża a nie pozostałości po poprzedniej ciąży. Tym razem musi się udać :). Trzymam za Was kciuki.

Eva0208, Renia7910, Agnieszka0812, Foto_Anna, MałaMi90 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek super! A nie mówiłam:);) ja rano byłam na drugim usg. Słyszałam serduszko. Fasolek urósł i wszystko rozwija sie prawidłowo. Byle do za dwa tygodnie;).

Eva0208, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Cieszę się, że u Ciebie też się wszystko układa. Ja mam pierwsze USG 15 lipca.

Agnieszka0812, ptysmietowy lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Eva0208 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Jak ja bym chciała jutro usłyszeć serduszko... przy poprzedniej ciąży nigdy go nie usłyszałam. Ale będzie dobrze dziewczyny! Dziś powtorzylam hcg i ładnie rośnie. 7780 :)

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Eva0208
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, serdecznie gratuluję :) coś czułam że zanosi się na dobre wieści :)
    Ja z kolei dzisiaj podźwigałam trochę, pomagałam przy remoncie u teściowej, teraz boli mnie brzuch, mam nadzieję że nie nabroiłam coś... Owulacja była w niedzielę więc o to się nie martwię ale mimo wszystko..

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ