Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
daktylek wrote:ile czekałaś na @?
ja poroniłam 15.12 - bez zabiegu ale na @ wciąż czekam i już bym chciała dostaćstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyNanatasza wrote:bobo-frut, my 3,5 tyg po zabiegu, ale ja długo krwawiłam. no i też czekałam na usg, czy wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
Żabko
Fajnie, że piszesz Ty to jednak szybko w te ciąże zachodzisz Tego Ci mega zazdroszczę Chociaż pamiętam Twoją historię i wiem, że zeszły rok miałaś naprawdę okropny. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było super Melduj się tu ze swoim stanem zdrowia, żeby dodawać nam otuchy:) Wszystkiego dobrego Kochana:*
Ja dziś zrobiłam FSH/LH, bo mam 4ty dzień cyklu. Może to coś wyjaśni...nigdy nie robiłam badań tych hormonów, więc siedzę jak na szpilkach.. W ogóle ten okres miałam jakiś dziwny pierwszy dzień ból brzucha i trochę krwi, drugi dzień skrzepy i generalnie powódź i koniec. Czyli okres trwał 2 dni. Nigdy tak nie miałam, zawsze chociaż 4dni. Poza tym odkąd biorę Cyclodynon na prolaktynę, czyli 2 @ mam ze skrzepami...wiecie czemu tak może być? Nawet się trochę przestraszyłam, że to może jakieś ciąże biochemiczne te skrzepy...ale robiłam testy ciążowe i były negatywne. I bądź tu kobieto mądra.. -
Ja np. mialam starszną blokadę po zabiegu, mialam wrażenie że każdy bliższy dotyk sprawia mi ból zresztą nawet takie łyżeczkowanie to też jest bolesny i dopiero po około miesiacu współżyłam z mężem, wiem może dziwna jestem ale jakoś balam się wczesniej tym bardziej że psychicznie nie bylam na to gotowa;/Zuzka
-
nick nieaktualny
-
bobo_frut wrote:cześć dziewczyny,
3mam kciuki za Wasze starania
ja mam troszkę takie inne pytanie, ale nie wiem w którym wątku je zadać...
chodzi mi o to, jak szybko po zabiegu łyżeczkowania wróciłyście do aktywności seksualnej?
Pytam, bo mi bardzo brakuje takiej bliskości z mężem. On cały czas się mną opiekuje i troszczy o mnie, a ja bym chciała też takiego kontaktu fizycznego. Co prawda lekarz powiedział żeby wstrzymać się dwa tyg. Oczywiście mówię o seksie z zabezpieczeniem.
Dodam, że ja zabieg miałam w zeszły czwartek, w ósmym tyg. ciąży
podpisuję się pod bobo frutem, też mnie korci, mam ochotę nawet, zabieg miłam w 6 tyg,(właściwie to w tak wczesnej chyba nawet nie robią), krwawiłam 4 dni i koniec. dziś skończyłam antybiotyk08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygama wrote:podpisuję się pod bobo frutem, też mnie korci, mam ochotę nawet, zabieg miłam w 6 tyg,(właściwie to w tak wczesnej chyba nawet nie robią), krwawiłam 4 dni i koniec. dziś skończyłam antybiotyk
mi dziś już trochę lepiej w główce i sercu, oczywiście dzięki mężowi... -
Żuczek wrote:Smutno mi że dostałam @, mam doła najgorsze że idę na noc do pracy a wcale nie mam humoru ani siły.
Jak u Ciebie Natasza?
Zaczęłam plamic i mam.mega bóle brzucha... Czekam aż się @ rozkręcistarania od 2007
nick nieaktualnyŻuczek wrote:Smutno mi że dostałam @, mam doła najgorsze że idę na noc do pracy a wcale nie mam humoru ani siły.
Jak u Ciebie Natasza?
A jak szybko wracalyscie do pracy po zabiegu? -
jako, że moje dzieci zmarły przed świętami, to ja wróciłam dopiero po świetach, tak naprawdę po 6 stycznia, czyli prawie miesiąc wolnego
starania od 2007
Nanatasza podziel się @ ze mną... ja juz doczekać się nie mogę.... w którym dniu cyklu po zabiegu dostałaś? ok - już widzę, że w 42... pytałam bo Twój wykres gdzieś mi zniknął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:05
Nanatasza lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi wychodzi,ze do pracy wrócę po ok. 4tyg.bo teraz ferie będą, ciekawe czy dam radę psychicznie z tym powrotem,bo teraz ledwo co wychodzę ogólnie z domu...
Co do współżycia to zobaczę co w pt powie mi gin,jak da zielone światełko to spróbujemy z przytulankami -
dziewczyny mam wielka prośbe napiszcie co mowią Wam Wasi lekarze gdyż ja zabieg mialam 31. 10 pierwsza @ byla po zabiegu 08.12 u mojego lekarza po zabiegu i zarazem po pierwszej @ bylam 21.12 a druga miesiączka była 13.01.I jak bylam u lekarza to on powiedzial że jeszcze dwa miesiace i mozemy starac sie o dzidziusia ogolnie wzielam to do siebie i uważamy gdyż stwierdzialam, iż poczekam na tą trzecią @ i po niej zaczniemy sie starac, wtedy jak obliczylam to wyjdzie około 4 miesiecy po zabiegu.Zuzka
-
Zuzka to zależy jak badanie usg wypadło, czy wszystko się oczyściło i jakie jest Twoje samopoczucie. Zauważyłaś na pewno co tu dziewczyny piszą i kiedy zaczynają starania i w tym wszystkim nie słuchają lekarzy tylko samej siebie, swojego organizmu. Ogólnie wychodzi na to że co lekarz to inne zdanie i zalecenie. Ja byłam u trzech i każdy co innego powiedział. Jeden lekarz zalecił poczekać ze staraniami po @ drugiej ze względu na to że pierwszą ciążę miałam zakończoną po przez cc w 31tc z powodu odklejenia się łożyska. Druga ciąża poronienie i łyżeczkowanie więc asekuracyjnie zalecał jeszcze jeden cykl poczekać. Co prawda to się nie zastosowaliśmy bo próby były podjęte i choć nie wyszło to chociaż nie mam żalu do siebie że nie spróbowałam. Teraz i tak musimy czekać do następnego cyklu bo mam infekcję, leczenie i później wymaz także wszystko się przesuwa i moim zdaniem jeśli zdrowie i samopoczucie pozwala to nie powinno się tracić czasu. To jest moje zdanie i żadna sugestia każdy podejmuje decyzję sam
pozdrawiam
zuzkaa lubi tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn