X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva gratuluję :)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek Ty miałaś łyżeczkowanie i Ci lekarz tak szybko pozwolił się starać? Ja mam nadzieję, że mój nie będzie miał przeciwwskazań :) Kurcze, ja tak czytam te Wasze posty i sobie myślę, że mi jeszcze tyyyyyyyyyyyyle (:)) czasu zostało do miesiączki pierwszej a co dopiero do starania? Ale super, strasznie to pozytywne, że raczej się udaje szybko :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz kazał po pierwszej @ się starać. Nie robiłam sobie nadziei a tutaj niespodzianka. :)

Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcepanek wrote:
    Moj lekarz kazał po pierwszej @ się starać. Nie robiłam sobie nadziei a tutaj niespodzianka. :)
    Nam dał zielone światło po drugiej @, teraz czekam na testowanie :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Eva0208 Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie.. Niestety, nie udało się usłyszeć serduszka, bo ciąża młodsza.. 5,2tc, ale za półtora tygodnia następna wizyta i wierzę, że tym razem się uda!

Wiaterek, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Eva0208
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva ja i tak Ci zazdroszczę i kciuki trzymam żeby wszystko było ok :-D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

4 Aniołki
  • Eva0208 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia ciąża przestała się rozwijać właśnie w 5,2tc dlatego teraz bardzo się boję, ale ktoś już pisał że takie starty są szybko rekompensowane dlatego każdej z nas się musi udać:)

Eva0208

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva w 5 tyg. Żadko widać serduszko. Tym razem musi się udać!! Wiem co czujesz bo ja tak samo po pierwszej wizycie sie bałam czy na następnej zobacze serduszko. Niestety w naszym przypadku niepewność to zupełnie normalne uczucie. Myśl pozytywnie! I daj znać.

Wiaterek lubi tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepewność i strach. Jak mi lekarz powiedział, że z ciążą jest coś nie tak i że nie uwidocznił czynności serca a wcześniej wyraźnie widziałam jak bije to myślałam, że mi moje pęknie. A teraz staram się myśleć pozytywnie i wierzyć w to, że następnym razem się uda.

Powodzenia Eva :)

4 Aniołki
  • Gosia-WK Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją byłam lyzeczkowana 23.10.14r, od stycznia 2015 mogliśmy się zaczac starac i zaczlam w czerwcu 2015 czyli po pół roku - przez 3 miesiące stosowała też duphaston który miał w uregulować cykle a blokował owulację. Zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu dupka, owulacją była przesunięta o 2 tygodnie.

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Gratuluję. :).

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva jak tam u Ciebie?jak sie czujesz?:)

• Eva0208 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dobrze. Od kilku dni trochę mnie mdli, ale przeżyje wszystko byle z dzidzią było dobrze. Dziś popołudniu mam drugą wizytę i trochę się boję bo we wtorek trochę bolał mnie brzuch, ale lekarz powiedział, że nie ma się co niepokoić i obserwować... ale już swiruje. .. ;/

Eva0208
  • Eva0208 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:) wszystko jest dobrze;) słyszałam serduszko!;) chyba najpiękniejsze co w życiu słyszałam. Marcepanek a jak u Ciebie? ;-)

Eva0208
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, gratulacje!

Ja mam wizytę w środę i też liczę na serduszko. Miałam usg robione w ten wtorek (5t0d) i był pęcherzyk 9,5mm, ciałko żółtkowe i widoczna tarcza zarodkowa, więc na 100% nie jest puste jajo płodowe jak ostatnio.

Któraś z Was pytała czy lekarz zgodził się na starania tak szybko. Tak, łyżeczkowanie miałam 9 maja, 2 czerwca pierwszy okres i po nim mogłam się starać. Udało się od razu. Mój gin. mówi, że w pierwszych miesiącach po poronieniu otwarta jest "furtka płodności", bo organizm przygotował się już fizjologicznie do ciąży.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva i mnie ok. Też troche mnie mdli. Jak cos mnie zakłuje to zaraz panika ale w końcu wszystko tam rośnie;) staram sie pozytywnie myśleć. Nastepna wizyta w czwartek. Który to tydzień Eva? Jeszcze raz gratuluję!

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek udało sie Tobie w tym samym czasie co mi:) lekarz kazał od razu po pierwszym @ sie starać są lekarze którzy namawiają na odczekanie ale ja uważam ze organizm sam wie kiedy jest gotowy. Gratulacje i trzymaj sie zdrowo.

• Eva0208 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest ten problem, że mam bardzo długie i nie zawsze regularne cykle, dlatego trudno obliczyć dokładny wiek ciąży. Według usg to 6,3tc. I mi też się udało w drugiej @ po zabiegu;) Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i tak już będzie;)

Eva0208
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM. Dawno mnie nie było. Gratuluję wszystkim co się udało, a tym co się starają, życzę szybkiego zaciążenia :)
    Mi zostało 1,5 tygodnia do rozpakowania się, chociaż ostatnie dni już skurcze bolesne mnie męczą i lekarz stwierdził, że dni mi zostały ;) zobaczymy kiedy mały zechce wyjść :)
    Powodzenia dziewczęta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mróweczko dużo zdrowia dla Was

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ