X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    ile czekałaś na @?

ja poroniłam 15.12 - bez zabiegu ale na @ wciąż czekam i już bym chciała dostać :(
    daktylku, ja miałam zabieg 13.12 i też jeszcze czekam na @..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    bobo-frut, my 3,5 tyg po zabiegu, ale ja długo krwawiłam. no i też czekałam na usg, czy wszystko ok
    ja krwawiłam w dzień zabiegu, tzn. po samym zabiegu. a teraz to raz dziennie jakaś brązowa plamka się trafi na podpasce. no ale będę jeszcze czekała, bo to na pewno teraz jest za wcześnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    My równo dwa tygodnie od zabiegu, w 90 minut po pozwoleniu lekarza :) Zabieg był w 10 tygodniu.
    oczywiście nie lubię tej informacji o zabiegu. tylko chciałam podziękować za odp. :)

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko

Fajnie, że piszesz :) Ty to jednak szybko w te ciąże zachodzisz :) Tego Ci mega zazdroszczę :) Chociaż pamiętam Twoją historię i wiem, że zeszły rok miałaś naprawdę okropny. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było super :) Melduj się tu ze swoim stanem zdrowia, żeby dodawać nam otuchy:) Wszystkiego dobrego Kochana:*

Ja dziś zrobiłam FSH/LH, bo mam 4ty dzień cyklu. Może to coś wyjaśni...nigdy nie robiłam badań tych hormonów, więc siedzę jak na szpilkach.. W ogóle ten okres miałam jakiś dziwny pierwszy dzień ból brzucha i trochę krwi, drugi dzień skrzepy i generalnie powódź i koniec. Czyli okres trwał 2 dni. Nigdy tak nie miałam, zawsze chociaż 4dni. Poza tym odkąd biorę Cyclodynon na prolaktynę, czyli 2 @ mam ze skrzepami...wiecie czemu tak może być? Nawet się trochę przestraszyłam, że to może jakieś ciąże biochemiczne te skrzepy...ale robiłam testy ciążowe i były negatywne. I bądź tu kobieto mądra..

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. mialam starszną blokadę po zabiegu, mialam wrażenie że każdy bliższy dotyk sprawia mi ból zresztą nawet takie łyżeczkowanie to też jest bolesny i dopiero po około miesiacu współżyłam z mężem, wiem może dziwna jestem ale jakoś balam się wczesniej tym bardziej że psychicznie nie bylam na to gotowa;/

Zuzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ 41 dni po zabiegu :(

• gama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    cześć dziewczyny,
    3mam kciuki za Wasze starania :)

ja mam troszkę takie inne pytanie, ale nie wiem w którym wątku je zadać...

chodzi mi o to, jak szybko po zabiegu łyżeczkowania wróciłyście do aktywności seksualnej?
    Pytam, bo mi bardzo brakuje takiej bliskości z mężem. On cały czas się mną opiekuje i troszczy o mnie, a ja bym chciała też takiego kontaktu fizycznego. Co prawda lekarz powiedział żeby wstrzymać się dwa tyg. Oczywiście mówię o seksie z zabezpieczeniem.
    Dodam, że ja zabieg miałam w zeszły czwartek, w ósmym tyg. ciąży :(

podpisuję się pod bobo frutem, też mnie korci, mam ochotę nawet, zabieg miłam w 6 tyg,(właściwie to w tak wczesnej chyba nawet nie robią), krwawiłam 4 dni i koniec. dziś skończyłam antybiotyk

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno mi że dostałam @, mam doła :( najgorsze że idę na noc do pracy a wcale nie mam humoru ani siły.

Jak u Ciebie Natasza?

Nanatasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    podpisuję się pod bobo frutem, też mnie korci, mam ochotę nawet, zabieg miłam w 6 tyg,(właściwie to w tak wczesnej chyba nawet nie robią), krwawiłam 4 dni i koniec. dziś skończyłam antybiotyk
    ja też dziś skończyłam antybiotyk i też już nie krwawię, a w zasadzie krwawiłam tylko w dniu zabiegu, później przez 4 dni bardzo lekkie plamienie i teraz nic a nic, no ale czekam jeszcze. w piątek idę do gina zobaczę co mi powie i dam Wam znać :)

mi dziś już trochę lepiej w główce i sercu, oczywiście dzięki mężowi...

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żuczek wrote:
    Smutno mi że dostałam @, mam doła :( najgorsze że idę na noc do pracy a wcale nie mam humoru ani siły.

Jak u Ciebie Natasza?
    Żuczku w telefonie niechcący nacisnęłam lubię to..wcale nie lubię..

Zaczęłam plamic i mam.mega bóle brzucha... Czekam aż się @ rozkręci

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się @ rozkręciła nad ranem
    Żuczku, jak zniosłaś nockę?

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żuczek wrote:

Jak u Ciebie Natasza?
    Zuczku,ja się strasznie boję pierwszej @. Także poki co domyślam się co czujesz...strasznie odbijające bedzie dostanie @ ://

A jak szybko wracalyscie do pracy po zabiegu?

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako, że moje dzieci zmarły przed świętami, to ja wróciłam dopiero po świetach, tak naprawdę po 6 stycznia, czyli prawie miesiąc wolnego

starania od 2007
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza podziel się @ ze mną... ja juz doczekać się nie mogę.... w którym dniu cyklu po zabiegu dostałaś? ok - już widzę, że w 42... pytałam bo Twój wykres gdzieś mi zniknął ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:05

Nanatasza lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, u mnie jakby się wszystko zatrzymało wczoraj po wstaniu lekkie krwawienie i od tamtej pory cisza, bóli też brak. Zaczynam się martwić co się dzieje.
    Myślałam że na nocce w pracy się rozkręci(praca fizyczna) a tu nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo frut

Ja współżyłam po dwóch tygodniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pracy też po dwoch tygodniach wróciłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi,ze do pracy wrócę po ok. 4tyg.bo teraz ferie będą, ciekawe czy dam radę psychicznie z tym powrotem,bo teraz ledwo co wychodzę ogólnie z domu...

Co do współżycia to zobaczę co w pt powie mi gin,jak da zielone światełko to spróbujemy z przytulankami :)

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam wielka prośbe napiszcie co mowią Wam Wasi lekarze gdyż ja zabieg mialam 31. 10 pierwsza @ byla po zabiegu 08.12 u mojego lekarza po zabiegu i zarazem po pierwszej @ bylam 21.12 a druga miesiączka była 13.01.I jak bylam u lekarza to on powiedzial że jeszcze dwa miesiace i mozemy starac sie o dzidziusia ogolnie wzielam to do siebie i uważamy gdyż stwierdzialam, iż poczekam na tą trzecią @ i po niej zaczniemy sie starac, wtedy jak obliczylam to wyjdzie około 4 miesiecy po zabiegu.

Zuzka
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka to zależy jak badanie usg wypadło, czy wszystko się oczyściło i jakie jest Twoje samopoczucie. Zauważyłaś na pewno co tu dziewczyny piszą i kiedy zaczynają starania i w tym wszystkim nie słuchają lekarzy tylko samej siebie, swojego organizmu. Ogólnie wychodzi na to że co lekarz to inne zdanie i zalecenie. Ja byłam u trzech i każdy co innego powiedział. Jeden lekarz zalecił poczekać ze staraniami po @ drugiej ze względu na to że pierwszą ciążę miałam zakończoną po przez cc w 31tc z powodu odklejenia się łożyska. Druga ciąża poronienie i łyżeczkowanie więc asekuracyjnie zalecał jeszcze jeden cykl poczekać. Co prawda to się nie zastosowaliśmy bo próby były podjęte i choć nie wyszło to chociaż nie mam żalu do siebie że nie spróbowałam. Teraz i tak musimy czekać do następnego cyklu bo mam infekcję, leczenie i później wymaz także wszystko się przesuwa i moim zdaniem jeśli zdrowie i samopoczucie pozwala to nie powinno się tracić czasu. To jest moje zdanie i żadna sugestia każdy podejmuje decyzję sam ;)
    pozdrawiam

zuzkaa lubi tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ